Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pénzmosásra is használhatták a Buda-Cash brókerházat –
  2015-05-14 08:04:11, csütörtök
 
  Pénzmosásra is használhatták a Buda-Cash brókerházat - A holland ügyészség indított nyomozást

Milliárdos pénzmosás gyanújára bukkantunk a Buda-Cash ügyben. Az ügylet Hollandiából indult, ahol jelenleg az amszterdami ügyészség csalás és pénzmosás miatt nyomoz egy holland férfi ellen, aki 25 millió dollárt utalt át a hazai brókerház számlájára. A pénz feltehetően bűncselekményből származik, és egy jó nevű hazai élelmiszeripari cég többségi tulajdonát vásárolták meg belőle, valamint két értéktelen tucatfilm jogait birtokló off-shore társaságot. Ugyan az elkövető egy holland férfi, az ottani ügyészség mégis azt gyanítja, hogy magyarok mozgatták a szálakat, akik off-shore cégek segítségével próbálták eltüntetni a horribilis összeget, igaz a cégek számláját azóta zárolta a holland hatóság. Azt is megtudtuk, hogy a Buda-Cashnek csaknem 90 ezer dollár esett le az ügyletből.


Pontosan 25 millió, kit tudja honnan származó amerikai dollár legalizálásában nyújthatott segítséget a Buda-Cash Brókerház még 2012-ben - tudta meg a PestiSrácok.hu pénzügyőr forrásból. Az ügyben az amszterdami ügyészség indított nyomozást pénzmosás és csalás miatt még három éve, de a vizsgálat úgy tudjuk még a mai napig nem zárult le. Információink szerint jogsegély alapján, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szolgálata több magyar személyt is kihallgatott már az ügyben. A holland hatóságok egy férfit azzal gyanúsítanak, hogy 25 millió dollárt utalt át magyar tulajdonossal rendelkező off-shore céghez a Buda-Cash Brókerházon keresztül, hogy a Bábolna Élelmiszeripari Zrt-t felvásárolják. Egy másik tranzakcióval pedig két értéktelen mozifilm jogaival rendelkező cégben szereztek érdekeltséget, vélhetőleg a pénz eltüntetése érdekében.
Színre lép a holland “befektető"

Információink szerint egy menő új-zélandi székhelyű, de holland tulajdonossal rendelkező befektetőcég segítségével talicskázták ki Amszterdamból az elsíbolt dollármilliókat, méghozzá igen érdekes módon. A Buda-Cash Brókerház éppen a Bábolna Élelmiszeripari Zrt. által kibocsátott, többségi tulajdonjogot jelentő részvénypakettjét árulta, 1,2 milliárd forint értékben. A társaság a felszámolás alatt álló, száz százalékban a magyar állam tulajdonát képező Bábolna Zrt. leánycége volt, amely egyébként igen kecsegtető, 9 milliárd forintos követeléssel bírt az anyacég felé. Ezt a befolyást a holland “befektetőnek" 25 millió dollárért ( 5,5 milliárd forintért) adta tovább a magyar off-shore céghálózat, amelyet nem közvetlenül a Buda-Cashtől, hanem annak az érdekkörébe tartozó cégektől vásárolt meg.
Így tüntettek el négymilliárd forintot

