Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Színek, mint szimbólumok
  2013-10-30 15:30:08, szerda
 
 

A színeknek nagyon fontos szerepük van életünkben. Akár a lakás-, munkahely-, ruházat-, étkezés stb. területeit vizsgáljuk, mindenhol jelen van és kihatnak ránk. Nem szükséges, hogy feng shui szakértők legyünk egy szempillantás alatt le tudjuk szűrni, hogy melyik szín milyen hatással van ránk. Tehát a színek és érzések között szoros kapcsolat van.

A feng shui a bágua térkép alapján bontjuk a színeket.

(A bágua térképpel találkozhatunk ,,a báguá és annak használata" címszó alatt, ahol bővebben kifejtésre kerül milyen célból használjuk.)

Rövid leírat milyen szín, hogyan hat ránk, mi a szimbolikus jelentésük és hol a helye:

Vörös

Az élet, az erő szimbolikus színe. Izgalmas, erőteljes. Lelkesít, felpezsdít és melegít, de a harag színe is. A tűz és vér színe.

Helye: ahol élénk tevékenység folyik.

Narancssárga

Az energia szimbolikus színe. Szeretetet, melegséget sugároz, törekvő, társaságkedvelő, rokonszenves, szellemi serkentő.

Helye: dolgozó-, tanulószoba.

Sárga

A gondolkodás és a bölcsesség szimbóluma. Határozottság, derűlátás, életöröm, élénkít, ösztönöz, fényt és életet ad.

Helye: szórakozásra szánt helyeken.

Zöld

A harmónia, az egészség, a kreativitás színe. Békét, nyugalmat sugároz. A természet színe, az újrakezdésé, pihentet és megnyugtat.

Helye: hálószoba, pihenőhelyek.

Kék

Az inspiráció, a végtelenség, a megnyugvás szimbóluma. Derűlátás, biztonságérzetet, állhatatosságot sugároz. Segíti a meditációt.

Helye: fürdőszoba, mellékhelyiség.

Lila

Az önuralom, a misztérium, a bölcsesség, az intellektus szimbóluma. Szellemiséget, magas rendű eszméket sugároz. Fejleszti az alkotókészséget.

Helye: ahol összpontosítani, alkotni akarunk.



Arany

A nemesség, a méltóság, a kiválasztottság szimbóluma. Vonzza a pénzt, a lehetőséget, szerencsét, gazdagságot jelent.

Helye: a munkahely, a dolgozó, a tárgyaló.

Fehér

A tisztaság, ragyogás, ártatlanság, ugyanakkor az unalom, az egyszerűség szimbóluma. Gondatlanság (Kínában a gyász színe) kívánatos szín, de csak kombinálva.

Fekete

A szertartásosság, az erő, az ész szimbóluma, de vigyázat, mert minden más színt elnyel. Erőt sugároz, vonzza a pénzt, de önmagában nem ajánlott. A fekete és a fehér együtt az elegancia színe.

Színek szerepe életünkben - érdekesség

Ha álláskeresőben vagyunk nagyon fontos, hogy milyen színű ruhában jelenünk meg, hiszen ugyebár szeretnénk megkapni az állást. A legkedvezőbb színű ruha a zöld és a kék. Ez a két szín a növekedést és az új lehetőségeket jelképezik. Ha népszerűek szeretnénk lenni, akkor válasszuk az őszibaranc színű anyagból készült ruhaneműt, meglátjuk, a hatás nem marad el. Kerüljük a szürke és fekete színű kelméket, mert csak a reménytelenség lesz úrrá rajtunk. Ugyanilyen óvatossággal vegyünk fel erre az alkalomra piros színű ruhadarabot. Ez a szín, veszekedős természetet sugalló árnyalat, kedvezőtlen hatást nem válthat ki a leendő munkaadónkból. A koncetrációs neéhzségekkel küzdő részesítik előnyben a fekete, a sárga és a fehér árnyalatot. Segítenek jobban összeszedni gondolatainkat. De ezeket a színeket inkább kiegészítőként használjuk.



Forrás : Link.....
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Címkék: biztonságérzetet, kiválasztottság, társaságkedvelő, szertartásosság, összpontosítani, alkotókészséget, állhatatosságot, álláskeresőben, mellékhelyiség, reménytelenség, találkozhatunk, gondolatainkat, kiegészítőként, határozottság, munkaadónkból, szempillantás, szellemiséget, lehetőségeket, neéhzségekkel, legkedvezőbb, óvatossággal, gondatlanság, pihenőhelyek, narancssárga, szórakozásra, koncetrációs, rokonszenves, összeszedni, szimbolikus, lehetőséget, egyszerűség, tanulószoba, ártatlanság, gondolkodás, tevékenység, újrakezdésé, színeknek nagyon, szempillantás alatt, feng shui, bágua térkép, bágua térképpel, szimbolikus jelentésük, harag színe, energia szimbolikus, bölcsesség szimbóluma, kreativitás színe, természet színe, megnyugvás szimbóluma, intellektus szimbóluma, kiválasztottság szimbóluma, egyszerűség szimbóluma, gyász színe,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  A sors  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 21  A Megváltó szolgálatában  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szívem  Paul David Tripp Április 21  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Alázat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Rátalálsz  képre írva  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Idő  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Nagyi telefonál  Png lepke  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép álmokat!  Akik bántanak téged  Esti kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png cica  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Bounty krémes  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
színeknek nagyon, szempillantás alatt, feng shui, bágua térkép, bágua térképpel, szimbolikus jelentésük, harag színe, energia szimbolikus, bölcsesség szimbóluma, kreativitás színe, természet színe, megnyugvás szimbóluma, intellektus szimbóluma, kiválasztottság szimbóluma, egyszerűség szimbóluma, gyász színe, fehér együtt, elegancia színe, legkedvezőbb színű, őszibaranc színű, reménytelenség lesz, alkalomra piros, leendő munkaadónkból, koncetrációs neéhzségekkel, fehér árnyalatot, színeket inkább, biztonságérzetet, kiválasztottság, társaságkedvelő, szertartásosság, összpontosítani, alkotókészséget, állhatatosságot, álláskeresőben, mellékhelyiség, reménytelenség, találkozhatunk, gondolatainkat, kiegészítőként, határozottság, munkaadónkból, szempillantás, szellemiséget, lehetőségeket, neéhzségekkel, legkedvezőbb, óvatossággal, gondatlanság, pihenőhelyek, narancssárga, szórakozásra, koncetrációs, rokonszenves, összeszedni, szimbolikus, lehetőséget, egyszerűség, tanulószoba, ártatlanság, gondolkodás, tevékenység, újrakezdésé, végtelenség, kreativitás, intellektus, gazdagságot, kedvezőtlen, ruhadarabot, természetet, jelentésük, meditációt, szimbóluma, használjuk, fürdőszoba, növekedést, őszibaranc, kifejtésre, megnyugvás, misztérium, inspiráció, területeit, vizsgáljuk, szeretetet, melegséget, részesítik, bölcsesség, szerencsét, felpezsdít, megnyugtat, veszekedős, ugyanilyen, szeretnénk, ugyanakkor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 94
  • e Hét: 2594
  • e Hónap: 11264
  • e Év: 67197
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.