Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A test világossága a szem
  2018-06-22 10:31:58, péntek
 
  ...... ........


Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, a tolvajok meg kiássák és ellopják. Gyűjtsetek inkább kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda meg nem emészti, sem a tolvajok ki nem ássák és el nem lopják. Mert ahol a kincsed van, ott van a szíved is. A test világossága: a szem. Ha szemed ép, egész tested világosságban lesz. De ha szemed elhomályosodik, egész tested elsötétedik. Ha tehát a világosság benned sötétség, maga a sötétség mekkora?
Ezek az evangélium igéi. Mt 6,19-23

OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Jojáda főpap királlyá teszi Joást.
Amikor Atália meggyőződött róla, hogy fia, Okoziás király meghalt, megölette az egész királyi családot, mert ő akart uralkodni.
Jósába, Jórám király leánya és Okoziás nővére azonban fogta Joást, Okoziás fiát, és titokban elvitte őt a halálra szánt királyi gyermekek közül dajkájával együtt az ágyasházába. Így elrejtette őt Atália elől, hogy meg ne öljék. Azután hat esztendeig az Úr házában rejtőzködött vele, amíg Atália uralkodott az országban.
A hetedik esztendőben Jojáda főpap hírvivőket küldött, és magához hívatta a testőrség századosait és a futárokat. Bevezette őket az Úr templomába, szövetséget kötött velük, és megeskette őket a templomban, végül megmutatta nekik a király fiát.
A századosok pontosan úgy cselekedtek, ahogyan Jojáda főpap parancsolta nekik. Mindegyik maga mellé vette az embereit, azokat is, akik szombaton szolgálatba léptek, meg azokat is, akik szombaton a szolgálatból kiléptek. Valamennyien Jojáda főpaphoz mentek, az pedig átadta nekik Dávid király dárdáit és pajzsait, amelyek a templomban voltak. Aztán a katonák felsorakoztak, ki-ki fegyverrel a kezében, a templom jobb oldalától egészen a templom bal oldaláig az oltárral és a templomépülettel szemben, hogy körülvegyék az új királyt. Ekkor Jojáda kivezette a király fiát, ráhelyezte a koronát és az uralkodás okmányát, majd királlyá tették és felkenték őt, közben tapsolva kiáltották: ,,Éljen a király!"Atália meghallotta a futkosó nép lármáját, és maga is bement a nép közé a templomba. Amikor látta, hogy a király a szertartás rendje szerint ott áll az emelvényen, mellette az énekesek és a trombitások, az ország egész népe pedig ujjong és trombitál, megszaggatta ruháit, és azt kiáltozta: ,,Összeesküvés, összeesküvés!
Ekkor Jojáda megparancsolta a századosoknak, a sereg parancsnokainak: ,,Vezessétek ki őt a templom bekerített részéből, és aki kíséri, ölje meg a kardjával"
Mivel lelkükre kötötte a főpap, hogy ne a templomban öljék meg, elfogták, és kivezették őt azon az úton, amelyen a lovak a királyi palotába járnak, és ott megölték.
Azután Jojáda szövetséget hozott létre az Úr, valamint a király és a nép között, hogy tudniillik az Úr népe lesznek; ugyanígy a király meg a nép között.
Majd az egész nép bevonult Baál templomába. Lerombolták oltárait, és teljesen összetörték az ott levő bálványszobrokat; Mátánt pedig, Baál papját megölték az oltár előtt. Azután a főpap őrséget rendelt az Úr házához.
Az ország egész népe örvendezett; a város azonban nyugodt maradt, pedig Atáliát karddal megölték a királyi palota előtt.
Ez az Isten igéje. 2Kir 11,1-4.9-18.20

Imádság
Jóságos Atyánk, váljék erősebbé a szeretet irántad és a felebarát iránt: Krisztus tanítványai támogassák az igazságosságot és a békét. A szegényeknek hirdettessék az evangélium, s az Anyaszentegyház mutassa meg különleges szeretetét a kicsinyek és kitaszítottak iránt. Dicsérünk téged, Atyánk, mindörökké!
Szent II. János Pál pápa

