Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Gabriel
  2018-03-24 23:44:50, szombat
 
  ...... ........... .....


Gabriel arkangyal a remény angyala, aki mindig reményt ad az embereknek. Ábrázolása mindig valami fensőbbségeset sejtet mindenkivel, amitől (akárcsak Mihály ..Gábor arkangyal (vagy Gábriel főangyal) egyike a 3 (vagy hét) arkangyalnak. Neve a ,,Gibor" szóból ered, amelynek jelentése: ,,Isten ereje". Megbízatására a következő ószövetségi mondat utal: ,,Általad jő el a Szentlélek". Teljhatalma van az Édenkert, a kígyók és a kerubok fölött.
Gábriel az Ószövetségben és az Újszövetségben is szerepel. Lukács Evangéliuma Gábrielt úgy említi, mint Isten hírvivőjét, küldöttjét. Előbb Zakariás papnak adja hírül Keresztelő Szent János születését, aki nagy tetteket fog végrehajtani (Lk. 1,5-20), majd Názáretben Máriánál is megjelenik, hogy közölje vele a szeplőtlen fogntatást, Jézus születését és jövendő, messiási hivatását. (Lk. 1,26-38). Ennek állít emléket az Üdvözlégy ima.
Szent Gábor és Szent Rafael arkangyalok csak 1921-ben kerültek be a Római Kalendáriumba.
Gábrielt az iszlám vallás is tiszteli (arab neve Dzsibril), ugyanis hitük szerint ő tárta fel Mohamed prófétának a Koránt.
Gabriel arkangyal a remény angyala, aki mindig reményt ad az embereknek. Ábrázolása mindig valami fensőbbségeset sejtet mindenkivel, amitől (akárcsak Mihály arkangyaltól) a gonosz fél. Hatalmas szárnyakkal ábrázolják, mely a természetfeletti erejét jelképezi. Gabrielt Isten hangjának is tartják. Erre utal, hogy leggyakrabban trombitaként, harsonaként szimbolizálják. Általában ezüst és fehér színnel ábrázolják. Imádni az arkangyalokat nem szabad. Ő üldözte ki Ádámot és Évát a Paradicsomból.
Egyes apokrif iratok szerint a Szodomát és Gomorát elpusztító angyalok neve Gábriel és Uriel voltak.
SZENT GÁBRIEL arkangyal, a megtestesülés titkát hordozó szent angyal, Isten hűséges követe! Nyisd fel fülünket Urunk irgalmas Szívének halk figyelmeztetésére és hívására! Esedezve kérünk, maradj mindig közelünkben, hogy helyesen értelmezzük, kövessük és engedelmesen fogadjuk Isten szavát! Segíts megtennünk mindazt, amit Isten tőlünk kíván! Segíts éber készenlétre, hogy ébren találjon az Úr, ha eljön! (Tengernek Csillaga II/5.)

- Gábriel arkangyal, vagy magyarosan Gábor főangyal (héberül: Gábori-Él, melynek jelentése: ,,Isten embere", ,,Isten ereje" vagy ,,Isten erősnek bizonyult") talán a legismertebb arkangyal a Bibliában és a Koránban. Gábriel a Hira hegyen jelent meg Mohamed előtt, hogy 20 éven keresztül ismertesse vele Isten szavait, 14. század. Bővebben Link
Képen: Leonardo da Vinci: Angyali üdvözlet
...... ......



,,Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél. Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni"

- Szent Gábriel arkangyal - A híradó katonák védőszentje Itt olvasható Link
Istenünk, Te azt akartad, hogy örök Igéd a Szent Szűz méhében emberi testet öltsön. Add, kérünk, hogy mi, akik Megváltónkat valóságos Istennek és valóságos embernek valljuk, isteni természetének is részesei lehessünk, és az örömhírt hozó Szent Gábriel főangyal segítsen minket, hogy a megtestesült Igéhez ragaszkodjunk, áldott közbenjárása pedig oltalmazza és bátorítsa a Neked tetsző békét szolgáló híradós katonáinkat, a mi Urunk, Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké! Amen!

Magyar kurír oldalon:
A Szentírás szavai szerint az Úr előtt álló hét főangyal egyike (Tób 12,15; Lk 1,19). Szerepüket hasonlítják a hétágú gyertyatartóhoz: Isten világosságát terjesztik a történelem szentélyében. Jelképezik a Szentlélek hét ajándékát vagy a hét szentséget is.
Gábor vitte hírül a hívatottaknak Isten terveit. Dánielnek megjelent a fogság idején, s megmutatta neki az üdvtörténet fejlődését, a nagy birodalmak harcait és pusztulását, Izrael szabadulását és a Messiás eljövendő országát; megmagyarázta látomásai értelmét (Dán 8,16-26; Dán 9,21-27).
Zakariásnak megjelenve a jeruzsálemi templomban hírül adta Keresztelő Szent János születését és a megváltás elérkeztét (Lk 1,11-20). Magáról ekkor mondta: ,,Én Gábor vagyok, s az Úr színe előtt állok.".........


