Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hiába várják a kórházak a beígért 60 milliárdos állami segí
  2015-05-27 10:06:23, szerda
 
  Majd...!-csak várjatok!

Posted on 2015/05/27 Szerző: Admin

Hiába várják a kórházak a beígért 60 milliárdos állami segítséget

A pénzt adósságrendezésre adná a kormány, hogy ebből fizessék ki a kórházak a tartozásaikat. Csakhogy előbb minden intézmény külön kell megalkudjon a beszállítóival, amibe a kis cégek lassan beleroppannak. A fenyegetés pedig nem használ, a kórházak reakciója, hogy eszközök nélkül “majd megoldják okosban".
Nem sikerült betartania az ígéretét Zombor Gábornak a kórházi adósságok állami átvállalásáról. Az egészségügyért felelős államtitkár még februárban nyilatkozta azt, hogy 60 milliárd forintra teszik a kifizetetlen számlákat, és ezt a kormány átvállalja. Erre a célra el is különítettek 60 milliárd forintot, ám hiába: a kórházak és beszállítóik eddig egy fillért sem láttak a pénzből.
A kormány eredetileg április 1-jére ígérte az adósságrendezést, ám a tárgyalások csak április végén kezdődtek el; akkor is az egyre türelmetlenebb beszállítók sürgetésére. Az adósságrendezés menedzselésére létrehozott új egészségügyi csúcsszerv, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kizárólag a nagyobb beszállítókkal ült tárgyalóasztalhoz, annak a 24 cégnek a vezetőjével, amelyiknek a tartozása március végén már az 500 millió forintot is meghaladta. Nekik azt ígérték, hogy a 60 milliárdból valamivel több mint 20 milliárdot megkapnak, a maradék pénzen pedig a többi - több száz - beszállító osztozik. Ők még azt sem tudják, hogyan.

https://youtu.be/UvZSj_jqdeU

A cél a hatékony és átlátható egészségügy


Nem tudok semmi konkrétat
- mondta a VS.hu-nak Jóbai Zsolt, akinek cége, a Replant-Cardo Kft. gyógyászati segédeszközök forgalmazásával foglalkozik. Mára 400 millió forintnál is több pénzzel tartoznak neki a kórházak, de fogalma sincs róla, mikor és hogyan juthat a kintlévőségéhez. Az ÁEEK vele nem tárgyalt, mert hiába tartoznak neki a kórházak jelentős összeggel, az nem haladja meg az 500 milliót, a cég nem tartozik a legnagyobb beszállítók közé.
Az orvostechnikai eszközök forgalmazóit és gyártóit képviselő két legnagyobb szervezet - az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) és az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) - éppen ezt kifogásolja. Azt, hogy a beszállítók 85 százalékát egyszerűen kihagyták a tárgyalásokból. Nekik egyenként kell majd egyezkedniük a kórházakkal. Az ETOSZ a VS.hu-val azt közölte, olyan kis- és közepes vállalkozásokról van szó, amelyek éves árbevételének nagyjából a fele kintlévőség, követeléseik legalább kétharmada lejárt, így mára teljesen kimerültek a tartalékaik. Úgy látják, hogy a kórházakkal történő, egyenkénti megállapodás jelentős mértékben elnyújtja a konszolidáció folyamatát. Az egyeztetéshez ugyanis nincs elég ember sem a cégeknél, sem a kórházakban.
“Brutális munka
- így írta le Holchacker Péter, az ETOSZ vezetője azt, ami a kisebb cégekre vár. Mint mondta, van olyan beszállító, ahol mindössze négy ember dolgozik, ebből kettőnek folyamatosan tárgyalnia kell. Több tízezer számlát kell leegyeztetniük a kórházakkal, szerinte ez embertelen, ennél jóval megfontoltabb megoldásra lett volna szükség. Rásky László, az OSZ vezetője szerint a cégvezetők idejük 70-80 százalékában már most is kuncsorognak a nekik járó pénzért, ami ,,nonszensz".

