Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2018. május 20., pünkösdvasárnap
  2018-05-20 14:06:37, vasárnap
 
  ...... ......


Szenvedése előtt Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok. Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Hanem amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek. Minden, ami az Atyáé az enyém is. Azért mondtam, hogy az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek.

OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen (az emeleti teremben) mindnyájan együtt voltak az apostolok. Hirtelen zúgás támadt az égből, mintha heves szélvihar közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol együtt voltak. Majd lángnyelvek tűntek fel, és szétoszolva leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és nyelveken kezdtek beszélni, ahogyan a Lélek indította őket.
Ez idő tájt vallásos férfiak tartózkodtak Jeruzsálemben, minden népből az ég alatt. Amikor ez a zúgás támadt, nagy tömeg verődött össze. Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek. Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: ,,Nem Galileából valók mindnyájan, akik itt beszélnek? Hogyan hallhatja hát őket mindegyikünk a saját nyelvén, amelyben született? Mi, pártusok, médek, elamiták; és Mezopotámiának, Judeának, Kappadóciának, Pontusznak, Ázsiának, Frigiának és Pamfiliának lakói; Egyiptomból, a líbiai Ciréne vidékéről és Rómából való zarándokok; zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: mi mindannyian úgy halljuk, hogy a mi nyelvünkön hirdetik Isten csodás tetteit!"
Ez az Isten igéje.
ApCsel 2,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim! Senki sem mondhatja magától: ,,Jézus az Úr!", csak a Szentlélek által. A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a csodajelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. A Lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. A test ugyan egy, de sok tagja van. A testnek ez a sok tagja mégis egy test. Így van ez Krisztussal is. Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk keresztségünk által: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok vagyunk. Valamennyiünket ugyanaz a Lélek töltött el.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Testvéreim! Kérlek benneteket, hogy lélek szerint éljetek, s akkor majd nem teljesítitek a test kívánságait. A test ugyanis a lélek ellen tusakodik, a lélek meg a test ellen. Ellentétben állnak egymással, s így nem azt teszitek, amit szeretnétek. Vezessen benneteket a lélek, akkor nem vagytok alávetve a törvénynek. A test cselekedetei nyilvánvalóak: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodás, vetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Mint már előbb mondtam, most ismét kijelentem: Akik ilyeneket művelnek, nem öröklik Isten országát.
A Lélek gyümölcsei viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény. Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően.
Ez az Isten igéje.
1Kor 12,3b-7.12-13 vagy Gal 5,16-25

