Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
32. évközi hét hétfő 11.13
  2017-11-13 08:25:58, hétfő
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az isteni Bölcsesség ad értelmet életünknek, tehát ezt kell keresnünk; Isten Lelke betölti a mindenséget, tehát mindenki megtalálhatja, aki tiszta szívből keresi.
Így szól az örök Bölcsesség: Szeressétek az igazságot, ti, föld kormányzói! Gondoljatok az Úrra jó lélekkel, keressétek őt szívetek egyszerűségében, mert azok találnak rá, akik nem kísértik, és azoknak nyilvánítja ki magát, akik bíznak benne! Az aljas gondolatok ugyanis eltávolítanak Istentől; aki pedig Isten hatalmával balgán szembeszáll, elnyeri büntetését. Mert nem tér be a Bölcsesség gonosz szándékú lélekbe, és nem vesz lakást olyan testben, amely a bűnnek szolgál. Hisz a fegyelem szent lelke menekül a hamisságtól, távol tartja magát az esztelen gondolatoktól, és visszariad, ha igaztalanság közelít. A Bölcsesség emberbarát lélek ugyan, de nem hagyja büntetlenül a káromló ember ajkának vétkét, mert Isten belelát a veséjébe, ismeri szívét, és hallja szavait. Az Úr Lelke ugyanis betölti a földkerekséget, és aki egybefogja a mindenséget, az tud is minden szóról!
Ez az Isten igéje.
Bölcs 1,1-7

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Vezess engem, Uram, * az örök élet biztos útján! 24b. vers.
Előénekes: Uram, te megvizsgálsz, és jól ismersz engem, * tudod, ha leülök, vagy ha fölkelek.
Gondolataimat messziről is ismered, † szemmel tartod jártomat-keltemet, * jól látod minden utamat.
Hívek: Vezess engem, Uram, * az örök élet biztos útján!
E: Szavam még el sem éri nyelvemet, * íme, te már ismered, Uram.
Minden oldalról körülfogtál, * és kezedet rajtam nyugtatod.
Csodálatos ezt tudnom, * oly magasztos, hogy fel sem foghatom.
H: Vezess engem, Uram, * az örök élet biztos útján!
E: Lelked elől ugyan hová mehetnék? * Színed elől hová futhatnék?
Ha fölszállnék az égbe, te ott vagy, * ha a holtak hazájában pihennék, ott is jelen vagy.
H: Vezess engem, Uram, * az örök élet biztos útján!
E: Ha felölteném a hajnal szárnyait, * és a tenger túlsó végén laknék,
oda is a te kezed vezetne, * és jobbod tartana engem.
H: Vezess engem, Uram, * az örök élet biztos útján!
E: Egész bensőmet te alkottad, * anyám méhében te szőttél egybe engem.
Magasztallak, hogy oly csodásán alkottál, † csodálatos minden műved, * lelkem jól tudja mindezt.
H: Vezess engem, Uram, * az örök élet biztos útján!
Zsolt 138,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A megtérőnek mindig meg kell bocsátanunk.
Egy alkalommal Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Lehetetlen, hogy botrányok ne forduljanak elő; de jaj annak, aki azokat okozza! Jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák, mint hogy egyet is megbotránkoztasson ezek közül a kicsinyek közül. Vigyázzatok magatokra!
Ha vét ellened testvéred, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki! Még ha napjában hétszer vét is ellened, de hétszer fordul hozzád, és azt mondja: Megbántam, - bocsáss meg neki!"
Az apostolok kérték az Urat: ,,Növeld bennünk a hitet!"
Az Úr így válaszolt: ,,Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől, és verj gyökeret a tengerben! - engedelmeskedik nektek."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 17,1-6

Imádság
Jézus, reményünk! Téged követve azt választjuk, hogy szívünk mélyéből szeretünk. Te az Evangélium örömét adod nekünk, bármily kicsinynek érezzük is azt. És mégis, mikor ellentmondások támadják meg lelkünket, add nekünk, hogy Rád bízhassuk magunkat, ó Krisztus, és mi igyekszünk megosztani Veled mindazt, ami az életben ránk nehezedik..

