Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Családtámogatás
  2013-09-25 11:22:39, szerda
 
   
  04- Magyarok újrahonosítási programja


III. CSALÁDTÁMOGATÁS

A családtámogatás az egyik legfontosabb kötelezettsége minden társadalmi berendezkedésnek, hiszen a mindenkori társadalmak legkisebb egysége a család. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a CSALÁD TÁRSADALMI ALAPMINTA, a TÁRSADALMI MINŐSÉG hordozója.

A családtámogatáskor figyelembe kell venni a családi életre való felkészítés és az egyének felkészülésének lehetőségeit, aminek társadalmi feltételeit meg kell teremteni.
Ugyanakkor ki kell dolgozni akár a távlati- akár a már meglévő család (a harmonikus párkapcsolatok és a gyermeknevelés) támogatásának programját. Legyen az:
- meglévő- vagy távlati - a házaspár és a gyermeknevelés problémái;
- idős, beteg szülők otthoni gondozásának összes problémája;
- az élet négy krízisszakaszának problémái.

Fontos, hogy mind a négy krízis szakaszt emberi méltósággal élhesse meg minden ember. Ezek a krízisszakaszok:
1.) a születés-
2.) a serdülőkorból ifjúkorba lépés-
3.) az idős kor (menopauza) és
4.) a halál előtti közvetlen időszak.

Annál is inkább szükséges mindezen életszakasz emberi méltósággal való megélése, mert a ,,...család, mint társadalmi alapminta, magába foglalja az élet születését és az élet fenntartását, melyben megfordulnak a nemzedékek, ahonnan ered a történelem, a nemzeti élet, az emberiség szolidaritása, mindaz, ami az embert emberré teszi." (Ravasz László)
,,A család az emberpár egymáshoz, továbbá a szülőknek és gyermekeknek egymáshoz való kölcsönös viszonyából áll.
Ez az ős, emberi háromság: apa, anya és gyermek az élet háromsága, akkor teljes, ha az egész életre kiterjed.
Nem elegendő a pillanatnyi találkozás, amelyből az Élet támad, mert a nevelés épp olyan lényeges feltétele az életnek, mint maga a szaporítás.
A szerelem minden szépségét, dicsőségét, azt a csodálatos ajándékot, amit egy személyiség nyújthat a másik személyiségnek, csak egy egész életen tartó szerelemben tudjuk megismerni, viszonozni. Éppen ilyen, egész életre szóló a szülők és a gyermek életközössége.
A gyermeknek az az érdeke, hogy aki felneveli, lélek szerint is a ,,szülője" legyen, hogy az őt felnevelő emberpár egymáshoz való szeretete egy olyan lelki és erkölcsi ,,anyaméh" legyen, amelyben egészségesen fejlődhet a gyermek egész személyisége.
E nevelés nem érhet véget huszonnégy éves korban, mert deresedő hajjal, unokáktól övezve is rendkívül nagy nevelő erőt jelent az édesapa és édesanya.
A házasságnak ez a része állandó feladatot, munkálkodást jelent, ami a házastársak halálával ér véget.
A házasság azonban nem jelentheti minden ember életfeltételét, mert vannak a házasságra testileg, vagy lelkileg alkalmatlanok; és vannak kivételes személyek, akik egész életüket hivatásuk szolgálatára rendelik.
Mi a helyzet azzal, a családot veszélyeztető ténnyel, hogy - vagy gazdasági kényszerből, vagy puszta önzésből - félnek a gyermekáldástól?"
Többnyire az OTTHONTEREMTÉS LEHETETLENSÉGEI, a LÉTBIZONYTALANSÁG miatt NEM MERNEK FELELŐSSÉGGEL GYERMEKET VÁLLALNI A FIATALOK!

Hiszen, a támogatási rendszerünk azoknak kedvez, akik már életre hívták a gyermeket, gyermekeket. Pedig, az élővilágban sem előbb hozzák világra a kicsinyeiket és csak azután gondoskodnak a fészekről! Ez olyan, mintha a madarak szanaszét tojnák a tojásokat és csak azután gyűjtenék egybe a közben elkészült fészekbe, miután kihűltek azok a tojások. Az ilyen tojásokból már nem fog kikelni fióka!

Vagyis, minden létező eszközzel TÁMOGATNI KELL a családok OTTHONTEREMTÉSI törekvéseit! Az a lenne a legjobb mindenki számára, ha több generációs családok együttélésére alkalmas lakások állnának a gyermeket nevelők és az idős, beteg szülőkről gondoskodók rendelkezésére. Egy ilyen családtámogatós program mellé oda lehetne állni.

