Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyulj zenével !
  2013-05-22 15:16:24, szerda
 
 
Masaru Emoto japán vízkutató közel 20 éve foglalkozik víz-kísérletekkel, a vízkristályok külső ingerekre történő változásaival. Kutatásai hosszú évei során arra a következtetésre jutott, hogy a víz minőségét az általa befogadott információ határozza meg. Emoto természetesen nem a televízióban, rádióban hallott hírekből, vagy az újságokban, napilapokban olvasható cikkekből szerzett információra gondol, hanem az elmére és a testre ható külső tényezőkre. Például amikor egy szép tájat szemlélve békesség tölt el minket. Vagy amikor gyönyörű zenét hallgatunk, úgy érezzük, hogy megtisztul a szívünk...
Vízkísérleteivel egyértelműen bebizonyítottaLink hogy a gyógyító hatású információk és pozitív gondolatok jót tesznek a víznek. Ilyen gyógyító hatású információ a zene is!
Lenyűgöző könyve, A víz igaz hatalma tartalmaz egy igazán érdekes kísérletet, melynek során különböző zenéket játszottak le a víznek, majd ezt követően fényképeket készítettek a vízben keletkezett kristályokról, illetve egy speciális géppel megmérték a víz hadóját, vagyis rezgését. Megállapították, hogy a víz a gyönyörű zenékre díszes kristályok megalkotásával válaszolt! A vízben hasonló változás volt megfigyelhető, mint amit mi érzünk a zene gyógyító hatása révén.

Nagyzenekarok előadásában játszott művek hatására különösen összetett és részletgazdag kristályok keletkeztek.Testünk mintegy hatvanbillió sejtből áll, és nem más, mint e sejtek játékából létrejövő harmónia. A zenekarok játékából létrejövő harmónia eljut testünk minden egyes sejtjéhez, így hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

A zene tehát gyógyító erővel rendelkezik. Zenehallgatás közben úgy érezzük, hogy meggyógyulunk és ez talán azért van így, mert a testünket alkotó víz (70%!) egészségesebb lesz a zene hatására. Vízből vagyunk. Ha a zene örömet okoz a víznek, akkor feltétlenül jó hatással van sejtjeinkre, amelyeket víz alkot.

Az alábbiakban szerepelnek azok a zeneművek, melyekkel Emoto kísérletezett - és azok testünkre/lelkünkre gyakorolt hatásai. Érdemes a számunkra megfelelőt reggel és este meghallgatnunk.

1. Pachelbel: D-dúr kánon

Érzelmi hadó: megszünteti az aggodalmat és a szorongást

Fizikai hadó: a méhre és petefészekre hat

Várandósság alatt ajánlatos hallgatni, hiszen nem szabad alábecsülni az aggodalom és a szorongás magzatra gyakorolt hatását!

2. Bach: D-moll tokkáta és fúga

Érzelmi hadó: megszünteti a fásultságot

Fizikai hadó: serkenti a jobb agyfélteke működését

Bach zenéjének ez a fennkölt darabja csakugyan ösztönző rezgést ad hallgatójának. Albert Schweitzer arról híres, hogy elivatott orvos és tehetséges orgonista volt. Állítólag ez volt az egyik kedvenc műve. Talán a tokkáta és fúga is ösztönözte munkájában.

3. Elgar: Első induló

Érzelmi hadó: megszabadít a félénkségtől és a bátortalanságtól

Fizikai hadó: a gerincre és a gerincvelőre hat

Az induló hatására természetes módon kiegyenesedik a gerinc. Ezt a zeneművet főként azoknak tanácsos hallgatni, akiknek nincs önbizalmuk mások előtt beszélni.

4. Sarah Brightman és Andrea Bocelli: Time to say goodbye

Érzelmi hadó: megszabadít a tehetetlenség érzésétől és a rossz hozzáállástól

Fizikai hadó: a vastagbélre és a végbélre hat

5. Bizet: Carmen nyitánya

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Carmen semmit sem fojt el magában, alakja olyan nőt ábrázol, aki szenvedélyesen táncolja a flamencót és úgy él, ahogy neki tetszik.

6. Smetana: Moldva

Érzelmi hadó: megszünteti az ingerlékenységet

Fizikai hadó: a nyirokrendszerre hat

Amikor ingerlékenynek érezzük magunkat, lényünk azt jelzi, hogy nyugalomra van szükségünk, és meg kell szabadulnunk a nyomástól. Ha kedvesek vagyunk magunkhoz, az elménk is világosabb lesz.

