Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Péter és Szent Pál apostolok 06.29
  2018-06-29 11:47:36, péntek
 
  Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Most már valóban tudom, hogy az Úr kiragadott Heródes király hatalmából.
Amikor Jeruzsálemben kitört az első keresztényüldözés, Heródes király elfogatta az Egyház néhány vezetőjét, hogy ártson nekik. János testvérét, Jakabot karddal kivégeztette. Amikor látta, hogy ezzel megnyerheti a zsidók tetszését, elhatározta, hogy Pétert is elfogatja.
A kovásztalan kenyér ünnepét ülték. Elfogatta, börtönbe záratta és rábízta négy, egyenként négy katonából álló csapatra, hogy őrizzék. Az volt a szándéka, hogy húsvét után a nép elé vezetteti.
Míg Pétert fogva tartották a börtönben, az Egyház szüntelen imádkozott érte Istenhez. Azon az éjszakán, amikor Heródes elő akarta őt vezettetni, Péter két katona között aludt, kettős lánccal megbilincselve. A bejáratnál pedig őrök vigyázták a börtönt. Egyszerre megjelent az Úr angyala, és a helyiséget fény árasztotta el. Az angyal megütötte Péter oldalát, és felébresztette: ,,Kelj fel, gyorsan!" Erre a láncok lehulltak a kezéről. Azután az angyal így folytatta: ,,Csatold fel övedet, és vedd fel saruidat!" Amikor megtette, az angyal ezt mondta: ,,Vedd magadra köpenyedet, és kövess!"
Péter elindult és követte, de nem tudta, hogy valóság-e az, amit az angyal tesz vele. Azt gondolta, hogy látomása van. Átmentek az első őrségen, majd a másodikon is, aztán eljutottak a város felé nyíló vaskapuhoz. Az magától kinyílt előttük. Kint még végigmentek az egyik utcán, és ott az angyal hirtelen eltűnt mellőle.
Amikor Péter föleszmélt, így szólt: ,,Most már biztosan tudom, hogy az Úr elküldte angyalát, és kiszabadított Heródes király kezéből és mindabból, amiben a zsidó nép reménykedett."
Ez az Isten igéje. ApCsel 12,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja.
Kedves Fiam!
Az én véremet nemsokára kiontják áldozatul. Eltávozásom ideje közel van. A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam. Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja, amelyet az Úr, az igazságos Bíró megad nekem azon a napon. De nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja az ő eljövetelét.
Mellém állt ugyanis az Úr és erőt öntött belém, hogy befejezzem az evangélium hirdetését, és tudomást szerezzen róla minden pogány. Így megmenekültem az oroszlán torkából. Sőt, az Úr ezután is megszabadít minden gonosz cselvetéstől és átment mennyei országába. Dicsőség legyen neki mindörökké! Ámen.
Ez az Isten igéje. 2Tim 4,6-8.17-18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Te Péter vagy, és neked adom a mennyek országa kulcsait.
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: ,,Kinek tartják az emberek az Emberfiát?" Ezt válaszolták: ,,Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának."
Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait:
...... .............


Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is."
Ezek az evangélium igéi. Mt 16,13-19

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te számodra nincs elveszett ember. Te a kudarcot megélő emberben is meglátod, hogy nagy dolgokra képes a te kegyelmi segítségeddel. Belátjuk, hogy együtt kell működnünk az isteni kegyelemmel, hogy szentté válhassunk és életünket egészen a te szolgálatodba állítsuk. Te mindannyiunkat meghívsz egy nagyszerű feladatra, arra, hogy legyünk a te követőid és tanúid! Adj nekünk apostoli buzgóságot, hogy evangéliumodat bátran hirdessük az embereknek.

