Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tovább fojtogatják a magánnyugdíjpénztárakat
  2015-07-21 10:03:33, kedd
 
  A Fidesz ellopta, majd eldorbézolta a magánnyugdíjra elkülönített pénzeket. A 3000 milliárdból üres stadionok, állami autók, csodazongorák, Tizianok valamint nagyobbrészt fideszes magánvagyonok keletkeztek. Úgy a seggére vertek a pénznek, mint a részeges családfő.
Mindeközben azok, akik minden szemétkedés, piszkoskodás, hazudozás és mocskos gáncsoskodás ellenére igyekeztek megtartani, ami a sajátjuk, most azokat szívatja a Korrupció Kormánya. Gyalázat, mint annyi más esetben.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hazánk adóssága Orbán alatt sosem látott mértékűre emelkedett.


****************

Tovább fojtogatják a magánnyugdíjpénztárakat

Koncsek Rita2015.07.21.

A négy magánnyugdíjpénztár egyelőre megmenekült a megszűnéstől, ám továbbra sem tudnak járadékot fizetni. A pénztárak nem tudják alkalmazni azt a jogszabályt, ami alapján a nyugdíjkort elért tagoknak kifizetéseket teljesíthetnének. Anyagi megfontolásból 10 nyugdíjas korú magán-nyugdíjpénztári tagból 9 visszalép az állami nyugdíjrendszerbe. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint viszont minden feltétel adott, hogy járadékot fizessenek a pénztárak.



Csak az állami nyugdíja 75 százalékát kapja meg az a nyugdíjas, akinek magán-nyugdíjpénztári tagsága van. Kutiné Csurgai Ágota, a Szövetség Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója azt mondta,
nincs abban semmi meglepő, ha valaki a nyugdíja 25 százaléka miatt visszalép az társadalombiztosítási rendszerbe.
A törvények a magánnyugdíjpénztárak kezét megkötik, és a nyugdíjas kort elérő tagok nem kaphatnak havi járadékot. A Szövetség Magánnyugdíjpénztárnál idén már 10 tagból 9 visszalépett a tb-rendszerbe.

Csak pár ezren maradtak

A magán-nyugdíjpénztári szektor több mint hárommillió tag háromezer milliárd forint feletti vagyonát kezelte egészen 2011-ig. A kormány intézkedései és a pénztári kivonulások miatt 2014. szeptember végére már csak 61,5 ezer tag maradt a rendszerben, 205,4 milliárd forintnyi vagyonnal - írta az Azenpenzem.hu.
Összefogtak, levelet írtak

Négy magánnyugdíjpénztárból három július elején közös levelet írt a Magyar Nemzeti Banknak. A Szövetség, a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztárak állásfoglalást kérték a jegybanktól.
A pénztárak a járadékkérdés rendezését tartják az egyik legfontosabb dolognak.

A Budapest Magánnyugdíjpénztár tagdíjfizetőinek a száma is már meghaladta a 70 százalékos küszöböt, a tagok 81 százaléka befizette a tagdíjat.

Egyre többen lépnek vissza a tb-rendszerbe, mert nem kaphatnak járadékot

A Budapest Magánnyugdíjpénztár azt mondta az Origónak, hogy mindent megtesznek a járadékszolgáltatás feltételeinek mihamarabbi megteremtéséhez, de nélkülözhetetlen a számos nyitott és alapvető kérdésben a felügyelet állásfoglalása, jogértelmezése.
Állásfoglalásra várnak

A pénztárak csak a felügyelet jogértelmezése és állásfoglalása birtokában tudják megalapozottan és jogszerűen - az új járadékszolgáltatás számítására is kiterjedően - módosítani és a jegybankkal engedélyeztetni a szolgáltatási szabályzatukat.

A saját járadék szolgáltatásán felül a pénztárak számára lehetőség van biztosítótól vásárolt járadékot szolgáltatni az érintett pénztártagok számára, azonban ilyen termék egyelőre nincs a piacon, és bár a biztosítók dolgoznak a konstrukción, még nem tudni, mikor vezethetik be a piacra.
Az NGM szerint minden oké

A Nemzetgazdasági Minisztérium feladata a magánnyugdíjpénztárak járadékszolgáltatását tekintve elsősorban a megfelelő jogszabályi környezet megteremtése - közölte a minisztérium.

Az NGM szerint
,,szabályozási szinten minden feltétel adott a pénztárak részére, hogy megkezdjék járadékszolgáltatási tevékenységüket".

