Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8. évközi hét szerda 05.30
  2018-05-30 08:13:07, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
A bűn rabságából Krisztus vére váltott meg minket.
Testvéreim!
Tudjátok jól, hogy nem mulandó ezüst vagy veszendő arany váltott meg eddigi öröklött, értéktelen életmódotokból, hanem a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak drága vére.
Őt (a mennyei Atya) már a világ teremtése előtt kijelölte, és amikor elérkezett az idők teljessége, elküldte nektek, hogy általa higgyetek Istenben, aki feltámasztotta őt a halálból, és megdicsőítette. Így a hitetek Istenben való reményt is eredményez számotokra.
Az igazságnak engedelmeskedve már megtisztítottátok lelketeket az őszinte testvéri szeretet számára. Szeressétek tehát egymást állandóan, tiszta szívből! Nem veszendő magból születtetek ugyanis újjá, hanem Isten élő és maradandó igéje által, (amelyről Izajás próféta így beszél):
Az ember olyan, mint a fű, dicsősége, mint a rét virága.
Elhervad a fű, lehull virága, de az Úr igéje örökre megmarad.
Ez pedig az az ige, amelyet (az apostolok) hirdettek nektek.
Ez az Isten igéje.
1Pét 1,18-25

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Aki mások felett áll, legyen szolgája embertársainak, ahogyan a Megváltó is életét adta a világért!
Abban az időben Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé. Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt.
.........


Jézus ismét magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy mi vár reá. ,,Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfiát átadják a főpapoknak és írástudóknak. Halálra ítélik, kiszolgáltatják a pogányoknak, és azok kicsúfolják, leköpdösik, megostorozzák és megölik. De harmadnapra feltámad."
Akkor Zebedeus fiai, Jakab és János, odamentek Jézushoz, és ezt mondták neki: ,,Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk!"
Ő megkérdezte: ,,Mit kívántok, mit tegyek nektek?"
Ezt felelték: ,,Add meg nekünk, hogy egyikünk a jobbodon, másikunk a bal oldaladon üljön a te dicsőségedben."
Jézus így válaszolt: ,,Nem tudjátok, mit kértek! Tudtok-e inni a kehelyből, amelyből én iszom, vagy meg tudtok-e keresztelkedni a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem?"
Azt felelték: ,,Meg tudjuk tenni!"
Jézus így folytatta: ,,A kehelyből, amelyből én iszom, ti is inni fogtok, s a keresztséggel, amellyel megkeresztelkedem, ti is megkeresztelkedtek. De hogy a jobb és a bal oldalamon ki üljön, azt nem én döntöm el. Az a hely azokat illeti, akiknek készült."
Amikor a többi tíz ezt meghallotta, megnehezteltek Jakabra és Jánosra. Ezért Jézus odahívta őket magához, és így szólt hozzájuk: ,,Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, azok zsarnokoskodnak a népeken, és vezető embereik éreztetik velük hatalmukat. De köztetek ez ne így legyen! Ha valaki közületek ki akar tűnni, és ha valaki közületek első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája! Hisz az Emberfia nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."
Ezek az evangélium igéi.
Mk 10,32-45

