Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olykor az Isten is hajléktalan...
  2013-11-13 12:18:52, szerda
 
   
  Írta : TÁNCZOS KATALIN
Hajléktalan

Lejegyezte Dr. Eőry Ajándok

1999. november 18 - án

Forrás: Tánczos Katalin: AZ ÉN MIATYÁNKOM

Kairosz Kiadó, 2012. Második, javított, bővített kiadás

Pár évvel ezelőtt a menyasszonyom hívta fel a figyelmemet erre a gyönyörűséges imára, amelyet szerzőként akkoriban a híradások Dr. Papp Lajos szívsebész professzornak tulajdonítottak. Tömegével jelent meg az internet különféle honlapjain és előszeretettel mondták rendezvényeken, versenyeken egyaránt, valamint rengeteg videó feldolgozás is született belőle. Később a professzor úr a JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD című könyvében a 119. oldalon leírja, hogy egy Iregszemcsei nyugdíjas tanárnőtől kapta a verset, de nem tudta, hogy ki írta mert azon nem volt feltüntetve.

Ekkor még nagyon kevés ember tudhatta azt, hogy akkor valójában ki is a szerzője a gyönyörű imának. Már kezdtük mi is feladni a reményt a Kedvesemmel, amikor megláttuk egyre több helyen feltűnni a kiváló költőnek, Kányádi Sándornak tulajdonítva a legújabb szerzőséget. Az internetre ekkor már mindkét ismert személyiség nevével kerültek fel mind a mai napig ,,Az Én Miatyánkom"feldolgozások, vagy csak versként beírva, összeállításokban szerepelve.

2012. 05. 19 - én Zircen a Háromhegyen tartották meg 4. alkalommal a Szomszédolás egész napos rendezvényét, ahol fellépett a kitűnő Énekművésznő, Dévai Nagy Kamilla is. Elmesélte, hogy valaki eljuttatta hozzá ,,Az Én Miatyánkom" című verset Dr. Papp Lajosnak tulajdonítva. Annyira megtetszett neki, hogy mivel jó barátságban van a professzor úrral, engedélyt kért tőle a megzenésítésre. Ekkor tudta meg Ő is, hogy más lehet a szerzője, de hogy ki, azt nem.

Koncert végén odamentem hozzá és szóba hoztam Kányádi Sándort, mint lehetséges szerzőt, de mosolyogva mondta, hogy hallott róla és a kiváló költővel is baráti viszonyban van, de Ő is elhárította, mert nem tudja ki a szerző. Felhatalmazott arra, hogy ha szóba kerül valahol, hivatkozhatom rá Kányádi Sándorral kapcsolatban. Megköszönve a hasznos információt, elbúcsúztam a művésznőtől továbbra is kételyekbe merülve. Ott voltunk, a menyasszonyommal, ahol eddig, igazából semmit nem tudva bizonyosan a szerzőről.

2012. 05. 20 - án Vasárnap azonban nem hagyott nyugodni a dolog és búvárkodni kezdtem újra az interneten és ott került elő egyre több helyen Tánczos Katalin neve az ,,Én Miatyánkom" szerzőjéről és arról is, hogy kiadásra került egy verseskönyve ezzel a címmel. Tegnapelőtt a Bookline könyvterjesztőnél megrendeltem egy napos határidős szállítással, amelyet ma reggel háromnegyed nyolckor már a kezemben is tarthattam a futárszolgálat jóvoltából.

Szerény személyemben magam is gyermekkorom óta írok verseket és tudom, hogy verseskötetet nem szokás úgy olvasni, mint egy regényt. A 160 oldalas ,,Az én Miatyánkom" azonban annyira lenyűgöző volt, hogy nem tudtam letenni és végig olvastam egy kis szünet beiktatásával. Belőle megismerhettem Tánczos Katalint, aki végigjárta a hajléktalanok keserves világát számkivetettként, de mégis megmaradt Szeretetben és Békességben Önmagával és embertársaival egyaránt igaz Hitben és Magyarságtudatban egyaránt.

Döbrentei Kornél költő a kötet ajánlásában ,,Olykor Isten is hajléktalan" címmel többek között ezt írja: ,,A nem kis számú ,,futtatott" értelmiségi példát vehetne a Tánczos Katalin képviselte erkölcsi magatartásról, kiállásról, identitásról, nemzet - és világlátásról. Mindennek egyik legszebb, legtömörebb, megrendítőbb összefoglalása Az én Miatyánkom című verse. Ha elolvassuk, rájövünk: a miénk is."

