Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szenzáció!
  2015-03-26 08:33:13, csütörtök
 
 
Szenzáció!

by Admin

Ecuador európai regionális kereskedelmi központjának tekinti Magyarországot

A magyar tárcavezető Genaro Baldeón ügyvivő külkereskedelmi miniszterrel, Ricardo Patino külügyminiszterrel és Jorge Glas alelnökkel folytatott megbeszélést a kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről.
A magyar tárcavezető Genaro Baldeón ügyvivő külkereskedelmi miniszterrel, Ricardo Patino külügyminiszterrel és Jorge Glas alelnökkel folytatott megbeszélést a kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről.
"Ecuador erőteljesen ambicionálja a Közép-Európával való együttműködést. Megállapodtunk abban, hogy Ecuador innentől kezdve európai kereskedelme keleti regionális központjának tekinti Magyarországot. Létrehoznak nálunk egy kereskedelmi kirendeltséget és egy gazdasági diplomata a budapesti nagykövetségükön már szolgálatba állt" - nyilatkozott Szijjártó Péter.
Szavai szerint Magyarország újraépíti jelenlétét Ecuadorban, ezért egy-két hónapon belül Quitóban újranyit a magyar nagykövetség, augusztustól pedig kereskedőház is fog működni. A diplomáciai képviselet épülete megvan, a kormány kijelölte a nagykövetet, az ideiglenes ügyvivő pedig már a helyszínen tartózkodik.
"Nagykövetségünk nyitásától, a kereskedőház nyitásától, illetve a déli nyitás stratégiájától azt várjuk, hogy a jelenleg jelentéktelen, 6,6 millió dollár értékű kereskedelmi forgalmunk dinamikus bővülésnek indul" - hangoztatta a miniszter. Mint mondta, tárgyalópartnereivel a kétoldalú gazdasági együttműködésünk tekintetében négy területet azonosított be: az informatikát és az innovatív iparágakat (a Graphisoft kedden két vezető ecuadori vállalattal írt alá együttműködési megállapodást), a vízgazdálkodást, az orvostechnikát és a gyógyszerkereskedelmet (az Ecuadorban is jelenlévő Richter folyamatosan növeli dél-amerikai forgalmát), valamint az energetikát. Az utóbbi szektorral kapcsolatban Patino külügyminiszter magyar vendégének elmondta: kormánya szívesen látna magyar vállalatokat az ecuadori beruházásokban.
"Megállapodtunk abban is, hogy a két ország közötti kapcsolatok emberi megalapozása érdekében 50 ecuadori hallgató számára biztosítunk ösztöndíjat magyarországi egyetemeken" - jelentette ki a külügyi és külgazdasági tárca vezetője.
Rámutatott: azért is Ecuadorban nyit Magyarország újra nagykövetséget, mert itt található a Dél-amerikai Nemzetek Uniójának (UNASUR) központja. A magyar miniszter szerint quitói látogatását az is aktualizálta, hogy Ecuador a Latin-amerikai és a Karibi Államok Közösségének (CELAC) soros elnöke.
A CELAC és az Európai Unió júniusban tart majd csúcstalálkozót, ami naprenden szerepel majd az európai külügyminiszterek áprilisi tanácsán. A csúcson olyan fontos kérdések kerülnek majd megvitatásra, mint egy déli valutaalap létrehozása, valamint a technológia és az infrastruktúra fejlesztésében való európai részvétel.
"Ebből is látszik, hogy az EU is komolyan veszi a Dél-Amerikával való együttműködést, és így nekünk is időben kell kapcsolnunk és időben kell beszállnunk a versenybe" - mondta Szijjártó Péter. "Jól látszik, hogy jó ütemben hirdettük meg a déli nyitás politikáját, hiszen két héttel ezelőtt az uniós külügyi tanács témája Afrika volt, amely szintén része ennek a stratégiának, most pedig, a következő ilyen tanácskozáson Dél-Amerika lesz a téma" - tette hozzá.
A miniszter Ecuadort követően Mexikóban és Chilében folytat majd megbeszéléseket.
(Híradó)
Bal-Rad komm: No ebből "csillaghullás" lesz! Valaki kitüntetésben-igen magas kitüntetésben-fog részesülni. Ilyen komoly üzleti-diplomáciai sikert legutóbb Torgyán Bohóc jelenthetett csak Chiléből. Meghódítjuk a karibi-térség egyik sarokpontjának számító egyenlítői országot. Döbrögi Ráhel ura szereltetheti a napelemeket Ecuador napsütötte háztetőire. Onnan meg importálunk futballistákat. A Fradiban már van is tán' egy odavalósi. Válogatott is. Ecuadori válogatott.
Nyitottunk Kelet-felé! Meg Dél-felé! Most Délkelet-felé nyitunk-sőt hódítunk! (Kelet felé indulva is megtaláljuk Ecuatort! Tudjuk Columbus és a Neoton óta!)