Imádság
Urunk, Jézusunk, ments meg bennünket attól, hogy elforduljunk tőled, megfeledkezzünk gondviselésedről és a lelki értékekről, amelyeket neked köszönhetünk. Ments meg minket attól, hogy szívünkön eluralkodjon a kapzsiság, a telhetetlenség és a gazdagodás féktelen vágya! Taníts minket egyszerűségre és szegénységre, hogy mindig elégedettek legyünk azzal, amit te adsz nekünk! Jézusunk, te légy szívünk gazdagsága!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Miután Jézus kifejtette véleményét a gazdagságról és tanítást adott a lemondásról, mint az üdvösség elnyerésének feltételéről, folytatja útját Jeruzsálem felé. Márk evangélista nagyon szemléletesen írja le, hogy Jézus megy elől, tanítványai pedig utána vonulnak. Tényleges, ugyanakkor jelképes is ez az elől haladás, hiszen az apostolok Mesterük sorsát fogják követni a szenvedésben és a halálban is. Jézus ismét, immár harmadszor beszél nekik arról, hogy Jeruzsálemben az a sors vár rá. Szavai már nem a nagyszámú népnek, nem is a tanítványok népesebb csoportjának, hanem csupán a tizenkét apostolnak szólnak. Nekik ugyanis sajátos szerepük, küldetésük lesz, nem csak életükben, hanem halálukban is követni fogják az Urat.
A Jakabbal és Jánossal folytatott beszélgetés éppen ennek tényére, azaz a tanítványokra váró sorsa mutat rá. Jézus először helyreigazítja a két apostolt, akik kiemelt helyet szeretnének maguknak Jézus mellett, majd pedig a kialakult feszültséget szünteti meg. A többi tíz apostol ugyanis rossz néven veszi két társuk kérését, pedig talán az ő fejükben is hasonló gondolatok, elképzelések jártak. Az Úr lelkükre köti, hogy uralkodás és hatalom helyett gyakorolják a szolgálatot, miként ő sem uralkodni akar, hanem minden ember üdvösségének szolgája lett.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gondviselésedről, zsarnokoskodnak, engedelmeskedve, kiszolgáltatják, megfeledkezzünk, keresztelkedni, életmódotokból, feltámasztotta, megnehezteltek, megdicsőítette, helyreigazítja, telhetetlenség, embertársainak, keresztséggel, egyszerűségre, jeruzsálemben, dicsőségedben, szemléletesen, megostorozzák, tanítványokra, írástudóknak, szegénységre, feszültséget, szenvedésben, feltételéről, elnyerésének, elforduljunk, köszönhetünk, csoportjának, üdvösségének, elképzelések, gazdagságról, szolgáljanak, eluralkodjon, jeruzsálembe, harmadnapra, mennyei Atya, világ teremtése, idők teljessége, hitetek Istenben, igazságnak engedelmeskedve, őszinte testvéri, ember olyan, időben Jézus, tanítványok úton, tanítványok pedig, világ urainak, evangélium igéi, lelki értékekről, gazdagodás féktelen, üdvösség elnyerésének, elől haladás, SZENTLECKE Szent Péter, EVANGÉLIUM Szent Márk, Akkor Zebedeus, Ezért Jézus, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Miután Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Png telefon  Facebookon kaptam  Png kutya  Csak a fogyatkozás látható  Png rózsa csokor  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Elköszönt  Radikális szeretet  Png telefon  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einstein gondolata  Garai Gábor - Takarítás  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Reggel van  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Nem tudhatod  A másik dolog,  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy hatékony szolga  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png kislány  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete István - Akác  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Alázat  Akarat  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem számIt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mennyei Atya, világ teremtése, idők teljessége, hitetek Istenben, igazságnak engedelmeskedve, őszinte testvéri, ember olyan, időben Jézus, tanítványok úton, tanítványok pedig, világ urainak, evangélium igéi, lelki értékekről, gazdagodás féktelen, üdvösség elnyerésének, elől haladás, apostolok Mesterük, nagyszámú népnek, tanítványok népesebb, tizenkét apostolnak, tanítványokra váró, kialakult feszültséget, gondviselésedről, zsarnokoskodnak, engedelmeskedve, kiszolgáltatják, megfeledkezzünk, keresztelkedni, életmódotokból, feltámasztotta, megnehezteltek, megdicsőítette, helyreigazítja, telhetetlenség, embertársainak, keresztséggel, egyszerűségre, jeruzsálemben, dicsőségedben, szemléletesen, megostorozzák, tanítványokra, írástudóknak, szegénységre, feszültséget, szenvedésben, feltételéről, elnyerésének, elforduljunk, köszönhetünk, csoportjának, üdvösségének, elképzelések, gazdagságról, szolgáljanak, eluralkodjon, jeruzsálembe, harmadnapra, meghallotta, elégedettek, tanítványok, megkérdezte, szeressétek, pogányoknak, szeplőtelen, születtetek, krisztusnak, tanítványai, mindenkinek, lemondásról, tizenkettőt, beszélgetés, evangélista, szeretnének, gyakorolják, kicsúfolják, szolgálatot, evangélium, gazdagsága, jeruzsálem, igazságnak, lelketeket, leköpdösik, szeretnénk, halálukban, küldetésük, számotokra, folytatott, főpapoknak, apostolnak, felmegyünk, harmadszor, testvéreim, hatalmukat, értékekről, ugyanakkor, szentlecke, kifejtette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.