A CSALÁD eleinte EGY EMBERPÁRBÓL áll, akik a JELEN IDŐBEN KEZDIK MEG CSALÁDI ÉLETÜKET. Azonban, a JELEN EMBERE magában hordozza MÚLTJÁT és JÖVŐJÉT, azon egyszerű biológiai képlet alapján, hogy születésünkhöz EGY FÉRFI férfi és EGY NŐIVARÚ EMBER egyesülése szükséges.
Őket 2-2 ember, az utóbbiakat 4-4 ember nemzette.
Ük-szüleink biológiailag szükséges létszáma már 16 személy.



Ha, gondolatban megrajzoljuk a képletét, akkor látjuk, hogy fejére fordított piramis csúcsaként hordozzuk az ősök génállományának készletéből esetenként kialakult - egyszeri és megismételhetetlen - saját génkombinációnkat.
A piramis egy-egy emeletét nemzedéknek (generációnak) nevezzük. HÁZASODÁSKOR a HÁZASTÁRS GENETIKAI PIRAMISA ÚJ GÉNÁLLOMÁNYT KAPCSOL BE A MEGSZÜLETŐ EMBER-UTÓD, UTÓDOK GÉNVARIÁCIÓJÁBA.

A MÚLT, tehát nemcsak VELÜNK- BENNÜNK is ÉL - mérhetetlen színes változatosságot felmutatva.

Ebből következik az az alapvető kíváncsiság, hogy igyekszünk megismerni saját, leszármazási (genealógiai) múltunkat, mert csakis annak ismeretében alakulhat ki identitásunk, hovatartozás-tudatunk.
Annak tudása, hogy a magyar- és más- (nemzeti kisebbséghez tartozó) családok, magántörténelmükkel részeseik a magyar nemzet történelmének, lehetővé teszi az egészséges nemzettudat kialakulását.
Ezzel el is érkeztünk az ember térbeli életéhez, mert minden ember a Föld nevű bolygó bizonyos területén születik és többnyire ott is éli le az életidejét. Azon nyomban megörökli, megörököljük a jövő milyenségének és minőségének felelősségét. Ezzel a felelősségérzettel és tudattal kell megkeresnünk a helyünket a társadalmi, gazdasági valóságban.

A jelen embere, az egyén elsősorban magánember, aki a magánéletét általában családban éli le. A család, viszont a társadalom legkisebb egysége. E legkisebb társadalmi egység minősége meghatározója a társadalmi minőségnek.
Csak a jó családi háttér biztosíthatja az egyén számára a stabilitást- a biztonságot, az elérhető célok megvalósulását.

Olyan JÖVŐért érdemes élni, amelyikben az egyén jövedelméből otthont tud teremteni, családot tud alapítani és születendő gyermekei számára - míg kicsik - gondoskodni tud asszonyáról, gyermekei anyjáról is - és ha megöregszik, vagy beteg lesz, akkor is erkölcsi- anyagi méltósággal élhessen. Ÿ Ez a JÖVŐ!

Addig is, míg ez megvalósul, a társadalmi intézmények nem vonulhatnak ki
- az otthonteremtés,
- a gyermeknevelés- és oktatás,
- a betegellátás,
- az időskorúak gondozása
költségeinek - legalább részleges átvállalásából! Pl. családi adózás bevezetése... Vagy olyan nemzeti fejlesztési tervek bevezetése, melyek révén úgy lehet támogatáshoz jutni, hogy az EGYÉN kreativitásával, vagyis alkotói szakértelmével - pályázati úton nyert pénzekkel - megvalósíthatná álmait és az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉVEL MEGTERVEZETT ÉLETPROGRAMJÁT.
Így teremtve ÖNMAGA, és mint jövendő munkaadó: EMBERTÁRSAI számára is jövedelmi forrást, munkahelyet.

A JELEN emberének nagy kötelessége még, hogy visszataláljon a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernünk azt a természeti környezetet, ami körülvesz bennünket. Meg kell ismernünk, hogy harmonikusan együtt tudjunk élni vele, óvni, védeni tudjuk azt, hogy utódaink - a JÖVŐBEN élők is élvezhessék.
Az ember, minden idők embere nemcsak természeti lény, nemcsak külső-belső fizikai-biológiai tulajdonságaival egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, hanem LELKI alkatával is az.

Az emberi léleknek szüksége van a HIT-re.
Szükségünk van HIT-re
- JELEN-ben,
- MÚLT-ban és
- JÖVŐ-ben.

Szükségünk van HIT-re önmagunkban, embertársainkban, de legfőképpen a Teremtő mindenhatóságában.

