Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7. évközi hét szombat 05.26
  2018-05-26 07:22:18, szombat
 
  ........


Abban az időben kisgyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk a kezét. A tanítványok azonban elutasították őket. Amikor Jézus meglátta ezt, megharagudott, és ezt mondta nekik: ,,Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom nektek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyermek, nem megy be oda." Azután ölébe vette a gyermekeket, és kezét rájuk téve, megáldotta őket.

SZENTLECKE Szent Jakab apostol leveléből
Igen hathatós Isten előtt az igaz ember imádsága.
Testvéreim!
Szomorkodik valaki közületek? Imádkozzék! Jó kedve van? Énekeljen zsoltárokat! Beteg valaki köztetek? Hívassa az egyház papjait! Imádkozzanak fölötte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében! A hitből fakadó imádság üdvére lesz a betegnek, és az Úr megkönnyebbíti őt. Ha pedig bűnöket követett el, bocsánatot nyer.
Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése. Illés próféta hozzánk hasonlóan esendő ember volt, de állhatatosan imádkozott, hogy ne legyen eső, és akkor három évig és hat hónapig nem is esett az eső. Majd ismét könyörgött, és esőt adott az ég, a föld pedig termést hozott.
Testvéreim! Ha valaki közületek letér az igazság útjáról, de valaki visszatéríti őt, tudja meg, hogy aki visszatéríti a bűnöst téves útjáról, a halálból menti meg lelkét, és fátyolt borít bűneinek sokaságára.
Ez az Isten igéje.
Jak 5,13-20

Imádság
Istenem, minden a végtelen szeretetedből származik, ezért mindenért hálát adok. Hálás vagyok azért, amit adtál, s amit elvettél. Hálás vagyok jó képességeimért és gyengeségeimért egyaránt. Hálás vagyok az örömért és szenvedésért. Hálás vagyok segítségedért és életem nehéz helyzeteiért. Hálás vagyok irgalmadért, s azért, hogy üdvözíteni akarsz. Uram, taníts meg hálásnak lenni! Taníts meg észrevenni a legkisebb dolgokat is az életben, akár tőled, akár embertársaimtól kaptam azokat! Taníts meg arra, hogy a hálámat mindig ki tudjam fejezni!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Útja során Jézus már elhagyta Galileát, most már a Júdeai országrészben tartózkodik. A tömegek itt is ugyanazzal a szándékkal keresik, hallgatni akarják tanítását és gyógyulást kérnek a betegek számára. A mai evangéliumi jelenetből úgy tűnik, mintha a tanítványok joga volna meghatározni azt, hogy ki kerülhet a Mester közelébe és ki nem. Ők pedig a korabeli szokásoknak megfelelően nem tartják helyénvalónak, ha gyermekek zavarják meg Jézust tevékenységében. Szerencsére maga Jézus is odafigyel azokra, akik hozzá érkeznek. Rögtön észreveszi a tanítványok túlzó igyekezetét, helytelennek minősíti azt és magához hívja a gyermekeket, hogy kimutassa irántuk szeretetét és megáldja őket.
Elképzelhető, hogy beteg gyermekekről van szó, akiket szüleik akarnak Jézushoz vinni, hogy ,,tegye rájuk a kezét." Ez a kijelentés ugyanis a betegek gyógyításánál szokott előfordulni az evangéliumokban, a kézrátétel Jézus sajátos mozdulata, amely megszünteti a betegségeket és visszaállítja a testrészek egészségét. Az evangélista azonban nem tesz kifejezett említést arról, hogy beteg gyermekekről van szó, talán éppen azért, hogy Jézus gyermekekhez való viszonyulását bemutassa. Az Úr cselekvésének hátterében az áll, hogy mindenki meghívást kap az Isten országába, egyetlen személy, egyetlen gyermek sincs onnan kizárva.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tevékenységében, evangéliumokban, embertársaimtól, gyengeségeimért, meggyógyuljatok, megkönnyebbíti, képességeimért, kisgyermekeket, elutasították, viszonyulását, cselekvésének, helyénvalónak, gyógyításánál, szeretetedből, megharagudott, segítségedért, visszaállítja, országrészben, betegségeket, állhatatosan, visszatéríti, gyermekekről, elképzelhető, helytelennek, imádkozzatok, meghatározni, helyzeteiért, imádkozzanak, gyermekekhez, szenvedésért, gyermekeket, tartózkodik, tanítványok, szerencsére, igyekezetét, előfordulni, időben kisgyermekeket, tanítványok azonban, igaz ember, egyház papjait, hitből fakadó, föld pedig, igazság útjáról, bűnöst téves, halálból menti, végtelen szeretetedből, legkisebb dolgokat, hálámat mindig, szándékkal keresik, betegek számára, tanítványok joga, korabeli szokásoknak, Amikor Jézus, SZENTLECKE Szent Jakab, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png cica  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete István - Akác  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Nem tudhatod  Png ház  Tavaszi kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png ház  Jó éjszakát  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Szívem tiéd  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kutya  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png nő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nevem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A sors  Ne kapaszkodj magasabbra,  Próbálj meg ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hogy lehet megtartani  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Erdőn  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
időben kisgyermekeket, tanítványok azonban, igaz ember, egyház papjait, hitből fakadó, föld pedig, igazság útjáról, bűnöst téves, halálból menti, végtelen szeretetedből, legkisebb dolgokat, hálámat mindig, szándékkal keresik, betegek számára, tanítványok joga, korabeli szokásoknak, tanítványok túlzó, kijelentés ugyanis, betegek gyógyításánál, kézrátétel Jézus, testrészek egészségét, evangélista azonban, tevékenységében, evangéliumokban, embertársaimtól, gyengeségeimért, meggyógyuljatok, megkönnyebbíti, képességeimért, kisgyermekeket, elutasították, viszonyulását, cselekvésének, helyénvalónak, gyógyításánál, szeretetedből, megharagudott, segítségedért, visszaállítja, országrészben, betegségeket, állhatatosan, visszatéríti, gyermekekről, elképzelhető, helytelennek, imádkozzatok, meghatározni, helyzeteiért, imádkozzanak, gyermekekhez, szenvedésért, gyermekeket, tartózkodik, tanítványok, szerencsére, igyekezetét, előfordulni, evangéliumi, zsoltárokat, szokásoknak, megfelelően, evangélista, szomorkodik, megszünteti, irgalmadért, üdvözíteni, könyörgött, észrevenni, észreveszi, gyógyulást, imádkozzék, könyörgése, szentlecke, testvéreim, megáldotta, testrészek, hátterében, kézrátétel, kijelentés, bűneiteket, kifejezett, bocsánatot, sokaságára, szándékkal, egészségét, elmélkedés, szeretetét, ugyanazzal, jelenetből, engedjétek, imádkozott, énekeljen, bemutassa, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.