Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kezelhetetlen a menekültáradat: az emberek aggódnak, erősödi
  2015-07-31 10:07:16, péntek
 
  Kezelhetetlen a menekültáradat: az emberek aggódnak, erősödik a szélsőjobb


Káncz Csaba, 2015. július 31., 08:18
Privátbankár


A Németországot elárasztó menedékkérők megrázzák a tartományok pénzügyi kereteit és erősen tesztelik a lakosság szolidaritásának határait. A német eurószkeptikus párt radikalizálódik, a vezetést egy olyan szászországi hölgy vette át, aki a drezdai iszlám-ellenes mozgalommal együttműködésre törekszik.

Felkészülni, vigyáz, kész, start! Jöjjön el a Privátbankár.hu Pályázat - Start 2015 konferenciára, ahol mindent megtudhat a most startoló pályázatokról!
Ott lesznek, akik osztják, ott lesznek, akik írják és ott lesznek a nyertesek is!
Legyen ott Ön is!
Menekülttábor Németországban. Forrás: EPA
Menekülttábor Németországban. Forrás: EPA

A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) 2015 első hat hónapjában 179 037 új menedékjogi kérelmet regisztrált, ami 132,2 százalékos növekedés éves szinten, pedig tavaly a délszláv háború kezdete, azaz a kilencvenes évek eleje óta a legtöbb kérelem érkezett. A BAMF előrejelzése szerint az év végéig minden korábbinál többen, 400-450 ezren kérnek menedékjogot Németországban.

Mindez nem marad ellenhatás nélkül a társadalom bizonyos köreiben. A német belügyminisztérium legutóbbi kimutatása szerint az év első fél évben 202 alkalommal ért támadás menedékkérőket befogadó otthonokat, állomásokat. Ez majdnem 20 százalékkal több, mint a tavaly egész évben regisztrált 170 eset. Az idén a január-júniusi időszakban feljegyzett 202 ügy közül 173-ban az elkövetők szélsőjobboldali beállítottságú emberek voltak.
Hirdetés

Tartományok teljesítőképességük határán

A menekültügyi rendszert és a menedékkérőket elszállásoló tartományokat erősen megterheli a hullám, sok embert már csak sátrakban, konténerekben, tornatermekben tudnak elhelyezni, és a tartományi kormányok a pénzügyi támogatás növelését sürgetik a szövetségi kormánynál. A 16 német tartománynak együttvéve legkevesebb 5 milliárd euróra lesz szüksége az idén a menekültügyi ellátórendszer fenntartására, ami azt jelenti, hogy a költségek bőven megduplázódnak a tavalyi 2,2 milliárdhoz képest.

A német sajtó a lakosság szolidaritásának lehetséges határáról cikkezik, amely szerint “amíg egy kiszolgált nadrágról vagy régi gyerekbicikliről van szó, mindenki szívesen lemond javakról", de más a helyzet, ha csökken a családi ház értéke, mert a szomszédban menekültszállást alakítanak ki. A lapok szerint a lakosság nagy részére a “korlátozott jószívűség" jellemző, ami azt jelenti, hogy az áldozatvállalás nem mehet a jólét rovására.

Példának okáért a baden-württembergi Heidelbergben egy rendezvényen több száz feldühödött helyi lakos kifütyülte Bilkay Öney tartományi integrációs minisztert, és végül Winfried Kretschmann miniszterelnöknek kellett a városba utaznia, hogy megnyugtassa a lakosságot. A feszültséget egy korábban az amerikai hadsereg által használt területen kialakított menekültszállás okozza, amelyet 500 fő befogadására terveztek, de már 2600 menedékkérő lakik benne. Kretschmann több rendőrt és szociális munkást ígért. A helyiek nagy lármára, szemetelésre panaszkodnak, és beszámoltak szexuális zaklatásról is.

A radikalizálódó német eurószkeptikus mozgalom

Sok centrista német politikus aggódik amiatt, hogy ez a feszültség a szélsőjobb malmára hajthatja a vizet. Valóban, egy Drezda melletti sátortábor felállítása új felhajtóerőt adott az iszlám-kritikus Pegida mozgalomnak.

Ez a mozgalom pedig hetekkel ezelőtt sikerrel betette a lábát a két éve megalapított Alternatíva Németországért (AfD) nevű eurószkeptikus párt vezetésébe is. Az a szászországi Frauke Petry lett ugyanis július elején az AfD elnöke, aki a párt elnökjelölő kongresszusán bejelentette, hogy nem szabad megijedni attól, ha valaki jobboldali pártként aposztrofálja őket, és jelezte, hajlandó párbeszédre a Pegidával.

