Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7 nap - 7 gabona
  2013-10-06 08:04:51, vasárnap
 
 
Régen az emberek sokkal több gabonát fogyasztottak mint manapság, úgy mennyiségben, mint fajtáit tekintve. A mai emberek nagy része úgy hiszi, hogy zabot csak a ló eszi, az árpából csak sör készül, a búzából csak fehérliszt, a rozsból legfeljebb rozskenyér és a köles a madarak eledele.
Pedig a gabonák a legalapvetőbb táplálékforrásaink.
A bennük lévő szénhidrát könnyen emészthető, zsírtartalmuk is csekély, ezzel szemben bőven van bennük a szervezet számára értékes fehérje és rostanyag. Lényegében csupa olyan anyagból épülnek fel, amelyek segíthetnek egészségünk megőrzésében. Vitaminok, ásványi sók és nyomelemek fontos forrásai is a gabonafélék. Mindezek az előnyös tulajdonságok azonban első sorban a teljes őrlésű gabonákra érvényesek.Minélfinomabb őrlésű a liszt, a belőle készült étel tápanyagokban annál szegényebb! Ha nem kerülnek a lisztbe csírák, értékes olaj és fehérje megy veszendőbe, ha pedig a gabonaszemek külső rétegeit távolítják el az őrlés során, kevesebb lesz a lisztben az ásványi anyag és a nyomelem. A legértékesebb, a legdurvábbra őrölt liszt, ezért, ha tehetjük, házilag frissen őrölt lisztet használjuk.
Ha vásárolunk fontos szempont, hogy a gabona vegyszermentes termesztésből származzon. Ugyanis a gabona külső részében van számos vitamin, nyomelem, de a felszívódott vegyszer is.
Elkészítés előtt a gabonaszemeket folyóvízben alaposan mossunk át és érdemes pár órára áztatni is, nemcsak azért, mert így rövidebb idő alatt fő meg, hanem azért is, mert a benne lévő vas-, kálcium- és magnéziumtartalom felszívódását akadályozó gabona-fitinsav az áztatás hatására lebomlik. A sót a főzés végén adjuk csak a gabonához, így könnyebben puhul meg.

Rizs
A hétfő gabonája a rizs. Természetesen a hántolatlan formában barnarizsként értékes. Héjrétegében vannak az értékes B-vitaminok. Jótékony hatást gyakorol az egész bélcsatornára. Bőrbetegségeknél, korpás fejbőr esetén, hajhullásnál is érdemes fogyasztani. A cukorbetegség természetes ellenszerének tartják. Összetett szénhidráttartalma egyenletesen szívódik fel és feldolgozásához 50%-kal kevesebb inzulin szükséges, mint a burgonya emésztéséhez. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas vérnyomás esetén a sótlan rizskúra ajánlott. Hasmenésnél, magas láznál enyhén sózott barnarizst fogyasszunk. Magas E-vitamin tartalma a rák megelőzésében segít. Csökkenti a koleszterint, az epesavat, a máj zsírsavszintjét. Fontos kálcium-forrás.
Nincs sikértartalma, ezért önállóan nem készíthető belőle tészta. A makrobiotika szerint ez a gabonák királya, mert a 10 esszenciális aminosav közül 7-et tartalmaz. Emésztési és légzőszervi problémákra elsőrendűen alkalmazható. A hántolt ún. fehér rizs teljességgel értéktelen az ember számára, mert csak szénhidrátot tartalmaz! A finomra őrölt natúr rizst rendkívül magas keményítő tartalma miatt kiválóan használhatjuk ételkeményítő helyett.

Árpa
Az árpa a kedd gabonája. E nap bolygója a Mars, ami az erőt, harciasságot, bátorságot is magában foglalja. Ezért nem véletlen, hogy már 6000 évvel ezelőtt olyan táplálék hírében állt, mint amely a legtöbb életerőt adja. Hippokratész gyógy eledele, a gladiátorok számára az árpából készült kása volt. A csíráztatott, pörkölt szemeiből készül az árpa-maláta, amely, mint tudjuk, a sörgyártás alapanyaga. A néporvoslás szerint rendszeres fogyasztása segít megelőzni a székrekedést, mert javítja a bélműködést. Vérkoleszterin-szint csökkentő szer, a szívbetegségek leküzdésében is jelentős szerepe lehet. Bőségesen tartalmaz fehérjét, B1, B2, B6 és E vitamint, ásványi anyagokat vasat, cinket, kálciumot, káliumot és nyomelemeket. Napjainkban a zabhoz hasonlóan ,,meztelenül", azaz pelyva nélkül fogyasztjuk. Gyerekeknek és betegségből felépülőknek is tanácsos a bőséges árpafogyasztás. Próbáljuk beépíteni a mindennapi étkeink közé. Ajánlott áztatási idő: 8-10 óra. Főzővíz mennyisége: 2,2-3-szoros.

