Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A betegség a bűn
  2013-10-08 08:53:15, kedd
 
 
A Biblia azt írja le, hogy a betegség a bűn jelenlétének következménye.
Nem Isten a felelős a szenvedés és a halál jelenlétéért. Nem Isten okozza a nyomorúságot életében, ő csak megengedi.
A Biblia felhívja a figyelmet néhány törvényszerűségre:

Az Isten törvényeinek való engedetlenség és a betegség sok esetben ok-okozati összefüggésben jelenik meg. Hibás erkölcsi döntések rossz szokások kialakulásához vezethetnek, aminek betegség a következménye. Ezért a betegség sok esetben nemcsak fizikai, hanem lelki és erkölcsi probléma is. Ezek az elkerülhető betegségek.


Az idős kort nem hozza feltétlenül összefüggésbe a betegségek jelenlétével. Az öregedés és a halál a bűn uralmának a következménye, de Isten azt szeretné, ha teljesülne az alábbi ígéret: ,,életeden át tartson erőd" (5Móz 33:25). Ez a lehetőség arra figyelmeztet, hogy az életmód okozta betegségek elkerülhetők.

Jézus felhívja a figyelmet a lelki betegségek, a rendezetlen bűnök és a fizikai betegségek közötti összefüggésre. Ezért sok gyógyítást a bűnök bocsánatával kezdi.

Egy másik gyógyítási történet kapcsán Jézus Sátán kötelékének nevezi a betegséget:
,,Hát Ábrahámnak ezt a leányát, akit tizennyolc éve megkötözött a Sátán, nem kellett-e feloldani ebből a kötelékből?" (Lk 13:16)


A Biblia első számú tanácsa a megelőzés. Az egészség törvényeinek való engedelmesség (amelyeket ugyanúgy Isten törvényeinek nevez, mint az erkölcsi törvényeket) által számos betegség elkerülhető vagy a meglévő betegségek egy része visszafordítható. Jézus parancsa sokak számára teljes gyógyulást hozhat: ,,Eredj el, és többé ne vétkezz" (Jn 8:11). Amennyiben a betegség egy figyelmen kívül hagyott törvényszerűség következménye, az engedelmesség helyreállíthatja az egészséget.

A gyógyítás igazi és egyetlen forrását így határozza meg a Biblia: ,,Mert én, az Úr, vagyok a te gyógyítód". Isten az élet forrása, és ő képes működtetni a gyógyulás törvényszerűségeit, akár az életmód vagy bármilyen más terápia által. Ugyanakkor a csoda (számunkra ismeretlen törvényszerűségek) eszközét is használhatja.

Jézus gyógyító csodái

Az evangéliumok leírásából az derül ki, hogy Jézus több időt töltött gyógyítással, mint tanítással.
Ezekkel a csodákkal:
- kifejezte szeretetét, együttérzését a szenvedő emberiség iránt, és kinyilatkoztatta általuk az Atya Isten jellemét
- bizonyította mennyei származását, messiási küldetését
- megerősítette követőinek Isten végső helyreállító munkájába vetett hitét
- bizonyította, hogy Isten Fiának van hatalma a bűnöket megbocsátani.

Mi jellemezte Jézus gyógyításait?


- Természetfelettiek voltak. Sokan megpróbálták természetes okokkal megmagyarázni a gyógyításokat, de a legtöbb esetben lehetetlen a módszerben keresni a megoldást. Néha Jézus csak szólt, és a beteg meggyógyult. Más esetben a beteg nem is volt jelen, amikor meggyógyította.
- Jézus mindig különböző módszereket használt, hogy ne az eszközöknek tulajdonítsák a gyógyító erőt. Néha megérintette a beteget, máskor csak szólt, vagy sárral kente be a beteg testrészét. Olyan esetről is olvasunk, amikor maga a beteg kezdeményezi a módszert (a nőgyógyászati betegségben szenvedő asszony megérinti Jézus ruháját).
- Jézus csodái nyilvánosak voltak, a legtöbb esetben tömegek előtt hajtotta végre, ellenségei és kritikusai előtt, akik elismerték a gyógyulások tényét.
- Azonnal gyógyított, és az eredmény is azonnali volt.
- A gyógyulás teljes volt. Péter anyósa lázasan fekszik. Jézus meggyógyítja, és azonnal elkezd szolgálni. Egyből egészséges, nincs lábadozás.
- Mindenkit meggyógyított, aki hozzá ment (Lk 9:11).
- Szervi betegségeket gyógyított (béna végtagok, vakság, agyvérzés, stb.).
- Halottakat is támasztott (Lázár és még két fiatal feltámasztásáról adnak hírt az evangéliumok).
A Biblia beszámol arról is, hogy Jézus az apostolokat (tanítványait) is felhatalmazta gyógyításokra. Ezek is jelek voltak, amellyel hitelt adtak a Jézus feltámadásáról szóló üzenetnek. Az Apostolok cselekedeteiben olvashatunk ezekről a csodákról. Majdnem ugyanazokat a jellemzőket találjuk meg itt is, mint Jézus csodáinál, azzal a különbséggel, hogy bizonyos korlátokról is olvashatunk. Pál, aki sok csodát hajtott végre, magát nem tudja meggyógyítani. Hiába imádkozik gyógyulásért, azt a választ kapja, hogy ,,elég néked az én kegyelmem". Mások is, az apostolok környezetében, az első keresztények közül betegek maradnak. Mindezzel Isten azt hangsúlyozta, hogy az emberi eszközök csak közvetítői az isteni jeleknek, nem személyükben van az erő. A gyógyítások nem arra szolgáltak, hogy végleg megoldják a betegség problémáját. Jelek voltak, amelyek megalapozták az evangélium terjedését.



