Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Justo Lofeudo atya beszéde 02.04. –én
  2018-02-06 16:02:05, kedd
 
  Magyarra fordította: Medgyesi Zsuzsa
...... .....


Az Ó szövetségben jobb könyvében látjuk a legtisztábban az Isten misztériuma és a rossznak misztériuma közötti problémát vagy dialógust. Látjuk az is hogy ebben a nagy gyötrelemben jobb soha nem hagyja abba a párbeszédet Istennel.
Nem elégszik meg egyszerű magyarázatokkal mint a barátai tesznek. Tudja, hogy az Ő szenvedése egy misztérium. Ő válaszokat keres, keresi az okokat és emlékezteti Istent, hogy az emberi élet - az csak egy lehelet - .
Egy nagy misztériummal állunk szemben. A rossznak a misztériuma, amit nem akar az Úr, de megengedi. A bűnnek, a rossznak a rejtélye , és hogy oldjuk meg ennek a problémáját az Úrnak - a minden ható Isten tökéletessége, az irgalma és az ártatlanok szenvedésinek különbség. Hogy lehet ezt összeegyeztetni ezeket?
Isten ugye a mindenható, minden hatalom nála van, irgalmas, és ugyan akkor meg szenved az ártatlan. A Simon Weit a szidó filozófust évekig foglalkoztatta ez a látszólagos paradoxon. Végül Simon Weit megtalálta a megoldást erre.
Az egyetlen megoldás: KRISZTUS. Akkor értette meg, amikor Assisiben járt, és amikor ott volt a bazilikában Szent Ferenc előtt és életében először letérdelt a tabernákulum előtt. Egy ilyen erőt érzett, amely le kényszeríti Őt a térdeire a tabernákulum előtt.
Meg kell, hogy engedjük, hogy a szentléleknek az ereje segítsen, hogy imádjuk az Úrat. Az, hogy letérdelt, az - az imádásnak egy gesztusa volt.
Imádni kell az Urunkat az egész lényükkel - testünkkel, lelkünkkel, szellemükkel. Ez - az amit csinálnunk kell, ha igazán hívők vagyunk. Szemlélni az Urat- nem csak azt jelenti, hogy megtaláljuk a választ a szenvedésnek erre a rejtélyére, hanem GYÓGYULÁST és BÉKÉT is kapunk. Jézus az ártatlanok ártatlanja, és megosztja a szenvedést az emberiséggel, elveszi a szenvedést, és KENYÉRRÉ válik. Így el tudjuk érni Őt a mi szegényes hitünkkel is. Ő LETT AZ ÉLET KENYERE számunkra. - Ez - az Eucharisztia.
Jézus az élet kenyere lett száminkra, hogy tápláljon minket, hogy velünk legyen minden nap a világ végezetéig. Nagyon közel jött hozzánk az Eucharisztiában Jézus. Lehetetlen közelebb jönni, amikor el vagyunk veszve, amikor kétségeink vannak, hogy - Ki az Úr? - Mi az Úr? Ó ott tudunk, előtte kapjuk meg a válaszokat - Eucharisztia elött - ez az Isten. Ez - az Isten, akit keresztre feszítettek értünk. Az átszúrt kezével, és a kitárt karjaival, hogy át ölelje az egész EMBERISÉGET, át öleljen minket minden időkben
...... ........... ............


