Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Eckhart Tolle : Idézetek
  2013-06-01 06:35:38, szombat
 
   
 
A halál nem az élet ellentéte. Az életnek nincs ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök.


...... .....



Egy Zen mester a Zen lényegét így foglalta össze: ,,egyszerre egy dolgot csinálni".

Egyszerre egy dolgot csinálni azt jelenti, hogy teljesen teszed, amit teszel, hogy cselekvésednek a teljes figyelmedet szenteled. Ez a megadásos cselekvés ­az erőteljes cselekvés.


...... .....



Ha elfogadod azt, ami van, akkor azzal mélyebb szintre jutsz, ahol belső állapotod és éntudatod már nem függ az elme ,,jó" vagy ,,rossz" minősítésétől.

Ha igent mondasz az élet ,,vanságára" azzal, hogy olyannak fogadod el ezt a pillanatot, amilyen, akkor magadban rátalálsz a tágasságérzésre, ami rendkívül békés érzés.


...... .....




Amikor teljesen elfogadod ezt a pillanatot, amikor többé már nem vitatkozol azzal, ami van, a gondol­kodási kényszer csökken, s a helyét éber nyugalom veszi át. Teljesen tudatos vagy, ám az elméd már semmilyen módon sem címkézi ezt a pillanatot. A belső ellenállásmentességnek ez az állapota megnyit téged annak a kondicionálatlan tudatosságnak a számára, ami végtelenszer hatalmasabb, mint az em­beri elmé. Ez az óriási intelligencia aztán már kifejez­heti magát rajtad keresztül, s végre támogathat, be­lülről is, kívülről is. Ez a magyarázata annak, hogy ha szélnek ereszted a belső ellenállásodat, akkor gyak­ran azt veszed észre, hogy körülményeid jobbá vál­nak.


...... .....



Még a legelfogadhatatlanabbnak és legfájdalma­sabbnak tűnő helyzetben is valami mélyebb jó rejlik, és minden tragédiában megtalálható a kegyelem magva.
A történelemben számos példát látunk olyan nőkre és férfiakra, akik hatalmas veszteség, súlyos betegség, bebörtönzés vagy a közeli halál láttán elfogadták a látszólag elfogadhatatlant, és így ,,minden értelmet meghaladó békére" leltek.
Az elfogadhatatlan elfogadása a kegyelem legna­gyobb forrása ebben a világban.


...... .....




Bármi, amit teljesen elfogadsz, eljuttat a béke állapo­tába, beleértve azt is, hogy elfogadod, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy ellenállsz.
Hagyd békén az életet! Hagyd létezni!


...... .....




Pedig benned is, - mint minden emberben - ott él a tudatosságnak egy olyan dimenziója, ami sokkal mélyebb, mint a gondolat. Ez lényed legmélyebb lényege. Nevezhetjük jelenlétnek, tudatnak, kondicionálatlan tudatosságnak. Az ősi tanítások szerint ez a benned élő Krisztus, iletve ez a Buddha természeted.
Ezen dimenzió előhozása megszabadít téged, és a világot attól a szenvedéstől, amit magadnak és másoknak okozol,amikor csupán az elme alkotta ,,kicsi ént" ismered, és az irányítja az életed. A szeretet, az öröm, a kreativ kiteljesedés és a tartós lelki béke kizárólag a tudatosság kondicionálatlan dimenzióján keresztül jelenhet meg életedben.


...... .....




A dogmák - vallásiak, politikaiak, tudományosak - abból a tévhitből erednek, hogy a gondolat magában foglalhatja a valóságot, vagy az igazságot. A dogmák kollektiv fogalmi börtönök. Az a furcsa a dologban, hogy az emberek imádják a börtöncellájukat, mert az biztonságérzetet, és az ,,én tudom" hamis eszméjét adja nekik.
A spirituális fölébredés: fölébredni a gondolat álmából.


...... .....




