Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
32. évközi hét szerda 11.16
  2017-11-16 08:27:53, csütörtök
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Figyelmeztetés azoknak, akik hatalmat kaptak a földön: szentül használják fel a rájuk bízott értékeket, különben félelmetes ítélet vár rájuk.
Így szól az örök Bölcsesség: Halljátok, királyok, akik a föld népeit kormányozzátok! Figyeljetek, akik a sokaságon uralkodtok, és a népek nagy számával hivalkodtok! A Mindenható adta nektek a hatalmat, és a Magasságbeli az uralmat, aki majd számon kéri tetteiteket, és kivizsgálja szándékaitokat. Jóllehet az ő országának szolgái vagytok, mégsem ítéltetek igazságosan, nem tartottátok meg a törvényt, és nem éltetek Isten akarata szerint. Ezért félelmetesen és hirtelenül eljön majd az Úr, és szigorú ítéletet tart minden hatalmaskodón. A kicsik irgalomból irgalomra lelnek, a hatalmasokra azonban kemény számonkérés vár. Mert a mindenség Ura senkitől sem tart, és nincs nagyság, amelytől félne. Hisz ő teremtette a kicsit és nagyot, és egyaránt gondját viseli mindegyiknek. A hatalmasokra azonban szigorú számonkérés vár. Hozzátok intézem tehát szavamat, ti, királyok, hogy bölcsességet tanuljatok és bűnbe ne essetek. Mert akik a szent dolgokkal szentül bánnak, megszentelődnek, és akik azokat megtanulják, oltalmat találnak. Fogadjátok szívesen tanításomat, vágyódjatok rá, és okuljatok belőle!
Ez az Isten igéje.
Bölcs 6,1-11

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Kelj föl, Istenünk, * ítéld meg a földet! 8a. vers.
Előénekes: Védjétek meg a szegény és az árva jogát, * ítéljétek meg igazát az elnyomottnak és a nyomorultnak!
Szabadítsátok meg a szűkölködőt, * mentsétek ki a szegényt a gonosz hatalmából!
Hívek: Kelj föl, Istenünk, * ítéld meg a földet!
E: Bár azt mondtam: † ,,Istenek vagytok, * a Magasságbeli fiai vagytok mindnyájan",
meghaltok mégis, mint a közemberek, * és elhulltok, mint bármelyik főember.
H: Kelj föl, Istenünk, * ítéld meg a földet!
Zsolt 81,3-4.6-7

Evangelium
A farizeusok egyszer megkérdezték Jézustól, mikor jön el az Isten országa. Ő ezt válaszolta: ,,Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: ,,Nézd itt van, vagy amott!" Isten országa köztetek van." Azután tanítványaihoz fordult: ,,Jönnek napok, amikor az Emberfiának egyetlen napját is szívesen látnátok, de nem látjátok. Mondják majd nektek: ,,Nézzétek, itt van, vagy amott!" Oda ne menjetek, és ne higgyétek! Mert ahogy a cikázó villám az ég egyik felétől a másikig villan, úgy jön el azon a napon az Emberfia is. Előbb azonban sokat kell szenvednie, és megvetésben kell részesülnie ettől a nemzedéktől." Lk 17,20-25

Imádság
Istenünk, Fiad, Jézus országod örömhírét hirdette, gyógyulást hozott a betegeknek, szabadulást mindazoknak, akiket fogva tart a bűn, a gyöngeség, világosságot hozott azoknak, akik elvakultan, önmagukba zárkózva élnek. Add, hogy életünket őhozzá tudjuk alakítani, aki a törvényt nem megszüntetni jött. Add, hogy életünkön változtatni tudjunk. Add, hogy ne öntelten éljünk, hanem figyeljünk mindig Őrá, aki botránykő azoknak, akik nem fogadják el, de akik befogadják, azoknak a számára az élet teljessége.

Elmélkedés:
Sokszor nehéz pontos választ adni arra a kérdésre, hogy mikor történik meg egy esemény. Az időpont meghatározásakor a pontosság ugyanis egészen relatív lehet. Mikor indul a vonat? Svájcban másodperc pontosan indítják a járatokat, tőlünk keletre az sem probléma, ha ezen a héten nem megy a vonat, majd a jövő héten elutazik mindenki, aki akar. Mikor kezdődik a szentmise? Egyes helyeken, főként városokban pontosan kell kezdeni a szentmisét, mert különben nem érik el a buszjáratot a mise után a hívek. Máshol ez nem volna annyira fontos, de a pap erénynek tartja a pontosságot. Némely faluban pedig csak akkor kezdődik mise, amikor a tejfelvásárló már végigért a településen, és munkájuk után az asszonyok odaértek a templomba. Számukra nem jelent problémát, ha fél órával később kezdődik a szentmise és emiatt később érnek haza.
Mikor jön el Isten országa? - kérdezik Jézustól az evangéliumban. Vajon meg lehet ezt pontosan határozni? És vajon az időpont a lényeg ebben a kérdésben? Az Isten országának eljövetelével kapcsolatban talán teljesen felesleges annak ideje utáni tudakozódásunk. Hiszen van, akinek soha nem jön el, vagy soha nem veszi észre, hogy eljött. Mások viszont állandóan Isten országában élnek, számukra az ország egy mindig jelenlévő valóság. Isten országának nem lehet észrevenni a kezdetét, vége viszont nem lesz.
Számodra eljött már?
C.Horváth István Sándor

