Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
“A” TANULMÁNY! El kell hogy ájuljunk a gyönyörtő
  2015-08-26 22:45:35, szerda
 
  “A" TANULMÁNY!


Posted on 2015/08/26 Szerző: Admin


Hazánk profitált a bevándorlásból
Magyarország korábban rengeteget profitált a bevándorlásból: a nálunk letelepedett migránsok képzettebbek, alacsonyabb az átlagéletkoruk, és elsősorban Európából érkeztek hazánkba. Közülük nagyon sokan magyarul is tudnak. A népszámlálási adatok alapján készült tanulmányában a KSH úgy ítéli: a demográfiai krízist leginkább a bevándorlás ellensúlyozhatja. A népességnek lassan 5 százaléka bevándorló.
Magyarországot demográfiai krízis sújtja, miután a népesség a nyolcvanas évek második felétől folyamatosan fogy - hívja fel a figyelmet friss tanulmányában a Központi Statisztikai Hivatal szakértője.
Kincses Áron, a hivatal osztályvezetője szerint Magyarország népessége a következő évtizedekben csökkenni fog, ami óhatatlanul maga után vonja a nyugdíj- és egészségügyi rendszerek megváltozását is, amit a bevándorlók ellensúlyozhatnak. A tanulmány szerint Magyarország korábban sokat profitált a migrációból. A csökkenő hazai népesség egy részét külföldi állampolgárok pótolják, a migránsok aránya pedig lassan eléri a lakónépesség 5 százalékát.
A népszámláláskor, vagyis 2011 végén 143 ezer (magyar állampolgársággal is rendelkező kettős állampolgár nélkül) külföldi, valamint 383 ezer külföldön született állampolgár tartózkodott Magyarországon. A legtöbben a szomszédos országokból és Németországból érkeztek, a bevándorlók 90 százaléka európai. A Romániában született, Magyarországon élő személyek száma magasabb, mint Szeged teljes népessége.
Hazánk elsősorban az európaiak számára jelent célpontot. Ugyanakkor már az ázsiai, afrikai, amerikai migránsok száma sem elenyésző, hiszen a Magyarországon élő külföldiek összesen 161 különböző állampolgársággal rendelkeznek, és 195 különböző országban születtek. ,,Szinte nincs a világnak olyan része, ahonnan ne érkeztek volna Magyarországra külföldiek letelepedési szándékkal" - írta a KSH szakértője. (Ezzel egy időben 190 ezer olyan személyt írtak össze Magyarországon, aki korábban külföldön élt legalább egy évig, de visszatelepedett.) A tanulmány szerint az elmúlt tíz év során Budapest globálisan is migrációs célterületté vált.
A bevándorlók fiatalabbak a lakónépességnél, így a vándorlásnak fiatalító hatása van Magyarországon. Az itt élő külföldi férfiaknál 38, a nőknél 39,6, összességében pedig 38,7 év az átlagéletkor. A teljes népességben 41,5 év az átlagérték. A hazatérő magyar állampolgárok azonban idősebbek (átlagosan 47,6 évesek).
Magyarországon a vándorlások mérete és összetétele jelentősen különbözik a nyugat-európai országok profiljától. A 2001-es adatok szerint Magyarország a világméretű migrációban kisebb mértékben vett részt. Hazánk inkább a Kárpát-medence népessége számára jelentett célpontot, inkább a kis távolságú nemzetközi vándorlások voltak a jellemzőek. A külföldiek 84,6 százaléka beszélte a magyar nyelvet, a szomszédos országokból érkezőknél ennél is jobb volt a helyzet. Tíz év alatt azonban a nyugat-európai, az ázsiai, az afrikai, az amerikai migránsok száma dinamikusabban emelkedett, mint a Kárpát-medence országaiból érkezőké. A más kontinensekről bevándorló népesség száma duplájára növekedett, a német, az angol, a francia, az olasz állampolgárok száma megháromszorozódott, a hollandoké, a belgáké és a spanyoloké pedig ennél is nagyobb mértékben növekedett.
A külföldiek átlagosan magasabb iskolai végzettségűek, mint a lakónépesség. Magyarországon a 25 éves vagy idősebb lakosság 47,7 százaléka legalább érettségizett, a külföldi állampolgároknál ez a ráta 58,6 százalék volt. A felsőfokú végzettségeknél még markánsabban tetten érhető, hogy Magyarország jelentős szellemi tőkéhez jut a migrációs folyamatokban: a 25 éves vagy idősebb külföldieknek csaknem harmada egyetemi vagy főiskolai végzettségű. ,,Nem érződik a nagy befogadó országok esetén tapasztalt tendencia, amely szerint a bevándorlók iskolai végzettség tekintetében elmaradnának az adott ország állampolgárai mögött" - mutat rá a tanulmány.
Ráadásul minél messzebbről érkeznek a migránsok, annál magasabb az iskolai végzettségük. Földrészenként vizsgálva összességében a legalacsonyabb az európaiak végzettségi szintje: 2011-ben a 25 éves vagy idősebb korosztály 56 százaléka volt érettségizett vagy magasabb végzettségű. Az azonos korcsoportba tartozó afrikai országokból érkező állampolgárok 76, az amerikai kontinensről érkezők 81, az Ázsiából érkezettek 68 százalékának van legalább érettségije.

