Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Péntek húsvét nyolcadában 04.06
  2018-04-06 10:23:09, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Senki másban nincs üdvösség, csak Jézusban.
Péter és János apostol a béna meggyógyítása után még beszéltek a néphez, amikor a papok, a templomőrség parancsnoka és a szadduceusok odamentek hozzájuk. Rossz néven vették, hogy tanítják a népet, és hirdetik Jézus példájával a halálból való feltámadást.
Letartóztatták tehát Pétert és Jánost. Mivel azonban már esteledett, másnapig őrizetben tartották őket. Azok közül, akik a beszédet hallgatták, sokan hívők lettek; úgyhogy a férfi hívők száma elérte az ötezret.
Másnap összegyűltek Jeruzsálem elöljárói, a vének és az írástudók, Annás főpap, Kaifás, János és Sándor meg mind, akik a főpapi nemzetségből valók voltak. Előállították a két apostolt, és vallatóra fogták őket: ,,Miféle hatalommal, vagy kinek a nevében tettétek ezt?"
Akkor Péter a Szentlélekkel eltelve így válaszolt: ,,Népünk elöljárói és ti, vének, halljátok! Ti most magatok elé idéztek minket, mert egy nyomorék emberrel jót tettünk. Kérdőre vontok, kinek a nevében gyógyítottuk meg. Hát tudjátok meg mindnyájan, ti és az egész választott nép, hogy annak a názáreti Jézus Krisztusnak nevében, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból Az ő segítségével áll itt ez az ember egészségesen. Ő az a kő, amelyet ti, az építők, elvetettetek, de mégis szegletkővé lett. Nincsen üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt, amelyben az emberek üdvözülhetnének."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 4,1-12

Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján:
A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták
......


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus harmadszor jelenik meg tanítványainak: kenyérrel és hallal vendégeli meg őket.
Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén Didimusz (vagyis Iker), továbbá a galileai Kánából való Nátánáel, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: ,,Elmegyek halászni." ,,Mi is veled megyünk" - felelték. Kimentek és bárkába szálltak. De azon az éjszakán nem fogtak semmit.
Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az.
Jézus megszólította őket: ,,Fiaim, nincs valami ennivalótok?" ,,Nincs" - felelték. Erre azt mondta nekik: ,,Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok." Kivetették a hálót, s alig bírták kihúzni a tömérdek haltól.
Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: ,,Az Úr az!" Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét - mert neki volt vetkőzve -, és beugrott a vízbe.
A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: ,,Hozzatok a halakból, amelyeket most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló.
Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is.
Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent tanítványainak.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 21,1-14

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: üdvözülhetnének, cselekedeteiből, tanítványainak, letartóztatták, meggyógyítása, előállították, tanúsíthassuk, szentlélekkel, megszólította, feszítettetek, feltámasztott, szadduceusok, nemzetségből, templomőrség, egészségesen, küldetésében, szabadságnak, összegyűltek, segítségével, elvetettetek, gyógyítottuk, meghallotta, megkérdezni, tanítványok, hatalmaddal, könyöknyire, parancsnoka, feltámadása, szegletkővé, ennivalótok, feltámadást, melléknevén, krisztusnak, szeretetnek, hallgatták, szentlecke, béna meggyógyítása, templomőrség parancsnoka, szadduceusok odamentek, halálból való, beszédet hallgatták, férfi hívők, főpapi nemzetségből, nevében tettétek, nyomorék emberrel, nevében gyógyítottuk, egész választott, názáreti Jézus, ember egészségesen, emberek üdvözülhetnének, többi tanítvány, hallal teli, Apostolok Cselekedeteiből, Akkor Péter, Jézus Krisztusnak, EVANGÉLIUM Szent János, Simon Péter, Amint Simon Péter, Szentséges Atyánk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Szívek  Facebookon kaptam  A sorsod  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Önmaga ellenére  képre írva  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Megígért békesség  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 13  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Otthon  Spenót fasírttal  Robert Merle tollából  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  IGEN így  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Megígért békesség  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szívek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Tavaszi este  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Annyira tisztelem a szabadságo...  Csend  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ady Endre - Mindegy átka  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul David Tripp Április 13  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Jó nap volt  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  képre írva  Az ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ... 
Bejegyzés Címkék
béna meggyógyítása, templomőrség parancsnoka, szadduceusok odamentek, halálból való, beszédet hallgatták, férfi hívők, főpapi nemzetségből, nevében tettétek, nyomorék emberrel, nevében gyógyítottuk, egész választott, názáreti Jézus, ember egészségesen, emberek üdvözülhetnének, többi tanítvány, hallal teli, galileai Kánából, tanítványok azonban, bárka jobb, tömérdek haltól, tanítványok közül, harmadik eset, evangélium igéi, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, üdvözülhetnének, cselekedeteiből, tanítványainak, letartóztatták, meggyógyítása, előállították, tanúsíthassuk, szentlélekkel, megszólította, feszítettetek, feltámasztott, szadduceusok, nemzetségből, templomőrség, egészségesen, küldetésében, szabadságnak, összegyűltek, segítségével, elvetettetek, gyógyítottuk, meghallotta, megkérdezni, tanítványok, hatalmaddal, könyöknyire, parancsnoka, feltámadása, szegletkővé, ennivalótok, feltámadást, melléknevén, krisztusnak, szeretetnek, hallgatták, szentlecke, hatalommal, esteledett, visszament, mindnyájan, alkalommal, evangélium, harmadszor, szentséges, választott, jeruzsálem, megvirradt, példájával, kivetették, könyvéből, életünket, tanítvány, ajándékát, elöljárói, vendégeli, írástudók, kenyérrel, amelyeket, egyetemes, szeretett, apostolok, keresztre, halljátok, megjelent, beszéltek, mindenkit, válaszolt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.