Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 2. hét péntek 04.13
  2018-04-13 20:15:50, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az apostolok örvendezve fogadják, hogy Jézusért szenvedhetnek.
Amikor számon kérték az apostoloktól, miért tanítanak Jézusról, felállt a főtanács egyik tagja, egy Gamáliel nevű farizeus, az egész nép előtt tiszteletben álló törvénytudó. Egy kis időre kiküldte az apostolokat, majd beszédet intézett a többiekhez:
,,Izraelita férfiak! Fontoljátok meg jól, mit akartok tenni ezekkel az emberekkel! Nemrégiben föllépett ugyanis Teodás, aki nagyra tartotta magát, és mintegy négyszáz férfi csatlakozott hozzá. De megölték; mindazokat pedig, akik hittek benne, szétszórták és megsemmisítették.
Utána a népszámlálás idején a galileai Júdás lépett fel, és maga köré csábította a népet. Ő is elpusztult, és minden követője szétszóródott.
Ezért most is azt mondom nektek, hagyjátok békén ezeket az embereket, és engedjétek őket szabadon. Ha ez a törekvés vagy mozgalom emberektől származik, úgyis magától felbomlik. De ha Istentől van, nem tudjátok szétoszlatni őket, és úgy látszanék, mintha Isten ellen tusakodnátok."
Érvelését elfogadták. Behívatták az apostolokat, megbotoztatták őket, azután rájuk parancsoltak, hogy ne beszéljenek Jézusról. Majd szabadon engedték őket.
Ekkor örvendezve távoztak a főtanácsból, mert méltóknak bizonyultak, hogy Jézusért gyalázatot szenvedjenek. Továbbra is mindennap tanítottak. A templomban és a házakban hirdették Jézus Krisztust.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 5,34-42

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A csodás kenyérszaporítás.
Abban az időben Jézus átment a Galileai-tengernek, vagyis Tibériás-tavának a túlsó partjára. Nagy tömeg követte, mert látták a csodajeleket, amelyeket a betegeken végbevitt, Jézus fölment egy hegyre, és ott leült tanítványaival együtt. Közel volt húsvét, a zsidók ünnepe.
Amikor Jézus fölemelte szemét, és látta, hogy nagy tömeg jön feléje, így szólt Fülöphöz: ,,Honnan vegyünk kenyeret, hogy legyen mit enniük?" Ezt pedig azért kérdezte, hogy próbára tegye, mert ő tudta, hogy mit fog tenni.
,,Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset" - felelte Fülöp.
Az egyik tanítvány, András, Simon Péter testvére megszólalt: ,,Van itt egy fiú, akinél öt kenyér és két hal van, de mi ez ennyinek?" Jézus meghagyta: ,,Telepítsétek le az embereket!" Sok fű volt azon a helyen. Letelepedtek hát: szám szerint mintegy ötezren voltak csupán a férfiak.
Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta a letelepedett embereknek; ugyanígy (adott) a halból is, amennyit csak akartak. Amikor pedig jóllaktak, szólt tanítványainak: ,,Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba." Összeszedték, s tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyér maradékából, amit meghagytak azok, akik ettek.
Amikor pedig az emberek látták a csodajelet, amelyet Jézus végbevitt, így beszéltek: ,,Ez valóban az a próféta, aki a világba jön."
Amikor Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják vinni, hogy erőszakkal királlyá tegyék, ismét visszavonult a hegyre, egészen egyedül.
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,1-15
.........




Imádság
Édes Jézusom, eléd borulok, abban a biztos tudatban, hogy te megteheted azt is, amit én még csak el sem tudok képzelni. Ott akarlak szolgálni, ahol te akarod, bármi áron, bármi áldozat árán. Én magamtól semmit sem tudok tenni: nem tudok megalázkodni, de mondom neked és határozottan mondom: meg akarok alázkodni, szeretni akarom a megalázkodást, hogy testvéreim ne vegyenek sokba. Csukott szemmel és bizonyos örömmel vetem magam a megvetés, a szenvedés és elutasítás azon áradatába, ahová a te akaratod helyez. A szívembe hasít az ellenérzés, míg ezt mondom, de mégis megígérem neked: akarok szenvedni, akarok érted megvetett lenni!