Názáretben Mária számára a megtestesülés hírét vitte Gábor angyal. Szavait idézzük minden Üdvözlégy imádságban (Lk 1,26-45).
Ünnepe a II. vatikáni zsinatig március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony vigíliáján volt. A három főangyal ünnepét a zsinat helyezte egy napra.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: természetfeletti, gyertyatartóhoz, újszövetségben, fensőbbségeset, szimbolizálják, paradicsomból, megtestesülés, boldogasszony, természetének, megbízatására, leggyakrabban, arkangyalokat, kalendáriumba, hívatottaknak, megmagyarázta, ószövetségben, ragaszkodjunk, szentlélekkel, arkangyaltól, közbenjárása, végrehajtani, trombitaként, megváltónkat, gyümölcsoltó, legismertebb, megtestesült, arkangyalnak, szentélyében, engedelmesen, szabadulását, világosságát, szárnyakkal, jeruzsálemi, üdvtörténet, zakariásnak, pusztulását, remény angyala, következő ószövetségi, kerubok fölött, szeplőtlen fogntatást, iszlám vallás, természetfeletti erejét, megtestesülés titkát, legismertebb arkangyal, híradó katonák, örömhírt hozó, megtestesült Igéhez, hétágú gyertyatartóhoz, történelem szentélyében, hívatottaknak Isten, fogság idején, üdvtörténet fejlődését, Szent Gabriel, Lukács Evangéliuma Gábrielt, Előbb Zakariás, Keresztelő Szent János, Názáretben Máriánál, Szent Gábor, Szent Rafael, Római Kalendáriumba, Gabrielt Isten, SZENT GÁBRIEL, Tengernek Csillaga II, Szent Gábriel, Szent Szűz, Jézus Krisztus, Názáretben Mária, Gyümölcsoltó Boldogasszony,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Evan Esar tollából  Kokárda  Benned is ezerféle szín van  Akinek vaj van a fején...  William Shakespeare-től idéze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Nem mindegy  Meghitt estéken . . .  képre írva Március 15 -re emlé...  Ibolya  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  mindent a népért...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkak  Őri István - Dal az életről  Házi botox  Nem kellett volna!  Intelem  Cicus virággal  Isten áldja  Kakaós piskóta  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A csonk és a facsemete  Cicus virággal  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Március 15-re emlékve  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Jó éjszakát  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Isteni zsebkendők  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Házi botox  A gyász  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Ne feledjük: a föld jóval több...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Benned is ezerféle szín van  Szeüleidtől tanultad  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Isten áldja  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Keresd azt a valakit,...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma 
Bejegyzés Címkék
remény angyala, következő ószövetségi, kerubok fölött, szeplőtlen fogntatást, iszlám vallás, természetfeletti erejét, megtestesülés titkát, legismertebb arkangyal, híradó katonák, örömhírt hozó, megtestesült Igéhez, hétágú gyertyatartóhoz, történelem szentélyében, hívatottaknak Isten, fogság idején, üdvtörténet fejlődését, nagy birodalmak, jeruzsálemi templomban, megváltás elérkeztét, megtestesülés hírét, három főangyal, zsinat helyezte, természetfeletti, gyertyatartóhoz, újszövetségben, fensőbbségeset, szimbolizálják, paradicsomból, megtestesülés, boldogasszony, természetének, megbízatására, leggyakrabban, arkangyalokat, kalendáriumba, hívatottaknak, megmagyarázta, ószövetségben, ragaszkodjunk, szentlélekkel, arkangyaltól, közbenjárása, végrehajtani, trombitaként, megváltónkat, gyümölcsoltó, legismertebb, megtestesült, arkangyalnak, szentélyében, engedelmesen, szabadulását, világosságát, szárnyakkal, jeruzsálemi, üdvtörténet, zakariásnak, pusztulását, arkangyalok, mindenkivel, teljhatalma, evangéliuma, védőszentje, értelmezzük, hasonlítják, készenlétre, mindörökkön, katonáinkat, közelünkben, ószövetségi, harsonaként, születését, fogntatást, keresztelő, szeplőtlen, szerepüket, elérkeztét, ismertesse, megmutatta, magyarosan, megjelenik, názáretben, oltalmazza, megtennünk, prófétának, szentséget, jelképezik, elpusztító, embereknek, birodalmak, történelem, terjesztik, templomban, fejlődését, ábrázolják, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1173
  • e Hét: 4763
  • e Hónap: 25446
  • e Év: 228359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.