Több lesz az afrikai
A világban jelenleg tapasztalható migrációs tendenciák az előző évszázadokétól abban különböznek, hogy elsöprő mértékű azoknak száma, akik vándorolnak, és olyan térségekből jönnek, amelyektől hatalmas szociális, kulturális, gazdasági távolságra vannak azok az országok, amelyekbe tartanak.
A tanulmány szerint a globális migráció során a befogadó országokban általánosan jelen lévő negatív hatások Magyarországon nem érhetők tetten a korábbi migrációs tapasztalatok alapján. A migrációnak a közvetlen népességpótló szerepe mellett pozitív gazdasági, társadalmi, demográfiai hatásai is vannak Magyarországra nézve. Fiatalabb korszerkezet, magasabb iskolázottsági szint, több foglalkoztatott, kevesebb munkanélküli jellemzi a migránsokat a lakónépességhez képest.
A szomszédos országok súlya meghatározó marad, de folyamatosan csökkenni fog, több ázsiai és afrikai migránssal számolhatunk a jövőben. A tanulmány szerint a nemzetközi migráció jelensége a következő évtizedekben is pozitívan fog hatni Magyarország népességszámára, valamint gazdasági és társadalmi szerkezetére egyaránt.
többs(vg.hu)
Bal-Rad komm: Hát magyarok! Elkészült a BIZONYÍTÓ EREJŰ TANULMÁNY, amely FELKÉSZÍT BENNÜNKET A JÖVŐRE!
KELLENEK EZEK A MIGRÁNSOK!
Hiszen értelmes fiataljaink-hála a NER (és a nem-NER) gondoskodásának MENEKÜLNEK Magyarországról, a nyomorból. Maradnak a liberális oktatáspolitika “gyöngyszemei"-a szakiskolák “kiválóságai"- és az ugyancsak liberális felfogásban “nevelkedett", szalagmunkára még éppen alkalmas-FELELŐSSÉGTUDATTÓL ÁTHATOTT, ÖNTUDATOS ifjaink.
Helyettük-ÉS MELLÉJÜK-érkeznek a Magyarország számára komoly szellemi tőkét jelentő migránsok. Hiszen mint láthatjuk, (“A" TANULMÁNY szerint) “...minél messzebbről érkeznek a migránsok, annál magasabb az iskolai végzettségük...az azonos korcsoportba tartozó afrikai országokból érkező állampolgárok 76, az amerikai kontinensről érkezők 81, az Ázsiából érkezettek 68 százalékának van legalább érettségije..."

