Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Most hétvégén ideális idő lesz a szörfözők részére
  2018-06-22 11:07:21, péntek
 
  A szörfözés az anya természettel szoros kapcsolatban álló sportág. Az időjárás ezen a hétvégén ideális szélviszonyokat biztosít hazánkban a sport szerelmeseinek.
Sajnos hazánk vízi sportok szempontjából nem olyan szerencsés, mint az óceán partja. A téli időszak egyértelműen kizárja a szörfözés lehetőségét. A szörfözés szezonjának azt az időszakot nevezhetjük, amikor a körülmények - beleértve az időjárást is - a legideálisabbak. Ez főleg zivatar és zápor mentes, de mégis szeles időt takar. A szélsebességet és a szélirányt mindenképpen figyelembe kell venni, mikor szörfözni indulunk. Az egyéni igények és a szörftudás két másik fontos tényező az ideális időszak meghatározásához. Amikor a fürdőzők sietve csomagolni kezdenek vagy inkább otthon maradnak, akkor kezdhetnek készülődni a szörfösök.

Most nézzük az ideális hazai helyszíneket:
Van egy óriási adottságunk: nálunk található Közép-Európa legnagyobb méretű tava, a Balaton. Balatonon sokkal többször van jó szél, mint a Velencei-tavon.
A Fertő-tó pedig még jobb, mert közel az Alpokalja, ezért gyakran fúj a hegy felől szél.
A Fertő-tavon durván háromszor annyi szeles nap van egy évben, mint a Velencei-tavon. Ráadásul egyenletesebb és erősebb is a szél.
A sebességi szörfözéshez nem alkalmas hazánkban egyik helyszín sem, mert nagyon hullámzik.
Azoknak azonban, akik nem csak itthon szeretnének hullám lovagolni, nézzük, hogy a különböző szörfözési stílusokhoz és kategóriákhoz milyen ideális időjárási viszonyokat szükségesek. Nézzünk néhány példát:
Freeride / Bump and jump: Ez az egyik legközismertebb típus. Ideális esetben tizennyolc harminchat csomót keresnek, és nem specifikusak, bármi jó nekik. Bármilyen hullám, amin ugrálhatnak és bármilyen sima vízfelület a carving manővereknek.
Hullámszörf: A szörfözés spektrumának szélsőségese ez. A hullámlovaglás az, amikor a szörfösök a hullámokat kaszkádként használják magas ugrásokra és trükkökre, például előre- vagy hátraszaltókra. Ideális esetben huszonhárom csomós szél (plusz) hullámméret, ami négy méter magas vagy nagyobb!
Freestyle: A szörfözés világának gördeszkája. A sikló és forgó manőverekhez legjobb a sima víz. Körülbelül tizennyolc csomó, vagy nagyobb szél szükséges. A freestylehoz általában a legjobb, ha vízparton van egy alacsony fekvő fal, homokpad vagy földdarab, ami állandó, egyforma erősségű szelet biztosít.
Verseny: Ezen belül még sok kategóriát említhetnénk, ami felöleli az összes előforduló szélerősséget. Azonban az általános formula, amivel számolni lehet, az a nyolc csomós szél.
A szélerősségeket egy tipikus szörfös esetére értendő, ezért biztos lesznek kivételek. A tapasztalt szörfösök képesek lesznek a kissé eltérő feltételek mellett is ugyanúgy hullámlovagolni. A szörfözésre vonatkozó előrejelzés olyan, mint egy könyv, amit, ha megnyitsz, a tartalom ugyanaz, mégis végtelen számú különböző befejezés lehetséges. Attól függően, hogy merre jársz a szörfözés során a világban, ellenőrizd az előrejelzést, és vond le a saját következtetéseidet, mivel biztos lehetsz benne, hogy a közeledben lévő másik szörfös egy kicsit más célból érkezik!

És végül lássuk milyen szélviszonyokra számíthatunk a hétvégén:
SZOMBAT
Gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként alakulhat ki zápor. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

VASÁRNAP
A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Címkék: meghatározásához, hullámlovagolni, szélerősségeket, legideálisabbak, szélviszonyokat, legközismertebb, szélviszonyokra, legalacsonyabb, szélsebességet, hullámlovaglás, szerelmeseinek, hátraszaltókra, szempontjából, kategóriákhoz, egyenletesebb, szélerősséget, egyértelműen, északnyugati, kapcsolatban, szörfözéshez, helyszíneket, mindenképpen, előrejelzést, említhetnénk, számíthatunk, manővereknek, gomolyfelhős, spektrumának, specifikusak, manőverekhez, szélsőségese, természettel, freestylehoz, szörfözésre, stílusokhoz, hullámméret, anya természettel, időjárás ezen, hétvégén ideális, sport szerelmeseinek, óceán partja, téli időszak, szörfözés lehetőségét, szörfözés szezonjának, időszakot nevezhetjük, körülmények –, szélirányt mindenképpen, egyéni igények, ideális időszak, fürdőzők sietve, ideális hazai, óriási adottságunk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Julian Brass gondolata  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Sose bánj semmit  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png telefon  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png nő  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Radikális szeretet  Png kislány  A Megváltó szolgálatában  Bounty krémes  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 20  Radikális szeretet  Popper Péter szavai  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png virág  Nagyi telefonál  Nevem  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sokan azt tartják  Szívem tiéd  Png lepke  Sose bánj semmit  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Németh László tollából  Próbálj meg ...  A boldog családok mind hasonló...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png lepke  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép... 
Bejegyzés Címkék
anya természettel, időjárás ezen, hétvégén ideális, sport szerelmeseinek, óceán partja, téli időszak, szörfözés lehetőségét, szörfözés szezonjának, időszakot nevezhetjük, körülmények &#8211, szélirányt mindenképpen, egyéni igények, ideális időszak, fürdőzők sietve, ideális hazai, óriási adottságunk, hegy felől, sebességi szörfözéshez, különböző szörfözési, egyik legközismertebb, carving manővereknek, szörfözés spektrumának, hullámokat kaszkádként, szörfözés világának, freestylehoz általában, alacsony fekvő, összes előforduló, általános formula, tipikus szörfös, tapasztalt szörfösök, kissé eltérő, szörfözésre vonatkozó, tartalom ugyanaz, szörfözés során, közeledben lévő, északnyugati szelet, legalacsonyabb éjszakai, legmagasabb nappali, változó mennyiségű, északnyugati szél, meghatározásához, hullámlovagolni, szélerősségeket, legideálisabbak, szélviszonyokat, legközismertebb, szélviszonyokra, legalacsonyabb, szélsebességet, hullámlovaglás, szerelmeseinek, hátraszaltókra, szempontjából, kategóriákhoz, egyenletesebb, szélerősséget, egyértelműen, északnyugati, kapcsolatban, szörfözéshez, helyszíneket, mindenképpen, előrejelzést, említhetnénk, számíthatunk, manővereknek, gomolyfelhős, spektrumának, specifikusak, manőverekhez, szélsőségese, természettel, freestylehoz, szörfözésre, stílusokhoz, hullámméret, legmagasabb, adottságunk, hőmérséklet, előrejelzés, gördeszkája, körülmények, szükségesek, viszonyokat, szeretnének, hullámszörf, kaszkádként, lehetőségét, ugrálhatnak, szezonjának, huszonhárom, nevezhetjük, helyenként, szörftudás, harminchat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2585
  • e Hét: 8386
  • e Hónap: 41540
  • e Év: 275287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.