Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sajnos kevés civil támogatta az egészségügyieket!
  2015-05-12 21:17:14, kedd
 
  ,,Szolgálunk és éhezünk" - Így demonstrálnak az egészségügyi dolgozók Budapesten

/ 2015.05.12., kedd 19:15 / Hírforrás: MTI



,,Szolgálunk és éhezünk" - Így demonstrálnak az egészségügyi dolgozók Budapesten

Béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért kezdtek demonstrációt kedd délután Budapesten az ágazatban dolgozók a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében.
Hirdetés

Az ápolók nemzetközi napjára az ,,egészségügy mindennapi hőseiért" meghirdetett tüntetés résztvevői a program szerint a Hősök teréről az Andrássy úton át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága elé vonulnak, hogy követeléseikről petíciót adjanak át; a dokumentumban a szakdolgozói életpályamodellel kapcsolatos elvárásaikat összegezték.

A szónokok a Hősök terén - a szervezők becslése szerint összegyűlt csaknem 5 ezer ember előtt - arról beszéltek, elkötelezettek a betegekért, az ellátás biztonságáért, ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, saját családjukért is felelősséget kell vállalniuk, ami a jelenlegi bérszínvonal mellett már nehéz feladat.

Balogh Zoltán, a MESZK elnöke azt mondta, céljuk, hogy a döntéshozók ,,ne csak hallják, hanem meg is értsék" üzeneteiket, mert szavai szerint a szakdolgozók türelme egyre fogy.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy kevesen dolgoznak az ágazatban és egyre kevesebben vannak azok a fiatalok, akik ezt a szakmát választanák. Leértékelt papucsokban, turkálókból összeszedett munkaruhákban, romos épületekben dolgoznak a szakápolók, a munkaidőteher egyre nagyabb és méltánytalanul alacsony a jövedelem - hangsúlyozta.

Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke az ágazatban dolgozók kritikus helyzetére hívta fel a figyelmet, és emlékeztetett arra, hiába mondták évekig, hogy ,,baj van", a döntéshozók először nem hallották, aztán pedig nem hittek nekik.

Németh Gábor, a Magyar Otthonápolási és Hospice Egyesület elnöke úgy fogalmazott, ők a kórház kinyújtott karjai és nélkülözhetetlen hidat képeznek a kórház és az alapellátás között. Arról beszélt, az otthonápolók nem csak a béremelésekből maradtak ki, ahogy a többi szakdolgozó is, hanem még a fejlesztésekből is.

Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete elnöke az egészségügyet egy beteg emberhez hasonlítva azt mondta, ez a betegség eljutott abba a stádiumba, hogy ha akarnák, akkor sem tudják már titkolni a baját. Az arra illetékesek az elmúlt két évtizedben természetesen igyekeztek segíteni, a kapott kezelések azonban, csak a látható és kellemetlen tüneteket enyhítették - mondta.

Kiemelte, nem csak az egészségügyiek bérhelyzetén kell javítani, de sürgősen béremelést kell kapniuk az egészségügy gazdasági műszaki területén dolgozóknak is.

A jelenleginél jobban működő, reális értéken finanszírozott és magas szintű szolgáltatásokat nyújtani képes egészségügyi ellátórendszer kell - hangsúlyozta.

A MESZK márciusban, még az ágazati érdekegyeztető tárgyalások előtt felhívást tett közzé; ebben egyebek mellett szakdolgozói életpályamodell azonnali bevezetését, a bértárgyalás azonnali megkezdését, 50 ezer forintos alapilletmény emelést, cafeteria bevezetését, valamint az államtitkárságon belül az ápolásügy képviseletének megerősítését kérték.

Fotó: MTI

A legtöbb demonstráló fehér pólóban, fehér lufival jelent meg és zöld, kék, fekete szalagot tűzött ki magára. Sokan érkeztek az ország távolabbi megyéiből; a szervezők tájékoztatása szerint 95 autóbusszal csaknem 5 ezren jöttek vidékről a rendezvényre és még csaknem ezren a fővárosból.

A megyék és városok táblái mellett többen transzparenseket és molinókat is hoztak, amelyeken a többi között ,,Szolgálunk és éhezünk", ,,Közös kiáltással az egészségügyért!", ,,Közös ügyünk az ápolás", ,,uniós bért!" feliratok voltak.

