Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A RENDSZER megreccsent!
  2015-04-07 08:28:26, kedd
 
  A RENDSZER megreccsent!


Posted on 2015/04/07 Szerző: Admin

Most hétfőn egy éve, hogy az Orbán-kormány ismét hozzájutott a kétharmados kormányzás lehetőségéhez. Ezt követően fölényesen hozta az EP-, majd az önkormányzati választást, de a sikerek csúcsán valami történt. Több elveszített időközi választás és eddig nem tapasztalt kormányzati káosz igazolja: a rendszer megreccsent.

rszd
Egy éve a főváros új büszkesége, a Bálna előtt fölállított színpadra fölállt néhány ember, s nem látszott rajtuk, hogy magukon kívül lennének a boldogságtól. Holott épp akkor verték tönkre a baloldalt, és immáron második alkalommal alakíthattak kormányt, ismét kétharmaddal. Azzal a kétharmaddal a háttérben, amely úgy írta át a választási törvényeket, hogy jóval kevesebb támogatóval is kétharmadhoz lehessen jutni, azzal a kétharmaddal, amely Orbán Viktor kedvére formálta az országot az oktatási rendszerrel, az unortodox gazdaságpolitikával, azzal a kétharmaddal a háttérben, amely megszülte később hűtlenné váló gyermekét, a magyar nagytőkést, Simicska Lajost, azzal a kétharmaddal, amely kialakított egy új gazdasági érdekkört Mészáros Lőrinctől Garancsi Istvánig.
Minden adott volt tehát ahhoz, hogy a színpadon állók jól érezzék magukat. De nem érezték jól. Talán ők már akkor sejtették azt, ami csak az önkormányzati választások után vált nyilvánvalóvá: valami megtört a Fideszben. Április és október közt azonban volt erejük visszafojtani az erről szóló információkat.

Az is csak utólag vált kétségbevonhatatlanná, hogy a Fidesz nevű projekt két konstruktőre és kivitelezője, Orbán Viktor és Simicska Lajos végképp eltávolodott egymástól.