A bibliai időben az emberek kincseiket a földbe, sok esetben a lakóház alá ásták, mert ez számított biztos helynek. De ha rossz szándékúak tudomást szereztek róla, akkor kiásták és ellopták.
Az Úr szavai szerint az igazi kincs nem veszíti el értékét, azaz romolhatatlan, mások által nem tehető tönkre vagy nem lopható el. Egész életünket, gondolkodásunkat és természetesen a cselekedeteinket is meghatározza, hogy mit tartunk értéknek. Ha fontosnak tartom és értéknek tekintem Isten szolgálatát, akkor szívvel-lélekkel keresztény emberként élek, azaz ott van a szívem, ahol a kincsem. A mennyei kincsek gyűjtése a jócselekedetekkel egyrészt a jövő felé, az üdvösség elnyerésére irányul, másrészt hatása van a hívő ember életére a jelenben, mert lelki békével és nyugalommal tölti el. Isten el nem múló, örök javakat ad jutalmul mindazoknak, akik osztatlan szívvel és teljes odaadással érte élnek.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: templomépülettel, bálványszobrokat, gondolkodásunkat, cselekedeteinket, parancsnokainak, anyaszentegyház, igazságosságot, tanítványainak, megparancsolta, elhomályosodik, világosságban, felsorakoztak, kitaszítottak, századosoknak, természetesen, romolhatatlan, valamennyien, rejtőzködött, meghatározza, szegényeknek, hirdettessék, összeesküvés, megszaggatta, szolgálatból, meggyőződött, meghallotta, századosait, trombitások, világossága, nyugalommal, parancsolta, cselekedtek, szolgálatba, elsötétedik, elnyerésére, szövetséget, hegyi beszédben, rozsda megemészti, test világossága, világosság benned, sötétség mekkora, evangélium igéi, egész királyi, halálra szánt, hetedik esztendőben, testőrség századosait, király fiát, századosok pontosan, szolgálatból kiléptek, pedig átadta, templomban voltak, katonák felsorakoztak, Amikor Atália, Valamennyien Jojáda, Ekkor Jojáda, Azután Jojáda, Jóságos Atyánk, Szent II, János Pál, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Hamvas Béla  képre írva  József Attila – Keresek ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimna...  Magamnak  Pitypang szökőkút  Isten hűségének mértéke  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Csend  Szép estét  Egy gondolat  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Csend  A sorsod  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Borzasztó  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Töröld le  Facebookon kaptam Krisztinától  Jan Twardowski - Siessünk  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cica  A pitypang legendája  Bársony székben  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Egy párkányon  Eduardo Sacheri gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  39 ígéret  Facebookon kaptam  Otthon  Kertem  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Szívek  Esterházy Péter: Harmonia c...  Különleges  Jó nap volt  A felvilágosodás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy barátság története 
Bejegyzés Címkék
hegyi beszédben, rozsda megemészti, test világossága, világosság benned, sötétség mekkora, evangélium igéi, egész királyi, halálra szánt, hetedik esztendőben, testőrség századosait, király fiát, századosok pontosan, szolgálatból kiléptek, pedig átadta, templomban voltak, katonák felsorakoztak, templom jobb, templomépülettel szemben, uralkodás okmányát, szertartás rendje, ország egész, sereg parancsnokainak, templom bekerített, templomban öljék, királyi palotába, oltár előtt, főpap őrséget, város azonban, királyi palota, szeretet irántad, felebarát iránt, szegényeknek hirdettessék, bibliai időben, emberek kincseiket, igazi kincs, mennyei kincsek, jócselekedetekkel egyrészt, jövő felé, üdvösség elnyerésére, hívő ember, templomépülettel, bálványszobrokat, gondolkodásunkat, cselekedeteinket, parancsnokainak, anyaszentegyház, igazságosságot, tanítványainak, megparancsolta, elhomályosodik, világosságban, felsorakoztak, kitaszítottak, századosoknak, természetesen, romolhatatlan, valamennyien, rejtőzködött, meghatározza, szegényeknek, hirdettessék, összeesküvés, megszaggatta, szolgálatból, meggyőződött, meghallotta, századosait, trombitások, világossága, nyugalommal, parancsolta, cselekedtek, szolgálatba, elsötétedik, elnyerésére, szövetséget, körülvegyék, esztendőben, összetörték, örvendezett, tanítványai, ágyasházába, mindazoknak, lerombolták, szolgálatát, evangélium, dajkájával, odaadással, templomban, világosság, megmutatta, elrejtette, templomába, hírvivőket, esztendeig, uralkodott, megeskette, kiáltották, támogassák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.