Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem baj, ha filléreket keres a nővérke, tartsa el a férje?
  2015-05-23 18:39:54, szombat
 
  Nem baj, ha filléreket keres a nővérke, tartsa el a férje?


2015. május 23. 11:57


,,Kedves Stumpf András, beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi ezekkel a kérdésekkel - és a mögötte rejlő attitűddel - a probléma.

1. A közszférában dolgozók alacsony bére nem férfi-női kérdés. Emberi kérdés. A legsúlyosabbak egyike.

Jelenleg az óvodai dajkák, az ápolók, a betegszállítók, a bölcsődei gondozók és a pedagógusok keresik a legkevesebbet hazánkban, de a mentősök és a vidéki főiskolák óraadó tanárai sincsenek elkényeztetve. A közalkalmazotti bértáblázat siralmas, és ezek az emberek a legfontosabb feladatokat végzik, munkájuk felbecsülhetetlen és pótolhatatlan. Alig maradt a kortársaim közül, akik ezeken a területeken dolgoznak, és még ne külföldön élnének. Akik maradnak, azok többnyire túlterheltek, fáradtak, feszültek, frusztráltak, és évek óta kilátástalannak érzik a helyzetüket. Nincs olyan körülmény és érv, amely ezt a fajta megbecsületlenséget - amely férfit és nőt egyaránt érint - legitimizálná. (Nincs: ideértve azt is, hogy a »tradicionális női szakmákat« végezzék nők, akiket eltart a férjük, ahogyan az sem érv, hogy »egy mosoly nem kerül pénzbe, ő választotta ezt a hivatást«.) (...)

2. A párkapcsolat, a házasság funkciójával kapcsolatos kommunikáció sosem lehet elsősorban anyagi jellegű, hiszen az minden függőség melegágya.

Sokat és sokszor írtam arról, hogy hosszú évszázadokon keresztül a házasságokat nem, illetve nem elsősorban a kölcsönös szeretet, szerelem, vonzalom hívta életre, hanem az anyagi szükségszerűség, amely egyfajta függőségre épülő kényszerhelyzetet teremtett. Ennek a kényszerhelyzetnek a modern kori lenyomatát láthatjuk ma Indiában és Kínában, ahol a nő másodrendű állampolgár, önálló megélhetésre képtelen vagyontárgy, függelék, s ezért nők millió nem születnek meg és nem nőnek fel, hiszen kár pénzt és energiát fektetni beléjük, ha létükből csak majdani férjüknek lesz haszna. Annyi, hogy jó esetben talán fiúgyereket szül. Ezt akarjuk talán, olyan jó a helyzet Indiában és Kínában, és a GDP is szárnyal? (...)

3. Azért nem tehetünk különbséget férfi és nő anyagi megbecsültsége között, mert az emberi faktorokon kívül az a 2-es pontban ismertetett zsákutcához vezet.

(...)

Nem lehet különbség abban, hogy törekvéseink szerint minden embernek - ha férfi, ha nő - joga legyen arra, hogy értelmes munkát végezzen, amit megbecsülnek, ebben nem szabad határt húzni a két nem közé. Egy egészséges felnőtt ember optimális működésének a kulcsa, hogy lehetősége legyen dönteni arról, hogy hivatása van-e vagy sem, s amíg ezt a döntést nem ő hozza meg, hanem önző társadalmi berögződések és pokoli kényszerek irányítják még a privilegizált helyzetben lévő első világbeli értelmiség körében is, addig ne várjunk se kiegyensúlyozott családi életet, se pedig növekvő GDP-t (mitől növekedne, ha csak a szürkeállomány durván 50 százaléka vehet részt a döntéshozatalban, a komolyabb javak megteremtésében?). (...)

Érted már, Stumpf András?"

****************************


Sándor Mária
,,Dehogy akarok én kormányt buktatni!" - a fekete ruhás nővér a Mandinernek


2015. május 21. 08:40 | Írta: Stumpf András

Dehogy akarok én kormányt buktatni, én ettől a kormánytól várok azonnali segítséget - mondja Sándor Mária, a fekete ruhás nővérként híressé vált ápolónő a Mandinernek. Lapunknak elmeséli, hogyan vált elkeseredett kórházi dolgozóból tízezres tüntetések arcává. Cáfolja, hogy az LMP állna az akciói mögött. Lesújtó képet fest az egészségügyről, amely szerinte mára nem összeomlóban van, hanem összeomlott. Interjúnk.

Meddig hordja még ezt a feketét?

Július 1-ig.

Mi lesz akkor?

Addig várjuk a választ a beadott petíciónkra.