Elmélkedés
A tanítványokhoz intézett beszédében Jézus különféle intelmeket fogalmaz meg. Az első, hogy kerüljék a botrányokat. Ebben az esetben a botrány a bűnre vezetést, mások bűnre csábítását jelenti. Helytelen keresztény életünk következményeként az emberek elfordulhatnak Istentől, eltávolodhatnak a krisztusi közösségtől. Ez mindenképpen kerülendő, ezért törekedni kell a helyes vallásosságra és a példamutatásra. A botrányokozás súlyosságát jelzik a túlzó kifejezések, amelyek mintegy el akarnak rettenteni.
A következő intelem arra vonatkozik, hogy miként viselkedjen egy tanítvány, ha a másik vétkezik ellene. A másik bűnéről nem kell feltétlenül hallgatni. Azt szóvá kell tenni, hogy az illető belássa hibáját és a jövőben másként viselkedjen. A hibát, a bűnt mindig meg kell bocsátani. Nem kell azt újra és újra szóvá tenni, nem szükséges újból a másik fejére olvasni azt, hanem el kell felejteni, meg kell bocsátani.
A harmadik figyelmeztetés a hitről, a hit erejéről szól. Itt is a bibliai nyelvezetre jellemző túlzó mondással állunk szemben. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a hit nem arra való, hogy szederfát ültessünk a tengerbe. Jézus példája azt szemlélteti, hogy a hit nem ismer határokat. A hit Isten ajándéka, amelyet érdemes kérnünk. A hit feltétlen bizalmat jelent Isten iránt, aki számára semmi sem lehetetlen.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: eltávolodhatnak, engedelmeskedik, egyszerűségében, földkerekséget, példamutatásra, figyelmeztetés, elfordulhatnak, tanítványaihoz, ellentmondások, tanítványokhoz, eltávolítanak, gondolatoktól, botrányokozás, vallásosságra, gondolataimat, megtalálhatja, mindenképpen, magasztallak, igaztalanság, megvizsgálsz, vigyázzatok, feltétlenül, nyilvánítja, mindenséget, nyilvánvaló, súlyosságát, közösségtől, nyelvezetre, fölszállnék, viselkedjen, bocsátanunk, hamisságtól, szembeszáll, szederfának, körülfogtál, büntetlenül, isteni Bölcsesség, örök Bölcsesség, aljas gondolatok, bűnnek szolgál, fegyelem szent, esztelen gondolatoktól, káromló ember, örök élet, holtak hazájában, hajnal szárnyait, tenger túlsó, megtérőnek mindig, alkalommal Jézus, tengerbe dobnák, kicsinyek közül, apostolok kérték, Isten Lelke, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Minden harmadik...  Ami embereknek lehetetlen, az...  képre írva  képre írva  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  s immár én is felragyogva, ért...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reggel van  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Tavaszi kép  Png kutya  Németh László tollából  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kislány  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Akarat  Popper Péter szavai  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Erdőn  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  Fehér virág  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Facebookon kaptam  Png telefon  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
isteni Bölcsesség, örök Bölcsesség, aljas gondolatok, bűnnek szolgál, fegyelem szent, esztelen gondolatoktól, káromló ember, örök élet, holtak hazájában, hajnal szárnyait, tenger túlsó, megtérőnek mindig, alkalommal Jézus, tengerbe dobnák, kicsinyek közül, apostolok kérték, evangélium igéi, életben ránk, tanítványokhoz intézett, bűnre vezetést, emberek elfordulhatnak, krisztusi közösségtől, helyes vallásosságra, botrányokozás súlyosságát, túlzó kifejezések, következő intelem, másik vétkezik, másik bűnéről, illető belássa, jövőben másként, bűnt mindig, másik fejére, harmadik figyelmeztetés, bibliai nyelvezetre, eltávolodhatnak, engedelmeskedik, egyszerűségében, földkerekséget, példamutatásra, figyelmeztetés, elfordulhatnak, tanítványaihoz, ellentmondások, tanítványokhoz, eltávolítanak, gondolatoktól, botrányokozás, vallásosságra, gondolataimat, megtalálhatja, mindenképpen, magasztallak, igaztalanság, megvizsgálsz, vigyázzatok, feltétlenül, nyilvánítja, mindenséget, nyilvánvaló, súlyosságát, közösségtől, nyelvezetre, fölszállnék, viselkedjen, bocsátanunk, hamisságtól, szembeszáll, szederfának, körülfogtál, büntetlenül, kifejezések, forduljanak, botrányokat, gondoljatok, szeressétek, szemlélteti, megosztani, bölcsesség, csodálatos, lehetetlen, büntetését, igyekszünk, evangélium, hatalmával, választjuk, megtérőnek, kicsinynek, életünknek, alkalommal, rettenteni, visszariad, keresztény, kormányzói, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.