Az Emmi épülete felé tartó tüntetők az Andrássy út két sávját foglalták el, amikor a tömeg eleje az Oktogonnál járt, akkor hagyta el az utolsó demonstráló a Hősök terét.

http://valasz.hu/itthon/szolgalunk-es-ehezunk-igy-demonstralnak-az-egeszsegugyi-d olgozok-budapesten-112531
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: transzparenseket, államtitkárságon, szolgáltatásokat, nélkülözhetetlen, fejlesztésekből, életpályamodell, államtitkársága, követeléseikről, finanszírozott, ellátórendszer, egészségügyért, egészségügyiek, béremelésekből, elkötelezettek, méltánytalanul, képviseletének, érdekegyeztető, biztonságáért, dokumentumban, szervezésében, otthonápolási, emlékeztetett, munkaruhákban, munkaidőteher, egészségügyet, természetesen, alapilletmény, demonstrációt, tájékoztatása, demonstrálnak, demonstralnak, minisztériuma, bevezetéséért, megerősítését, családjukért, szakdolgozói, egészségügyi dolgozók, egészségügyi életpályamodell, ágazatban dolgozók, ápolók nemzetközi, program szerint, szakdolgozói életpályamodellel, szervezők becslése, ellátás biztonságáért, jelenlegi bérszínvonal, döntéshozók „, szakdolgozók türelme, szakmát választanák, munkaidőteher egyre, döntéshozók először, kórház kinyújtott, alapellátás között, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Balogh Zoltán, Bugarszki Miklós, Magyar Ápolási Egyesület, Németh Gábor, Magyar Otthonápolási, Hospice Egyesület, Molnár Attila, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jázmin  képre írva  Szívek  különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szívek  Facebookon kaptam  Magamnak  A pitypang legendája  Alvó cica  Jázmin  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Szép estét  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 12  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy gondolat  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Egyszerű  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szívek  Magamnak  Sík Sándor - Ha jő a perc  Horváth Szilvia tollából  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Alvó kislány  Ma van a magyar költészet napj...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ma van a magyar költészet napj...  Azért kaptad  jó reggelt  Az ember  Magamnak  Facebookon kaptam  Az ember  Robert Merle tollából  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy tavasz  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Sorsunk miatt...  Jan Twardowski - Siessünk  Egy barátság története  Magyar költészet napja  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Annyira tisztelem a szabadságo...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A sorsod  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Segíts neki dicsérni Téged  Tavaszi este  Nevelőszülőkhöz adták,  jó reggelt  ajándék, mellyel meglepem  Erdei gyöngyvirág  James Allen  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  A sorsod 
Bejegyzés Címkék
egészségügyi dolgozók, egészségügyi életpályamodell, ágazatban dolgozók, ápolók nemzetközi, program szerint, szakdolgozói életpályamodellel, szervezők becslése, ellátás biztonságáért, jelenlegi bérszínvonal, döntéshozók &#8222, szakdolgozók türelme, szakmát választanák, munkaidőteher egyre, döntéshozók először, kórház kinyújtott, alapellátás között, béremelésekből maradtak, többi szakdolgozó, beteg emberhez, betegség eljutott, arra illetékesek, kapott kezelések, egészségügyiek bérhelyzetén, egészségügy gazdasági, jelenleginél jobban, ágazati érdekegyeztető, bértárgyalás azonnali, államtitkárságon belül, ápolásügy képviseletének, legtöbb demonstráló, ország távolabbi, szervezők tájékoztatása, többi között, tömeg eleje, utolsó demonstráló, transzparenseket, államtitkárságon, szolgáltatásokat, nélkülözhetetlen, fejlesztésekből, életpályamodell, államtitkársága, követeléseikről, finanszírozott, ellátórendszer, egészségügyért, egészségügyiek, béremelésekből, elkötelezettek, méltánytalanul, képviseletének, érdekegyeztető, biztonságáért, dokumentumban, szervezésében, otthonápolási, emlékeztetett, munkaruhákban, munkaidőteher, egészségügyet, természetesen, alapilletmény, demonstrációt, tájékoztatása, demonstrálnak, demonstralnak, minisztériuma, bevezetéséért, megerősítését, családjukért, szakdolgozói, egeszsegugyi, rendezvényre, felelősséget, elvárásaikat, bértárgyalás, egészségügyi, jelenleginél, bérhelyzetén, hangsúlyozta, szakdolgozók, összeszedett, bérszínvonal, otthonápolók, béremelésért, meghirdetett, bevezetését, egészségügy, választanák, összegezték, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.