Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 2. hét szerda 04.12
  2018-04-12 08:41:45, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az apostolok miután kiszabadultak a börtönből, ismét tanították a népet.
A főpap és akik vele tartottak - vagyis a szadduceusok pártja -, féltékenységből elfogatták az apostolokat, és nyilvános börtönbe vetették őket. De az Úr angyala éjszaka kinyitotta a börtön ajtaját, kivezette az apostolokat, és így szólt hozzájuk:
,,Menjetek, álljatok ki nyíltan, és hirdessétek a népnek a templomban az örök életről szóló tanítást!" Az angyal szava szerint virradatkor be is mentek a templomba, és tanítani kezdtek.
Amikor a főpap és kísérete megérkezett, összehívták a főtanácsot - vagyis a zsidó nép összes véneit -, és üzentek a börtönbe, hogy vezessék elő az apostolokat. Amikor a szolgák odaértek, nem találták őket a börtönben. Visszatértek tehát, és jelentették: ,,A börtönt ugyan gondosan bezárva találtuk, az őrök is ott álltak az ajtók előtt, de mikor benyitottunk, odabent senkit sem találtunk."
A templomőrség parancsnoka és a főpapok a hír hallatára nem tudták elképzelni, mi történhetett. Egyszer csak beállított valaki, és hírül hozta: ,,Azok a férfiak, akiket a börtönbe vetettetek, a templomban vannak, és tanítják a népet."
Ekkor a parancsnok szolgáival együtt elment, és elővezette őket. Erőszakot nem alkalmaztak, mert féltek, hogy a nép kövekkel támad ellenük.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 5,17-26

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Isten elküldte Fiát, hogy üdvözítse a világot.
Abban az időben így tanított Jézus: Imádság,,Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.
Az ítélet ez: A világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hadd jusson nyilvánosságra, hogy tetteit Istenben vitte végbe."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 3,16-21

Imádság
Engedd, én Istenem, hogy a te szent Fiad áldozatának gyümölcsét érezzem. Az igaz hit és a keresztény szeretet által szent Fiadba olts be engem, hogy én őbenne és ő énbennem lakozzék. Engedd, Uram, hogy azt az üdvösséget, amelyet nekünk haláloddal nyertél, magunkhoz kapcsoljuk. Gyógyítsd meg lelki sebeinket; ne utáld meg, irgalmas szamaritánus, háládatlan szolgáidat. Azon szeretetért, mely téged a földre hozott, tisztítsd meg az én bűnös lelkemet.
Pázmány Péter

.........


Abban az időben így tanított Jézus: ,,Aki a mennyből jön le, az mindenki fölött áll. Aki viszont a földről való, az földies, és a földi dolgokról beszél.
Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Arról tesz tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét azonban senki sem fogadja el. Ám, aki mégis elfogadja tanúságát, az megerősíti, hogy az Isten igazmondó.
Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti, mert Isten nem adja szűkösen a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet, hanem Isten büntetése sújtja."
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: féltékenységből, cselekedeteiből, tanúságtételét, nyilvánosságra, kiszabadultak, templomőrség, szamaritánus, benyitottunk, szadduceusok, világosságra, világosságot, történhetett, visszatértek, szentlelket, szeretetért, jelentették, megérkezett, hirdessétek, apostolokat, virradatkor, alkalmaztak, áldozatának, összehívták, parancsnoka, beállított, szolgáidat, tanították, evangélium, főtanácsot, keresztény, szentlecke, haláloddal, világosság, napvilágra, kerüljenek, megerősíti, apostolok miután, szadduceusok pártja, börtön ajtaját, örök életről, angyal szava, főtanácsot –, szolgák odaértek, börtönt ugyan, ajtók előtt, templomőrség parancsnoka, börtönbe vetettetek, templomban vannak, parancsnok szolgáival, világba jött, emberek jobban, igazságot cselekszi, Apostolok Cselekedeteiből, EVANGÉLIUM Szent János, Pázmány Péter, Akit Isten, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Paul Éluard - És egy mosoly  Gebhardt Nóra versei II.  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 15  Az ember  Esterházy Péter: Harmonia c...  Különleges  Segíts neki dicsérni Téged  Önmaga ellenére  Gebhardt Nóra versei II.  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  James Allen  Azért kaptad  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Előfordul, hogy  A hagyma antibakteriális hatás...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimna...  Vito Giaquinto gondolata  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jan Twardowski - Siessünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztinától  A Magyar Költészet napja alkal...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Sorsunk miatt...  40 felett  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Ismeretlen: Ikarusz monda  A Magyar Költészet napja alkal...  Sorsunk miatt...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Pitypang szökőkút  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mindent de mindent visszakap  Egyszerű  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata 
Bejegyzés Címkék
apostolok miután, szadduceusok pártja, börtön ajtaját, örök életről, angyal szava, főtanácsot &#8211, szolgák odaértek, börtönt ugyan, ajtók előtt, templomőrség parancsnoka, börtönbe vetettetek, templomban vannak, parancsnok szolgáival, világba jött, emberek jobban, igazságot cselekszi, világosságra megy, evangélium igéi, keresztény szeretet, földre hozott, mindenki fölött, földről való, földi dolgokról, mennyből való, felülmúl mindenkit, örök életet, féltékenységből, cselekedeteiből, tanúságtételét, nyilvánosságra, kiszabadultak, templomőrség, szamaritánus, benyitottunk, szadduceusok, világosságra, világosságot, történhetett, visszatértek, szentlelket, szeretetért, jelentették, megérkezett, hirdessétek, apostolokat, virradatkor, alkalmaztak, áldozatának, összehívták, parancsnoka, beállított, szolgáidat, tanították, evangélium, főtanácsot, keresztény, szentlecke, haláloddal, világosság, napvilágra, kerüljenek, megerősíti, üdvösséget, templomban, egyszülött, üdvözüljön, sötétséget, szolgáival, gyümölcsét, elővezette, elfogatták, vetettetek, háládatlan, kapcsoljuk, elképzelni, parancsnok, kinyitotta, templomba, szerették, tisztítsd, erőszakot, börtönben, igazmondó, elfogadja, tanúságot, könyvéből, hallatára, igazságot, mindenkit, cselekszi, találtunk, gyógyítsd, sebeinket, nyilvános, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.