Imádság
Urunk, Istenünk, segíts minket annak megértésében, hogy a Szentlélek ajándék, a te ajándékod, és ugyanígy az életet is mindig ajándéknak, a te ajándékodnak tekintsük. Tégy minket az élet evangéliumának hirdetőivé, ünneplőivé és szolgálóivá. Élj bennünk mindenkor Szentlelked által, hogy élet legyen bennünk, s egykor eljussunk az örök életre. Indítson bennünket a Szentlélek, hogy Krisztushoz méltóan éljünk és életünkkel az ő evangéliumát hirdessük!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Megtérésre indító Szentlélek
János evangélista sajátos módszere, hogy kiemel Jézus életéből egy eseményt, amelyet csak röviden ír le, majd pedig részletesen kifejti annak értelmét, üzenetét. Egy ilyen jelenetet olvasunk ma, pünkösd ünnepén az evangéliumban. A Szentlélek megígérésének és kiáradásának szűkszavú leírása miatt helyénvalónak tűnik, ha a mondanivaló kifejtése előtt részleteiben is szemléljük a pünkösdi eseményt, amelyhez Szent Lukács művét, az Apostolok cselekedeteit hívjuk segítségül.
Az Úr mennybemenetelét követően az apostolok minden nap összegyűlnek és imádkozva várják Jézus ígéretének beteljesedését, a Szentlélek eljövetelét. Nem tudják még, hogy mi is fog történni, nem sejtik, hogy mit fognak megtapasztalni, és arról sincs elképzelésük, hogy mire fogja indítani őket a Lélek. Csak annyit tudnak, hogy meg kell nyitniuk önmagukat a Szentlélek befogadására. Lukács leírása szerint a harmadik isteni személy, a Szentlélek szélzúgás kíséretében jött el és lángnyelvek alakjában ereszkedett le az apostolokra. A Lélek hatására ők különféle nyelveken kezdtek beszélni, tanúságot tenni Jézus haláláról és feltámadásáról, s így a különböző tartományokból az ünnepre Jeruzsálembe érkező, más-más nyelvű zarándokok mindegyik úgy hallotta, úgy értette, hogy az ő nyelvén hirdetik Isten megváltó tettét. A korábban bezárkózó apostolok félelme megszűnik, bátran indulnak, hogy a nagy nyilvánosság előtt beszéljenek Jézusról (vö. ApCsel 2,1-11).
Mi a jelentősége a Szentlélek eljövetelének? E kérdés pontos megválaszolásához abból kell kiindulnunk, hogy Jézust küldetésében mindvégig a Szentlélek vezeti. Kicsit el is csodálkoztunk azon, hogy közvetlenül nyilvános működése előtt Jézus a Lélek ösztönzésére vonult ki negyven napra a pusztaság magányába, hogy ott felkészülhessen küldetésére, ahol aztán megkísértette őt a sátán, azaz el akarta őt téríteni küldetésétől. A Szentlélek nem azért vezette őt a pusztába, hogy ott kísértésnek legyen kitéve, hanem azért, hogy a világtól visszavonultan készüljön mindannak véghezvitelére, amit az Atya kíván tőle. A nyilvános működés kezdetén azért kerül hangsúlyos megemlítésre a Szentlélek, hogy a hívő számára világos legyen: az Urat ő vezeti küldetésében, cselekedeteiben.
Jézus világból való távozása, mennybemenetele után elkezdődik az Egyház küldetése, és e közösség megszületésének pillanatában jelen van a Szentlélek, tulajdonképpen neki köszönhető e közösség születése, illetve az Egyház a Jézustól kapott küldetésének megvalósítása során mindvégig érezheti a Szentlélek vezetését, irányítását, megerősítését. János evangélista a Szentlélek kiáradása alkalmához csak egy dolgot, a bűnök megbocsátását köti, azaz miként Jézus a megtérés hirdetésével kezdte meg működését, ugyanúgy az Egyháznak is minden korban ezzel az üzenettel kell elsőként megszólítani az embereket. Egyesek talán azt gondolják, hogy nem éppen a legpozitívabb üzenet az, ha mindjárt az elején bűneire emlékeztetünk valakit, de nem ebből a szempontból érdemes néznünk a megtérés hirdetésének szükségességét. Sokkal inkább arról van szó, hogy Isten végtelen irgalmát hirdetjük, azt, hogy ő mindenki felé kiárasztja megbocsátó szeretetét, és az ő irgalmának elfogadása, azaz bűneink megbánása nyitja meg az utat számunkra az életszentség felé. Tehát a bűnös élettel való szakítás az első lépés azon az úton, amelyen visszatérhetünk az irgalmas Istenhez. Vezessen mindannyiunkat igaz bűnbánatra a Szentlélek, aki a szeretetben való megújulás forrása számunkra.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: önmegtartóztatás, szenvedélyeikkel, mennybemenetelét, visszatérhetünk, mennybemenetele, cselekedeteiben, meglepetésükben, megszületésének, valamennyiünket, cselekedeteiből, felkészülhessen, ellenségeskedés, tartományokból, feltámadásáról, szükségességét, visszavonultan, beteljesedését, megtapasztalni, evangéliumának, tulajdonképpen, tanítványaihoz, tisztátalanság, véghezvitelére, mindannyiunkat, korintusiakhoz, mezopotámiának, kívánságaikkal, megerősítését, megvalósítása, csodálkoztunk, megkísértette, cselekedeteit, részegeskedés, kappadóciának, bálványimádás, nyilvánvalóak, teljes igazságra, jövendőt fogja, enyémből kapja, emeleti teremben, zúgás támadt, saját nyelvén, líbiai Ciréne, lelki adományok, test ugyan, testté lettünk, test kívánságait, test ugyanis, lélek ellen, test ellen, test cselekedetei, élet evangéliumának, Igazság Lelke, Apostolok Cselekedeteiből, SZENTLECKE Szent Pál, Akik Krisztus Jézushoz, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Szent Lukács,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kaffka_Margit  A boldog családok mind hasonló...  Png férfi  Bertolt Brecht -től idézet  Png lepke  A jó emberek mindig szépek mar...  Fehér virág  Irgalom és ítélet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete István - Akác  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szívem  Nagyi telefonál  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fehér virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az engedelmesség miért nem vál...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Mai harmónia kártyám  Akarat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Alázat  Szívem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Popper Péter szavai  Tavaszi kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Irgalom és ítélet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A Megváltó szolgálatában  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png cica  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
teljes igazságra, jövendőt fogja, enyémből kapja, emeleti teremben, zúgás támadt, saját nyelvén, líbiai Ciréne, lelki adományok, test ugyan, testté lettünk, test kívánságait, test ugyanis, lélek ellen, test ellen, test cselekedetei, élet evangéliumának, örök életre, ilyen jelenetet, mondanivaló kifejtése, pünkösdi eseményt, apostolok minden, harmadik isteni, különböző tartományokból, ünnepre Jeruzsálembe, korábban bezárkózó, nagy nyilvánosság, pusztaság magányába, világtól visszavonultan, nyilvános működés, hívő számára, bűnök megbocsátását, megtérés hirdetésével, üzenettel kell, legpozitívabb üzenet, elején bűneire, szempontból érdemes, megtérés hirdetésének, utat számunkra, életszentség felé, bűnös élettel, első lépés, irgalmas Istenhez, szeretetben való, önmegtartóztatás, szenvedélyeikkel, mennybemenetelét, visszatérhetünk, mennybemenetele, cselekedeteiben, meglepetésükben, megszületésének, valamennyiünket, cselekedeteiből, felkészülhessen, ellenségeskedés, tartományokból, feltámadásáról, szükségességét, visszavonultan, beteljesedését, megtapasztalni, evangéliumának, tulajdonképpen, tanítványaihoz, tisztátalanság, véghezvitelére, mindannyiunkat, korintusiakhoz, mezopotámiának, kívánságaikkal, megerősítését, megvalósítása, csodálkoztunk, megkísértette, cselekedeteit, részegeskedés, kappadóciának, bálványimádás, nyilvánvalóak, keresztségünk, evangéliumban, megígérésének, mindegyikükre, leereszkedtek, mindannyiukat, megbocsátását, helyénvalónak, eljövetelének, jeruzsálemben, emlékeztetünk, legpozitívabb, mindegyikünk, küldetésétől, kiáradásának, kérdezgették, viszálykodás, megszólítani, küldetésében, megemlítésre, ösztönzésére, viselkedjünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.