Az AfD a 2014-es EP-választáson 7 százalékot elérve már egyértelmű jelzést adott arra, hogy számolni kell velük nemcsak tartományi, de szövetségi szinten is. De a párt a keményvonalas jobboldali szavazók begyűjtésével főként a keletnémet tartományokban aratott komoly sikereket a tavalyi tartományi választásokon: Szászország 9,7 százalék, Türingia 10,6 százalék, Brandenburg 12,2 százalék.

Káncz Csaba jegyzete


http://privatbankar.hu/makro/kezelhetetlen-a-menekultaradat-az-emberek-aggodnak-e rosodik-a-szelsojobb-284161

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolidaritásának, szélsőjobboldali, gyerekbicikliről, menekültszállást, áldozatvállalás, együttműködésre, menekültszállás, radikalizálódik, beállítottságú, menedékkérőket, németországban, tartományokban, menekültáradat, eurószkeptikus, menekultaradat, megduplázódnak, tornatermekben, németországért, radikalizálódó, ellátórendszer, heidelbergben, pályázatokról, kongresszusán, menekülttábor, aposztrofálja, keményvonalas, fenntartására, kezelhetetlen, németországot, konténerekben, tartományokat, választásokon, konferenciára, begyűjtésével, felhajtóerőt, tartománynak, emberek aggódnak, tartományok pénzügyi, lakosság szolidaritásának, német eurószkeptikus, olyan szászországi, drezdai iszlám-ellenes, most startoló, német szövetségi, délszláv háború, kilencvenes évek, legtöbb kérelem, társadalom bizonyos, tavaly egész, elkövetők szélsőjobboldali, menekültügyi rendszert, menedékkérőket elszállásoló, Káncz Csaba, Menekülttábor Németországban, Bilkay Öney, Winfried Kretschmann, Alternatíva Németországért, Frauke Petry,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  1848. március 15-én  Március 15-re emlékve  A szív és a cselekvés egységes...  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Alvó kislány  A kávé  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Nyíljatok meg  Magyarország ilyen hely.  Atyám !  ...és mégis ráismersz  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi a különbség  Aztán itt van egy másik szerep...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Alvó baby  Facebookon kaptam  Por  Ne engedd el kezem!  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Kokárda  Március 15 emlékére virágba bo...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Az embernek fiatal korában van  Alvó cica  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Akinek vaj van a fején...  Dóró Sándor: Ma  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Dóró Sándor: Ma  Jó éjszakát  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  A kávé  Dóró Sándor: Tétova lét  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Kokárda  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Őri István - Dal az életről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csendes éjszakán  mindent a népért...  Esti kép  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Por  A magyar sajtó napja március 1...  Minden jónak végeszakad egysze... 
Bejegyzés Címkék
emberek aggódnak, tartományok pénzügyi, lakosság szolidaritásának, német eurószkeptikus, olyan szászországi, drezdai iszlám-ellenes, most startoló, német szövetségi, délszláv háború, kilencvenes évek, legtöbb kérelem, társadalom bizonyos, tavaly egész, elkövetők szélsőjobboldali, menekültügyi rendszert, menedékkérőket elszállásoló, tartományi kormányok, pénzügyi támogatás, szövetségi kormánynál, menekültügyi ellátórendszer, költségek bőven, német sajtó, kiszolgált nadrágról, szomszédban menekültszállást, lapok szerint, lakosság nagy, jólét rovására, rendezvényen több, városba utaznia, amerikai hadsereg, helyiek nagy, radikalizálódó német, szélsőjobb malmára, iszlám-kritikus Pegida, mozgalom pedig, párt elnökjelölő, 2014-es EP-választáson, keményvonalas jobboldali, keletnémet tartományokban, tavalyi tartományi, szolidaritásának, szélsőjobboldali, gyerekbicikliről, menekültszállást, áldozatvállalás, együttműködésre, menekültszállás, radikalizálódik, beállítottságú, menedékkérőket, németországban, tartományokban, menekültáradat, eurószkeptikus, menekultaradat, megduplázódnak, tornatermekben, németországért, radikalizálódó, ellátórendszer, heidelbergben, pályázatokról, kongresszusán, menekülttábor, aposztrofálja, keményvonalas, fenntartására, kezelhetetlen, németországot, konténerekben, tartományokat, választásokon, konferenciára, begyűjtésével, felhajtóerőt, tartománynak, rendezvényen, megalapított, elszállásoló, előrejelzése, menekültügyi, feszültséget, menedékjogot, bevándorlási, württembergi, szemetelésre, panaszkodnak, megnyugtassa, befogadására, szászországi, privátbankár, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 1925
  • e Hónap: 18718
  • e Év: 151635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.