Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Életünk keresztje
  2018-03-16 08:28:01, péntek
 
  A csodálatos kenyérszaporítást követő viták után Jézus Galileában működött. Júdeában nem akart mutatkozni, mert a zsidók az életére törtek. Közeledett a zsidók Sátoros-ünnepe. Miután rokonai elzarándokoltak az ünnepre, Jézus is fölment utánuk Jeruzsálembe, de nem nyilvánosan, hanem titokban. Amikor a templomban tanítani kezdett, a jeruzsálemiek közül néhányan ezt kérdezték: ,,Nemde ő az, akit halálra keresnek: íme, nyilvánosan beszél, és nem szólnak neki semmit. Talán bizony már a vezetők is elismerik, hogy ő a Messiás? De róla tudjuk, honnan való, A Messiásról pedig, ha majd eljön, senki sem tudja, honnan való." Erre Jézus, aki a templomban tanított, emelt hangon odaszólt: ,,Ti ismertek engem, és azt is tudjátok, honnan vagyok. Én nem magamtól jöttem. Az Igaz (Isten) küldött engem, akit ti nem ismertek. Én viszont ismerem, mert tőle vagyok, és ő küldött engem." Erre szerették volna Jézust elfogni, de senki sem emelt rá kezet, mert még nem jött el az ő órája.
.........



OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A bölcs ember Istentől kapott feladatnak tekinti az életet.
Csalfa észjárásuk miatt azt mondják egymásnak a gonoszok:
,,Leselkedjünk az igazra, mert terhünkre van. Szembeszáll tetteinkkel: bepanaszol bennünket törvényszegésért, és szemünkre hányja, hogy vétünk a tisztesség ellen. Dicsekszik, hogy ismeri az Istent, és Isten gyermekének mondja magát.
Vádol bennünket, amiért így gondolkodunk; még a látása is terhes nekünk, mert az életmódja elüt másokétól, és szokatlanok útjai. Hamis pénznek néz bennünket, és mint szemetet, kerüli útjainkat. Az igazak végső sorsát boldognak hirdeti, és dicsekedve atyjának nevezi az Istent.
Lássuk hát, igazak-e beszédei. Figyeljük meg, mi végre jut! Mert ha valóban igaz, hogy ő Isten gyermeke, akkor Isten megóvja őt, és kiszabadítja ellenségei kezéből.
Tegyük próbára, gúnyoljuk és bántalmazzuk őt, hogy megismerjük szelídséget, és kipróbáljuk türelmét! Ítéljük gyalázatos halálra, hiszen azt mondta: ő Isten oltalmában részesül!"
Így gondolkodnak, de tévednek, mert gonoszságuk vakká tette őket. Nem ismerik Isten titkait. Ezért sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek érdemét nem becsülik.
Ez az Isten igéje.
Bölcs 2,1a.12-22

Imádság
Istenem! Lehet lelkünk még oly fennkölt: telve jószándékkal, buzgalommal, elszántsággal, mégis elég egy pillanatra elszakadnunk tőled, hogy legkiválóbb érzelmeink szertelenséggé fajuljanak, szeretetünk erőtlen érzelemmé satnyul, előrelépésünk lelki kevélységgé ágaskodik, buzgalmunk erőszakossággá türelmetlenkedik, önbizalmunk elbizakodottsággá fuvalkodik. Ilyenkor döbbenünk rá arra, hogy biztos úton csak te tudsz vezetni bennünket. A te szavad a legfőbb életszabályunk. Az életadó erőt is belőled merítjük a hit csatornáján keresztül.
Boldog John Henry Newman