Az NGM szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a pénztárak járadékot fizessenek
Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Az NGM azt írta az Origónak, folyamatosan konzultálnak a Magyar Nemzeti Bankkal, hogy jogszabály-értelmezéssel, valamint szakmai véleményükkel segítsék a magánnyugdíjpénztárak szolgáltatási feladatainak teljesítését.
A kicsik is levegőért kapkodnak

A legkevesebb rendszeres tagdíjfizetője az MKB Magánnyugdíjpénztárnak van. Az MKB-nál márciusban 60 százalékon, azóta pedig minden hónapban 73 százalékon van a tagdíjfizetők aránya.

Az Origónak azt írták, hogy
bizakodóak, mert az eddigi adatok alapján, áprilistól júniusig minden hónapban teljesítették a 70 százalékot.
Az MKB pontos számokat nem közölt arról, hogy hány tagjuknak nem tudnak havonta járadékot fizetni. Elenyésző azoknak a száma, akik nem jutnak hozzá az őket megillető pénzhez - írták. Azt sem közölték, hány tagjuk lépett vissza a tb-rendszerbe, és hányan kamatoztatják tovább az MKB-ban a pénzüket.
Úgy tűnik, mindenki megmenekül

A Magyar Nemzeti Bank szeptember 30-a után vizsgálja meg először fél évre visszamenőleg a négy magánnyugdíjpénztár tagjainak számát. Amelyik pénztárban a tagdíjfizetők aránya egymást követő két hónapban nem éri el a 70 százalékot, azt a pénztárat felszámolják. Ebben az esetben a tagok vagyona automatikusan a tb-rendszerbe vándorol.
Kicsik, de küzdenek

Most 82 százalékon van a tagdíjfizetőink száma - mondták az Origónak a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. A tagdíjat már márciusban egy évre előre elkértük tagjainktól - mondták a Horizontnál. A tagdíj és a pénztár működésének fenntartási költsége havonta ezer forint.

A magán-nyugdíjpénztári jogviszony fenntartásáról nyilatkozók az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóságnál 2011-ben
Fotó: Mudra László [origo]

A Horizontnál csekély azoknak a tagoknak a száma, akik már elérték a nyugdíjas kort, és havi járandóságra jogosultak. Azt mondták, 6-10 tagról van szó, és őket egyedileg kezelik. A horizontosok egy része kivár, 2-3 tag pedig már visszalépett a tb-rendszerbe.
Három opció van

Mindenkit egyenként felhívtak, és három lehetőség közül választhatnak a nyugdíjas korú tagok - mondák a Horizontnál.

Vagy visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, vagy megvárják, amíg a törvényi jogszabályok lehetővé teszik a magánnyugdíjpénztáraknak a járadékfizetést, vagy a magánnyugdíjpénztárban hagyják a pénzüket, és azt haláluk esetén adó- és járulékmentesen az örököseik megkapják.

A Horizontnál azt mondták, többször kértek már állásfoglalást a felügyeleti szervtől, az MNB-től, de azt a választ kapták, hogy még a Nemzetgazdasági Minisztériummal konzultálnak a járadékfizetés lehetőségeiről.

A mostani, közös levelükben a pénztárak kiemelik, hogy a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaikat egy összegben már nem vehetik fel nyugdíjba vonuláskor az ügyfelek. Járadékot azonban a pénztárak egyelőre nem tudnak szolgáltatni. Ez egy patthelyzet, amivel valamit kezdeni kell - mondta Kutiné Csurgai Ágota, a Szövetség Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Tüntetés 2014-ben a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen
Fotó: Polyák Attila - Origo

A pénztárak mindent megtesznek azért, hogy a tagjaik számára nyugdíjba vonuláskor magán-nyugdíjpénztári megtakarításaik után járadékot folyósítsanak még akkor is, ha elenyésző számban jelentkezik majd a következő években ilyen igény.