Köles
A szerda gabonája a köles. A kölest talán a leggyorsabban és legkönnyebben elkészíthető gabona. Őseink ismerték, népmeséinkben is találkozhatunk vele. Egyik népszokásunk, hogy a menyasszony cipőjébe az esküvő napján kölest szórnak, mert ettől fürge, eleven, és szorgalmas lesz. A köles élettani hatásai: rendszeresen fogyasztva rákmegelőző hatású, erősíti a látást és kiváló vashiányos állapotoknál is. Sok szilíciumot tartalmaz, amely serkenti immunrendszerünket. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás Melegítőgabona, mivel magas a kovatartalma, amely a nap melegét közvetíti. Ásványi és nyomelem tartalma belülről ható "kozmetika", hiszen csonterősödésben, az egészséges fogakban, dús haj- és körömnövekedésben mutatkozik meg értéke. B1 és B2 vitaminja is van, nátriumban, kálciumban, magnéziumban, foszforban, vasban és B-karotinban gazdag. Hat esszenciális aminosavat tartalmaz, viszont nem tartalmaz glutént és nagyon jó lúgosító. Nagyon értékes táplálék, ásványi anyag tartalma minden más gabonafélénél magasabb. Különösen alkalmas, növésben lévő fiataloknak és gyermekeknek. Könnyen emészthető, fogyókúrához, méregtelenítő diétához is javasolt. Rost tartalma miatt és könnyen emészthető szénhidráttartalma miatt hatékonyan támogatja a bélműködést.

Rozs
A csütörtök a rozsé. A búza után a legfontosabb gabonaféle. Ma már főleg kenyér készítéséhez használják. Gazdag értékes fehérjékben, B1 és B2 vitaminokban, folsavban és fontos ásványi anyagokban. Rosttartalma magas: 11 %, így segíti az emésztést. Téli hidegben különösen ajánlott magas foszfortartalma miatt. E napon érdemes fogyasztani a rozs mellett szőlőt, mazsolát, céklát, lencsét vagy gesztenyét.
Magában rozsliszt sok élesztőt igényel, ezért finomabb süteményekhez nem használható.
A rozs ajánlott áztatási ideje: 8-10 óra.

Zab
Ha péntek akkor zab.
Az északi hűvösebb vidékeken élő embereknek és állatoknak ez a mag létfontosságú táplálék, mivel melegítő hatású (magas foszfortartalom). Regenerálja az idegeket, javítja a koncentrálóképességet, jó hatással van az agy működésére, lelkiállapotunkra. Fehérjében, telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi sókban rendkívül gazdag. Ajánlatos keringési, bőr, emésztési panaszoknál. Szexuális problémáknál és kimerültségnél is fogyasszunk bőven zabkását, zabdarát vagy zabpelyhet. A zab tartalmaz gyulladást gátló anyagokat, amelyek védik a patkóbél felszínét. A zab rugalmas rostanyaga eltávolítja az epesavat, amely különben koleszterinné alakulna át. Cukorbetegek is fogyasszák bátran, mivel az étkezés utáni vércukorszint emelkedést lassítja. Szintén keverhetünk zabpelyhet levesekbe, főzelékekbe, süteményekbe.
A zabban lévő keményítő emésztése és felszívódása lassú ezért energiatartalma apránként szabadul fel, így jótékony hatása több órán át tart. Értékes forrása mind a vízben oldhatatlan, mind az oldható rostnak, s ez a kettősség az, ami az egészséges bélműködést elősegítő, ideális étellé teszi, mivel megakadályozza a székrekedés kialakulását. Az oldható rostok a vér koleszterinszintjének csökkentésében is szerepet játszanak, így csökkentik a szívbetegségek és a szélütés kockázatát.

Kukorica
A szombat bolygója a SZATURNUSZ, gabonája akukorica. E nap leginkább kísértő vétke a LUSTASÁG. Aktívan szálljunk vele szembe. Jó ezen a napon áttekinteni az elmúlt hetet, szellemi gyakorlatokat végezni, parazsat nézni, mesét mondani, és valamilyen kukoricás ételt főzni. Közép- és Dél-Amerika őslakosságának -maják, inkák, aztékok- mindennapi tápláléka.
Régi magyar neve a törökbúza, mivel Magyarországon a törökök honosítják meg.
Európába 1492-ben Kolumbusz hajóján jut el.
Élettani hatása szervezetünkre: Az egész szemek rostos külső burka a székrekedés ellenszere. Mivel többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Csírája olajban annyira gazdag, hogy hidegen sajtolt olajat is készítenek belőle. A kukoricaliszt, kukoricakeményítő rendszeres használatával csökkenthető a fogszuvasodás is.

