Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatalmas kormányzati kamu
  2015-07-30 19:15:30, csütörtök
 
  Hatalmas kormányzati kamu

Posted on 2015/07/30 Szerző: Admin


A munkanélküliek közel fele nem talál magának munkát, az állás nélkül töltött idő már meghaladja a 19 hónapot - ez derül ki a KSH tegnap közzé tett legfrissebb, az április-júniusi időszakról szóló jelentéséből. A kormányzat azonban, amely rövid távon már a teljes foglalkoztatottságot vizionálja, azt kürtölte világgá, hogy 1992 óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint jelenleg.
Összesen 4 millió 201 ezren dolgoztak Magyarországon április-júniusban, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 63,8 százalékra emelkedett - erről adott számot tegnap a KSH. A mérések kezdete, vagyis 1992 óta nem dolgoztak annyian, mint most. A munkanélküliség pedig tíz éve nem volt ilyen alacsony, az állástalanok száma az egy évvel korábbihoz képest 49 ezer fővel, 310 ezerre mérséklődött, a munkanélküliségi ráta pedig 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent - erről Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt.

meló
Eldicsekedett azzal is, hogy a közfoglalkoztatás nagyjából 45 ezerrel járult hozzá a foglalkoztatottság éves szinten 126 ezret meghaladó bővüléséhez április-júniusban, míg a migrációs mozgás következtében mintegy 13 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Ha az éves növekményből kivonjuk a közfoglalkoztatás és a migráció miatti bővülést, akkor is elmondható, hogy közel 70 ezren a versenyszférában találtak új munkalehetőséget, ami fontos eredmény - emelte ki az államtitkár.
Ezzel szemben Katona Tamás egyetemi tanár lapunknak elmondta, hogy a kormány által állandó jelleggel propagált közfoglalkoztatás nem alkalmas arra, hogy az embereket visszavezesse a versenyszférába, pedig már jelenleg is 200 ezer a közmunkások száma, és 2016-ban még tovább növekszik. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a közmunka nem értékteremtő, a költségvetés finanszírozza, és csak arra alkalmas, hogy ne kelljen segélyt fizetni. Ezt támasztja alá a Fidesz tegnapi nyilatkozata is: a párt célja a teljes foglalkoztatás, a kormánypárt politikájában ezért a munkahelyteremtés továbbra is az első, mert a munka működik, de a segély nem.
Az azonban tény - mondta Katona Tamás, hogy jelenleg - a közmunkások és a külföldön munkavállalóktól eltekintve - többen dolgoznak, mint egy esztendeje. Ennek nyilvánvaló oka, hogy az előző uniós gazdasági ciklus véghajrájában nagyon sok projekt valósult meg a támogatásokból, és ennek a lendülete még tart. Abban azonban minden elemző megegyezik, hogy 2015. második felében megtörik a munkanélküliség csökkenését eredményező tendencia. Ugyanakkor a munkanélküli állományban töltött átlagos idő már meghaladta 19 hónapot, vagyis emelkedő tendenciájú, az állástalanok közel fele több, mint egy éve keres munkát.
Elgondolkodtató - mint azt Czomba Sándor is elismerte -, hogy a fiatalok munkanélküliségi rátája 18 százalék körüli, bár az kétségtelen tény, hogy javuló tendenciát mutat.
A 7 százalék alatti munkanélküliségről szóló sikerkommunikáció a Fidesz-kormány legnagyobb átverése - mondta Gúr Nándor, a szocialisták foglalkoztatáspolitikusa. Ha a foglalkoztatottak számából levonjuk a közmunkások százezreit, a külföldön dolgozók százezreit, valamint a diákmunkások százezreit, a munkanélküliekhez pedig hozzáadjuk azokat, akik a kormány trükkös statisztikájában ma már nem szerepelnek, kiábrándító adatot kapunk: a valódi munkahelyek száma a mai napig nem éri el a válság előtti szintet sem. Ha a fideszes reformok működnének, akkor nem menekülne tömegesen nyugatra a Balaton melletti vendéglátóegységekből a jól képzett magyar munkaerő, és nem kellene tombolával kisorsolni, hogy ki lehet közmunkás Nyíregyházán - érvelt Gúr Nándor.
(stop)
Bal-Rad komm: A közmunkáról, annak hatékonyságáról nem is érdemes szót ejteni! Értékteremtésről pedig végképp nem beszélhetünk! Ám a statisztikák-és a qrmányzati “munkahelyteremtési ertőfeszítések"-szidolozására tökéletesen megfelel. Kiváltképpen úgy, ha a statisztikák szerint valaki egy hónapban akár csak egy órát bejelentett munkával tölt, már egész hónapban dolgozóként kezeli a qrmányzati VETÍTŐRENDSZER!
Valójában a magyarországi munkanélküliségi mutatók 15-17 százalék közötti munkanélküliséget kellene hogy mutassanak-reális statisztikai adatok, és körülmények feltérképezése esetén. Persze akkor a szép színes kép csak egy randa mázolmány lehetne.