A HIT erejével fölvértezett- megerősödött ember nem érzi magát elveszetten egyedül ebben a globalizálódó világunkban.
A HIT erejével megerősödött embert nem lehet meggátolni az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításában sem!
Az ilyen ember nemcsak egyenjogú-, hanem egyenrangú polgára lehet saját hazájának.
(És, minden további, nemzetek közösségének.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: embertársainkban, tulajdonságaival, berendezkedésnek, családtámogatás, génvariációjába, génállományának, megvalósíthatná, családtámogatós, lehetetlenségei, kreativitásával, otthonteremtési, gyermekáldástól, változatosságot, krízisszakaszok, felkészülésének, gyermeknevelés, újrahonosítási, otthonteremtés, szakértelmével, fogalmazhatunk, kialakításában, rendelkezésére, párkapcsolatok, kötelezettsége, személyiségnek, életprogramját, átvállalásából, visszataláljon, felelősségével, megvalósulását, életfeltételét, születésünkhöz, meghatározója, támogatásának, globalizálódó, alkalmatlanok, egyik legfontosabb, mindenkori társadalmak, családi életre, egyének felkészülésének, távlati- akár, harmonikus párkapcsolatok, gyermeknevelés problémái, négy krízis, serdülőkorból ifjúkorba, halál előtti, élet születését, élet fenntartását, nemzeti élet, emberiség szolidaritása, embert emberré, emberpár egymáshoz, CSALÁD TÁRSADALMI ALAPMINTA, TÁRSADALMI MINŐSÉG, Ravasz László, OTTHONTEREMTÉS LEHETETLENSÉGEI, MERNEK FELELŐSSÉGGEL GYERMEKET VÁLLALNI FIATALOK, TÁMOGATNI KELL, JELEN IDŐBEN KEZDIK MEG CSALÁDI ÉLETÜKET, JELEN EMBERE, NŐIVARÚ EMBER, HÁZASTÁRS GENETIKAI PIRAMISA ÚJ GÉNÁLLOMÁNYT KAPCSOL BE MEGSZÜLETŐ EMBER-UTÓD, UTÓDOK GÉNVARIÁCIÓJÁBA, VELÜNK- BENNÜNK, Olyan JÖVŐért, ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉVEL MEGTERVEZETT ÉLETPROGRAMJÁT, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az angyali üdvözlet  Karinthy Frigyes: Almafa  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Rács mögé  Ha nyitott vagy  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Válaszok a halál után  Paul David Tripp Március 27  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Paul David Tripp Március 28  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti képek  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Táplálékok a máj egészségének ...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Válaszok a halál után  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Maci az északi fény alatt  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét kedves látogatóimna...  A haj állapotának javítása egy...  Boldogság  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Haja van  Ratkós beszületései a szereplő...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Várnai Zseni - Éveim  Soli Deo gloria  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi van, ha?  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legfontosabb, mindenkori társadalmak, családi életre, egyének felkészülésének, távlati- akár, harmonikus párkapcsolatok, gyermeknevelés problémái, négy krízis, serdülőkorból ifjúkorba, halál előtti, élet születését, élet fenntartását, nemzeti élet, emberiség szolidaritása, embert emberré, emberpár egymáshoz, élet háromsága, egész életre, pillanatnyi találkozás, szerelem minden, csodálatos ajándékot, személyiség nyújthat, másik személyiségnek, egész életen, gyermek életközössége, olyan lelki, gyermek egész, része állandó, házastársak halálával, házasság azonban, házasságra testileg, helyzet azzal, családot veszélyeztető, támogatási rendszerünk, madarak szanaszét, közben elkészült, ilyen tojásokból, családok OTTHONTEREMTÉSI, legjobb mindenki, gyermeket nevelők, ilyen családtámogatós, ősök génállományának, piramis egy-egy, magyar nemzet, egészséges nemzettudat, ember térbeli, jövő milyenségének, jelen embere, egyén elsősorban, magánéletét általában, társadalom legkisebb, társadalmi minőségnek, egyén számára, elérhető célok, egyén jövedelméből, társadalmi intézmények, időskorúak gondozása, természeti környezetet, emberi léleknek, globalizálódó világunkban, önmagával szembeni, ilyen ember, embertársainkban, tulajdonságaival, berendezkedésnek, családtámogatás, génvariációjába, génállományának, megvalósíthatná, családtámogatós, lehetetlenségei, kreativitásával, otthonteremtési, gyermekáldástól, változatosságot, krízisszakaszok, felkészülésének, gyermeknevelés, újrahonosítási, otthonteremtés, szakértelmével, fogalmazhatunk, kialakításában, rendelkezésére, párkapcsolatok, kötelezettsége, személyiségnek, életprogramját, átvállalásából, visszataláljon, felelősségével, megvalósulását, életfeltételét, születésünkhöz, meghatározója, támogatásának, globalizálódó, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 192
  • e Hét: 815
  • e Hónap: 3941
  • e Év: 35671
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.