Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
34. évközi hét szombat (2017) 12.02
  2017-12-02 08:10:36, szombat
 
  34. évközi hét szombat (2017)
OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
Dániel megkapja a magyarázatot a négy vadállatra és az Emberfia megjelenésére vonatkozólag: négy nagy világbirodalom következik egymás után. Isten ítéletet tart felettük: mind elpusztulnak. Csak Isten népének uralma lesz örök.
Prófétai látomásának leírását így folytatja Dániel: A lelkem megrendült a látványok miatt, és zavarodottság lett úrrá lelkemen. Megszólítottam ezért valakit az ott állók közül, ő szóba állt velem, és feltárta a dolgok lényegét. ,,A négy vadállat: négy nagy ország, mely a földön uralkodni fog. Nagy Istenünk azonban az uralmat szentjeinek adja át, és az ország mindörökkön és örökké az övék marad." A többitől oly lényegesen különböző, rettenetes vadállatról akartam tudni a valót.
Arról, amelynek a foga és a körme tiszta vas, arról, amely úgy falt és rágott, s a maradékot széttaposta vaspatáival; a tíz szarvról, amely a fején volt, és arról, ami a többi között kinőtt, és előtte három szarv a földre hullt; arról a szarvról, amelynek szeme és káromkodó szája volt, és nagyobb lett a többinél.
Mert láttam, hogy a szarv a szentek ellen harcolt, és győzelmet aratott, amíg csak el nem jött az Örökkévaló, és a Fölséges Isten igazságot nem szolgáltatott szentjeinek; s míg el nem jött az ideje, hogy a szentek birtokba vegyék országukat.
A válasz ez volt: ,,A negyedik vadállat a negyedik nagy hatalom.
Ez nagyobb lesz a világ összes országainál.
És ez az ország felfalja és letarolja, összezúzza földünk minden nemzetét.
A tíz szarv pedig tíz királyt jelent.
És utánuk jön egy másik, elődeinél hatalmasabb.
Ez megaláz három más királyt.
A Fölségest is káromolja, és tiporja a Magasságbeli szentjeit.
Azt hiszi, megmásítja az időket és törvényeket.
Három és fél évre kapja hatalmát majd felettük.
Aztán az Örökkön Élő hirdet nagy ítéletet: hogy megfosszák hatalmától, széttiporják és örökre semmivé tegyék; az országot, a dicsőséget és a hatalmat pedig az egész földön az Isten szent népe nyerje el.
Ez az ország mindörökre fennmarad, ennek szolgál és ennek engedelmeskedik minden király."
Ez az Isten igéje.
Dán 7,15-27

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: * Dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké! 59b. vers.
Előénekes: Áldjátok az Urat, ti, emberek fiai, *
Hívek: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldja az Urat Izrael, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, ti, az Úr papjai, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat, ti, az Úr szolgái, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat igaz szellemek és lelkek, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
E: Áldjátok az Urat szentek és alázatos szívűek, *
H: * dicsérjétek és magasztaljátok mindörökké!
Dán 3,82-87

ALLELUJA
Imádkozva virrasszatok szüntelen, * hogy az Emberfia elé méltón álljatok. Lk 21,36 - 8 G. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Vigyázzunk, hogy az Úr eljövetele készen találjon bennünket.
Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről:
Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az e-világi gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt."
Ezek az evangélium igéi.
Lk 21,34-36

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: részegeskedésben, megmeneküljetek, engedelmeskedik, megszabaduljunk, megerősítetted, magasztaljátok, közbenjárására, tanítványainak, világbirodalom, megállhassatok, megszólítottam, szolgáltatott, zavarodottság, teremtménynek, készületlenül, ragaszkodjunk, megjelenésére, reménységével, testvéreinket, vonatkozólag, boldogságába, virrasszatok, magasságbeli, széttiporják, magyarázatot, bekövetkezik, elviselésére, imádkozzatok, elpusztulnak, dicsérjétek, törvényeket, országainál, széttaposta, vadállatról, mindörökkön, vaspatáival, négy vadállatra, lelkem megrendült, látványok miatt, dolgok lényegét, négy vadállat, földön uralkodni, uralmat szentjeinek, ország mindörökkön, övék marad, körme tiszta, maradékot széttaposta, fején volt, többi között, földre hullt, szentek ellen, szentek birtokba, OLVASMÁNY Dániel, Csak Isten, Nagy Istenünk, Fölséges Isten, Örökkön Élő, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Urat Izrael, EVANGÉLIUM Szent Lukács, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Irgalmasság Atyja, Boldogságos Szűz Máriában, Szűz Mária, Szent Fiad, Szűz Máriát, Boldogságos Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Egy párkányon  Jó nap volt  39 ígéret  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 14  Az ember emlékekből áll  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  József Attila – Keresek ...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cicák  Magamnak  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabó T. Anna - Pitypang  Csend  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ady Endre - Mindegy átka  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Tavaszi este  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Zilahy Lajos mondta  Robert Merle tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Szívek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Kertem  Ma van a magyar költészet napj...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Tanmese  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Spenót fasírttal  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  képre írva  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó éjszakát  Szabó T. Anna - Pitypang  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Robert Merle tollából  Megígért békesség  Walter Chrysler mondta  Az ember  Ma van a magyar költészet napj...  Anyámról való emlékek  Spenót fasírttal  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Nem kell hozzá fürdőruhás  Emlékezz  Márai Sándor tollából  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával 
Bejegyzés Címkék
négy vadállatra, lelkem megrendült, látványok miatt, dolgok lényegét, négy vadállat, földön uralkodni, uralmat szentjeinek, ország mindörökkön, övék marad, körme tiszta, maradékot széttaposta, fején volt, többi között, földre hullt, szentek ellen, szentek birtokba, negyedik vadállat, negyedik nagy, világ összes, ország felfalja, hatalmat pedig, egész földön, ország mindörökre, világ végéről, e-világi gondokban, földön laknak, evangélium igéi, kereszt alatt, fájdalmak elviselésére, kereszt hordozására, feltámadás reménységével, mennyei dicsőségbe, örök életet, mennyország királynője, örök élet, részegeskedésben, megmeneküljetek, engedelmeskedik, megszabaduljunk, megerősítetted, magasztaljátok, közbenjárására, tanítványainak, világbirodalom, megállhassatok, megszólítottam, szolgáltatott, zavarodottság, teremtménynek, készületlenül, ragaszkodjunk, megjelenésére, reménységével, testvéreinket, vonatkozólag, boldogságába, virrasszatok, magasságbeli, széttiporják, magyarázatot, bekövetkezik, elviselésére, imádkozzatok, elpusztulnak, dicsérjétek, törvényeket, országainál, széttaposta, vadállatról, mindörökkön, vaspatáival, boldogságos, mennyország, szentjeinek, hatalmasabb, tobzódásban, szüntelenül, szeretettel, könyörgések, vigyázzatok, feltámadása, irgalmasság, hordozására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.