Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mikszáth Kálmán palóclevese
  2012-12-11 22:57:43, kedd
 
   
  Mikszáth Kálmán palóclevese

Hozzávalók:

30 dkg marhalábszár (vagy sertéslapocka, vagy sertéscomb)
1 nagy fej hagyma
olaj
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
kömény
30 dkg zöldbab (széles hüvelyű, sötétzöld, Romano-bab)
25 dkg burgonya

babérlevél
liszt
tejföl
1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél, vagy mirelit kapor)

Elkészítés:

1.) A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, és összedaraboljuk.
2.) Előveszünk egy kuktát, beleteszünk 2-3 evőkanál olajat, rátesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és összekeverjük 1 evőkanál pirospaprikával.
3.) Hozzáadjuk a húst, és visszatesszük a tűzre. Kicsit megpirítjuk, átforgatjuk. 2 dl vizet öntünk hozzá. (Ha több a hús, akkor egy picit több vizet adunk hozzá). A kukta fedelét lezárjuk, a húst 35-45 percig főzzük.
4.) Ezután lehúzzuk a tűzről, levesszük a tetejét, és visszatesszük a tűzre, és pár percig élénk lángon főzzük, hogy sűrűbb legyen a leve.
5.) Hozzáadunk 1,5 liter vizet, beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk ételízesítővel, 1 evőkanál Gulyáskrémet vagy Pörköltkrémet teszünk bele, plusz a zöldbabot, a kockára vágott krumplit. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 6 percig főzzük.
6.) Ezután leöntjük a kukta tetejét hideg vízzel, és kinyitjuk, nehogy a zöldségek túlpuhuljanak.
7.) Lisztes habarék: 5 evőkanál lisztet elkeverünk kb. 1 dl vízzel. Legjobb, ha habverővel keverjük ki, akkor biztosan nem lesz csomós! A lisztes habarékhoz hozzákeverjük a 2 dl 20%-os tejfölt, és az apróra vágott kaprot, majd ezzel behabarjuk a levest.
8.) Röviden felmelegítjük (nem szabad felforralni!), és azonnal tálaljuk.
(Ha nyáron készítjük, tálalás előtt megszórjuk apróra vágott, friss kaporral).
* Ha a leves nem kuktában készül, a főzési idő természetesen sokkal több!





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: pirospaprikával, összedaraboljuk, ételízesítővel, megtisztítjuk, pörköltkrémet, hozzákeverjük, összekeverjük, túlpuhuljanak, természetesen, visszatesszük, felmelegítjük, sertéslapocka, gulyáskrémet, babérlevelet, marhalábszár, pirospaprika, felforralni, palóclevese, megpirítjuk, átforgatjuk, beleteszünk, mindmegette, beletesszük, fokhagymát, hozzáadunk, elkészítés, megjegyzés, behabarjuk, habverővel, habarékhoz, előveszünk, kaporlevél, hozzáadjuk, sertéscomb, babérlevél, hozzávalók, húst megmossuk, hagymát megtisztítjuk, fokhagymát szintén, apróra vágott, picit több, kukta fedelét, húst 35-45, kockára vágott, kuktát lezárjuk, jelzéstől számított, kukta tetejét, zöldségek túlpuhuljanak, lisztes habarékhoz, receptet Mirza, Mikszáth Kálmán,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Lóhere  Bounty krémes  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gonosz démon-álarc  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Még csak most kezdődik a nap  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sose bánj semmit  Örülök, hogy látlak!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alvó cicák  Szívem  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reggel van  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyon különös  A televizió nem a kultúrát kép...  Png telefon  Alázat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gonosz démon-álarc  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szabolcska Mihály – Ákác...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png nő  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kislány  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A másik dolog,  Reggel van  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete-erdő desszert  Fekete István - Akác  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Png virág  Akarat  Rátalálsz  Julian Brass gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Rátalálsz 
Bejegyzés Címkék
húst megmossuk, hagymát megtisztítjuk, fokhagymát szintén, apróra vágott, picit több, kukta fedelét, húst 35-45, kockára vágott, kuktát lezárjuk, jelzéstől számított, kukta tetejét, zöldségek túlpuhuljanak, lisztes habarékhoz, receptet Mirza, pirospaprikával, összedaraboljuk, ételízesítővel, megtisztítjuk, pörköltkrémet, hozzákeverjük, összekeverjük, túlpuhuljanak, természetesen, visszatesszük, felmelegítjük, sertéslapocka, gulyáskrémet, babérlevelet, marhalábszár, pirospaprika, felforralni, palóclevese, megpirítjuk, átforgatjuk, beleteszünk, mindmegette, beletesszük, fokhagymát, hozzáadunk, elkészítés, megjegyzés, behabarjuk, habverővel, habarékhoz, előveszünk, kaporlevél, hozzáadjuk, sertéscomb, babérlevél, hozzávalók, megszórjuk, elkeverünk, kinyitjuk, számított, jelzéstől, köszönjük, levesszük, sötétzöld, fokhagyma, morzsálós, rátesszük, készítjük, megmossuk, zöldbabot, zöldségek, szárított, keverjük, evőkanál, lehúzzuk, üvegesre, pirítjuk, biztosan, lezárjuk, kuktában, tálaljuk, burgonya, mikszáth, kockákra, leöntjük, kaporral, krumplit, receptet, kockára, fedelét, lisztes, tetejét, teszünk, röviden, habarék, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2711
  • e Hét: 7292
  • e Hónap: 21197
  • e Év: 150904
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.