Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
*** Az ego ***
  2013-04-30 22:02:40, kedd
 
   
 
,,Az egótól nem lehet csak úgy megszabadulni, mert az ego olyan, mint a sötétség -- a sötétségtől sem lehet megszabadulni, legfeljebb felkapcsolhatod a lámpát.
Amint van fény, nincs többé sötétség.
Nagyjából így szabadulhatsz meg az egódtól is, tehát ezt nem szó szerint kell érteni.
A sötétség, mint olyan, nem is létezik -- az tulajdonképpen csak a fény hiánya. Közvetlenül a sötétséggel semmit nem tehetsz.
Csak annyit tehetsz, hogy beleviszed a fényt -- vagy éppen kioltod a fényt.
Ha sötétséget akarsz, kioltod a fényt, ha nem akarsz sötétséget, beengeded a fényt.
Az egótól nem tudsz megszabadulni.

A meditációt meg lehet tanulni.
A meditáció pe dig pontosan úgy működik, mint a fény; a meditá ció tulajdonképpen maga a fény.

Légy te magad a fény, és az egót nem találod majd sehol!

Ha meg akarsz szabadulni tőle, akkor hamar belezavarodsz, mert ki is vagy te? Ki is akar megszabadulni és mi től? Ez maga az ego -- csak most egy másik játékot játszik veled. Ezt a játékot hívják spiritualitásnak, vallásnak vagy önmegvalósításnak. Ki teszi fel a kérdést? Maga az ego, a saját egód hülyít megint! És amikor az ego felteszi a kérdést, hogy hogyan lehet megszabadulni az egótól, akkor persze azt hiszed, hogy ez biztosan nem lehet az ego, hiszen az ego nem akarhatja a saját pusztulását! Pedig az ego pontosan így vezet félre mindenkit.

Az igazi lényed nem kérdez; neki nincs szüksége válaszokra.
Az igazi lényed maga a fény, tele van ragyogással; nem ismeri a sötétséget, soha nem is látott sötétséget.

Az egótól nem kell megszabadulni! Először nézz magadba, keresd meg, hogy hol rejtőzik -- próbáld megkeresni! Most még ne aggódj az igazi lényed miatt! Csak nézz magadba mélyen, keresd az egódat. Nem fogod megtalálni. Helyette az igazi lényedet fogod meglelni; látni fogd, ahogy gyönyörűen világít és oly törékeny, mint egy lótuszvirág. Sehol másutt nem találkozhatsz ilyen szépséggel. Ez az élet legcsodálatosabb tapasztalása. És amint megpillantottad a saját fénylő, virágzó lótuszvirágodat, rájössz, hogy az ego örökre eltűnt. Attól a pillanattól kezdve nem fogsz feltenni többé ilyen értelmetlen kérdéseket.

,,Hogyan tehetek különbséget az egóm és a valós természetem között?"

Vagy van ego, és akkor a valós természeted, az igazi lényed ismeretlen, vagy a ,,valós" természetedet ismered, és akkor nincs többé ego. Egyszerre nem lehet jelen mindkettő, tehát különbséget sem lehet tenni közöttük. Nem lehetnek egyszerre jelen. Most, ebben a pillanatban, bármi is vagy, az biztosan az egód. Úgyhogy ne aggódj a különbségtétel miatt! Ha nem lenne benned az egód, akkor ez a kérdés fel sem me rülne.
Az igazi lényednek nincsenek kérdései, az igazi természeted maga az extázis,
nem pedig egy meg oldandó dilemma."

Osho (Az ego könyve)



"Az elme börtön. A tudatosság pedig nem más, mint szabadulás ebből a börtönből - pontosan annak a felismerése, hogy valójában soha nem is voltál bent a börtönben: egyszerűen csak azt képzelted, hogy bent vagy. Ha erre ráébredsz, akkor minden félelem szertefoszlik."