Úgyhogy a mi szakiskolás fiataljainkkal szemben...NYERŐK! Ezentúl a magyar gyarmat összeszerelőüzemeiben a “magasabban kvalifikált" (érettségivel rendelkező) migráns munkavállalók ELŐNYBEN RÉSZESÜLHETNEK a lebutított-elhülyített bulinemzedékünkkel szemben!
Tehát: KELLENEK A MIEINKNÉL MŰVELTEBB migráns fiatalok! (Az nem számít, hogy a Korán-tudásból értek!) Majd ők fogják helyretenni megbillent egyensúlyunkat!
Összegezve tehát!
MEGSZÜLETETT A BIZONYÍTÓ EREJŰ TANULMÁNY A MIGRÁCIÓ HASZNOSSÁGÁRÓL!
Pont az érkeztükre időzítve! Kiadta a NER által működtetett KSH!
“...A tanulmány szerint a nemzetközi migráció jelensége a következő évtizedekben is pozitívan fog hatni Magyarország népességszámára, valamint gazdasági és társadalmi szerkezetére egyaránt..."
El kell hogy ájuljunk a gyönyörtől!
MEGÉRTE A RENDSZERVÁLTÁS MAGYAR? EZT AKARTAD? EZT AKARTUK?
MEGKAPTUK!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/26/a-tanulmany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgároknál, ellensúlyozhatja, visszatelepedett, lakónépességnél, népességszámára, osztályvezetője, lakónépességhez, népszámláláskor, gondoskodásának, végzettségeknél, oktatáspolitika, foglalkoztatott, magyarországról, magyarországon, magyarországra, iskolázottsági, évszázadokétól, magyarországot, kontinensekről, egyensúlyunkat, földrészenként, hasznosságáról, fiataljainkkal, dinamikusabban, bevándorlásból, németországból, részesülhetnek, átlagéletkoruk, rendszerváltás, legalacsonyabb, állampolgárok, érettségizett, végzettségűek, tanulmányában, népességpótló, szalagmunkára, nálunk letelepedett, népszámlálási adatok, demográfiai krízist, bevándorlás ellensúlyozhatja, népességnek lassan, nyolcvanas évek, figyelmet friss, hivatal osztályvezetője, következő évtizedekben, bevándorlók ellensúlyozhatnak, tanulmány szerint, csökkenő hazai, részét külföldi, migránsok aránya, szomszédos országokból, európaiak számára, Központi Statisztikai Hivatal, Kincses Áron, BIZONYÍTÓ EREJŰ TANULMÁNY, FELKÉSZÍT BENNÜNKET JÖVŐRE, KELLENEK EZEK MIGRÁNSOK, MENEKÜLNEK Magyarországról, Helyettük-ÉS MELLÉJÜK-érkeznek, ELŐNYBEN RÉSZESÜLHETNEK, KELLENEK MIEINKNÉL MŰVELTEBB, MEGSZÜLETETT BIZONYÍTÓ EREJŰ TANULMÁNY MIGRÁCIÓ HASZNOSSÁGÁRÓL, MEGÉRTE RENDSZERVÁLTÁS MAGYAR,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Zilahy Lajos gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Kertem  Jázmin  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Előfordul, hogy  A pitypang legendája  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ember emlékekből áll  Szívek  Vannak emberek  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Sorsunk miatt...  Martin Buber, A haszidim meséi  Van néhány kérdés, amin gondol...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Mindig lesz olyan  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az ember emlékekből áll  Szép álmokat!  Márai Sándor tollából  képre írva  Egy barátság története  Magyar költészet napja  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Az ember emlékekből áll  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Paul David Tripp Április 14  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Walter Chrysler mondta  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Különleges 
Bejegyzés Címkék
nálunk letelepedett, népszámlálási adatok, demográfiai krízist, bevándorlás ellensúlyozhatja, népességnek lassan, nyolcvanas évek, figyelmet friss, hivatal osztályvezetője, következő évtizedekben, bevándorlók ellensúlyozhatnak, tanulmány szerint, csökkenő hazai, részét külföldi, migránsok aránya, szomszédos országokból, európaiak számára, világnak olyan, bevándorlók fiatalabbak, vándorlásnak fiatalító, teljes népességben, hazatérő magyar, vándorlások mérete, nyugat-európai országok, 2001-es adatok, világméretű migrációban, magyar nyelvet, amerikai migránsok, olasz állampolgárok, spanyoloké pedig, külföldiek átlagosan, külföldi állampolgároknál, felsőfokú végzettségeknél, migrációs folyamatokban, nagy befogadó, bevándorlók iskolai, adott ország, iskolai végzettségük, európaiak végzettségi, azonos korcsoportba, amerikai kontinensről, világban jelenleg, előző évszázadokétól, globális migráció, befogadó országokban, korábbi migrációs, közvetlen népességpótló, lakónépességhez képest, szomszédos országok, nemzetközi migráció, liberális oktatáspolitika, ugyancsak liberális, magyar gyarmat, érkeztükre időzítve, állampolgároknál, ellensúlyozhatja, visszatelepedett, lakónépességnél, népességszámára, osztályvezetője, lakónépességhez, népszámláláskor, gondoskodásának, végzettségeknél, oktatáspolitika, foglalkoztatott, magyarországról, magyarországon, magyarországra, iskolázottsági, évszázadokétól, magyarországot, kontinensekről, egyensúlyunkat, földrészenként, hasznosságáról, fiataljainkkal, dinamikusabban, bevándorlásból, németországból, részesülhetnek, átlagéletkoruk, rendszerváltás, legalacsonyabb, állampolgárok, érettségizett, végzettségűek, tanulmányában, népességpótló, szalagmunkára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.