Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Örök imádás Gazdagréten
  2018-05-28 13:14:07, hétfő
 
  A Szent Pio-kápolnában 2018.04.08-án az Isteni irgalmasság vasárnapján kezdődött meg az Oltáriszentség folyamatos imádása. A kápolna a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániához tartozik. Az alábbiakban Medgyesi Zsuzsa szervező és Szederkényi Károly atya beszámolóját közöljük:
- Már négy éve megszületett a gondolat bennünk, hogy örök imádást kellene indítanunk a gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Az elhatározás mostanra ért meg, végre elkezdjük az adorációt a Szent Pio-kápolnában. Annak idején járt nálunk Justo Lofeudo atya, az örök imádás misszionáriusainak szerzetese, és már akkor beszélt nekünk az örök imádás áldásairól az egész környékre/városra. Ő akkor éppen a váci örök imádást szervezte.
Amikor megszületett az elhatározás - amit a NEK előkészületek is inspiráltak -, hogy most már tényleg kezdjük el, akkor megkerestük Justo Lofeudo atyát, hogy nincs-e éppen valahol a környéken. Ő épp egy misszióban Bécsben tartózkodott, és így át tudott jönni, hogy a híveinket újra fellelkesítse az örök imádás iránt. Prédikált nálunk és a környékbeli plébániákon. Azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy a hívekben megerősítsük azt a tényt, hogy Jézus valóban jelen az Oltáriszentségben.
Három hónapos előkészület után a kis táblánk már kb. 70%-ig betelt, de sok lefedetlen hely volt az éjszakáknál és a hétvégéknél. Akik viszont jelentkeztek, már türelmetlenül várták, hogy mikor kezdjük el. Nagyon szép dátumnak tűnt a választások napja, ami egyben az Irgalmasság vasárnapja is volt.
De volt még 48 lefedetlen helyünk. Kérdés volt, hogy merünk-e bízni az Úrban, hogy a többiről Ő gondoskodik. Imádkoztunk, és megkaptuk az égi jelet. A biblia Jónás 4-nél nyílt ki, aminek a címe: Az Isten Irgalmassága!! Tudtuk, hogy elkezdhetjük ezen a szép napon - az Úr velünk lesz.
És így is lett. A testvérek elkezdtek menni a vállalt óráikra, és sorra jöttek, hogy ez valami csodálatos, és újabb órákat vállaltak. Az éjszakák is beteltek mindegyik napra, és ez a hét is betelik - abban egészen biztos vagyok. Nem csaptunk nagy hírverést, nem volt nagy lárma, hogy elkezdjük. Néhány levelező listára küldtük el, és a honlapunkon keresztül is lehetett jelentkezni. Még programunk sincs az egészre, csak két excel tábla jelzi a kápolnánál a tartós vállalásokat illetve az éppen aktuális hétre az üres helyeket. Ezeket hetente elküldjük a feliratkozott testvéreknek, és ők segítenek a heti táblát feltölteni egy-egy hétre. Ezt az Úr csinálja, nem mi. Mi megtettük a magunkét, és Ábrahám hitével elindítottuk, hogy a többit Ő csinálja.
A legjobb reklám maga Jézus, aki elkezdett a szívekben dolgozni, és ők pedig elkezdtek mesélni a családtagjaiknak, barátaiknak, hogy milyen csodálatos az Úrral kettesben lenni. Így ment ez az első apostolok idején is. Büszkék vagyunk arra, hogy a hívek nagy része ebből a templomból ill. az espereskerületből van.

Csodálatos egységet, családi kis közösséget élünk meg egymással ezáltal.
Néhányan vannak messzebbről, akik vagy engem vagy a híveket ismerik régebbről.
Számtalan jel mutatja, hogy Isten akarata valósult meg ebben az Örök imádásban, és velünk van a Szűzanya és angyalai, meg kedves szentjeink, mint Szent Pio atya és Szent Charbel. Sok böjt és ima kíséri Örök imádásunkat, mert tisztában vagyunk vele, hogy mekkora kegyelem forrása ez.
Szeretettel várunk minden kedves hívőt, aki a csendben együtt kíván tölteni egy kis időt Jézussal. Kápolnánkban lesz egy "vendégkönyv", ahová híveink beírhatják majd megtapasztalásaikat az élő Jézussal. Egyik éjszakai hívőnk egy tanúságban próbálta megfogalmazni a megfogalmazhatatlant.