Ám készül már a Nagy Kivitelezése a MINDEN MAGYAR DOLGOZZON tervnek. Aminek eredményeképp nem lesz sorshúzás sehol! CSAK SORS HÚZÁS!
Gúr Nándor pedig...-hát elmehet a 3,14-csába! A politikai maffiájával együtt!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/30/hatalmas-kormanyzati-kamu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyszférában, munkavállalóktól, munkalehetőséget, statisztikájában, munkanélküliségi, értékteremtésről, hatékonyságáról, munkanélküliség, elgondolkodtató, munkaerőpiacért, versenyszférába, foglalkoztatási, százalékponttal, nemzetgazdasági, feltérképezése, foglalkoztatás, munkanélküliek, magyarországon, ertőfeszítések, támogatásokból, vetítőrendszer, finanszírozza, eredményeképp, véghajrájában, következtében, politikájában, visszavezesse, magyarországi, szidolozására, eldicsekedett, mérséklődött, statisztikai, statisztikák, növekményből, kivitelezése, államtitkára, munkanélküliek közel, állás nélkül, április-júniusi időszakról, kormányzat azonban, 15-64 évesek, mérések kezdete, munkanélküliség pedig, állástalanok száma, munkanélküliségi ráta, közfoglalkoztatás nagyjából, migrációs mozgás, foglalkoztatottak száma, éves növekményből, migráció miatti, versenyszférában találtak, kormány által, Czomba Sándor, Nemzetgazdasági Minisztérium, Katona Tamás, Nagy Kivitelezése, MINDEN MAGYAR DOLGOZZON, CSAK SORS HÚZÁS,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fekete-erdő desszert  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png csokor  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Mi lenne ha  Nem számIt  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Hogy lehet megtartani  Soha ne kedvezz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kislány  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Sose bánj semmit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó éjszakát  Idő  Őrizkednünk kell...  Akarat  Irgalom és ítélet  Png ház  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Minden harmadik...  Reggel van  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Németh László tollából  A Megváltó szolgálatában  Png fotel  Albert Einsteinről  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Adakozás  Minden harmadik...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy bizonyos határt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png kutya  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
munkanélküliek közel, állás nélkül, április-júniusi időszakról, kormányzat azonban, 15-64 évesek, mérések kezdete, munkanélküliség pedig, állástalanok száma, munkanélküliségi ráta, közfoglalkoztatás nagyjából, migrációs mozgás, foglalkoztatottak száma, éves növekményből, migráció miatti, versenyszférában találtak, kormány által, embereket visszavezesse, közmunkások száma, szakember felhívta, figyelmet arra, költségvetés finanszírozza, párt célja, teljes foglalkoztatás, kormánypárt politikájában, munkahelyteremtés továbbra, munka működik, azonban tény, külföldön munkavállalóktól, előző uniós, munkanélküliség csökkenését, munkanélküli állományban, állástalanok közel, fiatalok munkanélküliségi, kétségtelen tény, foglalkoztatottak számából, közmunkások százezreit, külföldön dolgozók, diákmunkások százezreit, munkanélküliekhez pedig, kormány trükkös, valódi munkahelyek, válság előtti, fideszes reformok, qrmányzati &#8220, statisztikák szerint, hónapban akár, órát bejelentett, qrmányzati VETÍTŐRENDSZER, magyarországi munkanélküliségi, szép színes, randa mázolmány, politikai maffiájával, versenyszférában, munkavállalóktól, munkalehetőséget, statisztikájában, munkanélküliségi, értékteremtésről, hatékonyságáról, munkanélküliség, elgondolkodtató, munkaerőpiacért, versenyszférába, foglalkoztatási, százalékponttal, nemzetgazdasági, feltérképezése, foglalkoztatás, munkanélküliek, magyarországon, ertőfeszítések, támogatásokból, vetítőrendszer, finanszírozza, eredményeképp, véghajrájában, következtében, politikájában, visszavezesse, magyarországi, szidolozására, eldicsekedett, mérséklődött, statisztikai, statisztikák, növekményből, kivitelezése, államtitkára, nyíregyházán, beszélhetünk, állástalanok, jelentéséből, munkanélküli, szocialisták, nyilatkozata, költségvetés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.