Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30. évközi hét szombat - 11.04
  2017-11-04 08:12:51, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Az ószövetségi választott népnek Isten által való elvetése és visszavétele is áldást jelent a világnak.
Testvéreim!
Vajon Isten elvetette Izrael népét, (amelyet öröktől fogva kiválasztott magának)? Szó sincs róla. Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám véréből, Benjámin törzséből.
Kérdem tehát: Izrael népe oly nagyot vétkezett, hogy nem tud többé felkelni bűneiből? Egyáltalán nem. Vétkük által ugyanis kiáradt az üdvösség a pogányokra is, ami arra serkenti a zsidókat, hogy ők is igyekezzenek eljutni az üdvösségre. Ha tehát vétkük a világ javára vált, és az, hogy csak kevesen hittek közülük Krisztusban, hasznos volt a pogányoknak, mennyi áldás fakad majd abból, ha mindnyájan megtérnek!
Nem szeretném, testvéreim, hogy saját bölcsességetekre hagyatkozva tájékozatlanok maradjatok e titok dolgában. Izrael népe csak addig nem ismeri fel Krisztusban a Messiást, amíg a pogányok teljes számban meg nem térnek. Akkor majd Izrael egész népe üdvözül, amint a Szentírásban olvassuk:
Sionból jön a Szabadító, és eltörli Jákob gonoszságát.
Ez lesz velük a szövetségem, amikor megbocsátom bűneiket.
Javatokra vált tehát, hogy ők nem fogadták el az evangéliumot, a kiválasztás által őseik miatt azonban igen kedvesek ők Isten előtt. Isten ugyanis nem bánja meg kegyelmi adományait és meghívását.
Ez az Isten igéje.
Róm 11,l-2a.11-12.25-29

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét. 14a. vers.
Előénekes: Boldog az az ember, * akit te tanítasz, Uram,
akit törvényedre oktatsz, * hogy nehéz napjaiban enyhülést találjon.
Hívek: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét.
E: Mert az Úr nem taszítja el népét, * nem hagyja el örökségét.
Mert igazságos lesz az ítélet, * és azt követi minden igaz szívű.
H: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét.
E: Ha az Úr nem segített volna engem, * bizony, már az örök csend helyén volna lakásom.
De amikor azt mondtam: ,,Meginogtak lábaim", * irgalmasságod, Uram, fenntartott engem.
H: Urunk, Istenünk * nem hagyja el az ő népét.
Zsolt 93,12-13a.14-15.17-18

ALLELUJA
Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, * mert szelíd vagyok és alázatos szívű! Mt 11,29ab - 2. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A kevélyt megalázzák, az alázatost dicsőségre emelik.
Szeretetből tegyük a jót, ne pedig a viszonzás reményében.
Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Amikor észrevette, hogy a meghívottak válogatják az első helyeket, egy példabeszédet mondott nekik.
Amikor lakodalomra hívnak, ne ülj az első helyre, mert akadhat a hivatalosak közt nálad előkelőbb is. Ha ez megérkezik, odajön, aki meghívott titeket, és felszólít: Add át a helyedet neki! És akkor szégyenszemre az utolsó helyet kell elfoglalnod.
Ha tehát hivatalos vagy valahova, menj el, és foglald el az utolsó helyet, hogy amikor a házigazda odajön, így szóljon hozzád: »Barátom, menj följebb!« Milyen kitüntetés lesz ez számodra a többi vendég előtt! Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig magát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 14,1.7-11

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te szeretettel fordulsz felénk és a szeretet gyakorlására hívsz minket. Azt kéred tőlünk, hogy mutassuk ki szeretetünket Isten iránt és embertársaink iránt. A szeretet gyakorlásához szükségünk van szívünk odaadó szándékára, lelkünk beleegyezésére, értelmünk belátására és akaratunk erejére. Taníts minket az önzetlen szeretetre! Tégy minket készségessé, hogy le tudjunk mondani saját érdekeinkről és mások szolgálatában találjuk meg életünk örömét! Taníts minket, hogy teljes szívvel szeressünk mindenkit! Hiszek, Uram, erősítsd bennünk a hitet!

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Elmélkedés
A mai örömhírben Jézus tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy a vendégek miként foglalják el helyeiket egy lakodalomban. A gyakorlatban bizonyára sokszor előfordult, hogy a meghívottak egymással vetélkedve akarták eldönteni, hogy kinek hol van a helye. Ez azonban a vendéglátó joga, aki végül egyeseket megszégyenítve, másokat pedig megdicsőítve meghatározza az ülésrendet. A történet látszólag csak egy gyakorlati helyzetről szól.
A hétköznapi helyzet példája azonban vallásos többletet kap azáltal, hogy Jézus kiszélesíti az öndicséret és az alázat területére. Ezt mondja: ,,Aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig magát megalázza, azt felmagasztalják." Azt ajánlja tanítványainak, hogy ne tartsák magukat másoknál nagyobbnak, ne magasztalják önmagukat és ne akarják megszerezni a legelőkelőbb helyeket, hanem legyenek alázatosak. Az alázatos ember ugyanis részesülhet abban, hogy a ,,házigazda" fogja felemelni. Önmagunk felértékelésével könnyen becsaphatunk másokat, sőt magunkat is, de Istent nem.
Az irgalmas Atya házában nincs helye az öndicsérőknek. Ott csak azok foglalhatnak helyet, akik alázattal megvallják bűneiket. A bűnbánattal kifejezzük alázatunkat, és kérjük Istent, az üdvösséget ajándékozó vendéglátót, hogy mutassa meg helyünket.
C. Horváth István Sándor

Napi evangelium Magyar kurír forrás szerint
...... .......


