Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 6. hét hétfő 05.07
  2018-05-07 10:07:52, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az Úr megnyitja a hívek lelkét, hogy figyelemmel hallgassák Pál szavait.
Pál éjszakai látomása után, Troászban tengerre szálltunk. Megérkeztünk Szamotrákiába, majd másnap Neápoliszba, innen meg Filippibe, amely Macedónia azon részének legjelentősebb városa, kolóniája volt. Néhány napig ebben a városban maradtunk.
Szombaton kimentünk a város kapuján kívül a folyóhoz, mert úgy tudtuk, hogy ott van az imádság helye. Letelepedtünk, és beszélni kezdtünk a körénk gyűlt asszonyokhoz. A hallgatóság között volt egy Lídia nevű istenfélő bíborárus asszony Tiatíra városából. Ennek az Úr megnyitotta szívét, hogy figyelemmel hallgassa Pál szavait. Háza népével együtt megkeresztelkedett, és utána így rimánkodott: ,,Ha véleményetek szerint az Úr híve vagyok, térjetek be házamba, és ott vegyetek szállást!"
És erővel rá is vett minket erre.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 16,11-15

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Szentlélek, az Igazság Lelke tesz tanúságot a Fiúról.
Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz:
Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem vagytok!
Azért mondtam ezt nektek, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Ezeket azért mondtam el nektek, hogy amikor eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 15,26-16,4a

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te meghívsz minket, hogy téged kövessünk és vezetéseddel eljussunk a mennyei Atyához. Meghívsz, hogy tőled tanuljunk és szolgálatodba álljunk. Tudjuk, hogy tanítványodként ugyanaz a sorsunk, mint a tiéd, aki mesterünk és tanítónk vagy. Nem akarjuk kikerülni a keresztutat. Nem keresünk más utat, ami könnyebbnek tűnhet. Azzal a szándékkal hallgatjuk szavaidat, hogy azok szerint éljünk. Hozzád hasonlóan engedelmeskedünk a mennyei Atyának, mert hisszük, hogy türelemmel viselt szenvedéseink jutalma az örök élet és az örökké tartó boldogság lesz. Segíts minket az üdvösségre!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Jézus tovább folytatja azokat a gondolatokat, amelyek arról szólnak, hogy mit tegyenek tanítványai, ha a világ részéről ellenségeskedéssel, gyűlölettel találkoznak. Nem elmenekülni kell az ilyen helyzetek elől, hanem fel kell ismerni azt, hogy éppen ezek a helyzetek adnak lehetőséget a Krisztusról szóló tanúságtételre. Távozása után az Úr azért küldi el az Atyától a Szentlelket, hogy ebben a tanúságtételben segítségére legyen övéinek. Az Egyház tapasztalata, hogy Krisztus ígérete a Szentlélek elküldésére vonatkozóan pünkösdkor valóban beteljesül, és a Lélek jelenléte, működése azóta is érezhető. A Szentlélek elsőként az apostolokat tölti el a tanúságtétel erejével, hogy elmondhassák mindazt, amit Mesterük mellett átéltek. Egyrészt történeti tanúk ők, akik a Krisztus-eseményt hirdetik, másrészt hitbeni tanúk, akik megértették az Úr megváltó küldetését és hittek abban, hogy az Atya küldötteként tett mindent.