7. Johann Strauss: Kék Duna-keringő

Érzelmi hadó: segít visszanyerni a hosszantartó igénybevétel miatt elvesztett életerőt

Fizikai hadó: a központi idegrendszerre hat

Testileg és szellemileg egyaránt könnyednek és nemesnek érezhetjük magunkat.

8. Joseph Ivanovich: Danube Waves

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Ez a zene segít, hogy érzelmeinket gátlások nélkül fejezzük ki. Ha szívünk megnyílik igaz érzéseink számára, a vérkeringés zavarai is enyhülnek, így a sejtek is új erőre kapnak. Az elfojtás mellett a makacsság, a kapzsiság és a felnagyított félelem hadója gátolja a vérkeringést.

9. Csajkovszkij: Hattyúk tava (második felvonás)

Érzelmi hadó: segít feloldani merevségünket

Fizikai hadó: jótékonyan hat az ízületekre

A Hattyúk tava szabadabb mozgásra késztet. Ízületeink mellett gondolkodásmódunk is rugalmasabbá válik.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
Címkék: nyirokrendszerre, ingerlékenységet, vízkísérleteivel, bátortalanságtól, megállapították, következtetésre, ingerlékenynek, idegrendszerre, szenvedélyesen, meghallgatnunk, megalkotásával, kristályokról, természetesen, tehetetlenség, hallgatójának, megfigyelhető, változásaival, kísérletekkel, zenehallgatás, részletgazdag, kiegyenesedik, nagyzenekarok, meggyógyulunk, kísérletezett, vízkristályok, hozzáállástól, merevségünket, egészségesebb, félénkségtől, napilapokban, petefészekre, rugalmasabbá, egyértelműen, hatvanbillió, megőrzéséhez, vérkeringést, vízkristályok külső, következtetésre jutott, általa befogadott, testre ható, szép tájat, gyógyító hatású, igazán érdekes, vízben keletkezett, speciális géppel, gyönyörű zenékre, vízben hasonló, zene gyógyító, zenekarok játékából, zene tehát, testünket alkotó, zene hatására, Masaru Emoto, Albert Schweitzer, Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Johann Strauss, Joseph Ivanovich, Danube Waves,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Rátalálsz  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 21  Őrizkednünk kell...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png fotel  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png cica  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png fotel  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Paul David Tripp Április 21  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Reggel van  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Reggel van  Minden harmadik...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép napot kívánok  Nevem  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 19  Hogy lehet megtartani  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Idő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Erdőn  Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 21  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Próbálj meg ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
vízkristályok külső, következtetésre jutott, általa befogadott, testre ható, szép tájat, gyógyító hatású, igazán érdekes, vízben keletkezett, speciális géppel, gyönyörű zenékre, vízben hasonló, zene gyógyító, zenekarok játékából, zene tehát, testünket alkotó, zene hatására, zene örömet, alábbiakban szerepelnek, számunkra megfelelőt, szorongás magzatra, jobb agyfélteke, fennkölt darabja, egyik kedvenc, induló hatására, zeneművet főként, tehetetlenség érzésétől, rossz hozzáállástól, hosszantartó igénybevétel, központi idegrendszerre, zene segít, vérkeringés zavarai, elfojtás mellett, felnagyított félelem, nyirokrendszerre, ingerlékenységet, vízkísérleteivel, bátortalanságtól, megállapították, következtetésre, ingerlékenynek, idegrendszerre, szenvedélyesen, meghallgatnunk, megalkotásával, kristályokról, természetesen, tehetetlenség, hallgatójának, megfigyelhető, változásaival, kísérletekkel, zenehallgatás, részletgazdag, kiegyenesedik, nagyzenekarok, meggyógyulunk, kísérletezett, vízkristályok, hozzáállástól, merevségünket, egészségesebb, félénkségtől, napilapokban, petefészekre, rugalmasabbá, egyértelműen, hatvanbillió, megőrzéséhez, vérkeringést, csajkovszkij, információra, felnagyított, elfojtásokat, szabadulnunk, igénybevétel, visszanyerni, hosszantartó, gerincvelőre, érzelmeinket, televízióban, fényképeket, alábbiakban, feltétlenül, sejtjeinkre, egészségünk, megszünteti, keletkeztek, vérkeringés, szerepelnek, foglalkozik, rendelkezik, előadásában, szellemileg, készítettek, vastagbélre, megszabadít, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 2541
  • e Hónap: 11211
  • e Év: 67144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.