Akkor aztán színesbe öltözik, akármi is a válasz?

Ha megkapjuk a béremelést, amit követelünk, akkor.

Mennyit is követelnek?

A 2012-es és 2013-as pótlékok beépítését az alapbérbe 2015. január 1-től, ezen felül pedig az ágazat minden munkavállalója számára 50 százalékos alapbéremelést.

Két éve pedig volt emelés, nem?

A chipsadóból, igen, de csak hogy érzékeltessem: az nettó 7 ezer forintot jelentett. A mosodai munkás, a szállító, a sterilező pedig nem kapott semmit.

Önnek meg egyszerűen elege lett a helyzetből és leveleket kezdett írni?

Ezzel indult, igen. Aztán az RTL Klub Házon kívül című műsorával folytatódott, akiknek nyilatkoztam és nyilvánosságot kapott az ügyünk.

Akkor kereste meg az LMP-s Szél Bernadett? Vagy már előtte?

Én a Független Egészségügyi Szakszervezethez tartozom, mi pedig nem kötődünk egyetlen párthoz sem.

Vannak közös fotói Schiffer Andrással, Széllel...

Persze. Eljönnek a tüntetéseinkre, mert szimpatizálnak a törekvéseinkkel.

Nem ők szervezik tehát az akciókat, az ön szerepléseit?

Dehogyis! Ki is vágna az elnököm a szakszervezetből! Bárki jöhet egyébként a tüntetéseinkre, aki egyetért a céljainkkal, ha nem hozza magával a párttábláját. Hihetetlen egyébként, de még a férjemet is kérdezgetik: ,,Ki tervezi a feleségedet?" Miközben a kitűzőket a kislányom készítette a konyhaasztalunkon. Ennyire profinak tűnik az akciónk?

Ekkora tüntetés után, amit múlt héten produkáltak? Több mint tízezer emberrel az utcán? Hogyne. Ellenzéki pártok nem tudnak ekkora tömeget összehozni.

Hát ez az. Ez talán már önmagában is bizonyítja, hogy nem ők szervezik a megmozdulásainkat.

,,Az egészségügy összeomlott. Ember sincs."

Mi akkor a titok?

Annyi a titok, hogy minden reggel minden nővér rugdossa a kukát az öltözőben, hogy miért kellett bejönnöm, hullafáradt vagyok. Én csak kimondtam, hogy ez a helyzet.

Miért éppen most? Húsz éve sem volt jó a nővéri fizetés, öt éve sem...

Huszonkét éve vagyok a szakmában. Régen más volt azért. Amikor tanuló nővér voltam, voltak iskolák. Sikk volt nővérnek menni. Büszkék voltunk magunkra, ahogy hófehér fityulában, fehér köpenyben, kismamacipőben vonultunk. Ennyire nem is fizették rosszul a nővéreket, s a munka is elvégezhető mennyiségű volt, hiszen voltunk elegen.

Gyerekként is nővérnek készült?

Megvolt bennem a hajlandóság, gyerekkoromban is sokat ápoltam például a nagyszüleimet, aztán egészségügyi szakközépbe mentem, de a terv az volt, hogy orvos leszek. A matek és fizika viszont nem ment. Nagyon nem. Konkrétan sík hülye voltam mindkettőhöz. Hiába voltam ötös a többi tárgyból, az orvosi így szóba sem jöhetett. Akkor döntöttem el, hogy nővér leszek. Volt belőle konfliktus otthon, de így döntöttem. Egészen mások voltak akkor a körülmények az egészségügyben.

Pontosabban?

Ha bejön az osztályunkra, a hatvanas évekbe csöppen. Csak mára lerohadt az akkor új berendezés. Ahová a vért, vizeletet, anyatejet letesszük, ott eszünk. Jön az anyuka, eszem, mutatja a pelenkát a véres széklettel. Nincs ebédszünet, nincs rá mód, hogy elhagyjam az osztályt, hiszen nincs senki, aki ottmaradna a gyerekekkel. Nem iszunk, hogy ne kelljen vécére menni. Ennél, ami ma van, nincs már lejjebb. Már nem az van, hogy az orvosok kilopják a kórházi felszerelést a magánpraxisukba. Ma már ők hozzák be, amit máshol leselejteztek. A betegek hozzák a vécépapírt, a ruhát, az ágyneműt, az ételt, mindent. Az egészségügy nem összeomlóban van. Az egészségügy összeomlott. Ember sincs. Nem véletlenül keletkeznek a túlórák, amelyeket aztán vagy kifizetnek aztán, vagy nem.

