Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pünkösdvasárnap 05.20
  2018-05-19 07:59:08, szombat
 
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen (az emeleti teremben) mindnyájan együtt voltak az apostolok. Hirtelen zúgás támadt az égből, mintha heves szélvihar közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol együtt voltak. Majd lángnyelvek tűntek fel, és szétoszolva leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és nyelveken kezdtek beszélni, ahogyan a Lélek indította őket.
Ez idő tájt vallásos férfiak tartózkodtak Jeruzsálemben, minden népből az ég alatt. Amikor ez a zúgás támadt, nagy tömeg verődött össze. Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek. Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: ,,Nem Galileából valók mindnyájan, akik itt beszélnek? Hogyan hallhatja hát őket mindegyikünk a saját nyelvén, amelyben született? Mi, pártusok, médek, elamiták; és Mezopotámiának, Judeának, Kappadóciának, Pontusznak, Ázsiának, Frigiának és Pamfiliának lakói; Egyiptomból, a líbiai Ciréne vidékéről és Rómából való zarándokok; zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: mi mindannyian úgy halljuk, hogy a mi nyelvünkön hirdetik Isten csodás tetteit!"
Ez az Isten igéje.
ApCsel 2,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim! Senki sem mondhatja magától: ,,Jézus az Úr!", csak a Szentlélek által. A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a csodajelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. A Lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. A test ugyan egy, de sok tagja van. A testnek ez a sok tagja mégis egy test. Így van ez Krisztussal is. Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk keresztségünk által: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok vagyunk. Valamennyiünket ugyanaz a Lélek töltött el.
Ez az Isten igéji

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Testvéreim! Kérlek benneteket, hogy lélek szerint éljetek, s akkor majd nem teljesítitek a test kívánságait. A test ugyanis a lélek ellen tusakodik, a lélek meg a test ellen. Ellentétben állnak egymással, s így nem azt teszitek, amit szeretnétek. Vezessen benneteket a lélek, akkor nem vagytok alávetve a törvénynek. A test cselekedetei nyilvánvalóak: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodás, vetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Mint már előbb mondtam, most ismét kijelentem: Akik ilyeneket művelnek, nem öröklik Isten országát.
A Lélek gyümölcsei viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény. Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően.
Ez az Isten igéje.
1Kor 12,3b-7.12-13 vagy Gal 5,16-25

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Amikor a hét első napján (húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: ,,Békesség nektek!" Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: ,,Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: ,,Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot."
Ezek az evangélium igéi.

Szentkép,A keresztény egyházi ünnep története,Pünkösdi Szentkép,A Szentlélek hét ajándéka,Böjte Csaba PÜNKÖSD,A Szentlélek tanúsítja, hogy Isten gyermekei .
...... ...........


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Szenvedése előtt Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok. Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Hanem amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek. Minden, ami az Atyáé az enyém is. Azért mondtam, hogy az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 20,19-23 vagy Jn 15,26-27;16,12-15

...... ........... ..........



...... .............



Képeket Kőszegi Marika szerkesztette.
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Címkék: szenvedélyeikkel, önmegtartóztatás, meglepetésükben, ellenségeskedés, cselekedeteiből, valamennyiünket, tisztátalanság, tanítványaihoz, húsvétvasárnap, megbocsátjátok, mezopotámiának, tanítványoknak, korintusiakhoz, kívánságaikkal, tanítványokat, keresztségünk, jeruzsálemben, részegeskedés, kappadóciának, leereszkedtek, nyilvánvalóak, szerkesztette, mindannyiukat, bálványimádás, mindegyikükre, megismételte, teljesítitek, beesteledett, tartózkodtak, mindegyikünk, viszálykodás, viselkedjünk, mondanivalóm, cselekedetei, kérdezgették, kicsapongás, emeleti teremben, zúgás támadt, saját nyelvén, líbiai Ciréne, lelki adományok, test ugyan, testté lettünk, test kívánságait, test ugyanis, lélek ellen, test ellen, test cselekedetei, zsidóktól való, bocsánatot nyer, evangélium igéi, keresztény egyházi, Apostolok Cselekedeteiből, SZENTLECKE Szent Pál, Akik Krisztus Jézushoz, EVANGÉLIUM Szent János, Pünkösdi Szentkép, Böjte Csaba PÜNKÖSD, Igazság Lelke, Képeket Kőszegi Marika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Popper Péter szavai  Nem méltó hozzád  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes délutánt kívánok  Alvó cicák  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes délutánt kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kutya  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyi telefonál  Nevem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét  Akarat  Alázat  képre írva  Albert Einstein gondolata  Őrizkednünk kell...  Nem tudhatod  Reggel van  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogy lehet megtartani  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem számIt  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ágai Ágnes – Csendélet  Kaffka_Margit  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mi lenne ha  Kövesd a cowboyt!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A sors  Png virág  Radikális szeretet  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
emeleti teremben, zúgás támadt, saját nyelvén, líbiai Ciréne, lelki adományok, test ugyan, testté lettünk, test kívánságait, test ugyanis, lélek ellen, test ellen, test cselekedetei, zsidóktól való, bocsánatot nyer, evangélium igéi, keresztény egyházi, teljes igazságra, jövendőt fogja, enyémből kapja, szenvedélyeikkel, önmegtartóztatás, meglepetésükben, ellenségeskedés, cselekedeteiből, valamennyiünket, tisztátalanság, tanítványaihoz, húsvétvasárnap, megbocsátjátok, mezopotámiának, tanítványoknak, korintusiakhoz, kívánságaikkal, tanítványokat, keresztségünk, jeruzsálemben, részegeskedés, kappadóciának, leereszkedtek, nyilvánvalóak, szerkesztette, mindannyiukat, bálványimádás, mindegyikükre, megismételte, teljesítitek, beesteledett, tartózkodtak, mindegyikünk, viszálykodás, viselkedjünk, mondanivalóm, cselekedetei, kérdezgették, kicsapongás, feszítették, pártoskodás, szentlelket, egyiptomból, fajtalanság, pamfiliának, megdöbbenés, félelmükben, csodálkozva, mindannyian, szeretnétek, megfelelően, ellentétben, bocsátjátok, kívánságait, szétoszolva, krisztussal, szolgálatok, lángnyelvek, mindnyájan, benneteket, ajándékait, véghezvisz, galileából, használjon, különfélék, testvéreim, bocsánatot, zarándokok, irigykedés, csodajelek, vetélkedés, evangélium, kijelentem, veszekedés, pontusznak, gyilkosság, megdicsőít, közeledett, szentlélek, gyümölcsei, elérkezett, vigasztaló, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.