A tanúságtétel ebből a szempontból a hit terjesztését jelenti. A Szentlélek ugyanis kiárad a későbbi korokban is mindazokra, akik Krisztust követik és őket is tanúságtételre ösztönzi. Az ő esetükben az időbeli távolság miatt már nem beszélünk történeti tanúságról, hitbeliről viszont annál inkább. Hívő emberként így kapcsolódunk be az Egyház apostoli küldetésébe: a hit szerinti életünk másokban is hitet ébreszt.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedünk, tanítványodként, tanúságtételben, cselekedeteiből, tanúságtételre, botránkozzatok, legjelentősebb, szamotrákiába, szenvedéseink, letelepedtünk, szolgálatodba, zsinagógákból, tapasztalata, megérkeztünk, apostolaihoz, elmondhassák, tanúságtétel, asszonyokhoz, kapcsolódunk, vezetéseddel, gondolatokat, terjesztését, küldötteként, véleményetek, hallgatóság, segítségére, szempontból, elküldésére, megértették, rimánkodott, figyelemmel, apostolokat, vonatkozóan, megnyitotta, lehetőséget, szolgálatot, hívek lelkét, városban maradtunk, város kapuján, imádság helye, körénk gyűlt, hallgatóság között, utolsó vacsorán, evangélium igéi, mennyei Atyához, szándékkal hallgatjuk, mennyei Atyának, örök élet, örökké tartó, világ részéről, ilyen helyzetek, helyzetek adnak, Apostolok Cselekedeteiből, Megérkeztünk Szamotrákiába, EVANGÉLIUM Szent János, Igazság Lelke, Jézus Krisztus, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éljen a magyar szabadság!  Csörög a telefonom  Szabó Norbert – Szabadsá...  Intelem  A közszereplő  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Rochefoucauld - a bölcs  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Márciusi eső  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Sötétség és világosság  A közszereplő  Sötétség és világosság  Éljen a magyar szabadság!  Nem kellett volna!  Március 15-re emlékve  Amikor még rangja volt...  Esti kép  Tavaszról álmodom,  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Dóró Sándor: Ma  A gyász  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Mi a különbség  Üdvözöllek az oldalamon  Keresd azt a valakit,...  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  A közszereplő  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Őri István - Dal az életről  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nemzeti  Müller Péter tollából  Isteni zsebkendők  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Nem kell ide békemenet  Ne feledjük: a föld jóval több...  A csonk és a facsemete  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Csendes éjszakán  Őri István - Dal az életről  Szép estét  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Isten áldja  Síró nő  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Törött csészék  Könnyáztatta asszonysorsok  Evan Esar tollából 
Bejegyzés Címkék
hívek lelkét, városban maradtunk, város kapuján, imádság helye, körénk gyűlt, hallgatóság között, utolsó vacsorán, evangélium igéi, mennyei Atyához, szándékkal hallgatjuk, mennyei Atyának, örök élet, örökké tartó, világ részéről, ilyen helyzetek, helyzetek adnak, tanúságtételben segítségére, apostolokat tölti, tanúságtétel erejével, tanúságtétel ebből, későbbi korokban, időbeli távolság, engedelmeskedünk, tanítványodként, tanúságtételben, cselekedeteiből, tanúságtételre, botránkozzatok, legjelentősebb, szamotrákiába, szenvedéseink, letelepedtünk, szolgálatodba, zsinagógákból, tapasztalata, megérkeztünk, apostolaihoz, elmondhassák, tanúságtétel, asszonyokhoz, kapcsolódunk, vezetéseddel, gondolatokat, terjesztését, küldötteként, véleményetek, hallgatóság, segítségére, szempontból, elküldésére, megértették, rimánkodott, figyelemmel, apostolokat, vonatkozóan, megnyitotta, lehetőséget, szolgálatot, szentlelket, neápoliszba, küldetésébe, keresztutat, könnyebbnek, gyűlölettel, tanítványai, elmenekülni, találkoznak, krisztusról, szentlélek, benneteket, hallgatjuk, szentlecke, küldetését, vigasztaló, szándékkal, evangélium, pünkösdkor, elmélkedés, üdvösségre, megmondtam, türelemmel, beteljesül, hitbeliről, tanúságról, hallgassák, mindazokra, maradtunk, beszélünk, származik, történeti, kövessünk, eljussunk, kimentünk, tanuljunk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1451
  • e Hét: 5041
  • e Hónap: 25724
  • e Év: 228637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.