Szent XXIII. János pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megsemmisítették, kenyérszaporítás, cselekedeteiből, tanítványainak, tanítványaival, megbotoztatták, megalázkodást, szétszóródott, szenvedhetnek, szétoszlatni, csodajeleket, megalázkodni, letelepedtek, népszámlálás, határozottan, telepítsétek, szenvedjenek, apostoloktól, tiszteletben, letelepedett, csatlakozott, tusakodnátok, összeszedték, parancsoltak, visszavonult, törvénytudó, maradékából, főtanácsból, fontoljátok, bizonyultak, szétszórták, apostolokat, beszéljenek, megteheted, nemrégiben, elpusztult, apostolok örvendezve, főtanács egyik, népszámlálás idején, galileai Júdás, törekvés vagy, házakban hirdették, csodás kenyérszaporítás, időben Jézus, túlsó partjára, betegeken végbevitt, zsidók ünnepe, egyik tanítvány, letelepedett embereknek, emberek látták, evangélium igéi, biztos tudatban, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztust, EVANGÉLIUM Szent János, Amikor Jézus, Simon Péter, Édes Jézusom, Szent XXIII,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus amikor fölment a hegyre,...  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Márciuzs 24.  Havasi gyopár  A pálma a győzelem és a diadal...  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Az izmaink nem csak testmozgás...  Sir Andrew Lloyd Webber  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokszor  Vérnyomáscsökkentés  virágvasárnap  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Öröknek hinni . . .  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Sok ember olyan,  Most - segíts meg Mária ,  Varázskönyv  A jó kedv a világon  Csak egy életed van....  Jó éjszakát  Nárciszok  Jó éjszakát  Görgess  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Öröknek hinni . . .  Táplálékok a máj egészségének ...  Válaszok a halál után  Esti képek  Nárcisz  Esti képek  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Esti képek  Szeretettel !  Alvó cica  A jó lelkek  Ködvirágok  Nem látom őket  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Virág lány  Talppontok közérthetően  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  képre írva  Esti képek  Minden kedves látogatómnak sze...  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Esti képek  Tibeti harangvirág  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Esti képek  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  A máj egészségének javítása te...  Táplálékok a máj egészségének ...  Soli Deo gloria  Vérnyomáscsökkentés  Esti kép  Talppontok közérthetően  Kinyílni egy beteg világban: v...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . . 
Bejegyzés Címkék
apostolok örvendezve, főtanács egyik, népszámlálás idején, galileai Júdás, törekvés vagy, házakban hirdették, csodás kenyérszaporítás, időben Jézus, túlsó partjára, betegeken végbevitt, zsidók ünnepe, egyik tanítvány, letelepedett embereknek, emberek látták, evangélium igéi, biztos tudatban, szívembe hasít, megsemmisítették, kenyérszaporítás, cselekedeteiből, tanítványainak, tanítványaival, megbotoztatták, megalázkodást, szétszóródott, szenvedhetnek, szétoszlatni, csodajeleket, megalázkodni, letelepedtek, népszámlálás, határozottan, telepítsétek, szenvedjenek, apostoloktól, tiszteletben, letelepedett, csatlakozott, tusakodnátok, összeszedték, parancsoltak, visszavonult, törvénytudó, maradékából, főtanácsból, fontoljátok, bizonyultak, szétszórták, apostolokat, beszéljenek, megteheted, nemrégiben, elpusztult, erőszakkal, csábította, észrevette, kiosztotta, emberekkel, embereknek, evangélium, gyalázatot, engedjétek, árpakenyér, elutasítás, csodajelet, ellenérzés, elfogadták, meghagytak, örvendezve, behívatták, szentlecke, templomban, mindazokat, tanítottak, kenyereket, testvéreim, megszólalt, többiekhez, emberektől, maradékot, töltöttek, embereket, fölemelte, látszanék, érvelését, végbevitt, amelyeket, betegeken, felbomlik, származik, tengernek, jóllaktak, hagyjátok, tanítvány, meghagyta, szedjétek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.