Micsoda távlatok!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/26/szenzacio/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagykövetségükön, együttműködésünk, külügyminiszter, megbeszéléseket, csúcstalálkozót, külkereskedelmi, vízgazdálkodást, nagykövetségünk, együttműködést, megállapodtunk, fejlesztéséről, nagykövetséget, együttműködési, stratégiájától, sarokpontjának, orvostechnikát, kirendeltséget, magyarországot, futballistákat, beruházásokban, infrastruktúra, fejlesztésében, kitüntetésben, szereltetheti, megállapodást, csillaghullás, jelentéktelen, tanácskozáson, magyarországi, központjának, augusztustól, nagykövetség, ambicionálja, folyamatosan, kereskedelmi, vállalatokat, magyar tárcavezető, kétoldalú diplomáciai, kereskedelmi kirendeltséget, gazdasági diplomata, budapesti nagykövetségükön, magyar nagykövetség, diplomáciai képviselet, kormány kijelölte, ideiglenes ügyvivő, helyszínen tartózkodik, kereskedőház nyitásától, déli nyitás, jelenleg jelentéktelen, kétoldalú gazdasági, innovatív iparágakat, utóbbi szektorral, Genaro Baldeón, Ricardo Patino, Jorge Glas, Szijjártó Péter, Dél-amerikai Nemzetek Uniójának, Karibi Államok Közösségének, Európai Unió, Torgyán Bohóc, Döbrögi Ráhel, Nyitottunk Kelet-felé, Most Délkelet-felé, Tudjuk Columbus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Síró nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Ez a miénk!  Szép estét  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Esti kép  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Március  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Csendes éjszakán  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Nem kell ide békemenet  Március  Evan Esar tollából  Mi a különbség  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mély, puha álom - sárga féltés  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Nyíljatok meg  Paul David Tripp Március 15  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szeretettel  Március 15 emlékére virágba bo...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A kávé  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Rőzsehordó nő szobra  Por  Facebookon kaptam  A kávé  A tékozló és Isten gondviselés...  Ted Engstrőm gondolata  Az agyat és a csontokat is erő...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  képre írva Március 15 -re emlé...  Evan Esar tollából  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Tavaszról álmodom,  Esti kép  1848. március 15-én  Kakaós piskóta  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar tárcavezető, kétoldalú diplomáciai, kereskedelmi kirendeltséget, gazdasági diplomata, budapesti nagykövetségükön, magyar nagykövetség, diplomáciai képviselet, kormány kijelölte, ideiglenes ügyvivő, helyszínen tartózkodik, kereskedőház nyitásától, déli nyitás, jelenleg jelentéktelen, kétoldalú gazdasági, innovatív iparágakat, utóbbi szektorral, ecuadori beruházásokban, magyar miniszter, európai külügyminiszterek, csúcson olyan, déli valutaalap, infrastruktúra fejlesztésében, uniós külügyi, következő ilyen, miniszter Ecuadort, karibi-térség egyik, napelemeket Ecuador, nagykövetségükön, együttműködésünk, külügyminiszter, megbeszéléseket, csúcstalálkozót, külkereskedelmi, vízgazdálkodást, nagykövetségünk, együttműködést, megállapodtunk, fejlesztéséről, nagykövetséget, együttműködési, stratégiájától, sarokpontjának, orvostechnikát, kirendeltséget, magyarországot, futballistákat, beruházásokban, infrastruktúra, fejlesztésében, kitüntetésben, szereltetheti, megállapodást, csillaghullás, jelentéktelen, tanácskozáson, magyarországi, központjának, augusztustól, nagykövetség, ambicionálja, folyamatosan, kereskedelmi, vállalatokat, miniszterrel, kereskedelme, megalapozása, közösségének, stratégiának, nyilatkozott, magyarország, tekintetében, megbeszélést, kereskedőház, megvitatásra, aktualizálta, jelenthetett, informatikát, kapcsolatban, külgazdasági, szolgálatba, technológia, energetikát, létrehozása, diplomáciai, hangoztatta, vállalattal, meghódítjuk, napelemeket, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.