Kórházigazgatója azt mondta, hogy kifizetik a túlórákat, csak ön nincs elég ideje ott, hogy tisztában legyen a rendszerrel. Hogy ugyanis négyhavonta fizetnek.

Augusztusban mentem oda, áprilisban kaptam meg a túlórapénzt. Az pont kétszer négy hónap.

De ezek szerint megkapta.

Igen. Mostanra mindenki. Ezek máris eredményei a mozgalmunknak. Mostanra eldöntötték, hogy nem lehet görgetni a túlórapénz kifizetését. Abban a hónapban jár, amikor ledolgozta a nővér. A bérekre átutalt pénzt mostantól csak bérekre lehet fordítani. Nem úgy, mint eddig, hogy a kormány átutalta a bérekre szánt összeget, a kórház vezetése meg mondjuk kocsibérlésre fordította.

Szóval nem kormánybuktató akció élére állt?

Kikérem magamnak! Dehogy akarok én kormányt buktatni! Én ettől a kormánytól várok azonnali segítséget.

,,Mintha bármi rossz lenne abban, hogy követelem a ledolgozott munka után járó pénzt."

Ön 140 ezret keres, ugye?

Igen, de ez nem az alapbér. Ebben benne vannak már a pótlékok is, például az, hogy bent vagyok karácsonykor. És 12 órás a munka.

Azt mondta, van férje.

Van.

Hogyhogy akkor még takarítani is el kell mennie a szabadnapjain? A férje nem dolgozik?

Dehogynem! Csak nálunk be van osztva, ki mit fizet. Egy kapcsolat szerintem így korrekt. Ő is minden munkát elvállal, és én is járok takarítani a szabadnapomon. Kell a pénz. Van egy kislányom. Csak a bérlet tízezer. Marad 130. Jönnek a törlesztések, merthogy hitel is van. Önmagában a nővéri fizetés nem lenne elég.

Mennyi a hálapénz?

Nincs. Amikor kezdtem, tanuló nővérként is csúsztattak a zsebünkbe. Hogy örültünk neki! Elég volt egy kávéra, de akkor is. Az elmúlt években már nem is számítunk erre. Rettentő szegények lettek az emberek. Manapság a szívsebész orvosnak sem jut.

Ha általános a probléma, miért épp ön lett az arca a mozgalomnak?

A többiek eleinte féltek. Hiába mondtam, hogy szóljanak ők is, amikor kijött az RTL forgatni. Mellettem állnak - mondták, de legfeljebb a tévé mellett, otthon ácsorogtak és nem nyilatkoztak. A folyosón is lesnek rám, ahogy megyek végig. Szánalmas volt, ahogy például a tüntetés szórólapját dugták el a zsebükbe. Félelemmel, suttyomban. Mintha bármi rossz lenne abban, hogy követelem a ledolgozott munka után járó pénzt. Egy állami kórházban. Abban, hogy szólok: nincs nővér. Az osztályon nálunk hat betöltetlen állás van. Az országból 24 ezer nővér hiányzik.

Volt okuk félni a többieknek, nem?

Végül is igen. Amikor lement lement a riport, bejött az osztályra a főnővérhelyettes, hogy most azonnal tegyem le a gyereket, beszédük van velem. Az ápolási igazgató és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnöke várt. Ő is ápolási igazgató volt korábban, aztán átült oda a nyugdíj után.

Mit mondott?

Ajánlatot tett egy jobb csapatban való munkára.

Mit kért cserébe?

Csak annyit, hogy legyek megalkuvó.

Így? Szó szerint?

Így. Fültanú is van.

Erre ön?

Megköszöntem, hogy gondolt rám és igyekeztem megőrizni a hidegvéremet, úgy mondtam nemet. Kötelező kamarai tagságom van, fizetek nekik, miközben nulla a munkájuk! Eltelt egy-két hét ezután, bennem meg dolgozott ez a kiábrándító történet. Az, hogy ilyen vezetőink vannak. Ebből is elege van már mindenkinek. Az olyanokból, amilyen Cser Ágnes is.

,,Nyomatékosan megkértek, hogy ezt a tevékenységemet fejezzem be."

Aki szerint önök ,,csipetcsapat".

Nem véletlen, hogy múlt heti tüntetésünkön 12 ezer egészségügyis fordított neki hátat és fütyülte ki. Meddig görgeti még a főnővér a túlórákat? Meddig tűri az igazgató, hogy embere nincs, de a feladatot el kell végeznie? Mikor mondja már, hogy nincs ember, így nem lehet? Mindenki a saját székét félti. Közöttük is első Cser Ágnes. Ezt a dühöt tehát ki kellett adnom magamból, úgyhogy leírtam. Életemben akkor, április közepén mentem föl először a Facebookra. Föltettem a levelet. Két órán belül 2500-an osztották meg. Orbán Viktor évértékelőjét idéztem egyébként, különös tekintettel arra a mondatára, hogy ne legyünk megalkuvók. Aztán meghirdettem a fekete hétvégéket: feketében dolgozunk és tüntetünk, a Normafától a köztársasági elnöki rezidenciáig vonulunk.