Tudomásunk szerint a 2012-es ügyletet a következőképpen bonyolították le. Egy Magyarországon bejegyzett befektetési cég lett a tulajdonos a Bábolna Élelmiszeripari Zrt.-ben. E cégnek további off-shore cégek voltak a tulajdonosai, a 25 millió dollár pedig éppen az egyik ilyen off-shore cég Buda-Cashnél vezetett számlájára érkezett. Ezzel a holland “befektető" nem közvetlenül, hanem a magyar érdekeltségű off-shore cégen keresztül szerzett papíron tulajdont a Bábolnában. Azonban ott volt még az 1,2 milliárd és az 5,5 milliárd forint közötti különbség, amelyet a magyar érdekeltségű off-shore cégháló egy sajátos húzással “tüntetett el". Megvásároltak egy olyan off-shore céget, amelynek további három, holland érdekeltségű off-shore cég volt a tulajdonosa. Az anyacég birtokolt két, Amerikában gyártott, egész estés - akkor még be nem mutatott - mozifilm jogait. Az ebben rejlő üzleti siker azonban nem mutatkozhatott reálisnak, hiszen úgynevezett “B" kategóriás művekről van szó, így egyértelműnek látszik, hogy a filmjogokat birtokló cég megvásárlása a millió dollárok legalizálására kellhetett. Aztán egyszer csak a holland “befektető" többet nem jelentkezett, ráadásul úgy, hogy a mai napig nem érvényesítette tulajdonszerzését a Bábolna Élelmiszeripari Zrt-ben, pedig azóta eltelt jó pár év. Igaz forrásunk szerint jelenleg a magyar off-shore háló sem fér hozzá a pénzéhez, ugyanis a holland hatóságok rájöttek, hogy a horribilis összeg nem tisztességes úton került a holland “befektetőhöz", így zárolták a magyar off-shore háló cégeinek számláit.
Bábolna

A bábolnai üzletet a Buda-Cash gründolta, de a befektetés csak a milliárdok legalizálására kellett.
Csaknem 90 ezer dollár jutott a brókerháznak

Információink szerint a Buda-Cash Brókerház Zrt. több esetben - miként a fent említettben is - úgy működött, mint egy bank. Forrásunk úgy fogalmazott, hogy bármilyen tőkepiaci tranzakció nélkül is lehetett oda pénzt küldeni, átutalásokat kezdeményezni. Úgy tudjuk, hogy a fent említett esetben is csupán szóban egyeztettek arról, hogy a Bábolna részvényvásárlásának céljából fog érkezni 25 millió dollár a Buda-Cash számlájára. Az, hogy honnan van a pénz, vagy ténylegesen részvényvásárlásra érkezik-e a horribilis pénz, nem érdekelte a brókereket, akik úgy tudjuk, csaknem 90 ezer dollárt kaptak az ügyletért cserébe.
Bábolna és a szocik

Érdekes, hogy a Buda-Cash éppen egy bábolnai céget ajánlotta befektetésnek. A különböző bábolnai agrárcégek ugyanis leginkább a vélt, vagy valós szocialista mutyik kapcsán kerültek a sajtóhírekbe. A Bábolna Zrt.-nél egyébként 2004-ben indult végelszámolási eljárás, de a cég még 2005-ben is kapott uniós, valamint nemzeti kiegészítő támogatást. A dotációkról még az Európai Bíróság is ítélkezett, amely szerint az uniós joggal ellentétes volt egy végelszámolás alatt álló cég támogatása. A nagy múltú, de fizetésképtelenné vált Bábolna Zrt. felszámolását 2008-ban kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A bábolnai agrárcég egyébként azért volt értékes, mert több mint 5000 hektárnyi föld tartozott hozzá, amelyekre sokan és sokféleképpen akarták rátenni a kezüket. Érdekes, hogy a Buda-Cash-ügyletben értékesített Bábolna Élelmiszeripari Zrt.-t is azért alapították 2004-ben, hogy gazdaságosan folytatható legyen a nagy bábolnai cég tevékenysége.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget, hogy vizsgálják-e a holland szálat a Buda-Cash ügyben, de az ORFK kitérő választ adott. Ha többet megtudunk, a cikket frissítjük.

