Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kilakoltatások tízezreire készül fel a “magyar”
  2015-06-26 20:32:55, péntek
 
  Kilakoltatások tízezreire készül fel a “magyar" qrmány

Posted on 2015/06/26 Szerző: Admin



Szeptembertől a bankok már korlátozás nélkül beindíthatják a végrehajtásokat. Az államnak egyetlen ellenötlete van: a hiteladós lakásának felvásárlása. A Nemzeti Eszközkezelő programját ezért kiterjesztenék, csak az nem látszik, honnan lesz rá több pénz.


A kormány egy készülő jogszabálycsomaggal enyhíti azokat a feltételeket, amelyekkel a Nemzeti Eszközkezelő (NET) felvásárolhatja a kilakoltatás küszöbére jutott hiteladósok lakásait - erősítette meg a VS.hu érdeklődésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A VS.hu úgy tudja, hogy a NET programját szabályozó törvény a következő pontokon módosul:
A 2013-as állapotok helyett immár a 2015. január 1-jei helyzetet veszik figyelembe, tehát az jelentkezhet a programba, aki idén az év első napján legalább 180 napos késedelemben volt a törlesztéssel, amelynek összege elérte vagy meghaladta a minimálbér kétszeresét
2009. december 30-a helyett már a 2013. december 31-e előtt megkötött jelzáloghitel-szerződések is beleférnek a programba
Budapest agglomerációja is bekerül abba a kategóriába, amelyre a megyei jogú városokra vonatkozó értékhatárt megállapították, vagyis az ingatlan szerződéskötéskori értéke elérheti a 25 millió forintot. A vidékiek pedig az eddigi 10 millió forinttal szemben már 15 millióra értékelt lakásokkal is pályázhatnak. A hitel összege pedig elérheti az ingatlan akkori értékének 90 százalékát (eddig ez csak 80 százalék volt), tehát már csak azokat ,,büntetik", akik az ingatlan értékének csaknem teljes egészére eladósodtak.
Az állam már csak kevesebbért hajlandó megvenni a bankoktól a hiteladósok ingatlanát. Eddig Budapesten a forgalmi érték 55 százalékáért, más városokban 50 százalékáért, falvakban pedig 35 százalékáért vásárolta fel. Ezek az arányok a jövőben 47, 43 és 29 százalékra módosulnak, de még plafont is megállapítanak. Budapesten, az agglomerációban és a megyei jogú városokban legfeljebb 9,4 millió forintot kaphatnak a bankok az ingatlanért, más városokban 6 millió 450 ezer forintot, falvakban pedig 4 millió 350 ezer forintot.
Az immár bérlővé vált és birtokon kívül került egykori ingatlantulajdonos egy évvel tovább, 5 helyett 6 éven át élhet azzal a lehetőséggel, hogy visszavásárolja saját lakását.
Újabb 10 ezer lakást vásárol az állam
A jogszabály 2012 óta teszi lehetővé, hogy a lakáshitelesek felajánlják ingatlanukat a NET-nek. Az eddigi szabályok szerint, ha az adós megfelelt a szigorú követelményeknek (maximált hitelösszeg és ingatlanérték, szociális rászorultság stb.), akkor az eszközkezelő fizetett a banknak, az ingatlan az államé lett, az adós pedig bérleti díj fejében még öt éven át élhetett a lakásban.
A minisztérium közlése szerint fokozatosan terjesztenék ki a NET programját. Úgy tudni, hogy a felvásárolható lakások eddigi 25 ezres keretszámát 10 ezerrel növelnék. Az eszközkezelő programjába jelenleg olyan családok jelentkezhetnek be, amelyekben legalább egy gyermek van, már részesülnek valamilyen szociális jellegű ellátásban, és a bank is hozzájárul, hogy a végrehajtó helyett az állam kezébe kerüljön a megoldás. Előnyt jelent a közfoglalkoztatotti státus is. Tudomásunk szerint ezeken a feltételeken nem változtatnak.

eszk


Az egyelőre kérdéses, megvonják-e a bankok vétójogát. Jelenleg ugyanis jóvá kell hagyniuk az adós kérelmét, vagyis meg is akadályozhatják, hogy az adós az eszközkezelőhöz forduljon. Ezzel időnként élnek is a pénzintézetek. Ennek oka, hogy amíg egy szokványos végrehajtásban az ingatlan értékének legalább 70 százalékához hozzájuthatnak, addig az eszközkezelőnek ennél olcsóbban, az ingatlan értékének 55 százalékáért kellett átadniuk a lakást.
Ezt az ellenértéket ráadásul most tovább kurtítja a tervezett törvénymódosítás. A bankok tehát egyelőre abban érdekeltek, hogy ne az eszközkezelőhöz, hanem a végrehajtóhoz tereljék a reménytelen adósaikat.
Jönnek a kilakoltatások
Az idő közben szorítja a kormányt. Szeptember 16-án lejár a kilakoltatási moratórium. A bankok elszámoltatását szabályozó törvény addig védi a fizetésképtelen adósokat, attól kezdve - amint lezárul az elszámolás a bankkal - folytatódhat a végrehajtás azokkal szemben, akik több mint 90 napja nem törlesztenek.