És most kenyérré válik számunkra, mert Ő ÉL! Ő a kenyér, amelyik a mi vágyainkat az örökké valóságra táplálja
ISTEN JÉZUS KRISZTUSBAN - az Ő kinyitott, teljesen kitágult szívével, aki jelen van az Eucharisztiában, meg tanítja, hogy honnan jön a győzelem a halál fölött, és meg adja a megoldást a látszólagos, az élet látszólagos értelmetlenségére. Ugyan azt megteszi, mint 2000 évvel ez elött meg tett. Amikor meg gyógyított embereket- az evangeliumba látjuk - meg gyógyította Péter anyósát. Meg gyógyít téged, meg gyógyít engem Jézus. Neked is mondja, nekem is. Miden egyes szentmisében ott van a megváltás. De nem csak a testünkkel kell itt lenni a szentmisén, hanem az egész lelkünkkel, szellemünkkel is rész kell venni ezen a misén. Nem egy olyan eseménynek kellene lenni, ami kívül áll rajtunk, és csak egy nézők vagyunk, hanem részei legyünk ennek a megváltásnak a drámájának. Ami az oltáron történik, az történt 2000 évvel ez előtt. Jézus Krisztus oda adta az életét az Atyának, hogy mi megmeneküljünk, a mi megváltásunkért. És Jézus felajánlja magát az oltáriszentségben számunkra, hogy nekünk örök életet adjon. Hisz Jézus Krisztus maga az Isten és az Isten elött imádjuk a szentség imádásban - Őt imádjuk. Hogyan veszek részt a szentmisén - ugyan az lehet, hogy hogyan veszek részt a szentségimádáson. Hogy ha közömbös számomra mi történik, akkor ez annak a jele, hogy nem tudom igazán, hogy mi történik. Ha belemerülök ebbe a misztériumba, akkor békességet, gyógyulást kapok. És ami a misén történik, ugyan ez történhet meg a szentségimádáskor. Minden egyes alkalommal, amikor odamegyek hozzá, hogy vele legyek - gyógyulást kapok, békét kapok, örömet, fényt. Válaszokat a kérdéseimre, ahogy job. Sokszor én is oda teszem minden problémámat az Úr elé és minden keresztemet és vigasztalást kapok az Úr elött. Az Úr vár rátok. Azt akarja, hogy közelebb legyetek hozzá, hogy a barátai legyetek. Meg hív minket arra, hogy ugyan azt tegyük, amit ő. Hogy visszavonuljunk az imádságba. Hallottátok az evangéliumba - visszavonult Jézus, hogy imádkozzon. Meg kell állnunk ebben az élet rohanásában, hogy vele legyünk.
Az örök imádás azt jeleneti, hogy Jézust az életünk középpontjába tesszük
Amikor ezt tesszük, akkor minden valahogy a helyére kerül. Ez egy meghívás számotokra, hogy vegyetek részt ebben. Ez nem csak azoknak szól, aki itt ültök, hanem azoknak is, akik a televízió elött ülnek. Ne féljetek, hanem adjatok időt az Úrnak. A legjobb dolog, amit tehettek, hogy legalább egy órát a hétből ajándékozzatok az Úrnak az oltáriszentség előtt. Hogy a saját javatokra szolgáljon és a körülöttetek lévők javára és mindenki javára. Ez az egyetlen útja, hogy a gonosz ellen harcoljunk, és hogy meg legyünk védve. Mondjatok IGENT, gyertek itt vagyunk, mondjatok igent erre a projektre. Boldogságot, békét, szeretet kaptok a szívetekbe.
Dicsőség az Úrnak Isten áldjon
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: szentségimádáson, eucharisztiában, megváltásunkért, összeegyeztetni, magyarázatokkal, visszavonuljunk, foglalkoztatta, ajándékozzatok, oltáriszentség, megmeneküljünk, középpontjába, misztériummal, legtisztábban, szenvedésinek, szentléleknek, tökéletessége, szellemünkkel, eucharisztia, tabernákulum, misztériumba, szentmisében, megváltásnak, evangeliumba, vigasztalást, visszavonult, evangéliumba, emberiséggel, szövetségben, szenvedésnek, szellemükkel, körülöttetek, gyötrelemben, megtaláljuk, látszólagos, gyógyította, keresztemet, rossznak misztériuma, nagy gyötrelemben, párbeszédet Istennel, barátai tesznek, emberi élet, nagy misztériummal, minden ható, ártatlanok szenvedésinek, szidó filozófust, látszólagos paradoxon, megoldást erre, egyetlen megoldás, bazilikában Szent, tabernákulum előtt, ilyen erőt, ereje segítsen, Justo Lofeudo, Medgyesi Zsuzsa, Simon Weit, Végül Simon Weit, Szent Ferenc, LETT AZ ÉLET KENYERE, Eucharisztiában Jézus, ISTEN JÉZUS KRISZTUSBAN, Jézus Krisztus, Hisz Jézus Krisztus, Mondjatok IGENT, Úrnak Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 21  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reggel van  A kételkedés kezelése  Soha ne kedvezz...  Fehér virág  Fekete István - Akác  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Hiányzik  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png rózsa csokor  Png cica  Kaffka_Margit  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  A Megváltó szolgálatában  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Hazára minden embernek szükség...  Fekete-erdő desszert  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyon különös  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bounty krémes  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Julian Brass gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einstein gondolata  Png férfi  Nevem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Németh László tollából  képre írva  Albert Einstein gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
rossznak misztériuma, nagy gyötrelemben, párbeszédet Istennel, barátai tesznek, emberi élet, nagy misztériummal, minden ható, ártatlanok szenvedésinek, szidó filozófust, látszólagos paradoxon, megoldást erre, egyetlen megoldás, bazilikában Szent, tabernákulum előtt, ilyen erőt, ereje segítsen, gesztusa volt, egész lényükkel, amit csinálnunk, szenvedésnek erre, ártatlanok ártatlanja, élet kenyere, világ végezetéig, válaszokat &#8211, átszúrt kezével, kitárt karjaival, egész EMBERISÉGET, örökké valóságra, halál fölött, élet látszólagos, evangeliumba látjuk, testünkkel kell, egész lelkünkkel, olyan eseménynek, nézők vagyunk, oltáron történik, történt 2000, oltáriszentségben számunkra, szentség imádásban, szentmisén &#8211, misén történik, barátai legyetek, élet rohanásában, örök imádás, életünk középpontjába, helyére kerül, meghívás számotokra, televízió elött, legjobb dolog, hétből ajándékozzatok, oltáriszentség előtt, saját javatokra, körülöttetek lévők, egyetlen útja, gonosz ellen, szentségimádáson, eucharisztiában, megváltásunkért, összeegyeztetni, magyarázatokkal, visszavonuljunk, foglalkoztatta, ajándékozzatok, oltáriszentség, megmeneküljünk, középpontjába, misztériummal, legtisztábban, szenvedésinek, szentléleknek, tökéletessége, szellemünkkel, eucharisztia, tabernákulum, misztériumba, szentmisében, megváltásnak, evangeliumba, vigasztalást, visszavonult, evangéliumba, emberiséggel, szövetségben, szenvedésnek, szellemükkel, körülöttetek, gyötrelemben, megtaláljuk, látszólagos, gyógyította, keresztemet, rohanásában, hallottátok, emberiséget, emlékezteti, misztériuma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.