khad


Államigazgatási gőg
Králik Györgynek egészségügyben is dolgozó informatikai cége van és 45,5 millió forintnyi kintlévősége. Ez jelentős tétel ahhoz képest, hogy a cég éves árbevétele 300 millió forint körüli. Az Orgware Kft.-ben 30-an dolgoznak, 1 ember munkaidejének a felét elviszi, hogy folyamatosan próbálja behajtani a pénzt. Egyelőre sikertelenül.
“4-5 éve állandó levelezgetésben, telefonálgatásban vagyunk, mert egyre nagyobb a tartozás. Az a szállító, aki nem ezt teszi, ne is számítson pénzre, mert csak legyintenek rá"- érzékeltette a helyzetet Králik György, akit leginkább az keserít el, hogy hiába van jó viszonyban a kórházigazgatókkal, gazdasági igazgatókkal, az esetek felében válaszra sem méltatják. Kollégájának és neki is folyamatosan meg kell alázkodnia, hogy pénzéhez jusson, ami sok energiát visz el az üzlettől.
Az érdekvédő Rásky László elismeri, a beszállítóknak gyenge az érdekérvényesítő képességük, a kórházak nem ijednek meg a fenyegetéstől, hogy majd nem szállítanak nekik. Állítása szerint tipikus reakció, hogy ,,majd találunk mást", addig pedig megoldják ,,okosban", amit kell. Hogy a műtéteket barkácsáruházban vásárolt fúrókkal, az altatást mezőgazdasági boltból beszerzett műanyagcsövekkel, a sebvarrást pedig horgászdamillal oldják-e meg, mint ahogy arról korábban az Index írt, azt a lapunknak nyilatkozó kórházigazgatók nem erősítették meg.
“A beteg nem érezhet meg semmit"
- reagált Zsarnay István, a Péterfy Sándor Utcai Kórház gazdasági igazgatója a VS.hu megkeresésére. Azt mondta, bármennyire is nehéz helyzetben vannak, nem kockáztathatják meg, hogy a pénztelenségnek a betegek igyák meg a levét. Az intézmény benne van a top 10-ben, azok között a kórházak között, amelyeknek a legtöbb volt az adóssága március végén.
A Péterfyben évente több mint 50 ezer fekvőbeteg fordul meg, és 1 milliónál is több az orvos-beteg találkozó. A gazdasági igazgató úgy látja, mondhatja a nővér, hogy nincs elég pelenka, de szerinte,
“ha valaki otthon tud gazdálkodni, az tudjon itt is."