Ha unatkozol kielégítheted az elmédet azzal, hogy fölkapsz egy magazint, telefonálsz valakinek, bekapcsolod a tévét, ,,szörfözöl" az interneten, elmész vásárolni, vagy - és ez nem ritka jelenség - a hiányt és a többre vágyás mentális érzését átviszed a testedre, és kis időre úgy elégíted ki azt, hogy többet eszel.
De megteheted azt is, hogy továbbra is unatkozol, és nyugtalannak érzed magad, és megfigyeled milyen érzés unatkozni és nyugtalannak lenni. Amint tudatosságot irányítasz az érzéshez, körülötte hirtelen megjelenik valamekkora űr és vele együtt a belső csend. Eleinte csak kicsi, ám ahogy a belső tér érzete erősödik, az unatkozás érzésének intenzitása és a jelentősége csökken. Tehát még az unalom is megtaníthat arra, hogy valójában ki vagy, s ki nem.
Rájössz, hogy valójában te nem ,, unatkozó ember" vagy. Az unalom csupán egy benned zajló kondicionált energiaáramlás. Ugyanígy haragos , szomorú vagy félő ember sem vagy. Az unalom, a harag, a szomorúság vagy a félelem nem a ,,tied", azok nem személyhez kötött dolgok. Azok az emberi elme állapotai. Fölbukkanó és elmúló dolgok.
Semmi olyan nem lehetsz, ami fölbukkan és elmúlik.


...... .....




A művészi alkotás, a sport, a tánc, a tanítás, a pszichoterápia - vagy bármi egyéb tevékenység - mesteri szintjén az elme már vagy nem kap szerepet, vagy csupán másodlagosat. Ilyenkor egy olyan erő és intelligencia veszi át az irányítást, ami nagyobb nálad, s ugyanakkor lényegében veled mégis egy. Többé már nem zajlik döntéshozatali folyamat: a megfelelő tettek spontán módon történnek meg, s azokat nem ,,te" teszed. Mesteri szinten élni az életet: a kontrollálás ellentéte. A nagyobb tudatosságra hangolódsz
Az cselekszik, beszél, végzi el a munkákat.
Minden igazi művész - akár tudatában van, akár nem - az elmenélküliségből, a belső csöndből alkot. Ezt követően az elme csak formába önti a kreatív sugallatot vagy fölismerést. Még a nagy tudósok is arról számolnak be, hogy alkotó áttörésük pillanatai a mentális nyugalom idejére estek.


...... .....




Amig életedet az ego irányítja, addig gondolataid, érzelmeid és cselekedeteid zöme vágyból, vagy félelemből fakad. A kapcsolataidban vagy akarsz valamit a másiktól vagy fáélsz tőle.

Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül." -Eckhart Tolle


...... .....




Négy szó hordozza az élet művészetének titkát, minden siker és boldogság titkát:
EGYNEK LENNI AZ ÉLETTEL
Egynek lenni az élettel azt jelenti, hogy egynek lenni a MOST-tal
ebben az estben felismered, hogy nem te éled az életedet, hanem az élet él rajtad keresztül.
Az élet a táncos, te pedig a tánc vagy


...... .....



Boldogtalanságod nem csak belső lényedet és környezetedet szennyezi be,
de az emberiség kollektív pszichéjét is, amelynek elválaszthatatlan része vagy. Nincs az emberen kívül más életforma bolygónkon, amely negativitásával, kegyetlenségével mérgezné az őt tápláló Földet.


...... .....




Mi lehet súlyosabb és áthatolhatatlanabb a kőnél, minden forma legsűrűbbjénél? Néhány kő molekuláris szerkezete mégis változáson megy keresztül, kristállyá alakul, s a fény számára így már átjárhatóvá válik. Egyes széndarabok elképzelhetetlenül hatalmas hő és nyomás hatására gyémánttá válnak, illetve bizonyos nehéz ásványok egyéb drágakövekké.
A legtöbb csúszómászó hüllő, minden teremtmény legföldhözragadtabbja, évmilliók óta változatlan maradt. Néhányuk azonban tollat és szárnyat növesztett, és madárrá vált. Legyőzve így a gravitáció erejét, amely őket oly sokáig fogva tartotta. Nem csúszó-mászó mozgásuk vált jobbá, hanem ,,transzcendáltak",teljesen felülemelkedtek a csúszásmászáson és a járáson.


