Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Baróti Csaba lelkipásztor : Korunk paradoxonja
  2013-11-13 19:15:14, szerda
 
   
 
Korunk paradoxonja, hogy magasabbak az épületeink, de kicsinyesebb a természetünk, szélesebbek az autópályáink, de szűkebb a látókörünk. Többet költünk, mégis kevesebbünk van, többet vásárolunk, de azt kevésbé élvezzük. Nagyobbak a házaink és kisebb a családunk, több a kényelmünk, de kevesebb az időnk. Több képzettséggel, de kevesebb értelemmel, több tudással, de kevesebb belátással rendelkezünk, több a szakértőnk, mégis több a problémánk, több gyógyszerünk van, de kevesebb az egészségünk.


Túl sokat iszunk, túl sokat dohányzunk, túl meggondolatlanul költekezünk, túl keveset nevetünk, túl gyorsan vezetünk, túlzottan dühbe gurulunk, túl sokáig fennmaradunk, túl fáradtan kelünk, túl keveset olvasunk, túl sokat tévézünk, és túl ritkán imádkozunk. Megsokszoroztuk a javainkat, de csökkentettük az értékünket. Túl sokat beszélünk, túl ritkán szeretünk, és túl gyakran gyűlölünk.


Tudjuk, mi a jólét, de azt nem, hogy mi a jó lét. Éveket adtunk az élethez, nem pedig életet az éveknek. Eljutottunk a holdig és vissza, de nehezen megyünk át az út túloldalára azért, hogy az új szomszéddal találkozzunk. Meghódítottuk a világűrt, de a belsőnket nem. Nagyobb dolgokat csinálunk, nem pedig jobb dolgokat.


Megtisztítottuk a levegőt, de beszennyeztük a földet. Meghódítottuk az atomot, de az előítéletet azt nem. Többet írunk, de kevesebbet tanulunk. Több tervet szövünk, de kevesebbet teljesítünk. Megtanultunk rohanni, de várni nem. Több komputert gyártunk, hogy több információt tároljunk, hogy több másolatot készítsünk, mint valaha, mégis egyre kevesebbet és kevesebbet kommunikálunk.


Ez a gyors étkezés és a lassú emésztés kora, a nagy emberek és a kis jellemek, a kiemelkedő hasznok és a sekélyes kapcsolatok időszaka. A kétkeresős jövedelmek, ám gyakoribb válások, a tetszetősebb lakások, de szétesett otthonok korszaka. A villámutazások, az eldobható pelenkák, az egyszer használatos erkölcsök, az egyéjszakás tartózkodások, a túlsúlyos testek kora ez, és a tablettáké, melyek mindenre jók: felvidítanak, lenyugtatnak, ölnek. Olyan idő ez, amikor sok van a kirakatban, de kevés a raktárban. Olyan időszak, amelyben a technika eljuttathatja hozzád ezt az írást, te pedig választhatsz, hogy megosztod másokkal is, vagy egyszerűen csak kitörlöd.


Ügyelj rá, hogy szánj némi időt a szeretteidre is, mert nem lesznek melletted örökké. Gondolj rá, hogy legyen egy kedves szavad ahhoz, aki tisztelettel tekint rád, mert ez a kis ember hamarosan felcseperedik és odébbáll. Legyen gondod rá, hogy magadhoz öleld azt, aki közel áll hozzád, mert ez az egyetlen kincs, amit jó szívvel adhatsz és egy fillérbe sem kerül.


Mondd a párodnak és a szeretteidnek, hogy "szeretlek", de leginkább éreztesd velük. Egy csók és egy ölelés helyrehozza a sérelmeket, ha mélyen a bensődből jön. Fogd meg a kezét és őrizd meg ezt a pillanatot arra az időre, amikor ő többé már nem lesz itt. Szánj időt arra, hogy szeress, szánj időt arra, hogy beszélgess és szánj időt arra, hogy átadhasd a fejedben lévő értékes gondolatokat.

Néhány jó tanács:

1. Ne foglalkozz a lényegtelen számokkal. Olyanokkal, mint az életkor, a testsúly és a magasság.

2. Folyamatosan tanulj. Tudj meg többet a számítógépekről, a járművekről, a kertészkedésről, bármiről. Sose hagyd ellustulni az agyad. "Egy tétlen agy az ördög munkaterepe." És az ördög neve Alzheimer.

3. Élvezd az egyszerű dolgokat.