osim
Eldurvult események
Ma még nagyon nehezen rekonstruálható, mi is zajlott le kettejük közt ma egy éve, április 7-én, a választásokat követő napon, amikor találkoztak egymással. Simicska azt mondta, a megbeszélés részleteibe nem megy bele, de - idézzük - ,,nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események".
És az események valóban eldurvultak. Ezt akkor még csak abból lehetett érzékelni, hogy a két hónap alatt felállított kabinetből hiányoztak azok, akiket korábban egyértelműen Simicska Lajoshoz és társához, Nyerges Zsolt személyéhez lehetett kötni. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Simicskáékhoz sorolt Németh Lászlóné helyére ülő, nem túlságosan makulátlan előéletű KDNP-s Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter célja a tisztogatás. Ezzel egyidőben a Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet élesen támadta az új minisztert.
Nem tudni, mi hangzott el Orbán Viktor és Simicska Lajos között, de akármi volt is, meghatározta ezt a kormányzati ciklust. Simicska Lajos arra tett utalást, hogy nem tudta elfogadni az Orbán Viktortól igencsak meglepő orosz fordulatot, amely a paksi erőműbővítésben ölt testet, mások inkább úgy érzik, Simicskának az fáj, hogy egy másik gazdasági érdekkör húzna hasznot a paksi beruházásból. Mindenesetre több is lehet a háttérben, mert valószínű, hogy Simicska tudja, pusztán pénzügyi viták miatt a miniszterelnökkel nem jó ujjat húzni. Többen úgy vélik, Orbán ekkor közölte vele egy új, most már körvonalazódni látszó médiabirodalom terveit, de ez nem igazolható, miként az sem, hogy a nagyvállalkozó heves tiltakozását kiváltó reklámadó ötlete szóba került volna.
Simicska kevéssé kifinomult, de hatásos harcmodort választott: előbb idézhetetlen szavakkal illette a miniszterelnököt, majd katonaidőszakukra utalva azt állította, hogy Orbán jelentett róla. Mindkét támadás kiütési felületen érte Orbánt: megkérdőjeleződött a sebezhetetlensége és a hitelessége. Simicska megszólalásai súlyosan erodálták Orbán egyébként is lejtmenetben lévő népszerűségét, amit önmagában nem magyaráz az, hogy egykori barátja ellene szegődött.
Roncsoló korrupcióvád
Valószínűbb, hogy az önkormányzati választások után egyszerre érte annyi hatás a kormányt, amely megrendítette a pozícióit. Ezek legsúlyosabbika, hogy az Oroszországgal újból hidegháborús viszonyban lévő Amerikai Egyesült Államok - valószínűleg az oroszoknak tett magyar gesztusok miatt - oda csapott, ahol a legjobban fáj: korrupciógyanú miatt beutazási tilalmat rendelt el hat személlyel szemben. Egyikőjük neve már ismert: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökéről, Vida Ildikóról van szó.
Az addig is nyilvánvaló, de e ponttól már ,,hivatalosan" is kimondatott korrupció vádja roncsolt. Különösképpen úgy, hogy a reklámadóval támadott RTL Klub taktikát váltott, és nem feltétlenül hivatástudatból, de sorra fölerősítette a régi ügyeket, miközben számosat maga tárt föl: Rogán Antal belvárosi ingatlanügyei, Lázár János drága szenvedélyei, Kósa Lajos zilált lakhatási viszonyai, Mészáros Lőrinc meggazdagodása - mind-mind újabb és újabb muníciót adott a kereskedelmi adónak, amelynek befolyása igen nagy. Egyre kevesebb nézője van viszont az idén 80 milliárd forinttal kibélelt köztévének, az ellen Hír TV-ként kialakított, minden ízében dilettáns M1-nek.
Eközben a kormány kommunikációs fogást keresett az ellenségessé váló közhangulat semlegesítésére, de ahogy az ilyenkor történni szokott, egyre mélyebbre ásta magát: a netadó ellen tízezrek vonultak utcára, felháborodást váltott ki az iskolai drogteszt bevezetésének gondolata, és nem bizonyult a rezsicsökkentéshez hasonló csodafegyvernek a bevándorlók elleni küzdelem sem - a tüntetések akkoriban állandósultak. A kormányellenes hangulatot fokozta Angela Merkel elhatárolódása az orbáni illiberális demokráciától, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi erődemonstrációja.
Oda a szentháromság
Egyre érzékelhetőbb a Magyar Nemzet-Heti Válasz-Hír TV jobboldali szentháromságának hiánya is: Orbánék a saját médiarendszerüket még nem állították fel, az elvetett hálózatot viszont Simicska már kifordította alóluk - légüres térbe kerültek. A kommunikációs csőd akkor vált végképp nyilvánvalóvá, amikor Giró-Szász András kénytelen volt azt mondani, hogy Orbán Viktor rosszul emlékszik bizonyos dátumokra. Ekkora malőr korábban elképzelhetetlen lett volna, kiváltképp egy olyan horderejű ügy, a Buda-Cash és a Quaestor-botrány kellős közepén, amelynek sorsa akár el is döntheti a kormányzás jövőjét - akár végletesen szét is zilálhatja még annak ellenére is, hogy a gazdaság alapszámait öt év alatt sikerült valamelyest rendbe tenni.
Csakhogy ma már nem lehet eltitkolni, hogy ennek áldozatai vannak, hiszen több mint négymillióan élnek szegénységben, és velük szemben állnak azok a kiváltságosak, akik mindent megengedhetnek maguknak. Habony Árpád örökös tanácsadó bármikor átlépheti a záróvonalat az őt lefotózni akaró újságírók elől menekülve, egyes lakások területe gond nélkül növekedhet, egyre rejtélyesebb bizonyos vagyonok háttere, itt egy vitorlás, ott egy kikötő, százmilliárdok tűnnek el brókerházakból, s miközben Szijjártó Péter a külügy állampapírjait és magát menti, odaveszhet a kisbefektetők pénze.
Váratlanul megrendült a Fidesz ideológiai háttere is: a hatalmas nagyságú közpénzek haszonélvezője, a Századvég igazgatója egy nyilatkozatban azt fejtegette, hogy a polgári Magyarország gondolatának sosem volt valódi tartalma.

lek
Ebben a helyzetben fordul Orbán Viktor és kabinetje a következő kormányzati évre, amely sorsfordító lehet mind a jobboldali kormány, mind Orbán Viktor jövője szempontjából.
(NOL)
Bal-Rad komm: Hírek szerint pedig az évfordulót az ellenmaffiák pazar demonstrációkkalkívánják “ünnepelni"! A magyar társadalom pedig apátiával figyeli, hogy kifosztóik egymást vádolják lopással. Pedig más nem történik, mint marakodás a koncon, a bűnök egymásra kenése. Az apatikus magyar társadalom KISEBBIK része pedig szurkol a szívének kedves rablóhordának.
Pedig ebben az utóbbi egy esztendőben MEGRENDÜLT A RENDSZER! Nem csak Döbrögi rendszere, hanem az egész politikai-társadalmi rendszer rendült meg. Ebben az utóbbi egy esztendőben az utóbbi negyedszázad kérdőjeleződött meg! Amelynek “eredményeit" hosszan lehetne sorolni! De inkább csak rövid összefoglalás: ELFOGYOTT AZ ORSZÁG!
A magyar társadalom a döbrögizmus II. ciklusának első évfordulóján már a pokolba kívánja valamennyi kompániát.
Egyelőre viszont még csak ott tart a magyar társadalom, hogy a második évbe fordulván a Döbrigi II. ciklus, csupán a Nemzetvezér és az ő hordájának jövője a tét! Amire még kicsiben sem mernénk fogadni.
Egy cseppet sem lenne örömteli a számunkra, ha CSAK DÖBRÖGI ÉS BŰNBANDÁJA LAKOLNA!