eszkö
A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete azzal számol, hogy szeptembertől több tízezer háztartás kilakoltatása kezdődhet meg. Januártól ugyanis már megszűnt a kvótarendszer, a bankok akár egyszerre is a piacra zúdíthatják a bedőlt hitelek mögött álló ingatlanokat. A folyamat több hónapon át elhúzódhat, miután az elszámolások az egykori devizaadósokkal várhatóan decemberig tartanak, a forinthitelesekkel pedig jövő márciusig.
Bár a banki elszámoltatás és a forintosítás mérsékelte a késedelemben lévő adósok számát, a végrehajtható (90 napon túli) hátralék összege még mindig több mint 800 milliárd forint.

eszköz
A 90 napnál hosszabb késedelemben lévő adósok 180 ezres táborából a Kereszténydemokrata Néppárt családi csődvédelemre kidolgozott, parlament előtt lévő törvényjavaslata mintegy 20 ezer háztartásnak jelenthet megoldást. Ha további 10 ezer család bérelheti vissza az eszközkezelőtől a saját volt lakását, akkor is 150 ezer olyan adós marad, akit még mindig a kilakoltatás fenyeget.
A kormány azt kommunikálja, hogy rajtuk segít azzal is, hogy szeptembertől új végrehajtási rendszer lesz. Az eddigi, a kormány által több szempontból is bírált végrehajtói kamarát egy másik testület, a végrehajtói kar váltja fel, amelynek jóval kisebb lesz az önállósága, és szigorúbb feltételekkel lehet benne taggá válni. Ahogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János fogalmazott,
“a végrehajtás nem lehet méltánytalan, és a kormány az önkormányzatokkal közösen minden segítséget megad a veszélyeztetetteknek."
Csakhogy nincsen pénz
A jövő évi költségvetésben az ideinél kevesebbet szán az állam a lakhatásra, miközben a szűkülő forrásoknak egyre nagyobb hányada a magasabb jövedelműek tulajdonszerzését támogatja, nem pedig a szociálisan rászorulókat.
A szociális segélyek átalakítása tavasztól ugyanis alaposan megkurtította azokat a támogatásokat, amelyek a lakhatás költségeit enyhítették a rászorulók számára. Március óta már nincsen közvetlen állami támogatás a lakásfenntartásra, így a rezsiköltségekre, bérleti díjakra, valamint a rezsi és a bérleti díj megfizetésének elmaradásából származó adósság kezelésére sem.