4. Nevess gyakran, hosszan és hangosan. Nevess, amíg a lélegzeted is eláll.

5. Megesik, hogy megkönnyezel. Megvisel, elszomorít és odébbáll. Az egyetlen ember, aki egész életünk során velünk van, mi magunk vagyunk. ÉLJ, amíg élsz.

6. Tartsd becsben az egészséged: ha jó, akkor őrizd meg. Ha gyengélkedik, akkor javíts rajta. Ha már túl van azon az állapoton, amin magad segíthetnél, akkor fordulj segítségért.

7. Ne tégy kirándulást a bűnbe. Utazz el a környékre, a szomszédos megyébe vagy külföldre, de sose járj arra, ahol a bűn lakozik.

8. Mondd el minden alkalommal azoknak, akiket szeretsz, hogy szereted őket.

9. Ne felejts el imádkozni. Az ima túl emel ezen a világon.




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Vegyes**  
Címkék: meggondolatlanul, számítógépekről, megsokszoroztuk, megtisztítottuk, kertészkedésről, villámutazások, eljuttathatja, csökkentettük, tartózkodások, felcseperedik, szeretteidnek, meghódítottuk, kommunikálunk, képzettséggel, beszennyeztük, tisztelettel, gyógyszerünk, választhatsz, szeretteidre, megkönnyezel, gondolatokat, fennmaradunk, folyamatosan, gyengélkedik, felvidítanak, találkozzunk, autópályáink, lenyugtatnak, természetünk, kicsinyesebb, tetszetősebb, megtanultunk, rendelkezünk, egészségünk, előítéletet, teljesítünk, gyors étkezés, lassú emésztés, nagy emberek, kiemelkedő hasznok, sekélyes kapcsolatok, kétkeresős jövedelmek, tetszetősebb lakások, eldobható pelenkák, egyszer használatos, egyéjszakás tartózkodások, túlsúlyos testek, technika eljuttathatja, kedves szavad, egyetlen kincs, ölelés helyrehozza, pillanatot arra, Baróti Csaba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Alvó cicák  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png telefon  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png telefon  Png kislány  Erdőn  Png telefon  Ami embereknek lehetetlen, az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png telefon  Alázat  A sors  Mi lenne ha  Nem számIt  Kellemes délutánt kívánok  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akik bántanak téged  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Németh László tollából  Elköszönt  Adakozás  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Alvó cicák  Facebookon kaptam Annuska bar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyors étkezés, lassú emésztés, nagy emberek, kiemelkedő hasznok, sekélyes kapcsolatok, kétkeresős jövedelmek, tetszetősebb lakások, eldobható pelenkák, egyszer használatos, egyéjszakás tartózkodások, túlsúlyos testek, technika eljuttathatja, kedves szavad, egyetlen kincs, ölelés helyrehozza, pillanatot arra, fejedben lévő, lényegtelen számokkal, ördög munkaterepe, ördög neve, egyszerű dolgokat, egyetlen ember, szomszédos megyébe, meggondolatlanul, számítógépekről, megsokszoroztuk, megtisztítottuk, kertészkedésről, villámutazások, eljuttathatja, csökkentettük, tartózkodások, felcseperedik, szeretteidnek, meghódítottuk, kommunikálunk, képzettséggel, beszennyeztük, tisztelettel, gyógyszerünk, választhatsz, szeretteidre, megkönnyezel, gondolatokat, fennmaradunk, folyamatosan, gyengélkedik, felvidítanak, találkozzunk, autópályáink, lenyugtatnak, természetünk, kicsinyesebb, tetszetősebb, megtanultunk, rendelkezünk, egészségünk, előítéletet, teljesítünk, járművekről, információt, munkaterepe, lényegtelen, egyéjszakás, eljutottunk, használatos, túloldalára, költekezünk, szomszéddal, kapcsolatok, helyrehozza, segítségért, szélesebbek, segíthetnél, paradoxonja, kirándulást, kevesebbünk, kényelmünk, jövedelmek, kétkeresős, vásárolunk, alkalommal, dohányzunk, olyanokkal, egyszerűen, kirakatban, szomszédos, imádkozunk, látókörünk, foglalkozz, tablettáké, pillanatot, kiemelkedő, szakértőnk, magasabbak, értelemmel, értékünket, sérelmeket, kevesebbet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 633
  • e Hét: 1242
  • e Hónap: 9912
  • e Év: 65845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.