A tanúságtételt egy orvos ismerősünk írta:
Nem normális - a szó egy fajta értelmében - egy átdolgozott, nehéz hét után, kicsit tovább fönnmaradni, és nem nyugovóra térni, hanem fölballagni a Gazdagréti Szent Angyalok-templomba és az örök imádásra berendezett kápolnában találkozni Jézussal a gazdagréti éjszakában. De ki mondja meg, mi a normális? Más mondja? Én mondom? Ha pedig én mondom, akkor ki az az "én"? Az az én, aki a világi működése során mindenféle elvárásoknak megfelelve tűzi ki céljait, teszi a dolgát, talál ideálokat? Vagy van egy olyan legbelső igazi én, aki nem akar megfelelni a kívülről érkező, kívülről belé plántálni kívánt ideáloknak, csak csöndben együtt akar lenni az Istennel? A belső én, a világ számára nem normális. Nem a világ normáinak megfelelő normalitás tehát, részt venni az örök imádásban. Jelenés-e az, amikor a tökéletes csöndben, a jelen-lét legmélyebb létezésében elmerülve valamiféle káprázatokkal foglalják el magukat az érzékszerveim, és ezek a káprázatok bennem gondolatokat indítanak el? Ki tudja?
Jelenlét, a jelen való Krisztus létezésének élménye. Már ott van valaki, amikor érkezem. Nem szólunk egymáshoz. Még a lélegzetünket is csendben vesszük. Igyekszünk nem sokat megmozdulni, hogy még ezt a neszezést is elkerüljük a tökéletes csöndben. Elalszik éjszakára a templom külső megvilágítása. A monstranciában megvilágított Oltáriszentség fénye, az ablakokon keresztül látható apró fénypontok a környező hegyvidéken, a fény, a világosság gondolatait inspirálják. Hallom a folyosón valakinek a lépteit. Belép, köszönök neki és annak, aki már előttem is ott volt, és az érkezővel tovább maradnak ketten. Hosszan maradok féltérden, keresztet vetek, és azzal a gondolattal megyek ki, hogy így teljes a hét, aminek azt hiszem, le tudtam tenni a terheit.
Hazaballagok. Otthon vagyok - mert ott hon vagyok!"

Forrás Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia
iec2020 oldalon a cikk leírva Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: családtagjaiknak, legfontosabbnak, oltáriszentség, monstranciában, megvilágítása, megvilágított, feliratkozott, lélegzetünket, megfogalmazni, tanúságtételt, előkészületek, érzékszerveim, fellelkesítse, türelmetlenül, káprázatokkal, megszületett, beszámolóját, kápolnánkban, tartózkodott, megerősítsük, testvéreknek, jelentkeztek, hazaballagok, vállalásokat, elkezdhetjük, irgalmassága, elindítottuk, gondolatokat, elvárásoknak, fönnmaradni, plébániához, fölballagni, honlapunkon, jelentkezni, éjszakáknál, alábbiakban, alábbiakban Medgyesi, gondolat bennünk, gazdagréti Szent, elhatározás mostanra, örök imádás, egész környékre, váci örök, misszióban Bécsben, híveinket újra, környékbeli plébániákon, hívekben megerősítsük, választások napja, biblia Jónás, szép napon, testvérek elkezdtek, vállalt óráikra, Szent Pio-kápolnában, Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániához, Medgyesi Zsuzsa, Szederkényi Károly, Szent Angyalok-templomban, Justo Lofeudo, Isten Irgalmassága, Szent Pio, Szent Charbel, Gazdagréti Szent Angyalok-templomba, Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vannak emberek  Andrássy Réka - A bolond Böske  Tanmese  Egy gondolat  Sík Sándor - Ha jő a perc  Különleges  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Megígért békesség  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Töröld le  Esterházy Péter: Harmonia c...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Mindent de mindent visszakap  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 13  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Otthon  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Vannak emberek  Szép estét  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan válunk hűségesekké?  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy párkányon  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Anyámról való emlékek  Ady Endre - Mindegy átka  Előnyök, amelyeket a meditáció... 
Bejegyzés Címkék
alábbiakban Medgyesi, gondolat bennünk, gazdagréti Szent, elhatározás mostanra, örök imádás, egész környékre, váci örök, misszióban Bécsben, híveinket újra, környékbeli plébániákon, hívekben megerősítsük, választások napja, biblia Jónás, szép napon, testvérek elkezdtek, vállalt óráikra, honlapunkon keresztül, tartós vállalásokat, éppen aktuális, üres helyeket, feliratkozott testvéreknek, heti táblát, legjobb reklám, szívekben dolgozni, első apostolok, hívek nagy, híveket ismerik, csendben együtt, tanúságban próbálta, orvos ismerősünk, fajta értelmében, örök imádásra, gazdagréti éjszakában, világi működése, olyan legbelső, kívülről érkező, világ számára, világ normáinak, örök imádásban, tökéletes csöndben, jelen-lét legmélyebb, káprázatok bennem, jelen való, templom külső, monstranciában megvilágított, ablakokon keresztül, környező hegyvidéken, világosság gondolatait, folyosón valakinek, érkezővel tovább, gondolattal megyek, cikk leírva, családtagjaiknak, legfontosabbnak, oltáriszentség, monstranciában, megvilágítása, megvilágított, feliratkozott, lélegzetünket, megfogalmazni, tanúságtételt, előkészületek, érzékszerveim, fellelkesítse, türelmetlenül, káprázatokkal, megszületett, beszámolóját, kápolnánkban, tartózkodott, megerősítsük, testvéreknek, jelentkeztek, hazaballagok, vállalásokat, elkezdhetjük, irgalmassága, elindítottuk, gondolatokat, elvárásoknak, fönnmaradni, plébániához, fölballagni, honlapunkon, jelentkezni, éjszakáknál, alábbiakban, átdolgozott, hegyvidéken, irgalmasság, imádkoztunk, gondoskodik, berendezett, inspirálják, előkészület, gondolatait, választások, hétvégéknél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2065
  • e Hét: 13127
  • e Hónap: 25803
  • e Év: 259550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.