A három magánnyugdíjpénztár arra kéri a törvényalkotót és a felügyelő szerveket, hogy nyújtsanak segítséget nekik a törvényi szabályozás tisztázásában, illetve az ellentmondásokat feloldó jogszabály-módosításokat tegyék meg.

http://www.origo.hu/gazdasag/20150713-jaradek-tagdij-magannyugdijpenztar-nyugdij- tb-rendszer.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyugdíjfolyósító, főigazgatóságnál, tagdíjfizetőinek, nélkülözhetetlen, ellentmondásokat, teljesíthetnének, nemzetgazdasági, megteremtéséhez, megtakarításaik, nyugdíjpénztári, tagdíjfizetőink, tevékenységüket, állásfoglalásra, járulékmentesen, engedélyeztetni, járadékfizetést, minisztériummal, fenntartásáról, állásfoglalása, tagdíjfizetője, jogértelmezése, szolgáltatásán, magánnyugdíjra, megfontolásból, lehetőségeiről, járadékfizetés, törvényalkotót, szabályzatukat, állásfoglalást, megalapozottan, tagdíjfizetők, magánvagyonok, értelmezéssel, módosításokat, megszüntetése, járadékkérdés, magánnyugdíjra elkülönített, 3000 milliárdból, seggére vertek, részeges családfő, igazsághoz hozzátartozik, nyugdíjkort elért, állami nyugdíjrendszerbe, állami nyugdíja, nyugdíjas kort, kormány intézkedései, pénztári kivonulások, járadékkérdés rendezését, egyik legfontosabb, számos nyitott, felügyelet állásfoglalása, pénztárak csak, Korrupció Kormánya, Koncsek Rita2015, Nemzetgazdasági Minisztérium, Kutiné Csurgai Ágota, Szövetség Magánnyugdíjpénztár, Szövetség Magánnyugdíjpénztárnál, Magyar Nemzeti Banknak, Horizont Magánnyugdíjpénztárak, Budapest Magánnyugdíjpénztár, Szabó Sándor, Magyar Nemzeti Bankkal, Magyar Nemzeti Bank, Horizont Magánnyugdíjpénztárnál, Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóságnál, Mudra László, Nemzetgazdasági Minisztériummal, Polyák Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Walter Chrysler mondta  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Azért kaptad  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Paul David Tripp Április 12  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Müller Péter tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Különleges  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nagy és kis csodák  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Töröld le  Facebookon kaptam  Szép estét  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  "Ez egy csoda"  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Eduardo Sacheri gondolata  A Magyar Költészet napja alkal...  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 12  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabó T. Anna - Pitypang  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 13  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Horváth Szilvia tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Töröld le  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Mindig lesz olyan  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Martin Buber, A haszidim meséi  Emlékezz  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
magánnyugdíjra elkülönített, 3000 milliárdból, seggére vertek, részeges családfő, igazsághoz hozzátartozik, nyugdíjkort elért, állami nyugdíjrendszerbe, állami nyugdíja, nyugdíjas kort, kormány intézkedései, pénztári kivonulások, járadékkérdés rendezését, egyik legfontosabb, számos nyitott, felügyelet állásfoglalása, pénztárak csak, felügyelet jogértelmezése, jegybankkal engedélyeztetni, szolgáltatási szabályzatukat, saját járadék, pénztárak számára, érintett pénztártagok, biztosítók dolgoznak, megfelelő jogszabályi, pénztárak részére, pénztárak járadékot, legkevesebb rendszeres, tagdíjfizetők aránya, eddigi adatok, őket megillető, pénztárat felszámolják, tagok vagyona, tb-rendszerbe vándorol, tagdíjfizetőink száma, évre előre, pénztár működésének, része kivár, nyugdíjas korú, törvényi jogszabályok, örököseik megkapják, felügyeleti szervtől, választ kapták, járadékfizetés lehetőségeiről, pénztárak kiemelik, pénztárak egyelőre, pénztárak mindent, tagjaik számára, következő években, felügyelő szerveket, törvényi szabályozás, ellentmondásokat feloldó, nyugdíjfolyósító, főigazgatóságnál, tagdíjfizetőinek, nélkülözhetetlen, ellentmondásokat, teljesíthetnének, nemzetgazdasági, megteremtéséhez, megtakarításaik, nyugdíjpénztári, tagdíjfizetőink, tevékenységüket, állásfoglalásra, járulékmentesen, engedélyeztetni, járadékfizetést, minisztériummal, fenntartásáról, állásfoglalása, tagdíjfizetője, jogértelmezése, szolgáltatásán, magánnyugdíjra, megfontolásból, lehetőségeiről, járadékfizetés, törvényalkotót, szabályzatukat, állásfoglalást, megalapozottan, tagdíjfizetők, magánvagyonok, értelmezéssel, módosításokat, megszüntetése, járadékkérdés, teljesítették, kifizetéseket, tisztázásában, csodazongorák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.