Kecskemét, 2014. október 2. Mikola László várakozik a tüdőbelgyógyászati osztály folyosóján a Kecskeméti Megyei Kórház Izsáki úti telephelyén a költözés napján, 2014. október 2-án. Elsőként a kórház tüdőbelgyógyászati osztálya költözik a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ új kórházi tömbjébe, majd napokon belül követi a csecsemő-, és gyermekgyógyászati osztály, a koraszülött-részleg és a szülészet-nőgyógyászati osztály újszülött részlege, valamint a fül-orr-gégészeti osztály. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Azt pedig erős túlzásnak tartja, hogy a beszállítók nem tudnak semmit a pénzükről. Mindegyiknek küldött már számlaegyenlítőt, amit a cégeknek június végéig kell jóváhagyniuk és visszaküldeniük. Pénzre csak ezután számíthatnak. Zsarnay úgy tudja, az ÁEEK eddig egyetlen intézménynek sem utalt, hiába állapodtak meg a legnagyobb beszállítókkal. A Péterfyben már minden percben várják, hogy ,,pittyegjen a telefon", és megérkezzen a várva várt pénz a folyószámlára. Május végéig ugyanis el kell indítaniuk az utalást a szállítók felé, akik szép sorjában legkésőbb június végén lehetnek pénzüknél.
Legalábbis egy részénél. A szoftverfejlesztő Králik György például azt is kifogásolta, hogy amióta bejelentették az adósságrendezést, sok kórház egyáltalán nem fizet, vagy csak nagyon csepegtetve - Králik szerint ezzel még rosszabb helyzetbe kerültek a kisebb, jórészt magyar
tulajdonú beszállítók. Ráadásul senki sem tudja, hogy mi lesz az április 1. után keletkezett számlákkal, ki és mikor fizeti majd ki azokat, és az utánuk járó esetleges késedelmi kamatot.
Apropó, késedelmi kamat!
Králik Györgynek több kórház is küldött már szerződéstervezetet, jellemzően ugyanazt, ugyanazzal a kitétellel, hogy nem fizetnek késedelmi kamatot. A lapunk által megismert tervezetekben valóban nullák sorakoznak azokban a sorokban, ahol a késedelmi kamatot kell feltüntetni. A beszállítók azt gyanítják, hogy a kormány eleve úgy kalkulált a kórházak adósságának átvállalásával, hogy a késedelmi kamattal nem számoltak. Kerestük az ÁEEK-t, hogy valóban így történt-e. De csak azt erősítették meg, hogy
“a továbbiakban az egészségügyi intézmények saját hatáskörben tárgyalnak beszállítóikkal adósságaik rendezésének érdekében. Nem csak a beszállítóknak, hanem minden érintett félnek az az érdeke, hogy a tárgyalások minél hamarabb lezáruljanak. Az ÁEEK ennek érdekében szerződéstervezet készített, amelyet megküldött a fenntartott intézményei számára.
Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Azt Zsarnay István sem erősítette meg, hogy központi elvárás lenne a késedelmi kamat lenyelése. ,,Bármit beleírhatok a szerződésbe, és a szállítónak szíve joga, hogy elfogadja-e vagy sem" - mondta a gazdasági igazgató. Ennek ellenére a Péterfyben eddig csak egyetlen olyan szerződés született, amelyben a kórház vállalta a késedelmi kamat utalását. Az igazgató ezt azzal magyarázta, hogy a szállító cég kintlévősége állítólag 5 éve lejárt, amit lehetetlen már ennyi idő után ellenőrizni. A többi esetben nem haladja meg az 1 évet a tőketartozás és késedelmi kamatot sem fizetnek utána.
És ez csak egy a magyarországi állami kórházak közül. Korábban a Heim Pál Gyermekkórházról lehetett olvasni azt, hogy az egyik nagy beszállítója, a Roche Magyarország Kft. elengedte a kórházi tartozás utáni késedelmi kamatot. Hogy pontosan mennyit, nem lehet tudni. Kerestük a Kft.-t, későbbre ígértek választ. Az ÁEEK mindenesetre úgy értékelte a történteket, mint ami a ,,társadalmi felelősségvállalás egyik megnyilvánulása".
Rásky László szerint nem ez a cég lehet az egyetlen, amelyik lemondhatott a késedelmi kamatról. A beszállítók egy része valószínűleg a gyors kifizetés reményében önként megteszi ezt, de olyanok is akadnak, akik ragaszkodnak a késedelmi kamathoz. Szerintük ugyanis a jelenlegi helyzet az állami intézkedések elmaradásából és a költségvetési szervek nemfizetéséből adódott. Így gondolja a replantos Jóbai Zsolt is. Ő nem mond le a kamatról, mert szerinte az a magyar jogszabályok szerint törvényesen jár. Noha elismeri, egyre nehezebb működtetni a céget pénz nélkül, mégis inkább kivár. Akárcsak sorstársa, Králik György, aki a hiányzó több tízmillió forintot eddig úgy tudta pótolni, hogy a 25 évnyi munkából volt némi megtakarítása. A jelenlegi helyzet kezelésére ugyanakkor ez sem volt elég, hitelt kellett felvennie. Ő azt mondja: nem teheti meg, hogy lemondjon a késedelmi kamatról.