Az apostoli kor után is lehetnek természetfeletti gyógyulások?

Jakab apostol levelében (5. fejezet) azt tanácsolja, hogy ha valaki beteg, imádkozzanak érte hittestvérei, mert a közös könyörgésnek nagy ereje van


t Jézus azt mondja: ,,e világon nyomorúságotok lesz" (Jn 14:33), de hozzáteszi, hogy ne féljünk, mert ő megerősít, velünk lesz a világ végezetéig.
Azt is megígéri, hogy minden nehézséget be tud építeni az ő tervébe, és a javunkra fordítja.
,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál" (Rm 8:28)


Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: »Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.« A trónuson ülő ezt mondta: »Íme, újjáteremtek mindent«. És így szólt: »Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!«" (Jel 21:3-5)


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliai idézetek II.  
Címkék: kinyilatkoztatta, visszafordítható, helyreállíthatja, természetfeletti, feltámasztásáról, törvényszerűség, cselekedeteiben, összefüggésben, nyomorúságotok, feltámadásáról, meggyógyította, kialakulásához, együttérzését, gyógyításokra, meggyógyított, megerősítette, következménye, felhatalmazta, engedetlenség, meggyógyítani, összefüggésre, gyógyításokat, tulajdonítsák, összefüggésbe, megmagyarázni, engedelmesség, nőgyógyászati, környezetében, megbocsátani, gyógyításait, megpróbálták, gyógyítással, törvényeinek, bocsánatával, elkerülhetők, figyelmeztet, halál jelenlétéért, nyomorúságot életében, figyelmet néhány, elkerülhető betegségek, idős kort, betegségek jelenlétével, alábbi ígéret, lehetőség arra, életmód okozta, lelki betegségek, rendezetlen bűnök, fizikai betegségek, bűnök bocsánatával, másik gyógyítási, egészség törvényeinek, erkölcsi törvényeket, Jézus Sátán, Atya Isten, Isten Fiának, Néha Jézus, Mindezzel Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Hazára minden embernek szükség...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alvó cicák  Próbálj meg ...  Sose bánj semmit  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png cica  Julian Brass gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Png virág  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Idő  Sose bánj semmit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A sors  Mai harmónia kártyám  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Reggel van  Png virág  Facebookon kaptam  Png kutya  Egy bizonyos határt  Akarat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einsteinről  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nem méltó hozzád  Hogy lehet megtartani  Rátalálsz  Irgalom és ítélet  Soha ne kedvezz...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Próbálj meg ...  Png cica  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  A sors  Png nő  Alvó cicák  Kerüld el az evangélium örömén...  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Éretlen vers  A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
halál jelenlétéért, nyomorúságot életében, figyelmet néhány, elkerülhető betegségek, idős kort, betegségek jelenlétével, alábbi ígéret, lehetőség arra, életmód okozta, lelki betegségek, rendezetlen bűnök, fizikai betegségek, bűnök bocsánatával, másik gyógyítási, egészség törvényeinek, erkölcsi törvényeket, meglévő betegségek, része visszafordítható, figyelmen kívül, engedelmesség helyreállíthatja, gyógyítás igazi, élet forrása, életmód vagy, evangéliumok leírásából, szenvedő emberiség, bűnöket megbocsátani, legtöbb esetben, módszerben keresni, beteg meggyógyult, eszközöknek tulajdonítsák, gyógyító erőt, beteg testrészét, beteg kezdeményezi, nőgyógyászati betegségben, gyógyulások tényét, gyógyulás teljes, jellemzőket találjuk, választ kapja, apostolok környezetében, első keresztények, emberi eszközök, isteni jeleknek, betegség problémáját, evangélium terjedését, közös könyörgésnek, világ végezetéig, javunkra fordítja, hatalmas hang, trónus felől, elsők elmúltak, igék megbízhatók, kinyilatkoztatta, visszafordítható, helyreállíthatja, természetfeletti, feltámasztásáról, törvényszerűség, cselekedeteiben, összefüggésben, nyomorúságotok, feltámadásáról, meggyógyította, kialakulásához, együttérzését, gyógyításokra, meggyógyított, megerősítette, következménye, felhatalmazta, engedetlenség, meggyógyítani, összefüggésre, gyógyításokat, tulajdonítsák, összefüggésbe, megmagyarázni, engedelmesség, nőgyógyászati, környezetében, megbocsátani, gyógyításait, megpróbálták, gyógyítással, törvényeinek, bocsánatával, elkerülhetők, figyelmeztet, használhatja, helyreállító, bizonyította, evangéliumok, kezdeményezi, keresztények, hangsúlyozta, gyógyulásért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 3385
  • e Hónap: 12055
  • e Év: 67988
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.