/Osho/








"Ha a jó úton jársz, akkor ennek nagyon egyszerű jelei vannak : a feszültség egyre inkább eltűnik belőled, egyre higgadtabb leszel, egyre nyugodtabb leszel, olyan dolgokban meglátod a szépséget, amikről azelőtt sosem gondoltad volna, hogy szépek lehetnek.
A legkisebb dolgoknak is óriási jelentőségük lesz. Az egész világ minden nappal egyre rejtelmesebb, misztikusabb lesz, egyre kevésbé leszel nagy tudású, egyre ártatlanabb leszel - épp mint a gyermek, aki pillangók után szalad, vagy kagylókat gyűjt a tengerparton.
Nem problémának érzed az életet, hanem ajándéknak, áldásnak, kegynek!
Ha a JÓ úton jársz, akkor ezek a jelek egyre erősödni fognak.
Ha a rossz úton haladsz, akkor ennek pont az ellenkezője fog történni."

/Osho/







"Önmagában az élet semleges. Mi tesszük csodálatossá, mi tesszük csúnyává; az élet az az energia, amelyet mi viszünk bele.
Ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen, akkor nem lesz az - neked kell létrehoznod a szépséget. A szépség nincsen csak úgy ott, mint valami tárgy, mint egy szikla. A szépséget meg kell teremteni."

/Osho/




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Címkék: spiritualitásnak, legcsodálatosabb, lótuszvirágodat, megpillantottad, felkapcsolhatod, különbségtétel, tulajdonképpen, megszabadulni, szabadulhatsz, belezavarodsz, szertefoszlik, természetedet, találkozhatsz, rejtelmesebb, misztikusabb, csodálatossá, tengerparton, jelentőségük, tapasztalása, különbséget, létrehoznod, sötétséggel, közvetlenül, pillanatban, problémának, lótuszvirág, ellenkezője, pusztulását, ártatlanabb, ragyogással, természetem, értelmetlen, természeted, pillanattól, sötétségtől, felismerése, tulajdonképpen csak, fény hiánya, sötétséggel semmit, másik játékot, játékot hívják, saját egód, saját pusztulását, igazi lényed, igazi lényedet, élet legcsodálatosabb, saját fénylő, pillanattól kezdve, valós természetem, valós természeted, különbségtétel miatt, igazi lényednek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Különleges  Horváth Szilvia tollából  Pitypang szökőkút  Mindig lesz olyan  Vito Giaquinto gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ott van  képre írva  különleges  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  James Allen  Eduardo Sacheri gondolata  Alvó cica  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  József Attila - Kopogtatás nél...  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Magamnak  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Önmaga ellenére  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Csend  Dóró Sándor: Embernek maradni  Önmaga ellenére  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Tanmese  Bársony székben  Szép estét kedves látogatóimna...  Jázmin  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  "Ez egy csoda"  József Attila – Keresek ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gebhardt Nóra versei II.  Gebhardt Nóra versei II.  Sorsunk miatt...  Kubinyi Anna gobelintervező, t... 
Bejegyzés Címkék
tulajdonképpen csak, fény hiánya, sötétséggel semmit, másik játékot, játékot hívják, saját egód, saját pusztulását, igazi lényed, igazi lényedet, élet legcsodálatosabb, saját fénylő, pillanattól kezdve, valós természetem, valós természeted, különbségtétel miatt, igazi lényednek, igazi természeted, elme börtön, tudatosság pedig, feszültség egyre, legkisebb dolgoknak, egész világ, jelek egyre, rossz úton, élet semleges, szépség nincsen, spiritualitásnak, legcsodálatosabb, lótuszvirágodat, megpillantottad, felkapcsolhatod, különbségtétel, tulajdonképpen, megszabadulni, szabadulhatsz, belezavarodsz, szertefoszlik, természetedet, találkozhatsz, rejtelmesebb, misztikusabb, csodálatossá, tengerparton, jelentőségük, tapasztalása, különbséget, létrehoznod, sötétséggel, közvetlenül, pillanatban, problémának, lótuszvirág, ellenkezője, pusztulását, ártatlanabb, ragyogással, természetem, értelmetlen, természeted, pillanattól, sötétségtől, felismerése, kérdéseket, sötétséget, csodálatos, beleviszed, szabadulás, ismeretlen, ajándéknak, nyugodtabb, egyszerűen, higgadtabb, tudatosság, meditációt, válaszokra, megkeresni, megtalálni, legfeljebb, gyönyörűen, szépséggel, feszültség, szabadulni, nincsenek, dolgokban, beengeded, képzelted, börtönben, dolgoknak, ráébredsz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 344
  • e Hét: 2732
  • e Hónap: 7138
  • e Év: 63071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.