Történt pedig, hogy Jézus szombaton az egyik vezető farizeus házába ment étkezni, és azok figyelték őt. A meghívottaknak pedig példabeszédet mondott, mert megfigyelte, hogy hogyan válogatják az első helyeket. Ezt mondta nekik: ,,Amikor lakodalomba hívnak, ne ülj az első helyre. Nehogy előforduljon, hogy ha nálad előkelőbbet is meghívtak volna, odajöjjön az, aki téged és őt is meghívta, és azt mondja neked: - Add át a helyedet! - És akkor szégyenszemre az utolsó helyet kell elfoglalnod. Ha tehát meghívnak, menj, telepedj le az utolsó helyre. Akkor odajön majd az, aki meghívott, és ezt mondja neked: - Barátom! Menj följebb! - Így tiszteletet ébresztesz az egész vendégsereg előtt. Mert aki magát fölmagasztalja, megalázzák, és aki magát megalázza, fölmagasztalják."
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: bölcsességetekre, felértékelésével, megszabaduljunk, felmagasztalják, fölmagasztalják, beleegyezésére, közbenjárására, felmagasztalja, megszégyenítve, tájékozatlanok, tanítványainak, meghívottaknak, megerősítetted, fölmagasztalja, öndicsérőknek, példabeszédet, gyakorlásához, testvéreinket, embertársaink, teremtménynek, szolgálatában, irgalmasságod, szégyenszemre, szeretetünket, ragaszkodjunk, reménységével, gyakorlására, foglalhatnak, gyakorlatban, igyekezzenek, evangéliumot, meghatározza, érdekeinkről, visszavétele, boldogságába, megdicsőítve, ószövetségi választott, világ javára, pogányok teljes, kiválasztás által, örök csend, kevélyt megalázzák, alázatost dicsőségre, viszonzás reményében, egyik szombaton, vezető farizeus, meghívottak válogatják, első helyeket, példabeszédet mondott, első helyre, hivatalosak közt, helyedet neki, SZENTLECKE Szent Pál, Vajon Isten, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Irgalmasság Atyja, Boldogságos Szűz Máriában, Szűz Mária, Szent Fiad, Szűz Máriát, Boldogságos Szűz Mária, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Próbálj meg ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kövesd a cowboyt!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Esti kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Sose bánj semmit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png férfi  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Lóhere  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Neked tudnod kell  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 19  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Örülök, hogy látlak!  Szép estét  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Reggel van  Próbálj meg ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Tavaszi kép  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png csokor  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Irgalom és ítélet  Alázat  Minden harmadik...  Popper Péter szavai  Neked tudnod kell  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kaffka_Margit  Adakozás  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ószövetségi választott, világ javára, pogányok teljes, kiválasztás által, örök csend, kevélyt megalázzák, alázatost dicsőségre, viszonzás reményében, egyik szombaton, vezető farizeus, meghívottak válogatják, első helyeket, példabeszédet mondott, első helyre, hivatalosak közt, helyedet neki, utolsó helyet, házigazda odajön, többi vendég, evangélium igéi, szeretet gyakorlására, szeretet gyakorlásához, önzetlen szeretetre, kereszt alatt, fájdalmak elviselésére, kereszt hordozására, feltámadás reménységével, mennyei dicsőségbe, örök életet, mennyország királynője, örök élet, vendégek miként, gyakorlatban bizonyára, meghívottak egymással, vendéglátó joga, történet látszólag, gyakorlati helyzetről, hétköznapi helyzet, alázat területére, legelőkelőbb helyeket, alázatos ember, irgalmas Atya, bűnbánattal kifejezzük, üdvösséget ajándékozó, egyik vezető, meghívottaknak pedig, utolsó helyre, egész vendégsereg, bölcsességetekre, felértékelésével, megszabaduljunk, felmagasztalják, fölmagasztalják, beleegyezésére, közbenjárására, felmagasztalja, megszégyenítve, tájékozatlanok, tanítványainak, meghívottaknak, megerősítetted, fölmagasztalja, öndicsérőknek, példabeszédet, gyakorlásához, testvéreinket, embertársaink, teremtménynek, szolgálatában, irgalmasságod, szégyenszemre, szeretetünket, ragaszkodjunk, reménységével, gyakorlására, foglalhatnak, gyakorlatban, igyekezzenek, evangéliumot, meghatározza, érdekeinkről, visszavétele, boldogságába, megdicsőítve, becsaphatunk, szentírásban, előforduljon, kiválasztott, lakodalomban, legelőkelőbb, elviselésére, magasztalják, kiválasztás, szövetségem, szeretettel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2124
  • e Hét: 4305
  • e Hónap: 37459
  • e Év: 271206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.