Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk
  2017-09-16 12:34:50, szombat
 
  Szent Kornélra és Szent Cipriánra, a 3. század vértanúira emlékezünk liturgikus emléknapjukon, szeptember 16-án. Bővebben kurír oldalon Link

Napi ige
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testünkben Jézus szenvedését hordozzuk szüntelen.
Testvéreim!
A hit és a kegyelem kincsét törékeny cserépedényben őrizzük, hogy a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk. Mindenfelől szorongatnak minket, de agyon nem nyomnak; bizonytalanságban vagyunk, de nem esünk kétségbe; üldözést szenvedünk, de elhagyatottak nem vagyunk; földre terítenek, de el nem veszünk; állandóan hordozzuk testünkben Jézus halálát, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen testünkben. Mert minket, akik élünk, szüntelenül halálra adnak Jézusért, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen halandó testünkön. Bennünk tehát a halál munkálkodik, bennetek pedig az élet.
Mivel azonban a hitnek ugyanaz a lelke van bennünk, mint amelyről írva van: ,,Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és ezért beszélünk. Hiszen tudjuk, hogy aki az Úr Jézust feltámasztotta, Jézussal együtt minket is feltámaszt majd, és veletek együtt elébe állít. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem bőséges kiáradásáért egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.
Ez az Isten igéje.
2Kor 4,7-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak. 5. vers.
Előénekes: Midőn az Úr hazahívta Sionnak foglyait, * olyanok voltunk, mint akik álmodnak.
Megtelt akkor örömmel az ajkunk, * és a nyelvünk ujjongással.
Hívek: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
E: Akkor így beszéltek a nemzetek: * ,,Az Úr nagy dolgot művelt vélük."
Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk.
H: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
E: Fordítsd, Uram, jóra sorsunkat, * amint megárasztod délen a folyókat.
Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
H: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
E: Sírva viszik a magot, mikor vetni indulnak, * de ujjongva jönnek, jönnek és hozzák kévéiket.
H: Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak.
Zsolt 125,l-2ab.2cd-3.4-5.6

ALLELUJA
Áldott legyen az Isten, a minden vigasztalás Istene! * Ő megvigasztal minket minden szomorúságunkban. 2Kor 1,3b.4a - 4 g. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A világ gyűlölte őket.
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott: Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, ahogyan mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás.
Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik igédet, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból.
Szenteld meg őket az igazságban, mert a te igéd igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. Én értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 17,11b-19

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
31. A VÉRTANÚKRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

vagy
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szomorúságunkban, áldozatvállalás, lelkipásztorok, korintusiakhoz, megpróbáltatás, magasztosságát, cserépedényben, feltámasztotta, tulajdonítsuk, gondosságával, elhagyatottak, lelkiismereti, emléknapjukon, beteljesedjék, szorongatnak, keresztjüket, vértanúidért, megvigasztal, megtartottam, testvérünket, halottainkat, kiáradásáért, örvendeztesd, mindörökkön, kegyelmedet, dicsőségére, kéréseinket, munkálkodik, nyilvánvaló, szüntelenül, csábításait, ujjongással, könyörgések, vigasztalás, vértanúkról, imádkozzunk, kegyelem kincsét, rendkívüli erőt, halál munkálkodik, hitnek ugyanaz, kegyelem bőséges, nyelvünk ujjongással, minden vigasztalás, világ gyűlölte, időben Jézus, égre emelte, világból valók, világból való, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, Szent Kornél, Szent Ciprián, Szent Kornélra, Szent Cipriánra, SZENTLECKE Szent Pál, Testünkben Jézus, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Atyám, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztushoz, Jézus Krisztus, PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL, Krisztus Urunkat, Szívedre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó Norbert – Szabadsá...  Nem kell ide békemenet  Mély, puha álom - sárga féltés  Imádkozás Krisztus értelméért  Alvó cica  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép Álmokat  képre írva Március 15 -re emlé...  Az ünnepről  Amikor 5 éves voltam,  Síró nő  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Gősi Vali - Tükre lennék...  Az élet  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Gősi Vali - Tükre lennék...  Magyarország ilyen hely.  Szent-Györgyi Albert gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Vágy, élet és sugár  Nagy László - Szerelem emléke  Sötétség és világosság  Rejtő Jenő versei  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Az élet  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  William Shakespeare-től idéze...  Törött csészék  Alvó baby  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ez a miénk!  William Shakespeare-től idéze...  Magyarország ilyen hely.  Mai harmónia kártyám  A halolaj és a hal még a migré...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Atyám !  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Ted Engstrőm gondolata  Sötétség és világosság  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kegyelem kincsét, rendkívüli erőt, halál munkálkodik, hitnek ugyanaz, kegyelem bőséges, nyelvünk ujjongással, minden vigasztalás, világ gyűlölte, időben Jézus, égre emelte, világból valók, világból való, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, egész világnak, lelkiismereti szabadság, élet minden, világ csábításait, megpróbáltatás idején, pásztorok fejedelme, apostoli lelkű, világ elveszítse, lelki táplálék, elveszett bárányt, pásztorok gondosságával, pásztorokat pedig, rájuk bízott, szomorúságunkban, áldozatvállalás, lelkipásztorok, korintusiakhoz, megpróbáltatás, magasztosságát, cserépedényben, feltámasztotta, tulajdonítsuk, gondosságával, elhagyatottak, lelkiismereti, emléknapjukon, beteljesedjék, szorongatnak, keresztjüket, vértanúidért, megvigasztal, megtartottam, testvérünket, halottainkat, kiáradásáért, örvendeztesd, mindörökkön, kegyelmedet, dicsőségére, kéréseinket, munkálkodik, nyilvánvaló, szüntelenül, csábításait, ujjongással, könyörgések, vigasztalás, vértanúkról, imádkozzunk, mindhalálig, krisztushoz, megárasztod, mindenfelől, pásztorokat, szenvedését, igazságban, feltámaszt, evangélium, rendkívüli, nyomdokait, imádkozott, testünkben, elveszítse, testvéreim, szentlecke, egyházadat, szeptember, szeretetét, liturgikus, emlékezünk, apostolnak, hősiessége, vértanúira, országodba, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1306
  • e Hét: 4896
  • e Hónap: 25579
  • e Év: 228492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.