Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde
  2017-08-20 21:35:58, vasárnap
 
  Már amennyiben nem Szent István, hanem Szent László történelmi szerepét állította a középpontba.
Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált - mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap, államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson.
Az államfő szerint csaknem három évtizeddel szabadságunk visszanyerése után ,,újra látnunk kell, hogy csak az lehet igazán a miénk, amit újra és újra képesek vagyunk megvédeni".
Áder úgy véli, a haza minden polgára azt várja a most esküt tett honvédektől, hogy legyen biztonságban ,,nemzetünk, otthonunk, személyes életünk", védjék meg ,,szabadságunk és önállóságunk", és biztosítsák közös nyugodt jövőnket.
Az elnök beszédében felelevenítette: 1083 augusztusában László király bevonult Szent István székesfehérvári nyughelyére, hogy felnyittassa elődje sírját, és oltárra emelje ereklyéit, a koporsót azonban nem tudták megmozdítani. A krónikák szerint a király égi üzenetet kapott: amíg testvérviszály keseríti a hazát, Szent István nem nyújthat oltalmat. László megértette, mit kell tennie, és szabadon engedte ellenlábasát, a Visegrádon raboskodó Salamont. A koporsót megnyitották, az ünnepnek immár nem volt akadálya - idézte fel az államfő, úgy fogalmazva: ,,augusztus 20-án Szent István a magyar nemzet örök királya lett".
Amikor 940 évvel ezelőtt László trónra lépett - folytatta -, zűrzavar, bizonytalanság, hódító ellenség és ,,Európa hatalmi játszmáinak fel-fellobbanó tüzei perzselték, fojtogatták fiatal országunkat". Az új király azonban felülemelkedett a széthúzáson, ,,erős törvények abroncsával tartotta együtt a nemzetet", és Szent István példáját követve ismét erős európai állammá formálta Magyarországot.
Kiemelte, hogy Szent László megerősítette a végeket, rendet teremtett az állam működésében, elűzte a külső ellenséget, úrrá lett a belső háborúságon, szövetségeseket keresett és talált. Azt is mondta, hogy László király hazánkat a nyugati kultúrához kötötte, ,,kitartott a keresztény Európa mellett, hogy Magyarország a magyarok országa maradhasson, európaiságára büszke politikai nemzet, egyenrangú, szabad és független állam, mely együttműködik a bennünket tisztelőkkel, de ellenáll a jogainkat önkényesen csorbítani akaróknak".
Szavai szerint Szent István annyi jóval indította útjára ezt a nemzetet, hogy több mint ezer év alatt sem fogytunk ki belőle. Szent László pedig erős politikai egységgé formálta Magyarországot, amelyhez ,,minden megpróbáltatás, minden fenyegetettség után vissza tudtunk találni."
A köztársasági elnök szerint ha ők nem lettek volna, ,,ma talán mi sem lennénk más, csak egy marék por a történelem országútján, amelyet minden arra kanyarodó szellő a hátára kap és széjjelszór".
Áder János beszéde végén úgy fogalmazott: hiába sárgultak meg a krónikák lapjai, hiába telt el annyi idő, született és halt nemzedékek sora, és változott annyit a világ, a hazaszeretet fölött nem járt el az idő. ,,Elég, ha ugyanúgy szeretjük ezt a közös hazát, ahogy szüleink és azok szülei tették. Határtalanul. Mert a haza minden előtt" - zárta szavait.
...... ..........



A tisztavatáson beszédet mondott Simicskó István is, aki szerint csak az a keresztény hit, amelyet Szent Istvántól kaptunk, vihet előre minket.
A honvédelmi miniszter már konkrétabban kapcsolódott az aktuálpolitikához: ,,Brüsszel feladja hitét, elveszíti fundamentumát" - emelte fel a mutatóujját. Szerinte ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megőrizzük Magyarországot, s magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus - szögezte le

- 2017. augusztus 20.
Áder János köztársasági elnök beszéde a Magyar Szent István Rend ünnepélyes átadásán
Itt olvasható Link

- 2017. augusztus 20.
Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde a Kossuth téren rendezett tisztavatáson
Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Címkék: székesfehérvári, felülemelkedett, felelevenítette, szövetségeseket, testvérviszály, fenyegetettség, magyarországot, bizonytalanság, megpróbáltatás, fundamentumát, tisztavatáson, európaiságára, augusztusában, megerősítette, együttműködik, visszanyerése, konkrétabban, szabadságunk, kapcsolódott, hazaszeretet, önállóságunk, államalapító, magyarország, köztársasági, határtalanul, megmozdítani, ellenlábasát, biztonságban, felnyittassa, tisztelőkkel, megnyitották, háborúságon, országútján, honvédektől, működésében, nyughelyére, államfő szerint, lehet igazán, haza minden, most esküt, elnök beszédében, koporsót azonban, krónikák szerint, koporsót megnyitották, ünnepnek immár, magyar nemzet, állam működésében, külső ellenséget, belső háborúságon, nyugati kultúrához, keresztény Európa, magyarok országa, Áder János, Szent István, Szent László, Kossuth Lajos, Simicskó István, Szent Istvántól, Magyar Szent István Rend,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
virágvasárnap  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Sir Andrew Lloyd Webber  Nem hazudnak  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Rács mögé  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Rács mögé  virágvasárnap  Aki belekortyol  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Vérnyomáscsökkentés  Sonka vásár  A nagyhét eseményei  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldogság  Képes idézet !  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyhétfő:  Amikor még kicsi voltál...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  képre írva  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rács mögé  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Alvó cica  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esti kép  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
államfő szerint, lehet igazán, haza minden, most esküt, elnök beszédében, koporsót azonban, krónikák szerint, koporsót megnyitották, ünnepnek immár, magyar nemzet, állam működésében, külső ellenséget, belső háborúságon, nyugati kultúrához, keresztény Európa, magyarok országa, bennünket tisztelőkkel, jogainkat önkényesen, köztársasági elnök, történelem országútján, krónikák lapjai, hazaszeretet fölött, közös hazát, tisztavatáson beszédet, honvédelmi miniszter, ország határait, olyan veszélyek, tömeges illegális, terrorizmus &#8211, székesfehérvári, felülemelkedett, felelevenítette, szövetségeseket, testvérviszály, fenyegetettség, magyarországot, bizonytalanság, megpróbáltatás, fundamentumát, tisztavatáson, európaiságára, augusztusában, megerősítette, együttműködik, visszanyerése, konkrétabban, szabadságunk, kapcsolódott, hazaszeretet, önállóságunk, államalapító, magyarország, köztársasági, határtalanul, megmozdítani, ellenlábasát, biztonságban, felnyittassa, tisztelőkkel, megnyitották, háborúságon, országútján, honvédektől, működésében, nyughelyére, maradhasson, fogalmazott, abroncsával, középpontba, széjjelszór, biztosítsák, mutatóujját, bevándorlás, széthúzáson, gyermekeink, határainkat, országunkat, fojtogatták, játszmáinak, terrorizmus, fogalmazva, egyenrangú, ellenséget, történelmi, megőrizzük, fellobbanó, élhessenek, csorbítani, megértette, magyarként, ünnepélyes, önkényesen, perzselték, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.