Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ambrosia artemisifolia
  2013-11-01 16:56:49, péntek
 
   
 
A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket.

Régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is.
Múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni.

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás!

Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért?
Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani?

Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a ,,dolgát"!
Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami élő. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elő, mint maga az alapbetegség.

A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy ,,Erdősávot az utak, a gyárak mellé!", a parlagfű irtása helyett.

Nem igaz, hogy nem előzhető meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik.
Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására szólítanak fel.

A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.

Forrás: Weixl-Várhegyi László írása








 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógynövények**  
Címkék: gyógyszeriparnak, visszaidomulnunk, kultúrnövényeket, hajtóanyagokkal, büszkélkedjenek, gyógyszerekkel, nyálkahártyáit, macskaszőrökre, érzékenységnek, intelligensebb, allergizáltak, eltávolodtunk, artemisifolia, kiszáradástól, érzékenységet, mellékhatások, tejtermékekre, kemikáliákkal, megműveletlen, üzemeltetését, szaporodásban, telepítenének, szállóporától, kirándultatva, tulajdonságát, orvostudomány, hármaslevelű, váladékozott, elszaporodik, betegségeket, diszharmónia, természetben, tartalmaznak, változásokra, összesodrott, természettel, parlagfű latin, hármaslevelű parlagfűé, emberek között, ürömfélék családjába, ürömfélék hasznos, előkelő szalonokban, ambrózia illat, előkelő illat, ambrosia artemisifolia, adott föld, búzából készült, szarvasmarha tejére, ilyen tejjel, parlagfű pollenjeire, állati szőrökre, utcai megszáradt, Weixl-Várhegyi László,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png cica  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szívem  Alázat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png cica  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 19  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Reménység és erő Krisztustól e...  Nagyi telefonál  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Neked tudnod kell  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Irgalom és ítélet  Bertolt Brecht -től idézet  Bounty krémes  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png fotel  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó cicák  Bounty krémes  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Örülök, hogy látlak!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Neked tudnod kell  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
parlagfű latin, hármaslevelű parlagfűé, emberek között, ürömfélék családjába, ürömfélék hasznos, előkelő szalonokban, ambrózia illat, előkelő illat, ambrosia artemisifolia, adott föld, búzából készült, szarvasmarha tejére, ilyen tejjel, parlagfű pollenjeire, állati szőrökre, utcai megszáradt, gyermekek allergiás, parlagfűben játszottak, buszok beértek, autók kipufogó, pollenek védőburkát, bogáncsra hasonlító, légutak nyálkahártyáit, pollenje védőburokkal, autókat kellene, városokból kitiltani, gyógyszeriparnak óriási, orvostudomány által, magas kazein, emberi tejben, asztalosipar ragasztásra, emberek többsége, allergiások szervezetét, olyan mozgalmat, gyárak mellé, parlagfű irtása, természetet kell, evolúciós folyamatban, ember szervezete, emberi szervezet, allergia ellen, parlagfű irtására, parlagfű után, többi allergének, gyógyszeriparnak, visszaidomulnunk, kultúrnövényeket, hajtóanyagokkal, büszkélkedjenek, gyógyszerekkel, nyálkahártyáit, macskaszőrökre, érzékenységnek, intelligensebb, allergizáltak, eltávolodtunk, artemisifolia, kiszáradástól, érzékenységet, mellékhatások, tejtermékekre, kemikáliákkal, megműveletlen, üzemeltetését, szaporodásban, telepítenének, szállóporától, kirándultatva, tulajdonságát, orvostudomány, hármaslevelű, váladékozott, elszaporodik, betegségeket, diszharmónia, természetben, tartalmaznak, változásokra, összesodrott, természettel, alapbetegség, védőburokkal, tartalmukkal, természettől, természethez, légszennyező, szarvasmarha, megbetegszik, alakulhatnak, asztalosipar, haszonnövény, hajtóanyagok, szalonokban, pollenjeire, kibocsátott, folyamatban, mécsesekben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 954
  • e Hónap: 9624
  • e Év: 65557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.