eszközk
Az önkormányzatok immár saját rendeletük alapján és saját forrásból segíthetik a bajba jutott helybélieket. Az állam ezt már csak egy szűkített keretből támogatja azoknak a településeknek az esetében, ahol egy meghatározott szintnél (32 ezer forintnál) alacsonyabb az egy főre jutó adóbevétel.
A Habitat for Humanity civil szervezet készített egy felmérést, amelyben 30 önkormányzat új rendeleteit vizsgálta. Van olyan település, ahol negyedelték azt az összeget, amellyel márciusig a rászorulók lakhatását támogatták. Tehát szinte mindenkinek csökkent vagy akár meg is szűnt az a bevételi forrása, amit eddig ez a típusú szociális segély jelentett. Másutt három hónapban vagy az öregségi nyugdíjminimum 140 százalékában maximálták a dotációt. Van olyan önkormányzat, ahol a polgármester egyedi döntésétől függnek a rászorultak, és akadt olyan helyi rendelet is, amely az illemhely tisztaságától tette függővé a lakhatási támogatás elnyerését.
Míg idén a szociális segélyek helyébe lépő állami támogatásnak a kerete még 30 milliárd forint, jövőre ez az összeg újabb 10 milliárddal megrövidül.
Ehhez képest a Nemzeti Eszközkezelő forrása is szűkül, felére esik, és a VS.hu-nak adott válasz alapján nem is várható, hogy pótlólagosan növelnék a jövőre már betervezett 15,5 milliárd forintot. Ez ugyanis éppen fedezi annak a bizonyos további 10 ezer lakásnak a felvásárlását, amelyről a következő hetekben dönt a kormány. A szakemberek ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a NET forrásai nem elegendőek a nyakába szakadt 25-35 ezer lakás állapotának a megóvására.
A kormány viszont bőkezűen bánik a középosztálybeliekkel, hiszen a lakhatás állami támogatásának a nagyobb része a tulajdonszerzést segítő és ösztönző célokra megy el. Ilyenek például a lakás-takarékpénztárakban gyűjtögetett pénz megfejelése, valamint a most júliustól induló családi otthonteremtési kedvezmény (más néven: CSOK). Az eddigi lakásépítési támogatáshoz (szocpolhoz) képest az a legnagyobb változás, hogy már használt ingatlanok megvásárláshoz is igénybe lehet venni.
Erre idén nagyjából 4 milliárd forintot fordít az állam, amiből 10-11 ezer család részesülhet. A lakáspolitikai szakemberek inkább a (szociális) bérlakásokra fordítanák a pénzt, mintsem a más országokhoz képest amúgy is szokatlanul magas (90 százalékos) ingatlantulajdoni arány növelésére. Ezzel ugyanis csak a szegénység termelődik újra. Míg Sopronban egy panellakásért már 17 millió forintot is adnak az ingázók kereslete miatt, addig Ózdon 2 millió forintért is alig kel el egy ugyanolyan ingatlan.
(vs)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy a RENDSZER nem mer szembemenni a banki akarattal! Az is nyilvánvaló, hogy valahol ezáltal lesz ez a rendszer kipusztítva!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/26/kilakoltatasok-tizezreire-keszul-fel-a-ma gyar-qrmany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvénymódosítás, követelményeknek, rezsiköltségekre, tulajdonszerzést, törvényjavaslata, otthonteremtési, agglomerációban, devizaadósokkal, akadályozhatják, elszámoltatását, felvásárolhatja, fizetésképtelen, eszközkezelőhöz, megállapították, eszközkezelőnek, jelentkezhetnek, költségvetésben, eszközkezelőtől, végrehajtásokat, visszavásárolja, megfizetésének, önkormányzatok, lakáshitelesek, megállapítanak, kilakoltatasok, nyugdíjminimum, károsultjainak, agglomerációja, településeknek, felvásárolható, lakáspolitikai, kilakoltatások, megvásárláshoz, végrehajtásban, hozzájuthatnak, kiterjesztenék, államnak egyetlen, hiteladós lakásának, kilakoltatás küszöbére, következő pontokon, 2013-as állapotok, minimálbér kétszeresét, megyei jogú, vidékiek pedig, hitel összege, ingatlan akkori, ingatlan értékének, hiteladósok ingatlanát, forgalmi érték, immár bérlővé, évvel tovább, jogszabály 2012, Nemzeti Eszközkezelő, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Eddig Budapesten, Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete, Kereszténydemokrata Néppárt, Lázár János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  Erdőn  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Egy lelki imádság  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy lelki imádság  Próbálj meg ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png férfi  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Nem számIt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét  Szívem tiéd  George Gordon Lord Byron: Inez...  Esti kép  Albert Einsteinről  Hogy lehet megtartani  Tanuld meg ezt a versemet  Png ház  Facebookon kaptam  Png fotel  képre írva  Adakozás  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy hatékony szolga  Png kutya  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Adakozás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Png cica  Facebookon kaptam  A sors  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyi telefonál  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Alázat  Julian Brass gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png telefon  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Neked tudnod kell  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Julian Brass gondolata  Idő  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
államnak egyetlen, hiteladós lakásának, kilakoltatás küszöbére, következő pontokon, 2013-as állapotok, minimálbér kétszeresét, megyei jogú, vidékiek pedig, hitel összege, ingatlan akkori, ingatlan értékének, hiteladósok ingatlanát, forgalmi érték, immár bérlővé, évvel tovább, jogszabály 2012, lakáshitelesek felajánlják, eddigi szabályok, adós megfelelt, szigorú követelményeknek, eszközkezelő fizetett, államé lett, adós pedig, minisztérium közlése, felvásárolható lakások, eszközkezelő programjába, végrehajtó helyett, állam kezébe, egyelőre kérdéses, bankok vétójogát, adós kérelmét, eszközkezelőhöz forduljon, szokványos végrehajtásban, eszközkezelőnek ennél, ellenértéket ráadásul, tervezett törvénymódosítás, bankok tehát, végrehajtóhoz tereljék, reménytelen adósaikat, kilakoltatási moratórium, bankok elszámoltatását, fizetésképtelen adósokat, bankkal &#8211, végrehajtás azokkal, bankok akár, piacra zúdíthatják, bedőlt hitelek, folyamat több, egykori devizaadósokkal, banki elszámoltatás, forintosítás mérsékelte, késedelemben lévő, saját volt, kilakoltatás fenyeget, kormány által, másik testület, önkormányzatokkal közösen, ideinél kevesebbet, szűkülő forrásoknak, magasabb jövedelműek, szociálisan rászorulókat, szociális segélyek, lakhatás költségeit, rászorulók számára, önkormányzatok immár, bajba jutott, szűkített keretből, meghatározott szintnél, rászorulók lakhatását, típusú szociális, öregségi nyugdíjminimum, polgármester egyedi, illemhely tisztaságától, lakhatási támogatás, összeg újabb, bizonyos további, következő hetekben, szakemberek ugyanakkor, nyakába szakadt, kormány viszont, lakhatás állami, nagyobb része, tulajdonszerzést segítő, most júliustól, eddigi lakásépítési, lakáspolitikai szakemberek, szegénység termelődik, ingázók kereslete, ugyanolyan ingatlan, banki akarattal, rendszer kipusztítva, törvénymódosítás, követelményeknek, rezsiköltségekre, tulajdonszerzést, törvényjavaslata, otthonteremtési, agglomerációban, devizaadósokkal, akadályozhatják, elszámoltatását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.