A kötet nyitó verseként a címadó gyönyörűséges ima végén pedig egyértelmű a mű keletkezésének feltételezett időpontja, hisz egyértelműen ott van.
A gyönyörű vers is bizonyítja azt, hogy érdemes megvenni, kikölcsönözni a könyvet és elolvasni ahhoz, hogy megérthessük a hányatott sorsú költőnő érzékeny lelkének ilyen irányú kiteljesedését.






A videó itt megtekinthető : Link... ...
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Címkék: menyasszonyommal, számkivetettként, tulajdonítottak, megzenésítésre, embertársaival, előszeretettel, rendezvényeken, keletkezésének, összefoglalása, felhatalmazott, futárszolgálat, megismerhettem, kiteljesedését, feltételezett, magatartásról, gyönyörűséges, beiktatásával, professzornak, megtekinthető, kikölcsönözni, menyasszonyom, hivatkozhatom, világlátásról, feldolgozások, verseskötetet, hajléktalanok, megrendeltem, tulajdonítva, megrendítőbb, személyemben, egyértelműen, gyermekkorom, iregszemcsei, rendezvényét, kapcsolatban, énekművésznő, menyasszonyom hívta, figyelmemet erre, gyönyörűséges imára, internet különféle, gyönyörű imának, kiváló költőnek, legújabb szerzőséget, internetre ekkor, kitűnő Énekművésznő, professzor úrral, kiváló költővel, hasznos információt, művésznőtől továbbra, verseskönyve ezzel, napos határidős, futárszolgálat jóvoltából, TÁNCZOS KATALIN, Lejegyezte Dr, Eőry Ajándok, Tánczos Katalin, Kairosz Kiadó, Papp Lajos, JÖJJÖN EL TE ORSZÁGOD, Kányádi Sándornak, Dévai Nagy Kamilla, Papp Lajosnak, Kányádi Sándort, Kányádi Sándorral, Tánczos Katalint, Békességben Önmagával, Döbrentei Kornél, Olykor Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  Facebookon kaptam  Emlékezz  Önmaga ellenére  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Borzasztó  Megígért békesség  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul Éluard - És egy mosoly  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 15  Egy barátság története  Tavaszi este  Kertem  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Különleges  Jó nap volt  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos gondolata  Reményik Sándor: Pierrot &...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Megígért békesség  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szívek  Pitypang szökőkút  Ott van  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Gebhardt Nóra versei II.  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  József Attila – Keresek ...  Robin Wight pitypang szobra  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Vidámság  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Vidámság  Márai Sándor tollából  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Töröld le  Annyira tisztelem a szabadságo...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Szép estét  Emlékezz  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
menyasszonyom hívta, figyelmemet erre, gyönyörűséges imára, internet különféle, gyönyörű imának, kiváló költőnek, legújabb szerzőséget, internetre ekkor, kitűnő Énekművésznő, professzor úrral, kiváló költővel, hasznos információt, művésznőtől továbbra, verseskönyve ezzel, napos határidős, futárszolgálat jóvoltából, hajléktalanok keserves, kötet ajánlásában, kötet nyitó, címadó gyönyörűséges, gyönyörű vers, hányatott sorsú, menyasszonyommal, számkivetettként, tulajdonítottak, megzenésítésre, embertársaival, előszeretettel, rendezvényeken, keletkezésének, összefoglalása, felhatalmazott, futárszolgálat, megismerhettem, kiteljesedését, feltételezett, magatartásról, gyönyörűséges, beiktatásával, professzornak, megtekinthető, kikölcsönözni, menyasszonyom, hivatkozhatom, világlátásról, feldolgozások, verseskötetet, hajléktalanok, megrendeltem, tulajdonítva, megrendítőbb, személyemben, egyértelműen, gyermekkorom, iregszemcsei, rendezvényét, kapcsolatban, énekművésznő, identitásról, szomszédolás, szállítással, megérthessük, verseskönyve, figyelmemet, feltüntetve, feldolgozás, tegnapelőtt, ajánlásában, hajléktalan, szeretetben, barátságban, háromnegyed, békességben, háromhegyen, elhárította, megtetszett, legtömörebb, információt, elbúcsúztam, kedvesemmel, értelmiségi, személyiség, szerzőséget, megköszönve, művésznőtől, szerzőjéről, versenyeken, lejegyezte, alkalommal, lehetséges, jóvoltából, elolvassuk, képviselte, miatyánkom, végigjárta, professzor, szerepelve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 429
  • e Hét: 2817
  • e Hónap: 7223
  • e Év: 63156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.