Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus tettei - angyalszó
  2018-02-04 18:40:21, vasárnap
 
  ...... ......


A mai vasárnap evangéliumában három mozzanat kapcsolódik össze.
1)A történet azzal kezdődik, hogy Jézus betér Simon Péter házába és ott meggyógyítja Péter anyósát. Az első jelenet nagyon röviden ismerteti Simon anyósának betegségét, illetve azt, hogy vélhetően a rokonság Jézus segítségét kéri. Jézus gyógyító mozdulata, érintése azt eredményezi, hogy a betegség, a magas láz rögtön megszűnik.
2) A második jelenetben a gyógyítást követően az esti órákban újabb betegeket hoznak hozzá.
3) A harmadik kép már a következő nap hajnalán történik, Jézus félrevonultan imádkozik, majd továbbindul útján. A harmadik jelenet már teljesebben mutatja Jézus küldetését. ,,Téged keres mindenki!" - mondják a tanítványok nagyon lelkesen Jézusnak, akikre átragad az emberek lelkesedése. Felismerik, hogy Jézusban olyan erő rejlik, amelynek köszönhetően megszabadulhatnak betegségeiktől.

A gyógyulás tényének megerősítésére szolgál annak közlése, hogy az immár meggyógyult személy azonnal részt tud venni a vendégek kiszolgálásában. A jelenet figyelemreméltó kifejezése a felsegítés, a felkeltés Jézus részéről, illetve a felkelés a beteg részéről. Márk evangéliumában többször is előfordul ez a kifejezés a beteggyógyításokkal kapcsolatban. Említhetjük a béna meggyógyítását, akit barátai visznek Jézushoz és a tetőt kibontva eresztik elé a beteget. A bénának Jézus ezt mondja: ,,Kelj föl, fogd az ágyadat, és menj haza!"
(Mk 2,11). Jairus lányának feltámasztásánál is ez a kifejezés szerepel: ,,Kislány, mondom neked, kelj föl!" (Mk 5,41).
A néma lélektől megszállt ember esetében szintén ez a sajátos mozdulat hoz gyógyulást: ,,Jézus kézen fogva fölemelte őt, s az fölállt" (Mk9,27).
A jerikói vaknak is fel kell kelnie, hogy Jézushoz lépjen és az Úr visszaadja szeme világát
(vö. Mk 10,49).
Jézusban erő van, amely győzedelmeskedik a gonosz felett, a betegség felett és a halál felett.
Az evangéliumi részlet második jelenetében betegeket visznek Jézushoz. Itt az emberek bizalmát és Jézus gyógyító erejébe vetett hitét érdemes kiemelnünk.

Tanítás és csoda
Urunk, Jézus Krisztus! A te küldetésed az volt, hogy tanítsd az embereket és csodáiddal megmutasd
Isten irgalmát.
Tanításod és csodáid, a te emberek iránti szeretetednek a jelei. Ugyanakkor az Atya iránti szeretetedet is megmutatod bennük, hiszen mindig neki engedelmeskedsz, az ő akaratát teljesíted.
Segíts, hogy növekedjen bennem az emberek iránti szeretet és Isten felé is megmutassam szeretetem. Segíts minket, hogy szavaidban felismerjük az üdvösség örömhírét! Urunk, mutass nekünk utat az Atyához és vezess minket hozzá!

Szabadulás
Mindenki Jézust keresi, őt akarják hallgatni és tőle várják a betegségtől való megszabadulást.
Jézus nem akar sokáig tartózkodni sehol, továbbindul, hogy más helyekre is eljusson, újabb emberekhez jusson el az örömhír. Az Úr fáradhatatlanul végzi azt a küldetést, amit a mennyei Atyától kapott. Hirdeti az evangéliumot a szegényeknek, akiken a gazdagok nem segítenek. Irgalommal fordul a betegekhez, akiken mások nem tudnak segíteni. Odafordul az özvegyekhez, akikkel nem törődik a társadalom.
Tanítása és cselekedetei valóban azt igazolják, hogy elkezdődött Isten országának megvalósulása.
Megtöri a gonosz uralmát az emberek felett, megszünteti a betegségeket és hirdeti nekik az örömhírt. Jézus jelenléte szabadulást hoz nekem is, tehát érdemes őt keresnem.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: feltámasztásánál, győzedelmeskedik, figyelemreméltó, kiszolgálásában, fáradhatatlanul, engedelmeskedsz, megerősítésére, evangéliumában, betegségeiktől, megszabadulást, meggyógyítását, félrevonultan, megvalósulása, szeretetednek, köszönhetően, szeretetedet, kapcsolatban, betegségeket, szegényeknek, evangéliumot, meggyógyítja, cselekedetei, eredményezi, özvegyekhez, lelkesedése, kapcsolódik, továbbindul, tanítványok, megmutassam, említhetjük, elkezdődött, tartózkodni, teljesebben, megszünteti, jelenetében, meggyógyult, történet azzal, első jelenet, rokonság Jézus, második jelenetben, gyógyítást követően, esti órákban, harmadik jelenet, tanítványok nagyon, emberek lelkesedése, gyógyulás tényének, immár meggyógyult, vendégek kiszolgálásában, jelenet figyelemreméltó, felkeltés Jézus, beteg részéről, béna meggyógyítását, Simon Péter, Jézus Krisztus, Mindenki Jézust,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem  Sose bánj semmit  Bounty krémes  Bertolt Brecht -től idézet  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Alázat  Neked tudnod kell  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Csak a fogyatkozás látható  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Még csak most kezdődik a nap  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png férfi  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem tiéd  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png csokor  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Neked tudnod kell  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kaffka_Margit  Még csak most kezdődik a nap  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Elköszönt  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alvó cicák  Szívem tiéd  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png nő  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png kutya  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Fekete István - Akác  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
történet azzal, első jelenet, rokonság Jézus, második jelenetben, gyógyítást követően, esti órákban, harmadik jelenet, tanítványok nagyon, emberek lelkesedése, gyógyulás tényének, immár meggyógyult, vendégek kiszolgálásában, jelenet figyelemreméltó, felkeltés Jézus, beteg részéről, béna meggyógyítását, tetőt kibontva, bénának Jézus, kifejezés szerepel, néma lélektől, sajátos mozdulat, jerikói vaknak, gonosz felett, betegség felett, halál felett, evangéliumi részlet, emberek bizalmát, emberek iránti, üdvösség örömhírét, betegségtől való, mennyei Atyától, gonosz uralmát, emberek felett, feltámasztásánál, győzedelmeskedik, figyelemreméltó, kiszolgálásában, fáradhatatlanul, engedelmeskedsz, megerősítésére, evangéliumában, betegségeiktől, megszabadulást, meggyógyítását, félrevonultan, megvalósulása, szeretetednek, köszönhetően, szeretetedet, kapcsolatban, betegségeket, szegényeknek, evangéliumot, meggyógyítja, cselekedetei, eredményezi, özvegyekhez, lelkesedése, kapcsolódik, továbbindul, tanítványok, megmutassam, említhetjük, elkezdődött, tartózkodni, teljesebben, megszünteti, jelenetében, meggyógyult, felismerjük, evangéliumi, betegségtől, szabadulást, küldetését, növekedjen, országának, jelenetben, gyógyítást, csodáiddal, társadalom, szabadulás, megmutatod, visszaadja, kiemelnünk, gyógyulást, felsegítés, ugyanakkor, betegségét, betegekhez, felismerik, segítségét, szavaidban, emberekhez, irgalommal, szeretetem, küldetésed, teljesíted, kifejezése, betegeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.