Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A beteg szolgát egészségesnek találták. 09.18
  2017-09-18 11:20:31, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
Könyörögjetek minden emberért Istenhez, aki azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön!
Szeretett Fiam!
Mindenekelőtt arra kérlek, végezzetek imát, könyörgést, esedezést és hálaadást minden emberért, a királyokért és az összes elöljárókért, hogy békés, nyugodt életet élhessünk, szentségben és tisztességben. Ez jó és kedves üdvözítő Istenünk szemében, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére.
Hiszen egy az Isten, s egy a közvetítő Isten és ember között: az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta magát mindenkiért, és tanúságot tett a meghatározott időben. Ezért kaptam a küldetést, hogy hírnök és apostol legyek - igazat mondok, nem hazudok -, a pogányok tanítója hitre és igazságra. Azt kívánom tehát, hogy a férfiak mindenütt tiszta lélekkel emeljék imára kezüket, ne haragos és viszálykodó érzülettel.
Ez az Isten igéje.
1Tim 2,1-8

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Áldott legyen a mi Urunk, * mert meghallgatta könyörgő szavamat! 6. vers.
Előénekes: Hallgasd meg könyörgő szavamat, amikor hozzád kiáltok, * kezemet szent templomod felé tárom.
Hívek: Áldott legyen a mi Urunk, * mert meghallgatta könyörgő szavamat!
E: Az Úr az én erőm és védőpajzsom, * szívem benne bízott, és ő megsegített.
Örvendezik az én szívem, * énekemmel adok hálát neki.
H: Áldott legyen a mi Urunk, * mert meghallgatta könyörgő szavamat!
E: Népének erőssége az Úr, * Fölkentjének szabadulása és menedéke.
Szabadítsd meg, Uram, néped, * áldd meg a te örökséged.
Te légy néped pásztora, * és te vezesd mindörökké!
H: Áldott legyen a mi Urunk, * mert meghallgatta könyörgő szavamat!
Zsolt 27,2.7-9

ALLELUJA
Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, * hogy örökké éljen minden őbenne hívő. Jn 3,16 - 1 D2. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus példaképül állítja elénk a kafarnaumi százados hitét.
Amikor Jézus a néphez intézett beszédét befejezte, Kafarnaumba ment. Ott betegen feküdt egy századosnak a szolgája, akit ura nagyon kedvelt. A szolga már a halálán volt. A százados, aki hallott Jézusról, elküldte hozzá a zsidók véneit azzal a kéréssel, hogy jöjjön el, és gyógyítsa meg a szolgáját.
Amikor ezek odaértek Jézushoz, kérlelték őt: ,,Megérdemli, hogy megtedd ezt neki, mert szereti népünket, és a zsinagógát is ő építtette nekünk."
Jézus tehát velük ment. Amikor már nem messze voltak a háztól, a százados eléje küldte barátait ezzel az üzenettel: ,,Uram, ne fáradj! Nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj. Éppen ezért nem tartottam magamat méltónak arra sem, hogy hozzád menjek. Csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám. Bár magam is alárendelt ember vagyok, alattam is szolgálnak katonák. S ha azt mondom az egyiknek: »Menj!« - akkor elmegy, ha a másiknak meg azt mondom: »Jöjj ide!« - akkor odajön, vagy ha a szolgámnak szólok: »Tedd meg ezt!« - akkor megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott. Megfordult, és így szólt az őt követő tömegnek: ,,Mondom nektek, nem találtam ekkora hitet Izraelben." Amikor a küldöttek hazaértek, a beteg szolgát egészségesnek találták.
Ezek az evangélium igéi. Lk 7,1-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Az Egyház közösségében mindannyian megtapasztalhatjuk az üdvösséget, amelyet te a mennyei Atyától hoztál el nekünk és megérezhetjük az Atya szeretetét. Te azt kérted tanítványaidtól és azt kéred tőlünk, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan te szeretsz minket. Napjainkban is szükséged van apostolokra, akik készek a szolgálatra. Szükséged van tanúkra, akik küldötteidként szeretetedet közvetítik. Adj nekünk apostoli lelkületet, hogy a szeretet tanúi, szereteted hirdetői legyünk! Vezess minket az evangélium hirdetésének útján és mutass nekünk utat az üdvösség felé.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanítványaidtól, elcsodálkozott, küldötteidként, meghatározott, tisztességben, egészségesnek, könyörögjetek, megérezhetjük, mindenekelőtt, meghallgatta, elöljárókért, közösségében, szeretetedet, fölkentjének, hirdetésének, szabadulása, mindenkiért, királyokért, napjainkban, megsegített, timóteushoz, viszálykodó, századosnak, szolgálatra, kafarnaumba, védőpajzsom, mindannyian, apostolokra, szentségben, hajlékomba, mindörökké, üdvözüljön, meggyógyul, szolgámnak, evangélium, megfordult, összes elöljárókért, igazság ismeretére, ember Krisztus, meghatározott időben, pogányok tanítója, férfiak mindenütt, kafarnaumi százados, néphez intézett, halálán volt, zsidók véneit, százados eléje, szót szólj, szolgámnak szólok, küldöttek hazaértek, beteg szolgát, evangélium igéi, SZENTLECKE Szent Pál, Szeretett Fiam, Krisztus Jézus, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Png kutya  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png lepke  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Az engedelmesség miért nem vál...  Fehér virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Lóhere  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete István - Akác  Ágai Ágnes – Csendélet  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hazára minden embernek szükség...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kislány  Hiányzik  Hiányzik  Szabolcska Mihály – Ákác...  Erdőn  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Idő  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tanuld meg ezt a versemet  Png telefon  Egy hatékony szolga  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png ház  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Idő  Png kutya  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png cica  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Png lepke  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Leonardo da Vinci gondolata  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png ház  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
összes elöljárókért, igazság ismeretére, ember Krisztus, meghatározott időben, pogányok tanítója, férfiak mindenütt, kafarnaumi százados, néphez intézett, halálán volt, zsidók véneit, százados eléje, szót szólj, szolgámnak szólok, küldöttek hazaértek, beteg szolgát, evangélium igéi, mennyei Atyától, szeretet tanúi, evangélium hirdetésének, üdvösség felé, tanítványaidtól, elcsodálkozott, küldötteidként, meghatározott, tisztességben, egészségesnek, könyörögjetek, megérezhetjük, mindenekelőtt, meghallgatta, elöljárókért, közösségében, szeretetedet, fölkentjének, hirdetésének, szabadulása, mindenkiért, királyokért, napjainkban, megsegített, timóteushoz, viszálykodó, századosnak, szolgálatra, kafarnaumba, védőpajzsom, mindannyian, apostolokra, szentségben, hajlékomba, mindörökké, üdvözüljön, meggyógyul, szolgámnak, evangélium, megfordult, érzülettel, szolgálnak, örvendezik, szeretetét, üdvösséget, zsinagógát, alárendelt, szabadítsd, ismeretére, végezzetek, szereteted, lelkületet, példaképül, kafarnaumi, apostolnak, szentlecke, megérdemli, könyörgést, közvetítik, egyszülött, kérlelték, énekemmel, szeretett, könyvéből, élhessünk, tanúságot, esedezést, szükséged, templomod, hazaértek, küldöttek, építtette, izraelben, előénekes, mindenütt, igazságra, befejezte, leveléből, hálaadást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.