“A kutya mélyebbre van elásva"
- értékelte a kialakult helyzetet Holchacker Péter. Az érdekvédő szerint az a fő probléma, hogy az egészségügy évek óta alulfinanszírozott. Idén 954 milliárd forint jutott orvosi, kórházi ellátásokra, jövőre a tervek szerint 982 milliárd fog. Egy felmérés szerint Magyarország a 26. helyen áll az egészségügyi kiadások terén az OECD-országok között. A legtöbbet az Egyesült Államokban szánnak az egészségügyi szektorra, a GDP 16,9 százalékát; ezt követi Hollandia 11,8 százalékkal, majd Franciaország 11,6 százalékkal. A lista végén Mexikó áll 5,4 százalékos egészségügyi kiadási aránnyal, majd Észtország következik 5,9 és Törökország 6,2 százalékkal.
Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke korábban szintén a pénztelenséggel indokolta a tetemes tartozásokat. Azt mondta, ,,kevés pénz jut az egészségügybe, és ebből adódóan olyan alacsony a finanszírozása az egyes különböző betegségeknek és ellátásoknak, ami adóssághoz vezet".
A kórházaknak a tartozások körülbelül 20-25 százalékát a gyógyszereket, 30-35 százalékát pedig az orvostechnikai eszközöket szállító cégeknek kellene kifizetni, a többi energia- és más szolgáltatási költség. A lejárt tartozások csaknem fele 60 napon túli, a pénz 5 százalékára pedig már több mint egy éve várnak a vállalkozások. Az átlagos fizetési késedelem 8 hónap.
A 60 milliárd is kevés
Az érdekvédők szerint az államtitkárság a beígért 60 milliárd forinttal még csak felületesen sem tudja kezelni a problémát. A Magyar Államkincstár március végi adatai szerint az egészségügyi intézmények összes tartozása kamatok nélkül 84,6 milliárd forint, vagyis akkor sem elég a kormányzati gyorssegély, ha egyszer kifizetik. És semmi garancia nincs arra, hogy ez az adósság nem termelődik majd újra, és kezdődik minden elölről, ,,akárhogy megfeszülünk is" - mondja Holchacker Péter.
Alulfinanszírozott a rendszer - ebben legalább egyetértenek a beszállítók és a kórházigazgatók is. Zsarnay István a VS.hu-nak azt mondta, senkit nem akar abban a hitben ringatni, hogy a kórházi adósság a kifizetések után nem termelődik újra.
“Ha csak nálam van tartozás, akkor azt mondom, alkalmatlan vagyok, valamit rosszul csinálok, jobb, ha azonnal felállok a székemből, de a Péterfyn kívül 104 másik fekvőbeteg-intézménynek van tartozása. Akkor ott is alkalmatlanok dolgoznak?!
Az adósság újratermelődését erősítette meg az Állami Számvevőszék is. 2009 és 2012 között húsz kórház gazdálkodását vizsgálták. Megállapították, hogy a 2010-2011-ben végrehajtott állami konszolidáció ugyan javította a kórházak pénzügyi egyensúlyi helyzetét, ám a pénzügyi hiány okát és újratermelődését nem szüntette meg.
Hogy Zombor Gábornak erre milyen megoldási javaslata van, azt hiába kérdeztük az államtitkárságtól, ám a Magyar Kórházszövetség legutóbbi, debreceni kongresszusán újabb ígéretek hangzottak el. Ezek szerint azon a 60 milliárd forinton túl, amit az állam idén a kórházak adósságrendezésére költ, jövőre is kerülhet plusz pénz a kórházi rendszerbe.
(vs)
Bal-Rad komm: “...Hogy Zombor Gábornak erre milyen megoldási javaslata van, azt hiába kérdeztük az..." - Megoldjuk okosba!
A magyar “egészségügy" már csak “okosban" működik, vért-verejtéket izzadva. A NINCSBŐL!
Nincs magyar gazdaság, nincs finanszírozó háttér! Politikai elitünk megoldott-lerendezett mindent! Okosban!