Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Arcmasszázs gyakorlatsor
  2013-10-12 10:25:01, szombat
 
 


Arc. Az arc az egyetlen olyan területe testünknek, melyet szinte soha nem tudunk eltakarni a külvilág és magunk elöl sem (nem számítva a szélsőséges megoldásokat). Szervezetünk teljes bioenergetikai ,,térképét" is nem csak a lábon, kézen, fülön és pl. a teljes hátfelületen találhatjuk meg, de az arcon is. Testünket behálózó meridiánok (energiacsatornák) ,,távkapcsolatot" létesítenek az egyes szervek között, ezzel is segítve az energiablokkok feloldásának lehetőségét. A szem a lélek tükre, de a testünkben zajló energetikai állapotról, az esetleges energetikai egyensúly felborulásáról az arc adhat közvetlen információt. Az arc bőrének színe-fénye, simasága, tónusa, a ráncok elhelyezkedése és lefutása, erezettsége, szárazsága mind jelzés értékkel bír a szervezet (és a lelkivilág, érzelem) egészségi állapotáról. A folyadékhiány (→vízterápia), a vitamin és ásványi anyaghiány, a szervezet kémhatásának savas irányba való eltolódása, belső szervi gyulladásos és fertőzés okozta (pl. reflux, candida) folyamatok, keringési és vérképzési, rheumatikus, emésztőrendszeri problémák az alvási problémák, a stressz, mind tükröződnek az ,,arc-térképen".

A természetgyógyászatban az arcdiagnosztika tárgykörébe tartozik az arcon megfigyelhető elváltozások felmérése, tesztelése. A mindennapjainkban azonban leginkább a fáradtságot, a ,,nyúzottságot", vagy éppen a nyugodt, kisimult vonásokat figyeljük meg leginkább. Mint ahogyan a kéz vagy láb masszírozásával is hatást gyakorolhatunk az egész test és az egyes szervek energetikai ellátottságára, és feloldhatjuk az energetikai blokkokat, úgy az arctornával, illetve az arc masszírozásával is elláthatjuk magunkat új, frissítő energiaáramlattal. A fogak állapota szintén tájékozódási pontot nyújthat a szervezet, ill. egyes szervcsoportok állapotáról, így a fogak (egyes fogak) gyors romlása esetén célszerű az energetikailag a foghoz kapcsolódó adott szervet is megvizsgáltatni.

Az arc gyakorlatsort végezhetjük frissítő, vitalizáló célzattal, és ekkor fürgébben, gyorsabban megyünk végig a gyakorlatsoron, vagy ha a nyugalmat, a pihenést akarjuk szolgálni, akkor lassan, finoman és befelé figyelve végezzük el a feladatot. Lehetőség szerint tisztítsuk meg arcbőrünket a torna illetve masszázs előtt, használjunk vivő anyagot (olajat vagy krémet) hogy ne vongáljuk az arcbőrt és az izmokat (az arcbőr szuper hidratálásához egy tipp: kevés gyógyszertári fehér vazelint vigyen fel a vizes arcbőrére, majd vízzel masszírozza be arcbőrében a vazelint. Egészen addig vizezze arcát, míg be nem szívta a bőr a vazelint. A vazelin igen sok vizet köt magához, miközben puhítja is bőrét). Minden gyakorlatsort addig végezzük, amíg jólesik, illetve mivel érezni fogjuk az energiaáramlás elindulását, tudni fogjuk, hogy mikor kell átváltani a lazító simításokra vagy az arc egy új területére. Masszírozás után, ha van ideje rá, még legalább 5 percet gőz fölött puhítsa és tisztítsa tovább arcát, nyakát (forraljon fel fél liter vizet, majd hagyja kissé kihűlni, és keverjen a vízhez pl. egy teáskanál rózsavizet, vagy egyéb gyógynövényt). Ha nem szándékozik gőzölni, akkor helyezzen egy meleg, nedves törülközőt arcára és így pihenjen le.

Amennyiben fejfájás kínozza, a masszírozáshoz borsmenta olajat használjon, kiválóan fogja csökkenteni fájdalmát (egy kevés babaolajba cseppentsen 1-2 csepp borsmenta olajat, és kis körkörös mozdulatokkal masszírozza át vele halántékát). Reggelente ha felébredt, vagy napközben is ha elfáradt és szükségét érzi egy kis plusz energiának, masszírozza át a fülét is. Alulról fölfelé haladva jól masszírozza át a fülkagylót és a végén a fülkagyló szélét finom csipkedő mozdulatokkal is járja át (a fül masszírozásával az egész test vérellátását serkenthetjük). Ha viszket a szeme, ne a szemét kezdje el vakarni és nyomkodni, hanem a szemöldökét vakarja meg, illetve masszírozza át.

