Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Éles látást segítő szemvitaminok
  2021-06-15 05:27:07, kedd
 
  A teljes élethez a jó látás is hozzátartozik. Az egészség szerves részét képezi a jól működő szem. A szemünk megbetegedhet és az öregedési folyamatok is hatással vannak rá, így semmiképpen se vegyük félvállról ennek a szervünknek az állapotát, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy minél tovább egészséges maradjon. Nagyon sok olyan táplálék áll a rendelkezésünkre, amelyek hasznos tápanyagokban bővelkednek, ezek mind elősegíthetik a szem egészségének megőrzését és fenntartását.

A szemünknek vitaminokra, antioxidánsokra és ásványi anyagokra is szüksége van, hogy jól funkcionáljon. Ezek a tápanyagok a következők: A-, C-, E- és K-vitamin, valamint omega-3 zsírsavak, béta-karotin, cink, lutein és zeaxantin.

Ha tehetjük, fogyasszunk annyi halat, amennyit csak tudunk, hiszen omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek nagyon hasznosak a szem egészségének megóvásában. Az omega-3 zsírsavak a retina egészségét biztosítják, illetve az öregkori makula degenerációval szemben is megóvhatnak bennünket. Emellett a halolaj a száraz szem problémájára is kiváló segítség lehet.

A tojás kiváló forrása a luteinnek és zeaxantinban is bővelkedik, de nagy mennyiségben megtalálható még benne a cink, az A- és az E-vitamin is. A két antioxidánsnak, a luteinnek és a zeaxantinnek köszönhetően kisebb az esélye az olyan szembetegségek kialakulásának, mint a makula degeneráció vagy a szürkehályog.

A zöld leveles zöldségek bőségesen tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat - leginkább a zeaxantint és a luteint. Ezek az antioxidánsok kiemelkedő szerepet játszanak a szem normális vérkeringésének fenntartásában.

A hüvelyesek bioflavonoidokban és cinkben is bővelkednek. Ezek is védelmet jelenthetnek a retina számára és megakadályozhatják a szürkehályog és a makula degeneráció kialakulását.

Az egyik legtöbb úgynevezett szemvitamint a sárgarépa tartalmazza, hiszen bővelkedik A-vitaminban és béta-karotinban. Az A-vitamin biztosítja a megfelelő színlátást és azt, hogy minden fényviszony mellett jól lássunk. A béta-karotin pedig a szembetegségektől és a szemfertőzésektől óvhat meg bennünket, de a szürkehályog és a glaukóma megelőzésében is kitüntetett szerepet játszik.

A narancs nagyon sok C-vitamint tartalmaz. Ez egy olyan antioxidáns vitamin, amely csökkenti a szürkehályog és a makula degeneráció kockázatát. Az áfonya fontos gyümölcs, hiszen antioxidáns-bombának számít, nagyon vitaminban és antociánban gazdag, amelyek szintén extra védelmet nyújtanak a szemnek, egy esetleges látóideg-sérülésnél pedig, illetve glaukóma esetén javíthatják a látásunkat.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: rendelkezésünkre, antioxidánsokra, antioxidánsokat, vérkeringésének, degenerációval, fenntartásában, kialakulásának, szembetegségek, antioxidánsnak, megbetegedhet, tápanyagokban, megelőzésében, antioxidánsok, hozzátartozik, funkcionáljon, elősegíthetik, szürkehályog, problémájára, fenntartását, mennyiségben, egészségének, jelenthetnek, zeaxantinban, megtalálható, tartalmaznak, kialakulását, köszönhetően, szemvitamint, zeaxantinnek, zsírsavakban, megóvhatnak, bővelkednek, antioxidáns, fényviszony, vitaminokra, degeneráció, teljes élethez, egészség szerves, szemünk megbetegedhet, öregedési folyamatok, szem egészségének, szemünknek vitaminokra, omega-3 zsírsavak, retina egészségét, öregkori makula, száraz szem, tojás kiváló, zeaxantinnek köszönhetően, olyan szembetegségek, makula degeneráció, zöld leveles, antioxidánsok kiemelkedő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeretettel !  A máj egészségét biztosító és ...  Devecsery László - Húsvét  A jó kedv a világon  Kékfestőről pár szóban  Nagy Feró megmondta?  Tedd őt foglyul, Uram  Graffiti bölcsesség  Várnai Zseni - Éveim  Tudd, hogy magától az élet soh...  Sir Andrew Lloyd Webber  2004-es kivégzés után  A tavasz nem csak önmagában sz...  Minden kedves látogatómnak sze...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Nem látom őket  Halhatatlan boldog percek . ....  Nárcisz  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Aki belekortyol  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Alvó kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Könyvek  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Talppontok közérthetően  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Sokszor  Facebookon kaptam  Alvó baby  Varázskönyv  Devecsery László - Húsvét  Paul David Tripp Március 25  Sonka vásár  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét  A nagyhét eseményei  Esti képek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Harang ( gif )  Mi van, ha?  Öröknek hinni . . .  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Most - segíts meg Mária ,  Mi van, ha?  Aki belekortyol  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Ködvirágok  A haj állapotának javítása egy... 
Bejegyzés Címkék
teljes élethez, egészség szerves, szemünk megbetegedhet, öregedési folyamatok, szem egészségének, szemünknek vitaminokra, omega-3 zsírsavak, retina egészségét, öregkori makula, száraz szem, tojás kiváló, zeaxantinnek köszönhetően, olyan szembetegségek, makula degeneráció, zöld leveles, antioxidánsok kiemelkedő, szem normális, hüvelyesek bioflavonoidokban, retina számára, egyik legtöbb, sárgarépa tartalmazza, megfelelő színlátást, béta-karotin pedig, szemfertőzésektől óvhat, glaukóma megelőzésében, narancs nagyon, olyan antioxidáns, áfonya fontos, rendelkezésünkre, antioxidánsokra, antioxidánsokat, vérkeringésének, degenerációval, fenntartásában, kialakulásának, szembetegségek, antioxidánsnak, megbetegedhet, tápanyagokban, megelőzésében, antioxidánsok, hozzátartozik, funkcionáljon, elősegíthetik, szürkehályog, problémájára, fenntartását, mennyiségben, egészségének, jelenthetnek, zeaxantinban, megtalálható, tartalmaznak, kialakulását, köszönhetően, szemvitamint, zeaxantinnek, zsírsavakban, megóvhatnak, bővelkednek, antioxidáns, fényviszony, vitaminokra, degeneráció, fogyasszunk, vitaminokat, antociánban, semmiképpen, tartalmazza, javíthatják, úgynevezett, szervünknek, megóvásában, kitüntetett, biztosítják, megőrzését, tápanyagok, szemünknek, egészségét, kiemelkedő, félvállról, vitaminban, bővelkedik, látásunkat, sérülésnél, folyamatok, karotinban, zeaxantint, kockázatát, színlátást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1090
  • e Hét: 3902
  • e Hónap: 20583
  • e Év: 129227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.