http://pestisracok.hu/penzmosasra-is-hasznalhattak-a-buda-cash-brokerhazat-a-holl and-ugyeszseg-inditott-nyomozast/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bűncselekményből, élelmiszeripari, dollármilliókat, következőképpen, legalizálásában, legalizálására, mutatkozhatott, érvényesítette, magyarországon, végelszámolási, kezdeményezni, információink, egyértelműnek, befektetésnek, felszámolását, érdekeltséget, megvásároltak, tulajdonossal, használhatták, tranzakcióval, felvásárolják, végelszámolás, tulajdonjogot, sokféleképpen, amszterdamból, kezdeményezte, bonyolították, hasznalhattak, segítségével, tevékenysége, érdekeltségű, gazdaságosan, megvásárlása, befektetőnek, brókerháznak, követeléssel, holland ügyészség, ügylet Hollandiából, amszterdami ügyészség, holland férfi, hazai brókerház, pénz feltehetően, ottani ügyészség, horribilis összeget, cégek számláját, holland hatóság, holland hatóságok, férfit azzal, másik tranzakcióval, pénz eltüntetése, holland “, menő új-zélandi, Buda-Cash Brókerház, Nemzeti Adó-és Vámhivatal, Buda-Cash Brókerházon, Bábolna Élelmiszeripari Zrt-t, Bábolna Élelmiszeripari Zrt, Bábolna Zrt, Bábolna Élelmiszeripari Zrt-ben, Buda-Cash Brókerház Zrt, Európai Bíróság, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sadhguru idézet  Amikor még kicsi voltál...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Jó éjszakát  képre írva  Nem látom őket  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A szeretetről  Inkább ad  J. Donald Walters  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Minden kedves látogatómnak sze...  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Sárkány  Sárkány  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  képre írva  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Apu  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Nem hazudnak  Virágvasárnap: az élet és a re...  J. Donald Walters  Az izmaink nem csak testmozgás...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A jó kedv a világon  Virágvasárnap a húsvét előtti  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Húsvéti üdvözlet !  Kövesd a vezetőt  Devecsery László - Húsvét  Rács mögé  Virágvasárnap: az élet és a re...  A máj egészségének javítása te...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Heltai Jenő: Március  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Sárkány  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Haja van  Szép estét kedves látogatóimna...  A nagy természet  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . . 
Bejegyzés Címkék
holland ügyészség, ügylet Hollandiából, amszterdami ügyészség, holland férfi, hazai brókerház, pénz feltehetően, ottani ügyészség, horribilis összeget, cégek számláját, holland hatóság, holland hatóságok, férfit azzal, másik tranzakcióval, pénz eltüntetése, holland &#8220, menő új-zélandi, elsíbolt dollármilliókat, felszámolás alatt, magyar állam, anyacég felé, magyar off-shore, érdekkörébe tartozó, 2012-es ügyletet, következőképpen bonyolították, egyik ilyen, magyar érdekeltségű, sajátos húzással, olyan off-shore, anyacég birtokolt, ebben rejlő, filmjogokat birtokló, millió dollárok, horribilis összeg, bábolnai üzletet, befektetés csak, milliárdok legalizálására, fent említettben, fent említett, horribilis pénz, ügyletért cserébe, bábolnai céget, különböző bábolnai, uniós joggal, végelszámolás alatt, nagy múltú, bábolnai agrárcég, nagy bábolnai, ügyben megkerestük, holland szálat, cikket frissítjük, bűncselekményből, élelmiszeripari, dollármilliókat, következőképpen, legalizálásában, legalizálására, mutatkozhatott, érvényesítette, magyarországon, végelszámolási, kezdeményezni, információink, egyértelműnek, befektetésnek, felszámolását, érdekeltséget, megvásároltak, tulajdonossal, használhatták, tranzakcióval, felvásárolják, végelszámolás, tulajdonjogot, sokféleképpen, amszterdamból, kezdeményezte, bonyolították, hasznalhattak, segítségével, tevékenysége, érdekeltségű, gazdaságosan, megvásárlása, befektetőnek, brókerháznak, követeléssel, kihallgatott, jelentkezett, befektetőhöz, négymilliárd, talicskázták, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 2439
  • e Hónap: 19232
  • e Év: 152149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.