Nyugtató és egyensúlyozó hatás érhető el, ha lecsukott szem mellet, finom nyomást gyakorol rövid ideig a szem belső zugára, majd a szemöldök ívén és a szemgödör alsó területén végig haladva finom nyomkodó és kis kör-körös masszírozást végez ujjaival. Stressz esetén vagy a figyelem összpontosításának érdekében pár másodpercig gyakoroljon nyomást, és kis masszírozó mozdulatokat homloka függőleges középvonalának felső pontján, ahol kezdődnek a hajtövek (nem baj, ha fáj a pont, ez éppen a stresszt mutatja, illetve ezt kell oldani). Közben érezni is fogja, hogy igényli a mély belégzést és kilégzést.

Arcmasszázs gyakorlatsor:









Arcüreggyulladás, homloküreg gyulladás, a fül gyulladásos betegségeiben, megfázás (ezek lázas állapotaiban pedig kifejezetten tilos!), illetve az arcon lévő gennyes, gyulladásos bőrgyulladások esetén nem alkalmazható az arc masszázsgyakorlat!


Első gyakorlat: tenyerével takarja be az arcát, majd néhány másodpercig finoman nyomja kezét az arcához. Ezután simítsa kezét végig az arcon fül irányába, .. mintegy, letörölve a fáradtságot..

Második gyakorlat: simítsa végig a nyakát felfelé irányuló- és váltott kézmozdulatokkal, majd fordítsa fejét jobb oldalra és teljes tenyérrel finoman masszírozza, simítsa át a nyak bal oldalát. Majd balra fordítva fejét, ue. végezze el nyak jobb oldalán is. Ezután már előretekintve a tarkóját és vállait is átmasszírozhatja.

Harmadik gyakorlat: Finoman, nem húzva-nyúzva a bőrt, csipkedje át az állát nyaktól felfelé az állcsúcsig haladva, majd oldalirányba, azaz fülek irányába is. Ezután fejét kissé hátrabillentve, kunkorítsa visszafelé nyelvét (ezzel is feszítve az izmokat), és a (váltogatott) kézfejével finoman kezdje el paskolni az áll alatti területet.

Negyedik gyakorlat: Szájával képezzen egy nagy Ó betűt, majd mutató és középső ujjával masszírozza át állát és a fogsorhoz feszülő ajkait. Ezután lazításképpen teljes kezével simítsa át arcát az ajakzugtól haladva a fülek irányába.

Ötödik gyakorlat: Hunyja le a szemeit, és váltott kézmozdulatokkal simítson végig a homlokán az orrnyeregtől kezdve a hajtőig. Majd a középső ujjával erőteljesebb vonalakat húzva masszírozza át bőrét és izmait orrnyeregtől felfelé haladó egyenes mozdulatokkal, és ugyanezzel az erőteljesebb mozdulattal a szemöldöke ívét is.

Hatodik gyakorlat: Mutató és középső ujjával nagy körkörös mozdulatokat leírva masszírozza át homlokát a halántéka felé haladva, ezután lazításképpen ujjbegyével finoman és kis köröket ,,rajzolva" simítsa át homlokát (szintén kifelé, azaz a halánték felé haladva).

Hetedik gyakorlat: a szemkörnyékét mindig finoman kell masszírozni, és nem a szem alatti lágy részt masszírozzuk, hanem a szemgödör ívét és a szemöldökív vonalán haladva végezzük a mozdulatokat. Középső ujjával kis kör-körös mozdulatokkal induljon el az orrnyeregtől kifelé haladva, a szemöldöke alkossa a kör felső ívét. (Ha közvetlenül a szem alatti területet szándékozzuk masszírozni, akkor azt célszerűbb finom, apró ütögető mozdulatokat végezni, a szemránckrémet is így lehet hatékonyan bejuttatni a bőrbe, miközben fokozzuk a terület vérellátását is).

Nyolcadik gyakorlat: Egy kissé még finoman átcsipkedheti a szemöldökét, majd befejezésképpen ismételje meg az első gyakorlatot (kézzel betakarni az arcot, majd finoman nyomást gyakorolni az arcra).