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az evangéliumokban többször találkozunk azzal, hogy a vallási vezetők, az írástudók és a farizeusok Jézus ellen fordulnak, vitába szállnak vele, megkérdőjelezik hatalmának eredetét. A szembenállásuk idővel csak fokozódik, lassan megérlelődik bennük az a gondolat, hogy Jézusnak vesznie kell. Tanításával és törvényértelmezésével meglátásuk szerint zavart okoz a nép körében, és persze saját hatalmukat és tekintélyüket is féltik, bár ezt érthető módon nem hangoztatják. Haragjuk és gyűlöletük fokozódik, gyilkos szándékukról Jézusnak is, a népnek is tudomása van. János evangélista ennél a résznél az mondja, hogy a kenyérszaporítás után mondott beszéd, amely az élő kenyérről, az Úr testéről, mint az örök élet táplálékáról szólt, váltotta ki a gyilkos szándékot, de jól tudjuk, hogy nem csupán ez van a háttérben.
A mai evangélium szerint az ellene irányuló gyűlölet miatt Jézus titokban megy Jeruzsálembe, hogy részt vegyen a Sátoros-ünnepen. Nem félt, hiszen akkor nem is ment volna a városba, főként nem mutatkozott volna a templomban. Az ellene irányuló fenyegetés nem akadályozza meg őt abban, hogy küldetését teljesítse, továbbra is megjelenik a templomban és tanítja az embereket. Nyíltan beszél arról, hogy ő az Isten küldötte, s aki nem hisz ebben, az magát az Atyát utasítja el.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: türelmetlenkedik, kenyérszaporítás, törvényszegésért, elzarándokoltak, evangéliumokban, megkérdőjelezik, életszabályunk, erőszakossággá, szertelenséggé, szembenállásuk, jeruzsálemiek, tekintélyüket, előrelépésünk, elszántsággal, jószándékkal, jeruzsálembe, táplálékáról, bántalmazzuk, kiszabadítja, elszakadnunk, megérlelődik, gondolkodunk, szándékukról, hangoztatják, gondolkodnak, leselkedjünk, gonoszságuk, megismerjük, tanításával, önbizalmunk, tetteinkkel, akadályozza, szokatlanok, találkozunk, csatornáján, legkiválóbb, csodálatos kenyérszaporítást, életére törtek, zsidók Sátoros-ünnepe, templomban tanítani, jeruzsálemiek közül, templomban tanított, bölcs ember, tisztesség ellen, életmódja elüt, igazak végső, erény jutalmát, tiszta lelkek, pillanatra elszakadnunk, legfőbb életszabályunk, életadó erőt, evangéliumokban többször, Jézus Galileában, Erre Jézus, Boldog John Henry Newman, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Szép estét  39 ígéret  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Vidámság  Facebookon kaptam  Egyszerű  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Walter Chrysler mondta  Ma van a magyar költészet napj...  Vito Giaquinto gondolata  Pitypang szökőkút  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Minden tavaszból őrizz..  Ismeretlen: Ikarusz monda  különleges  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Különleges  Kertem  A sorsod  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Reményik Sándor: Pierrot &...  képre írva  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Robert Merle tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul Éluard - És egy mosoly  Isten hűségének mértéke  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Emlékezz  Facebookon kaptam  különleges  Ott van  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Kertem  képre írva  Facebookon kaptam  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Töröld le  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Erdei gyöngyvirág  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Szívek  Segíts neki dicsérni Téged  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Anyámról való emlékek  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
csodálatos kenyérszaporítást, életére törtek, zsidók Sátoros-ünnepe, templomban tanítani, jeruzsálemiek közül, templomban tanított, bölcs ember, tisztesség ellen, életmódja elüt, igazak végső, erény jutalmát, tiszta lelkek, pillanatra elszakadnunk, legfőbb életszabályunk, életadó erőt, evangéliumokban többször, vallási vezetők, farizeusok Jézus, szembenállásuk idővel, kenyérszaporítás után, örök élet, gyilkos szándékot, ellene irányuló, türelmetlenkedik, kenyérszaporítás, törvényszegésért, elzarándokoltak, evangéliumokban, megkérdőjelezik, életszabályunk, erőszakossággá, szertelenséggé, szembenállásuk, jeruzsálemiek, tekintélyüket, előrelépésünk, elszántsággal, jószándékkal, jeruzsálembe, táplálékáról, bántalmazzuk, kiszabadítja, elszakadnunk, megérlelődik, gondolkodunk, szándékukról, hangoztatják, gondolkodnak, leselkedjünk, gonoszságuk, megismerjük, tanításával, önbizalmunk, tetteinkkel, akadályozza, szokatlanok, találkozunk, csatornáján, legkiválóbb, nyilvánosan, szeretetünk, mutatkozott, kipróbáljuk, buzgalommal, szelídséget, evangélista, kevélységgé, szembeszáll, gyermekének, elmélkedés, ellenségei, megjelenik, észjárásuk, galileában, fajuljanak, csodálatos, feladatnak, teljesítse, buzgalmunk, messiásról, templomban, fuvalkodik, bölcsesség, hatalmának, gyűlöletük, közeledett, hatalmukat, dicsekszik, tisztesség, evangélium, gyalázatos, meglátásuk, küldetését, farizeusok, érzelmeink, mutatkozni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1798
  • e Hét: 3568
  • e Hónap: 16244
  • e Év: 249991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.