Búza
És végül a búza a vasárnap gabonája. A búzát az ember életnek is nevezi, teljes joggal. Ez a magyar ember alapgabonája, rendkívül értékes tápláléka. A durum és tönkölybúza, továbbá egyéb fajtái is jól felhasználhatók. Mindegyiknek más a minősége és más célra alkalmazható. A búza annál értékesebb, minél kevesebb fémmel, géppel kerül érintkezésbe, minél kevesebb munkafolyamaton megy keresztül. A puha fajtákat megőrlik, a keményebb búzákból pedig darát készítenek. Az őrlés fokozatát számmal jelölik. A magasabb őrlési érték egyben nagyobb tápanyag tartalmat is jelent. A búzacsíra gazdag B vitaminban, de sok ásványi anyagot, értékes fehérjét és zsírokat is tartalmaz. A búzakorpát a szemek magas rosttartalmú külső héjából készítik. A friss hajtású búzafűből préselt lé szabályos csodaszer az emberi szervezet számára.






Kívánság-mudra


agykontroll.jpg

Kívánság-mudra: a bőség mudrája (Kuberának, a bőség Istenének szentelve)


Előkészítés:

Pár percig dörzsöljük össze mindkét kéz hüvelyk-, mutató- és középső ujját, majd érintsük össze azokat.

Mudra:

Mindkét kezünkön külön-külön, a hüvelyk-, mutató- és középső ujjunkat összeérintjük, a másik két ujjhegy a tenyérbe hajlítva. Kezeink lazán az ölünkben nyugszanak.

Légzés:

A mudra gyakorlása közben lélegezzünk mélyeket, lassan, ritmusosan és finoman. Hosszabbítsuk meg kissé a be- és kilégzés közötti szüneteket.

Koncentráljunk a szívcsakránkra.

Hatása:

A kívánság mudra oly módon működik, amelyet értelmünkkel nem foghatunk fel. Nem az a fontos, hogy milyen sokáig tartjuk ki, hanem hogy milyen intenzíven. Sokan három ujj gyakorlatként ismerik az agykontroll tanfolyamokról. Világos, hogy valami történik, amikor a Mars-ujjat (hüvelyk=a megvalósító erőt), a Jupiter ujjat (mutatóujj= a bőség, szerencse, jólét), valamint a Szaturnusz ujjat (középső ujj = a lényeges dolgok lerögzítését és egy új kapun való áthaladást ) egyesítjük. Örömet okoz, ha a hétköznapokban céltudatosan használjuk ezt a mudrát. Ezen felül belső nyugalmat, bizalmat és oldottságot teremt.

A gyakorlat nagyon egyszerű:

1/ fogalmazza meg tisztán és egyértelműen a célját, kívánságát

2/ kérdezze meg a szívét, hogy ez vajon jó-e, hozzájárul-e a külső és belső gazdagsághoz és gazdagítja-e környezetét.

3/ ezután érintse össze három-három ujját, mondja ki háromszor hangosan pozitívan megfogalmazott célját és eközben nyomja meg ujjait.


A következő meditációt és megerősítést néhány napig vagy hétig naponta 1-2 alkalommal végezze el. Ez a mudra csodákra képes. Megnyitja és tisztítja a homloküreget, különösen ha belégzés közben felszívjuk a levegőt, mintha egy virág finom illatát akarnánk belélegezni.

Imagináció:

Egyszerűen képzeljük el, hogy mit szeretnénk, ha a miénk lenne, vagy mit szeretnénk megtenni, mik szeretnénk lenni. Gondoljuk végig, hogy kívánságunk teljesült és engedjük, hogy elárasszon bennünket az ezzel járó örömérzet. Maradjunk egy ideig ebben az álapotban.

Megerősítés:

Megnyílok az isteni erőnek, bölcsessségnek, szeretetnek és kész vagyok befogadni a jót!


Read more: http://gyogyito-erintes.hupont.hu/5/mudrak#ixzz2gvb1xHRv





10 milliószoros napok 2016-ig;


Tízmilliószoros napok 2014-ben:

Február 14. péntek
Június 13. péntek
Július 31. csütörtök
November 13. csütörtök.


Tízmilliószoros napok 2015-ben:

Március 5. csütörtök
Június 2. kedd
Július 20. hétfő
November 3. kedd.


Tízmilliószoros napok 2016-ban:

Február 22. hétfő
Május 21. szombat
Július 8. péntek
Október 22. szombat.

Ezeken a napokon minden teremtés
10 milliószoros erővel hat.
Fontos, hogy arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben.
Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel. Nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket.

A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni.
Küldj fényt, szeretetet a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek.
Lásd a Világ békét ünnepelni!