A különböző alternatív természetgyógyászati- gyógymódok és alkalmazások (pl. bioenergetikai mozgásgyakorlatok), az egyén számára szükséges, ill. folyamatban lévő medicinális terápiát-kezelést soha nem helyettesítő - helyettesíthető, vagy azt önhatalmúlag ki- és felváltó - felváltható terápiás alkalmazások, csak a fizikai-lelki javulást és jóllétet, gyógyulást elősegítő és támogató kiegészítő gyógymódok!


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Címkék: emésztőrendszeri, kézmozdulatokkal, átmasszírozhatja, arcüreggyulladás, energiacsatornák, helyettesíthető, arcdiagnosztika, megvizsgáltatni, masszírozásával, befejezésképpen, távkapcsolatot, középvonalának, energiablokkok, hátrabillentve, energiaáramlás, felborulásáról, hidratálásához, masszírozáshoz, szervcsoportok, energetikailag, ellátottságára, gyakorolhatunk, gyakorlatsoron, szemránckrémet, elhelyezkedése, bioenergetikai, bőrgyulladások, mozdulatokkal, serkenthetjük, folyadékhiány, lazításképpen, előretekintve, megfigyelhető, betegségeiben, gyakorlatsort, átcsipkedheti, egyetlen olyan, szélsőséges megoldásokat, teljes hátfelületen, egyes szervek, energiablokkok feloldásának, lélek tükre, testünkben zajló, esetleges energetikai, ráncok elhelyezkedése, szervezet kémhatásának, alvási problémák, arcdiagnosztika tárgykörébe, arcon megfigyelhető, mindennapjainkban azonban, egész test, energetikai blokkokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Éretlen vers  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Adakozás  Radikális szeretet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  s immár én is felragyogva, ért...  A kételkedés kezelése  Albert Einstein gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Akik bántanak téged  Tavaszi kép  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zilahy Lajos gondolata  Sokan azt tartják  Fehér virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy lelki imádság  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Kerüld el az evangélium örömén...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Jó éjszakát  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kövesd a cowboyt!  Sose bánj semmit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Julian Brass gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A boldog családok mind hasonló...  Éretlen vers  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Facebookon kaptam  Elköszönt  Egy lelki imádság  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
egyetlen olyan, szélsőséges megoldásokat, teljes hátfelületen, egyes szervek, energiablokkok feloldásának, lélek tükre, testünkben zajló, esetleges energetikai, ráncok elhelyezkedése, szervezet kémhatásának, alvási problémák, arcdiagnosztika tárgykörébe, arcon megfigyelhető, mindennapjainkban azonban, egész test, energetikai blokkokat, fogak állapota, foghoz kapcsolódó, pihenést akarjuk, torna illetve, arcbőr szuper, vizes arcbőrére, vazelin igen, energiaáramlás elindulását, lazító simításokra, teáskanál rózsavizet, masszírozáshoz borsmenta, kevés babaolajba, fülkagyló szélét, szemét kezdje, szemöldökét vakarja, szem belső, szemöldök ívén, szemgödör alsó, stresszt mutatja, mély belégzést, arcon lévő, nyakát felfelé, állát nyaktól, állcsúcsig haladva, fogsorhoz feszülő, ajakzugtól haladva, fülek irányába, orrnyeregtől kezdve, középső ujjával, erőteljesebb mozdulattal, szemöldöke ívét, halántéka felé, halánték felé, szemkörnyékét mindig, szem alatti, szemgödör ívét, szemöldökív vonalán, orrnyeregtől kifelé, szemöldöke alkossa, terület vérellátását, első gyakorlatot, különböző alternatív, egyén számára, fizikai-lelki javulást, emésztőrendszeri, kézmozdulatokkal, átmasszírozhatja, arcüreggyulladás, energiacsatornák, helyettesíthető, arcdiagnosztika, megvizsgáltatni, masszírozásával, befejezésképpen, távkapcsolatot, középvonalának, energiablokkok, hátrabillentve, energiaáramlás, felborulásáról, hidratálásához, masszírozáshoz, szervcsoportok, energetikailag, ellátottságára, gyakorolhatunk, gyakorlatsoron, szemránckrémet, elhelyezkedése, bioenergetikai, bőrgyulladások, mozdulatokkal, serkenthetjük, folyadékhiány, lazításképpen, előretekintve, megfigyelhető, betegségeiben, gyakorlatsort, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 557
  • e Hét: 1847
  • e Hónap: 10517
  • e Év: 66450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.