Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Simicska megfojtja Orbán hátországát?
  2015-03-26 06:23:40, csütörtök
 
  Simicska megfojtja Orbán hátországát?


Posted on 2015/03/24 Szerző: Admin

Hatalmas ütések érik Orbán Viktor és Fidesz újonnan kiépült hátországát, amelyben Simicska Lajos immár nem “nemzeti nagytőkés", hanem “akkora gazember" amilyet még nem láttak. Maguktól zuhannak ki a csontvázak a páncélszekrényekből, vagy valaki lökdösi azokat?
Nem szeretnénk Rogán Antal sorsára jutni, akinek mindig mindenről ugyan az jut az eszébe - amíg a miniszterelnök másként nem rendeli. Azonban nehéz anélkül elemezni az elmúlt hónapok eseményeit, hogy lépten-nyomon ne Simikcsa Lajos nevébe botlanánk. A kormányoldali kommunikációban egy évig tagadott háborúskodás az egykori szobatársak között mára minden konfliktus origójává érett. (A kiváltó okról azonban még mindig alig tudható valami. Nehezen hihető a kormányoldali magyarázat, miszerint a 2013-ban naponta másfél milliárd forintnyi közbeszerzést nyerő Simicska megsértődött a százmilliós nagyságrendű reklámadón. De ugyan így sántít az ellenoldali verzió, miszerint az oligarcha épp egy éve elégelte meg az orbáni politizálást.)
A most felvázolandó magyarázat nem az objektív, tényekkel alátámasztható igazságot tükrözi, hanem az eseményekben különböző mértékig részt vevő vagy érintett személyek spekulációit a mélyebb rétegekben meghúzódó folyamatokról.
Még a ma Simicska ádáz ellenségeként pózoló Bayer Zsolt is elismerte néhány hete, hogy a pénzember tevékenysége nélkül a Fidesz nem vállhatott volna a mai kormánypárttá. Az egykor hivatalosan is pártpénztárnoki rangban tevékenykedő üzletember és Orbán Viktor kapcsolata azonban nem egyszerűen megromlott, hanem ádáz csatává fajult, amelyben sem egymást, sem a másik érdekköreit nem kímélő ütéseket osztanak. Míg a miniszterelnöknek lehetősége van adminisztratív eszközökkel visszavágni Simicska befolyását (emberi leváltása a kulcspozíciókból, az oligarcha érdekeltségei számára kedvezőtlen gazdasági döntések, jogszabályok), addig a volt szobatárs a felszínen morális karaktergyilkosságot igyekszik elkövetni a miniszterelnökkel szemben (ügynök-vád), míg a háttérben komoly erőket vet be a helyébe lépő, új “nemzeti nagytőkések" amortizálására.
Informátoraink ennek a harcnak tulajdonítják az elmúlt hetek-hónapok, számukra is váratlan fordulatait. A Questor-ügy kapcsán egyre pontosabban kirajzolódik egy egy irányba mutató “elkövetői kör". Tarsoly Csaba, a Questor vezérigazgatója közös üzletet vitt a nemrég letartóztatott Kiss Szilárddal, mindketten ezer szállal kötődtek Szijjártó Péter külügyminiszterhez -hisz részben épp a keleti-nyitás farvizén halásztak a zavarosban. De Kiss - bármennyire is igyekszik tagadni ezt az érintett - Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármesterrel is vállalkozott közösen. A legmeglepőbb talán, hogy Kiss környezetében még Sziky Gyula is megjelenik, akinek egyik érdekeltsége Kaya Ibrahimnál fantomizálódott. (Ma már a 168 óra sem számolja: hány napja nem tudjuk, kicsoda Kaya Ibrahim és Josip Tot.)
De nem csak ez a vonal kapott mélyütést. Az Orbán legszűkebb köréhez sorolt Garancsi Istvánnak is tartogat a közeljövő néhány kellemetlen pillanatot. A szocialista Tóth Bertalannak sikerült a bíróságon kikényszerítenie, hogy a Magyar Villamos Műveknek (MVM) ki kell adnia a MET-tel kötött szerződéseit. A magyar energiapiac ezen üstökösét - részben épp Garancsin tulajdonrészén keresztül - kötik a Fideszhez. A MET részben az Ausztria felől érkező, nagyon olcsó földgáz - az állami vállalatok által legalábbis erősen segítve - értékesítéséből halmozott fel nagyon rövid idő alatt hatalmas vagyont. Garancsit természetesen megtaláljuk a lelátón is, övé a székesfehérvári Videoton, amely köztudott Orbán kedvenc csapata.
A MET-szerződések napvilágra kerülése ugyan nem fogja ellehetetleníteni a vállalkozást, ám jelenlegi homály eloszlása után a működése sokkal transzparensebb lehet, emellett komoly politikai nyomás nehezedik majd az MVM-re is, ha - ahogy a mai hírek szólnak - újabb, a magáncég számára kedvező üzletek megkötésével próbálkozik.
Ha e két, Orbánhoz igen közeli üzleti kör jelenlegi és várható veszteségei nem lennének elegendőek, még a miniszterelnök vejének bizniszébe is beleköptek. Ahogy lapunk is megírta, immár rendőrségi nyomozás folyik négy - összesen 1,2 milliárd forint értékű - közbeszerzés ügyében, amelyet a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios nyert el, legalább is sajátos körülmények között.
Az új “nemzeti nagytőkések" szorult pillanatiból pedig ketten húznak egyértelműen hasznot: Simicska Lajos és Lázár János. Forrásaink szerint ma Magyarországon kizárólag Simicskának van ahhoz kellő befolyása és kapcsolati rendszere, hogy a fent vázolt folyamatokat beindítsa. Számára ideális helyzet lenne, ha a helyére lépőket - bármilyen eszközzel - diszkerdiálja. Így ugyanis ismét az ő hatalmára szorulna Orbán Viktor.
Lázár ugyancsak komoly előnyt kovácsol abból, hogy bár reputációja neki sem sértetlen, a mostani botrányok látványosan elkerülik. Ezzel a kormányzati adminisztrációban már most is megkerülhetetlen kancellária miniszter csak tovább erősítené hatalmát, amely már ma is a miniszterelnökével vetekszik. Amíg tehát Orbán a sajátjait igyekszik megmenteni és tűzoltás-szerű kormányzati intézkedésekkel fenn akarja tartani új hátországát, az intakt Lázár könnyen a fejére nőhet, magához ragadva az ország informális irányítását.
(sztarklikk)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy valmi komoly nagy gubanc lehet, viszont annak “megélhetési" oka aligha. Hogy a háttérben mi húzódhat meg, még csak találgatni sem nagyon érdemes. Azt viszont meg kell említeni, hogy Símacska erőteljesen ellenezte-ellenzi Döbrögi Oroszországhoz való bármiféle közeledését is.
Lehet, hogy Símacska itt ásta el azt a bizonyos kutyát?