https://balrad.wordpress.com/2015/04/07/a-rendszer-megreccsent/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, miniszterelnököt, csodafegyvernek, hivatástudatból, legsúlyosabbika, semlegesítésére, erőműbővítésben, kérdőjeleződött, rekonstruálható, megengedhetnek, brókerházakból, körvonalazódni, korrupciógyanú, százmilliárdok, elhatárolódása, oroszországgal, haszonélvezője, nyilatkozatban, meggazdagodása, nagyvállalkozó, kormányellenes, állampapírjait, médiabirodalom, szempontjából, nyilvánvalóvá, információkat, visszafojtani, önkormányzati, népszerűségét, kisbefektetők, rablóhordának, megszólalásai, megrendítette, kiváltságosak, szegénységben, demokráciától, kétharmados kormányzás, önkormányzati választást, sikerek csúcsán, rendszer megreccsent, választási törvényeket, oktatási rendszerrel, magyar nagytőkést, színpadon állók, önkormányzati választások, erről szóló, választásokat követő, megbeszélés részleteibe, események valóban, kormányzati ciklust, paksi erőműbővítésben, másik gazdasági, Orbán Viktor, Simicska Lajost, Mészáros Lőrinctől Garancsi Istvánig, Simicska Lajos, Simicska Lajoshoz, Nyerges Zsolt, Németh Lászlóné, KDNP-s Seszták Miklós, Magyar Nemzet, Orbán Viktortól, Amerikai Egyesült Államok, Nemzeti Adó-, Vida Ildikóról, Rogán Antal, Lázár János, Kósa Lajos, Mészáros Lőrinc, Angela Merkel, Vlagyimir Putyin, Magyar Nemzet–, Heti Válasz–, Giró-Szász András, Habony Árpád, Szijjártó Péter, MEGRENDÜLT RENDSZER, ELFOGYOTT AZ ORSZÁG, Döbrigi II, CSAK DÖBRÖGI ÉS BŰNBANDÁJA LAKOLNA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  Png ház  Szabolcska Mihály – Ákác...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Nagyon különös  Lóhere  A jó emberek mindig szépek mar...  Irgalom és ítélet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Németh László tollából  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete-erdő desszert  Nagyi telefonál  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Lóhere  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete István - Akác  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Makszim Gorkij gondolata  Hogy lehet megtartani  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Próbálj meg ...  Alvó cicák  Albert Einstein gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kétharmados kormányzás, önkormányzati választást, sikerek csúcsán, rendszer megreccsent, választási törvényeket, oktatási rendszerrel, magyar nagytőkést, színpadon állók, önkormányzati választások, erről szóló, választásokat követő, megbeszélés részleteibe, események valóban, kormányzati ciklust, paksi erőműbővítésben, másik gazdasági, paksi beruházásból, nagyvállalkozó heves, oroszoknak tett, reklámadóval támadott, régi ügyeket, kereskedelmi adónak, kormány kommunikációs, ellenségessé váló, ilyenkor történni, netadó ellen, iskolai drogteszt, bevándorlók elleni, tüntetések akkoriban, kormányellenes hangulatot, orbáni illiberális, saját médiarendszerüket, elvetett hálózatot, kommunikációs csőd, olyan horderejű, Quaestor-botrány kellős, kormányzás jövőjét, gazdaság alapszámait, külügy állampapírjait, kisbefektetők pénze, hatalmas nagyságú, polgári Magyarország, helyzetben fordul, következő kormányzati, jobboldali kormány, ellenmaffiák pazar, magyar társadalom, bűnök egymásra, apatikus magyar, szívének kedves, esztendőben MEGRENDÜLT, utóbbi negyedszázad, pokolba kívánja, második évbe, elképzelhetetlen, miniszterelnököt, csodafegyvernek, hivatástudatból, legsúlyosabbika, semlegesítésére, erőműbővítésben, kérdőjeleződött, rekonstruálható, megengedhetnek, brókerházakból, körvonalazódni, korrupciógyanú, százmilliárdok, elhatárolódása, oroszországgal, haszonélvezője, nyilatkozatban, meggazdagodása, nagyvállalkozó, kormányellenes, állampapírjait, médiabirodalom, szempontjából, nyilvánvalóvá, információkat, visszafojtani, önkormányzati, népszerűségét, kisbefektetők, rablóhordának, megszólalásai, megrendítette, kiváltságosak, szegénységben, demokráciától, lehetőségéhez, választásokat, magyarországi, fölerősítette, bevezetésének, simicskáékhoz, kommunikációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.