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/27/majd-csak-varjatok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vállalkozásokról, adósságrendezést, barkácsáruházban, érdekérvényesítő, számlaegyenlítőt, műanyagcsövekkel, gyermekkórházról, újratermelődését, pénztelenségnek, kórházigazgatók, beszállítóikkal, kockáztathatják, forgalmazásával, visszaküldeniük, pénztelenséggel, horgászdamillal, kintlévőségéhez, levelezgetésben, kórházszövetség, államigazgatási, megnyilvánulása, megállapították, adósságrendezés, egészségügyért, türelmetlenebb, menedzselésére, átvállalásáról, beszállítókkal, beszállítóknak, államtitkárság, finanszírozása, orvostechnikai, egészségügyben, nemfizetéséből, tárgyalásokból, leegyeztetniük, pénzt adósságrendezésre, fenyegetés pedig, kórházak reakciója, ígéretét Zombor, kórházi adósságok, egészségügyért felelős, kifizetetlen számlákat, kormány átvállalja, kormány eredetileg, tárgyalások csak, egyre türelmetlenebb, adósságrendezés menedzselésére, nagyobb beszállítókkal, tartozása március, maradék pénzen, többi –, Zombor Gábornak, Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Jóbai Zsolt, Replant-Cardo Kft, Egészségügyi Technológia, Orvostechnikai Szállítók Egyesülete, Orvostechnikai Szövetség, Holchacker Péter, Rásky László, Králik Györgynek, Orgware Kft, Králik György, Zsarnay István, Péterfy Sándor Utcai Kórház, Mikola László, Kecskeméti Megyei Kórház Izsáki, Kecskeméti Gyógyintézeti Központ, Ujvári Sándor, Heim Pál Gyermekkórházról, Roche Magyarország Kft, Egyesült Államokban, Velkey György, Magyar Kórházszövetség, Magyar Államkincstár, Állami Számvevőszék, Hogy Zombor Gábornak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ma van a magyar költészet napj...  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  A Magyar Költészet napja alkal...  jó reggelt  Különleges  Müller Péter tollából  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  ajándék, mellyel meglepem  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Különleges  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  A Magyar Költészet napja alkal...  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 13  Az ember emlékekből áll  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vito Giaquinto gondolata  Mindent de mindent visszakap  Jan Twardowski - Siessünk  Anyámról való emlékek  Különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  különleges  40 felett  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jázmin  jó reggelt  Magamnak  képre írva  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Esterházy Péterre emlékezünk  Jánosházy György: Fogd a kezem  Márai Sándor tollából  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Egy barátság története 
Bejegyzés Címkék
pénzt adósságrendezésre, fenyegetés pedig, kórházak reakciója, ígéretét Zombor, kórházi adósságok, egészségügyért felelős, kifizetetlen számlákat, kormány átvállalja, kormány eredetileg, tárgyalások csak, egyre türelmetlenebb, adósságrendezés menedzselésére, nagyobb beszállítókkal, tartozása március, maradék pénzen, többi &#8211, kórházak jelentős, legnagyobb beszállítók, orvostechnikai eszközök, fele kintlévőség, kórházakkal történő, konszolidáció folyamatát, egyeztetéshez ugyanis, kisebb cégekre, cégvezetők idejük, nekik járó, felét elviszi, helyzetet Králik, esetek felében, érdekvédő Rásky, beszállítóknak gyenge, érdekérvényesítő képességük, műtéteket barkácsáruházban, altatást mezőgazdasági, sebvarrást pedig, lapunknak nyilatkozó, betegek igyák, intézmény benne, kórházak között, legtöbb volt, adóssága március, orvos-beteg találkozó, gazdasági igazgató, költözés napján, fül-orr-gégészeti osztály, cégeknek június, legnagyobb beszállítókkal, várva várt, szállítók felé, szoftverfejlesztő Králik, utánuk járó, lapunk által, késedelmi kamatot, kormány eleve, kórházak adósságának, késedelmi kamattal, egészségügyi intézmények, tárgyalások minél, fenntartott intézményei, késedelmi kamat, szállítónak szíve, kórház vállalta, többi esetben, egyik nagy, kórházi tartozás, késedelmi kamatról, része valószínűleg, gyors kifizetés, késedelmi kamathoz, jelenlegi helyzet, állami intézkedések, költségvetési szervek, replantos Jóbai, céget pénz, hiányzó több, kutya mélyebbre, kialakult helyzetet, érdekvédő szerint, egészségügy évek, tervek szerint, felmérés szerint, egészségügyi kiadások, egészségügyi szektorra, lista végén, pénztelenséggel indokolta, tetemes tartozásokat, egyes különböző, tartozások körülbelül, orvostechnikai eszközöket, többi energia-, lejárt tartozások, átlagos fizetési, érdekvédők szerint, kormányzati gyorssegély, rendszer &#8211, hitben ringatni, kórházi adósság, kifizetések után, adósság újratermelődését, 2010-2011-ben végrehajtott, kórházak pénzügyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.