Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment.
  2018-03-12 16:07:39, hétfő
 
  Íme, új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok mindörökké azon, amit majd teremtek!
Mert Jeruzsálemet ,,Öröm"-nek teremtem, és népét ,,Ujjongás"-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben, és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz ott többé olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki nem töltené be élete napjait." (Iz 65,17-19)
Istenünk, te szentségeid titokzatos erejével megújítod a világot. Add, hogy Egyházad lelkiekben egyre gyarapodjék, földi gondjai között pedig támogasd segítségeddel. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.


.....


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A királyi tisztviselő fiának meggyógyítása.
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment. Jóllehet maga mondta, hogy a prófétának nincs becsülete saját hazájában, mégis, midőn Galileába érkezett, az ottaniak szívesen fogadták. Látták ugyanis mindazt, amit Jézus az ünnepek alkalmából Jeruzsálemben cselekedett, mert ők is ott voltak az ünnepeken.
Így jutott el Jézus újra a galileai Kánába, ahol a vizet borrá változtatta.
Élt Kafarnaumban egy királyi tisztviselő, akinek a fia megbetegedett. Amikor meghallotta, hogy Jézus Júdeából Galileába érkezett, elment hozzá, és kérte: jöjjön és gyógyítsa meg a fiát. A gyermek már halálán volt.
Jézus ezt mondta: - Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek. - A királyi tisztviselő azonban így szólt: - Uram, jöjj, mielőtt meghalna a fiam! - Jézus erre azt felelte: - Menj csak! Fiad él."
Hitt az ember Jézus szavának, és elment. Még útban volt hazafelé, amikor eléje futottak szolgái, és kijelentették, hogy a fia él. Megkérdezte tőlük: - Melyik órában lett jobban? Ezt mondták: Tegnap déltájban hagyta el a láz. Az apa visszaemlékezett, hogy abban az órában mondta neki Jézus: - Fiad él. Erre hitt ő maga, és vele egész háza népe. Ez volt Jézus második csodája, amelyet Júdeából Galileába jövet művelt (az ünnepek után).

Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten a régi, bűnös népet újjá, bűntelenné akarja teremteni.
Az újjáteremtésről prófétája által szól az Úr:
Íme, új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok mindörökké azon, amit majd teremtek!
Mert Jeruzsálemet ,,Öröm"-nek teremtem, és népét ,,Ujjongás"-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben, és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz ott többé olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki nem töltené be élete napjait.
Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg; s aki nem éri meg a századik évét, az már átkozottnak számít. Aki házat épít, ő maga lakik benne; aki szőlőt ültet, ő maga élvezi gyümölcsét.
Ez az Isten igéje.
Iz 65,17-21

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az evangéliumok Jézus működésének kezdetétől fogva bemutatják azokat, akik kételkedve figyelik tevékenységét. A vallási élet irányítói, a farizeusok és az írástudók az első pillanattól kezdve gyanakvással hallgatják tanítását, amely valóban újszerűen tárja fel Isten országának titkát. Még nagyobb figyelemmel és gyanakvással hallgatják azokat a tanításait, amelyek a törvények helyes értelmezésével és megtartásával kapcsolatosak. Nehezményezik például azt, hogy szombaton is gyógyít, azaz munkát végez és ezzel megszegi a nyugalomra vonatkozó előírásokat. Rosszindulatuk jele az a vád is, miszerint a gonosz lelkek fejedelmének segítségével képes kiűzni a megszállottakból az ördögöket. Később pedig kérdéseket tesznek fel neki az adófizetéssel, a házassággal vagy a parancsokkal kapcsolatban. Ezekben a helyzetekben bölcs feleleteivel Jézus tanúságot tesz arról, hogy jól ismeri a mózesi törvényt, de azok szószerinti értelmezése helyett azt ajánlja, hogy az eredeti isteni szándékot kell feltárni és figyelembe venni.
A farizeusok és írástudók kötekedő megnyilvánulásaival szemben a nép lelkesen hallgatja őt, szavaiban, tanításában felismerik Isten igazságát, azt az igazságot, amely felszabadító örömhír mindenki számára: Isten irgalmas és irgalmát mindenki megtapasztalhatja.
A kérdés az, hogy ki hisz Jézusban? A királyi tisztviselő kérése azért teljesül, mert ,,hitt az úr szavában." Én hiszek-e Jézus szavában? Hiszem-e, hogy egyedül az ő tanítása vezet az üdvösségre?
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: visszaemlékezett, megszállottakból, újjáteremtésről, értelmezésével, rosszindulatuk, meggyógyítása, jeruzsálemben, szentlélekkel, adófizetéssel, megbetegedett, segítségeddel, kijelentették, nehezményezik, tanúsíthassuk, kapcsolatosak, megtartásával, tevékenységét, gyanakvással, küldetésében, helyzetekben, felszabadító, kapcsolatban, evangéliumok, parancsokkal, feleleteivel, jeruzsálemet, fejedelmének, kafarnaumban, legfiatalabb, segítségével, szabadságnak, szószerinti, szentségeid, értelmezése, figyelemmel, cselekedett, régi feledésbe, királyi tisztviselő, alkalommal Jézus, prófétának nincs, ottaniak szívesen, ünnepek alkalmából, galileai Kánába, vizet borrá, ember Jézus, órában mondta, ünnepek után, újjáteremtésről prófétája, századik évét, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, Jézus Szamariából Galileába, Mert Jeruzsálemet, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Júdeából Galileába, Júdeából Galileába, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Izajás, Szentséges Atyánk, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png telefon  Tavaszi kép  Png virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mindig jusson idő nevetni  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Bounty krémes  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png telefon  Akarat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png telefon  Facebookon kaptam Annuska bar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Png kutya  Nem méltó hozzád  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Rátalálsz  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Erdőn  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 20  Örülök, hogy látlak!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Soha ne kedvezz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Kerüld el az evangélium örömén...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png fotel  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A televizió nem a kultúrát kép...  Bounty krémes  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png telefon  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Akarat 
Bejegyzés Címkék
régi feledésbe, királyi tisztviselő, alkalommal Jézus, prófétának nincs, ottaniak szívesen, ünnepek alkalmából, galileai Kánába, vizet borrá, ember Jézus, órában mondta, ünnepek után, újjáteremtésről prófétája, századik évét, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, evangéliumok Jézus, vallási élet, első pillanattól, törvények helyes, nyugalomra vonatkozó, gonosz lelkek, házassággal vagy, parancsokkal kapcsolatban, helyzetekben bölcs, mózesi törvényt, eredeti isteni, visszaemlékezett, megszállottakból, újjáteremtésről, értelmezésével, rosszindulatuk, meggyógyítása, jeruzsálemben, szentlélekkel, adófizetéssel, megbetegedett, segítségeddel, kijelentették, nehezményezik, tanúsíthassuk, kapcsolatosak, megtartásával, tevékenységét, gyanakvással, küldetésében, helyzetekben, felszabadító, kapcsolatban, evangéliumok, parancsokkal, feleleteivel, jeruzsálemet, fejedelmének, kafarnaumban, legfiatalabb, segítségével, szabadságnak, szószerinti, szentségeid, értelmezése, figyelemmel, cselekedett, átkozottnak, hatalmaddal, gyarapodjék, meghallotta, változtatta, házassággal, tisztviselő, előírásokat, szamariából, mindörökkön, pillanattól, működésének, tanításában, ujjongjatok, megkérdezte, szeretetnek, mindörökké, hallgatják, evangélium, lelkiekben, nyugalomra, hallatszik, kezdetétől, alkalommal, elmélkedés, kérdéseket, szentséges, prófétának, országának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.