Már az első fekete ruhás napján megtörtént a vetkőztetős jelenet?

Igen. Meg is jelent a komplett vezetőség és levetették velem a fekete ruhát.

Ha a munkaruha fehér köpeny, akkor az. Ahhoz talán joga van a munkáltatónak, hogy megkövetelje a munkaruha viselését.

Máskor is volt rajtam ez a ruha. Egy szép, amerikai nővérruha egyébként. Csak fekete. Amúgy is mindenki a sajátjában dolgozik. Van rózsaszín, van kék ruhánk is.

Akkor miért vetették le?

Azzal indokolták, hogy rossz hatással van az emberek pszichéjére. Mert a fekete a gyász színe, ez pedig csecsemőosztály, koraszülött babákkal.

Ez azért nem rossz érv. Tényleg elég félelmetes az intenzíven egy fekete angyalnak látszó ápoló.

Mindenki tudta, hogy miért vagyok feketében és a szülők is szurkoltak nekem.

A vetkőztetős jelenetnél fel is mondott, nem?

Igen.

Mégis ott dolgozik még ma is.

Feszült állapotban voltam. Az ápolási igazgatóval szemben állni... Feszítettem azért kicsit a húrt, kérdezgettem, hogy mit vegyek le, az alsót vagy a fölsőt? Nem lett volna ekkora ügy, ha nem ugranak rá ennyire. Nyomatékosan megkértek, hogy ezt a tevékenységemet fejezzem be. Mondtam, hogy házon belül rendben, de házon kívül folytatom. ,,Ezen ambícióját ne ebben a kórházban dolgozva fejtse ki." Háromszor mondta ezt el az ápolási igazgató. Erre kiszaladt a számon, hogy akkor felmondok. Persze a hétvégét még ledolgozom, hiszen nincs senki, aki leváltson. Visszamentem az osztályra, a kollégáim meg, amint megtudták, hogy felmondtam, az ápolási igazgatóhoz szaladtak, hogy ne engedje. Összeomlik az osztály. Az igazgató agya erre elborult, gyártott egy papírt és az orrom alá dugták. Az volt rajta, hogy nem vonom vissza a fölmondásomat. Ott volt a tíz gyerekem, akiket el kellett látni. Aláírtam.

Aztán mégsem ment el.

Nem. A papír semmit nem ér, teljesen jogszerűtlen volt aláíratni. A szakszervezetem is segített, a Társaság a Szabadságjogokért pedig rögtön elvállalta az ügyemet. Vasárnap éjszakáztam, jött a hétfő reggel, reggel nyolckor a műszakot leadtam, akkor mondták, hogy jöjjek be kedden leszerelni. Aztán amikor megtudták, hogy teljesen jogszerűtlen volt az aláíratás, a papír többet nem került elő és közölték, hogy dolgozhatok tovább.

,,Már nem mernek kirúgni."

Kirúgni nem fogják?

Már nem mernek. Június 31-én viszont lejár a szerződésem. Vagy meghosszabbítják, vagy nem. De már nem érdekel.

Hogyhogy lejár a szerződése?

Fölvesznek egy nővért 3 hónap próbaidővel. Ha az letelt, ha megfeleltél, régen véglegesítettek. Ma már nem. Elkezdik hosszabbítgatni a szerződést. Háromhavonta. Minden ok nélkül el tudnak küldeni. Egyik pillanatról a másikra. Ha valami bajod lenne, nehogy fizetni kelljen utánad. Nekem is van például négy gerincsérvem. A jogászok szerint persze az első hosszabbítás után határozatlan idejűnek minősül a munkaviszony, lenne aduász a kezemben, de nem játszom ki. Nem érdekel már. Egyet sajnálok akkor, ha elküldenek. Azt, hogy a kolléganőimre ráterhelődik majd ez a munkamennyiség.

Ön meg, ha nem hosszabbítják meg a szerződését, főállásban takarít majd?