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Címkék: kegyetlenségével, boldogtalanságod, kondicionálatlan, biztonságérzetet, börtöncellájukat, elfogadhatatlant, csúszásmászáson, felülemelkedtek, negativitásával, transzcendáltak, kapcsolataidban, tágasságérzésre, elfogadhatatlan, legsűrűbbjénél, cselekvésednek, energiaáramlás, döntéshozatali, ellenállásodat, pszichoterápia, cselekedeteid, intelligencia, környezetedet, tudatosságnak, minősítésétől, történelemben, kielégítheted, szenvedéstől, kontrollálás, tudatosságra, művészetének, kondicionált, körülményeid, megtalálható, tudományosak, nyugtalannak, kiteljesedés, élet ellentéte, életnek nincs, halál ellentéte, élet örök, dolgot csinálni, teljes figyelmedet, megadásos cselekvés, gondol­kodási kényszer, helyét éber, állapota megnyit, kondicionálatlan tudatosságnak, em­beri elmé, óriási intelligencia, magyarázata annak, belső ellenállásodat, kegyelem magva, Eckhart Tolle, EGYNEK LENNI AZ ÉLETTEL,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Heltai Jenő: Március  Virág lány  Esti kép  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Alvó cica  A nagyhét eseményei  Nárciszok  Facebookon kaptam  képre írva  Sadhguru idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagy Feró megmondta?  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Görgess  Virágos mező  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Az izmaink nem csak testmozgás...  A haj állapotának javítása egy...  Alvó baby  Kövesd a vezetőt  Az út  A máj egészségét biztosító és ...  képre írva  Facebookon kaptam  Virág lány  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó baby  Mire jók ?  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Alvó kutya  képre írva  Tedd őt foglyul, Uram  Alvó kutya  Varázskönyv  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Alvó kutya  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Jó éjszakát  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szép álmokat!  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Virágos mező  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Esti képek  Öröknek hinni . . .  Manna OWell tollából  Ha nyitott vagy  Ködvirágok  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nem hazudnak  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Haja van  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Kinyílni egy beteg világban: v...  Paul David Tripp Március 26  Humor is meg nem is szerinted?  virágvasárnap  Virág lány  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nagyhétfő:  képre írva  A nagy természet  Tudd, hogy magától az élet soh...  Esti kép  Nagy Feró megmondta?  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A tavasz nem csak önmagában sz... 
Bejegyzés Címkék
élet ellentéte, életnek nincs, halál ellentéte, élet örök, dolgot csinálni, teljes figyelmedet, megadásos cselekvés, gondol­kodási kényszer, helyét éber, állapota megnyit, kondicionálatlan tudatosságnak, em­beri elmé, óriási intelligencia, magyarázata annak, belső ellenállásodat, kegyelem magva, történelemben számos, közeli halál, látszólag elfogadhatatlant, elfogadhatatlan elfogadása, kegyelem legna­gyobb, béke állapo­tába, olyan dimenziója, világot attól, elme alkotta, kreativ kiteljesedés, tartós lelki, tudatosság kondicionálatlan, tévhitből erednek, gondolat magában, dogmák kollektiv, emberek imádják, spirituális fölébredés, gondolat álmából, elmédet azzal, többre vágyás, belső csend, unatkozás érzésének, jelentősége csökken, unalom csupán, benned zajló, szomorúság vagy, emberi elme, művészi alkotás, megfelelő tettek, kontrollálás ellentéte, nagyobb tudatosságra, belső csöndből, elme csak, kreatív sugallatot, nagy tudósok, mentális nyugalom, kapcsolataidban vagy, másiktól vagy, élet művészetének, estben felismered, tánc vagy, emberiség kollektív, emberen kívül, fény számára, legtöbb csúszómászó, gravitáció erejét, kegyetlenségével, boldogtalanságod, kondicionálatlan, biztonságérzetet, börtöncellájukat, elfogadhatatlant, csúszásmászáson, felülemelkedtek, negativitásával, transzcendáltak, kapcsolataidban, tágasságérzésre, elfogadhatatlan, legsűrűbbjénél, cselekvésednek, energiaáramlás, döntéshozatali, ellenállásodat, pszichoterápia, cselekedeteid, intelligencia, környezetedet, tudatosságnak, minősítésétől, történelemben, kielégítheted, szenvedéstől, kontrollálás, tudatosságra, művészetének, kondicionált, körülményeid, megtalálható, tudományosak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 1373
  • e Hónap: 6901
  • e Év: 54813
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.