A mai napon Szent Péter és Szent Pál apostolokat ünnepeljük, akik egészen különböző előzmények után lettek Krisztus tanítványai, követői. Péter apostol kiválasztása Jézus részéről egy zöldmezős beruházásnak is nevezhető, talán nem sértődik meg emiatt a szent apostol a mennyben. Péter halászember volt, a Galileai-tó mellett, Kafarnaum városában lakott. Testvérével, Andrással együtt naponta hajóba szálltak, hogy halásszanak, ezzel biztosította családja számára a megélhetést. Úgy gondolta, hogy megvan a maga foglalkozása, élete végéig ezt fogja csinálni. Számára az volt a természetes, hogy nap mint nap halászni indul és eladja a piacon a halakat, amit sikerült fognia. Nem valószínű, hogy nagyszabású tervei lettek volna, nem álmodott arról, hogy egyszer nagyobb halászhajói lesznek és sok alkalmazottja. Vallásos zsidó ember volt, aki szombatonként eljárt a zsinagógai istentiszteletre, de vallási ismeretei nem lehettek túlzottan mélyek, nem tartozott az írástudókhoz. Vallási szempontból Jézus egy zöldmezős beruházást hajt végre Péter apostol esetében, amikor meghívja őt követésére, majd pedig később megbízza az emberhalászattal, az igehirdetéssel és a tanúságtétellel. Péter nem tiltakozott, megérezte, hogy Jézus egy rendkívül izgalmas feladatra hívja őt, ezért bármennyire is szerette munkáját, a halászatot, azonnal otthagyott mindent és az Úr tanítványa lett.
A mai ünnep másik szentjének, Pál apostolnak az életútja egészen más. Ő fiatalkorában komoly vallási tanításban részesült, rabbiiskolákba járt, írástudó volt, a farizeusok vallási csoportjához tartozott. Felnőtt korában büszkén vallotta, hogy a törvény kiváló ismerője és megtartója. E vallási előzmények miatt az ő esetében inkább teljes átalakításról beszélhetünk, amikor Jézus meghívja őt, mintsem zöldmezős beruházásról. Megtérését a hagyományos egyházi szóhasználattal pálfordulásnak is nevezzük, mivel Jézus egy egészen új irányba állítja az ő életét. Vallásos zsidó emberként meg volt győződve arról, hogy az ember üdvösségét a mózesi törvény biztosítja, pontosabban annak ismerete és megtartása. Arról is meg volt győződve, hogy egyedül a zsidók vallása szolgálja az üdvösséget, ezért érthető azon igyekezete, hogy az új hit követőit üldözni kell. A damaszkuszi úton történt megtérése, Krisztussal való találkozása viszont egészen új irányba fordítja Pált, egy új meggyőződés alakul ki benne, mégpedig az, hogy az üdvösséget nem a mózesi törvény megtartásának köszönhetően nyeri el az ember, hanem a Krisztusban való hit által, az ő kereszthalálának köszönhetően.
A két apostol életútja azt mutatja, hogy Isten képes nagy változásokat hozni az ember életébe, az embernek pedig érdemes bátran elindulnia, ha Isten egy új útra hívja, új küldetéssel bízza meg.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: emberhalászattal, istentiszteletre, kereszthalálának, szóhasználattal, cselekedeteiből, tanúságtétellel, evangéliumodat, megbilincselve, felébresztette, tanítványaitól, rabbiiskolákba, pálfordulásnak, igehirdetéssel, nyilatkoztatta, mindannyiunkat, alkalmazottja, fiatalkorában, végigfutottam, átalakításról, szombatonként, szolgálatodba, megmenekültem, segítségeddel, megtartásának, jeruzsálemben, kiszabadított, cezáreájának, kivégeztette, megtartottam, csoportjához, írástudókhoz, foglalkozása, megharcoltam, cselvetéstől, biztosította, beruházásnak, első keresztényüldözés, zsidók tetszését, kovásztalan kenyér, bejáratnál pedig, helyiséget fény, angyal megütötte, láncok lehulltak, angyal tesz, első őrségen, város felé, magától kinyílt, egyik utcán, angyal hirtelen, igazság győzelmi, pályát végigfutottam, hitet megtartottam, Szent Péter, Szent Pál, Apostolok Cselekedeteiből, Amikor Jeruzsálemben, Amikor Péter, SZENTLECKE Szent Pál, Kedves Fiam, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Fülöp Cezáreájának, Keresztelő Jánosnak, Simon Péter, Isten Fia, Erre Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem tudhatod  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Akik bántanak téged  Jó éjszakát  Png kislány  Idő  Bertolt Brecht -től idézet  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reggel van  Irgalom és ítélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png telefon  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png virág  Elköszönt  Png kislány  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Lóhere  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Még csak most kezdődik a nap  Éretlen vers  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png fotel  Egy lelki imádság  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nagyi telefonál  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tavaszi kép  Szívem  Csak a fogyatkozás látható  Örülök, hogy látlak!  Idő  Esti kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 21  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 20  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 20  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Örülök, hogy látlak!  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Gonosz démon-álarc  Alázat  Nevem  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png kutya  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png csokor  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
első keresztényüldözés, zsidók tetszését, kovásztalan kenyér, bejáratnál pedig, helyiséget fény, angyal megütötte, láncok lehulltak, angyal tesz, első őrségen, város felé, magától kinyílt, egyik utcán, angyal hirtelen, igazság győzelmi, pályát végigfutottam, hitet megtartottam, igazságos Bíró, evangélium hirdetését, oroszlán torkából, mennyek országa, időben amikor, sziklára építem, pokol kapui, mennyek országának, evangélium igéi, kudarcot megélő, isteni kegyelemmel, nagyszerű feladatra, zöldmezős beruházásnak, szent apostol, maga foglalkozása, zsinagógai istentiszteletre, zöldmezős beruházást, rendkívül izgalmas, életútja egészen, farizeusok vallási, törvény kiváló, hagyományos egyházi, ember üdvösségét, mózesi törvény, zsidók vallása, damaszkuszi úton, ember életébe, embernek pedig, emberhalászattal, istentiszteletre, kereszthalálának, szóhasználattal, cselekedeteiből, tanúságtétellel, evangéliumodat, megbilincselve, felébresztette, tanítványaitól, rabbiiskolákba, pálfordulásnak, igehirdetéssel, nyilatkoztatta, mindannyiunkat, alkalmazottja, fiatalkorában, végigfutottam, átalakításról, szombatonként, szolgálatodba, megmenekültem, segítségeddel, megtartásának, jeruzsálemben, kiszabadított, cezáreájának, kivégeztette, megtartottam, csoportjához, írástudókhoz, foglalkozása, megharcoltam, cselvetéstől, biztosította, beruházásnak, beruházásról, reménykedett, köszönhetően, változásokat, kiválasztása, beszélhetünk, eljövetelét, mindenkinek, timóteushoz, nagyszabású, végigmentek, halászhajói, bármennyire, pontosabban, szempontból, tiltakozott, eltávozásom, küldetéssel, megélhetést, jeremiásnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.