Nem. Átmegyek másik kórházba. Nővérhiány van, úgyhogy lehet menni. Csöbörből vödörbe.


http://mandiner.hu/cikk/20150521_dehogy_akarok_en_kormanyt_buktatni_sandor_maria_ a_fekete_ruhas_nover_a_mandinernek?utm_source=mandiner&utm_medium=link&ut m_campaign=mandiner_201505
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszervezetből, meghosszabbítják, szakszervezethez, döntéshozatalban, kiegyensúlyozott, főnővérhelyettes, kórházigazgatója, szakszervezetem, véglegesítettek, szükségszerűség, megteremtésében, törekvéseinkkel, közalkalmazotti, magánpraxisukba, tevékenységemet, csecsemőosztály, hosszabbítgatni, kilátástalannak, betegszállítók, munkamennyiség, munkavállalója, kismamacipőben, szimpatizálnak, gyerekkoromban, egészségügyben, kormánybuktató, tüntetéseinkre, nyilvánosságot, szürkeállomány, egészségügyről, legsúlyosabbak, alapbéremelést, megbecsültsége, hosszabbítják, pótolhatatlan, munkáltatónak, kicsit arról, kérdésekkel –, mögötte rejlő, közszférában dolgozók, legsúlyosabbak egyike, óvodai dajkák, bölcsődei gondozók, pedagógusok keresik, legkevesebbet hazánkban, vidéki főiskolák, közalkalmazotti bértáblázat, legfontosabb feladatokat, kortársaim közül, területeken dolgoznak, házasság funkciójával, minden függőség, Kedves Stumpf András, Stumpf András, Sándor Mária, Klub Házon, LMP-s Szél Bernadett, Független Egészségügyi Szakszervezethez, Schiffer Andrással, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Cser Ágnes, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  Facebookon kaptam  Itt a tavasz  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Monológ  Idézetek a magányról  jó reggelt  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Spenót  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  Nagyi süt  A civilizációk nemzedékről nem...  József Attila - Kopogtatás nél...  A bab gyógyhatásairól  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csomó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Cserépváralja  Magyar költészet napja  Szép estét  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Vidámság  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Idézetek a magányról  Egy rohanás az élet  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Jó nap volt  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Balaton-felvidék tanúhegye  Facebookon kaptam  Különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vidámság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hálás vagyok  Egy rohanás az élet  Alvó cica  40 felett  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Ma van a magyar költészet napj...  Tavaszi este  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Folytasd tovább a befejezésig  Van néhány kérdés, amin gondol...  Tavaszi este  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kicsit arról, kérdésekkel &#8211, mögötte rejlő, közszférában dolgozók, legsúlyosabbak egyike, óvodai dajkák, bölcsődei gondozók, pedagógusok keresik, legkevesebbet hazánkban, vidéki főiskolák, közalkalmazotti bértáblázat, legfontosabb feladatokat, kortársaim közül, területeken dolgoznak, házasság funkciójával, minden függőség, kölcsönös szeretet, anyagi szükségszerűség, modern kori, helyzet Indiában, emberi faktorokon, egészséges felnőtt, privilegizált helyzetben, szürkeállomány durván, komolyabb javak, fekete ruhás, kormánytól várok, akciói mögött, beadott petíciónkra, alapbérbe 2015, ágazat minden, mosodai munkás, sterilező pedig, kislányom készítette, egészségügy összeomlott, nővéri fizetés, többi tárgyból, hatvanas évekbe, véres széklettel, orvosok kilopják, kórházi felszerelést, betegek hozzák, pont kétszer, túlórapénz kifizetését, bérekre átutalt, kormány átutalta, bérekre szánt, kórház vezetése, ledolgozott munka, kapcsolat szerintem, bérlet tízezer, elmúlt években, szívsebész orvosnak, többiek eleinte, tévé mellett, tüntetés szórólapját, állami kórházban, osztályon nálunk, ápolási igazgató, nyugdíj után, jobb csapatban, kiábrándító történet, tevékenységemet fejezzem, saját székét, dühöt tehát, fekete hétvégéket, köztársasági elnöki, első fekete, vetkőztetős jelenet, komplett vezetőség, fekete ruhát, munkaruha fehér, munkaruha viselését, sajátjában dolgozik, emberek pszichéjére, gyász színe, fekete angyalnak, vetkőztetős jelenetnél, ápolási igazgatóval, alsót vagy, kórházban dolgozva, ápolási igazgatóhoz, igazgató agya, volt rajta, papír semmit, hétfő reggel, műszakot leadtam, papír többet, jogászok szerint, első hosszabbítás, kolléganőimre ráterhelődik, szakszervezetből, meghosszabbítják, szakszervezethez, döntéshozatalban, kiegyensúlyozott, főnővérhelyettes, kórházigazgatója, szakszervezetem, véglegesítettek, szükségszerűség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 463
  • e Hónap: 4208
  • e Év: 157704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.