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Imádkozzunk Urunkhoz, Istenünkhöz, hogy segítse és oltalmazza Egyházát, amelyért szent Fia életét áldozta!
Lektor: 1. Krisztus Egyházának egységéért, békéjéért és szüntelen növekedéséért, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Az Egyház pásztoraiért: a Szentatyáért, a püspökökért és papokért, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. A hívek közösségéért: a családokért, a szülőkért és a gyermekekért, az öregekért és a betegekért, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. A hűségesekért, hogy a jó úton maradjanak, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. A bűnösökért, hogy bűnbánatot tartsanak és megtérjenek, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Elhunyt N. testvérünkért [nővérünkért], hogy Jézus kegyelméből a földi élet után Isten örök országába eljusson, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Üdvözítő Istenünk, add, hogy a föld sója és a világ világossága legyünk és így hiteles tanúságot tegyünk rólad az emberek előtt. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: meghatározásakor, megszentelődnek, tanítványaihoz, kormányozzátok, tudakozódásunk, figyelmeztetés, szándékaitokat, hatalmaskodón, tejfelvásárló, evangéliumban, eljövetelével, testvérünkért, szabadítsátok, növekedéséért, hatalmasokra, félelmetesen, megkérdezték, szentatyáért, pásztoraiért, nyomorultnak, hűségesekért, mindegyiknek, megszüntetni, közösségéért, gyermekekért, magasságbeli, világosságot, bölcsességet, kapcsolatban, elnyomottnak, tanításomat, igazságosan, szabadulást, világossága, mindazoknak, vágyódjatok, rájuk bízott, örök Bölcsesség, föld népeit, sokaságon uralkodtok, népek nagy, kicsik irgalomból, hatalmasokra azonban, szent dolgokkal, árva jogát, gonosz hatalmából, farizeusok egyszer, cikázó villám, másikig villan, élet teljessége, időpont meghatározásakor, pontosság ugyanis, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Horváth István Sándor, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Imádkozzunk Urunkhoz, Krisztus Egyházának, Elhunyt, Üdvözítő Istenünk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Négy sor egy csodálatos versbő...  Idézetek a magányról  Kun Magdolna.: Belső félelem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  40 felett  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  különleges  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Magyar költészet napja  Csend  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Spenót  Előled is hozzád  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Monológ  Facebookon kaptam  Nagyi süt  Facebookon kaptam  különleges  Magyar költészet napja  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Tekintsd Őt hűnek  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Nagyi süt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Egy valóban nagy örökség  Remy Bellau - Április  Folytasd tovább a befejezésig  A Balaton-felvidék tanúhegye  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mókás uborka tál  Áldás  Tavaszi szél vizet áraszt  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 8  Tavaszi este  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nézni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lőrinczi Emese tollából  A sorsod  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Tekintsd Őt hűnek  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ma van a magyar költészet napj...  Tavaszi este  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
rájuk bízott, örök Bölcsesség, föld népeit, sokaságon uralkodtok, népek nagy, kicsik irgalomból, hatalmasokra azonban, szent dolgokkal, árva jogát, gonosz hatalmából, farizeusok egyszer, cikázó villám, másikig villan, élet teljessége, időpont meghatározásakor, pontosság ugyanis, jövő héten, mise után, asszonyok odaértek, lényeg ebben, mindig jelenlévő, hívek közösségéért, földi élet, föld sója, világ világossága, emberek előtt, meghatározásakor, megszentelődnek, tanítványaihoz, kormányozzátok, tudakozódásunk, figyelmeztetés, szándékaitokat, hatalmaskodón, tejfelvásárló, evangéliumban, eljövetelével, testvérünkért, szabadítsátok, növekedéséért, hatalmasokra, félelmetesen, megkérdezték, szentatyáért, pásztoraiért, nyomorultnak, hűségesekért, mindegyiknek, megszüntetni, közösségéért, gyermekekért, magasságbeli, világosságot, bölcsességet, kapcsolatban, elnyomottnak, tanításomat, igazságosan, szabadulást, világossága, mindazoknak, vágyódjatok, emberfiának, könyörgések, istenünkhöz, változtatni, imádkozzunk, kivizsgálja, tetteiteket, családokért, megtanulják, településen, szűkölködőt, megtérjenek, nővérünkért, figyeljetek, nemzedéktől, megvetésben, részesülnie, tartottátok, pontosságot, hivalkodtok, számonkérés, püspökökért, buszjáratot, kegyelméből, válaszolta, egységéért, irgalomból, evangelium, farizeusok, hirtelenül, országának, felesleges, országában, fogadjátok, bölcsesség, szenvednie, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 651
  • e Hét: 2421
  • e Hónap: 15097
  • e Év: 248844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.