Tegyél meg mindent, amit szeretnél
10 milliószoros erővel hatni!

Szólj minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezeken, a napokon.

Ez egy ajándék, válasz az imáinkra, egy úgynevezett életvonal, amely a mi univerzumunkból érkezik.

Hogy mire használjátok, és hogy részt vesztek-e benne vagy sem, az rajtatok áll.

Dharmacsakra napoknak is hívják őket.
A tibeti és a maya kultúrában is megemlítik. Azt mondják, ezeken a napokon egy pulzáló energiasugár érkezik egy másik dimenzióból, ami körbeveszi a Földet.

Ez segíti a Földön a gondolatok, érzelmek, tettek, szándékok és cselekedetek megsokszorozódását!



Csilla Kassai : Link








Sziriuszi tértisztítás : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: csonterősödésben, bőrbetegségeknél, foszfortartalma, munkafolyamaton, energiatartalma, feldolgozásához, felhasználhatók, szeretettelinek, tízmilliószoros, lisztérzékenyek, foszfortartalom, univerzumunkból, zsírsavszintjét, vérkoleszterin, szívbetegségek, bölcsessségnek, megfogalmazott, melegítőgabona, kimerültségnél, megakadályozza, magyarországon, őslakosságának, fogyaszthatják, szervezetünkre, csökkentésében, tanfolyamokról, szívcsakránkra, koncentráljunk, gabonaszemeket, hétköznapokban, vegyszermentes, találkozhatunk, árpafogyasztás, megelőzésében, gyakorlatként, legértékesebb, emberek sokkal, árpából csak, búzából csak, madarak eledele, bennük lévő, szervezet számára, előnyös tulajdonságok, teljes őrlésű, belőle készült, lisztbe csírák, gabonaszemek külső, őrlés során, ásványi anyag, legdurvábbra őrölt, gabona vegyszermentes, gabona külső, Magas E-vitamin, Csilla Kassai,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A boldog családok mind hasonló...  Nagyi telefonál  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 19  Németh László tollából  Png cica  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kislány  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép napot kívánok  Rátalálsz  Mai harmónia kártyám  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Png ház  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Minden harmadik...  Akarat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Facebookon kaptam  A sors  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogy lehet megtartani  Boldog születésnapot a ma ünne...  Bounty krémes  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Png virág  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  Tavaszi kép  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szép estét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Minden harmadik...  Minden harmadik...  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
emberek sokkal, árpából csak, búzából csak, madarak eledele, bennük lévő, szervezet számára, előnyös tulajdonságok, teljes őrlésű, belőle készült, lisztbe csírák, gabonaszemek külső, őrlés során, ásványi anyag, legdurvábbra őrölt, gabona vegyszermentes, gabona külső, felszívódott vegyszer, gabonaszemeket folyóvízben, benne lévő, áztatás hatására, főzés végén, hétfő gabonája, hántolatlan formában, értékes B-vitaminok, egész bélcsatornára, cukorbetegség természetes, burgonya emésztéséhez, sótlan rizskúra, makrobiotika szerint, gabonák királya, ember számára, finomra őrölt, kedd gabonája, legtöbb életerőt, gladiátorok számára, árpából készült, sörgyártás alapanyaga, néporvoslás szerint, szívbetegségek leküzdésében, zabhoz hasonlóan, bőséges árpafogyasztás, mindennapi étkeink, szerda gabonája, kölest talán, menyasszony cipőjébe, esküvő napján, köles élettani, egészséges fogakban, búza után, legfontosabb gabonaféle, rozs mellett, rozs ajánlott, északi hűvösebb, patkóbél felszínét, étkezés utáni, zabban lévő, vízben oldhatatlan, oldható rostnak, egészséges bélműködést, székrekedés kialakulását, oldható rostok, szélütés kockázatát, szombat bolygója, napon áttekinteni, elmúlt hetet, törökök honosítják, egész szemek, székrekedés ellenszere, szívinfarktus kockázatát, vasárnap gabonája, ember életnek, magyar ember, búza annál, puha fajtákat, keményebb búzákból, őrlés fokozatát, magasabb őrlési, búzacsíra gazdag, szemek magas, friss hajtású, emberi szervezet, bőség mudrája, bőség Istenének, tenyérbe hajlítva, ölünkben nyugszanak, mudra gyakorlása, kívánság mudra, agykontroll tanfolyamokról, lényeges dolgok, hétköznapokban céltudatosan, gyakorlat nagyon, következő meditációt, mudra csodákra, virág finom, miénk lenne, ezzel járó, ideig ebben, isteni erőnek, napokon minden, nagy terheid, napra időzíteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1290
  • e Hónap: 9960
  • e Év: 65893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.