https://balrad.wordpress.com/2015/03/24/simicska-megfojtja-orban-hatorszagat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkerülhetetlen, kulcspozíciókból, kikényszerítenie, pártpénztárnoki, székesfehérvári, értékesítéséből, intézkedésekkel, transzparensebb, fantomizálódott, polgármesterrel, vezérigazgatója, kommunikációban, miniszterelnök, alátámasztható, informátoraink, tulajdonrészén, érdekeltségébe, letartóztatott, amortizálására, oroszországhoz, magyarországon, adminisztratív, folyamatokról, érdekeltségei, ellenségeként, diszkerdiálja, kormányoldali, környezetében, kormánypárttá, természetesen, közbeszerzést, tulajdonítják, vállalkozott, politizálást, érdekeltsége, szerződéseit, eszébe –, miniszterelnök másként, elmúlt hónapok, kormányoldali kommunikációban, évig tagadott, egykori szobatársak, kiváltó okról, kormányoldali magyarázat, 2013-ban naponta, százmilliós nagyságrendű, ellenoldali verzió, orbáni politizálást, most felvázolandó, eseményekben különböző, mélyebb rétegekben, pénzember tevékenysége, Orbán Viktor, Simicska Lajos, Rogán Antal, Simikcsa Lajos, Bayer Zsolt, Tarsoly Csaba, Kiss Szilárddal, Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc, Sziky Gyula, Kaya Ibrahimnál, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Garancsi Istvánnak, Tóth Bertalannak, Magyar Villamos Műveknek, Tiborcz István, Lázár János, Döbrögi Oroszországhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Németh László tollából  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyon különös  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png férfi  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png nő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Facebookon kaptam  Elköszönt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Esti kép  A kételkedés kezelése  Akarat  Szívem  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  képre írva  Esti kép  Jó éjszakát  Mindig jusson idő nevetni  Reggel van  Németh László tollából  Ami embereknek lehetetlen, az...  Popper Péter szavai  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete-erdő desszert  Fekete-erdő desszert  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Png rózsa csokor  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szabolcska Mihály – Ákác...  A televizió nem a kultúrát kép...  Irgalom és ítélet  Rátalálsz  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy bizonyos határt  Nem számIt  Png kislány  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Bounty krémes  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
eszébe &#8211, miniszterelnök másként, elmúlt hónapok, kormányoldali kommunikációban, évig tagadott, egykori szobatársak, kiváltó okról, kormányoldali magyarázat, 2013-ban naponta, százmilliós nagyságrendű, ellenoldali verzió, orbáni politizálást, most felvázolandó, eseményekben különböző, mélyebb rétegekben, pénzember tevékenysége, egykor hivatalosan, másik érdekköreit, miniszterelnöknek lehetősége, oligarcha érdekeltségei, volt szobatárs, felszínen morális, miniszterelnökkel szemben, háttérben komoly, helyébe lépő, harcnak tulajdonítják, elmúlt hetek-hónapok, Questor-ügy kapcsán, Questor vezérigazgatója, nemrég letartóztatott, keleti-nyitás farvizén, érintett &#8211, legmeglepőbb talán, vonal kapott, közeljövő néhány, szocialista Tóth, bíróságon kikényszerítenie, magyar energiapiac, állami vállalatok, székesfehérvári Videoton, működése sokkal, magáncég számára, miniszterelnök vejének, fent vázolt, helyére lépőket, mostani botrányok, kormányzati adminisztrációban, sajátjait igyekszik, intakt Lázár, fejére nőhet, ország informális, bizonyos kutyát, megkerülhetetlen, kulcspozíciókból, kikényszerítenie, pártpénztárnoki, székesfehérvári, értékesítéséből, intézkedésekkel, transzparensebb, fantomizálódott, polgármesterrel, vezérigazgatója, kommunikációban, miniszterelnök, alátámasztható, informátoraink, tulajdonrészén, érdekeltségébe, letartóztatott, amortizálására, oroszországhoz, magyarországon, adminisztratív, folyamatokról, érdekeltségei, ellenségeként, diszkerdiálja, kormányoldali, környezetében, kormánypárttá, természetesen, közbeszerzést, tulajdonítják, vállalkozott, politizálást, érdekeltsége, szerződéseit, vállalkozást, kirajzolódik, nagyságrendű, megkötésével, egyértelműen, tevékenysége, megsértődött, jogszabályok, tevékenykedő, háborúskodás, legmeglepőbb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.