Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A torinói lepel kutatója:
  2018-07-20 12:37:03, péntek
 
  Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti
2018. július 19. csütörtök 16:07
Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.
A professzor úgy véli, ideológiai csoportok fizetik az előre eldöntött eredményekre vezető kutatásokat, melyek célja, hogy bebizonyítsák a torinói lepel hamisságát. Nemrég robbant a nemzetközi sajtóban a hír: a Jézus halotti leplén található vérfoltok közül néhány - elhelyezkedése okán - nem származhat egy keresztre feszített ember testéből. Látszólag bombahírről van szó, a Liverpooli Egyetem publikálta a Journal of Forensic Sciences törvényszéki tudományos lapban.

Egy új vizsgálat szerint hamisítvány a torinói lepel
A legnagyobb valószínűség szerint középkori hamisítvány a Krisztus halotti lepleként számon tartott torinói lepel, amelyet ezúttal törvényszéki vizsgálatnak vetettek alá a kutatók, kizárólag a vérnyomoknak vélt vörös foltokra koncentrálva a relikvián - adta hírül az MTI.
Az egyebek között vérnyom elemzést alkalmazó, valamint egy önkéntes és egy próbababa bevonásával végzett nyomozás eredményeit a Journal of Forensic Sciences című folyóiratban publikálták. A torinói lepel néven híressé vált ereklye a legenda szerint Názáreti Jézus halotti leple: az evangéliumok tudósítása szerint Krisztus testét gyolcsba csavarták az után, hogy levették a keresztről, majd ebben is temették el. A 4,37 méter hosszú és 1,1 méter széles, halszálkamintásan szőtt lenvásznon egy körülbelül 1,75 méter magas, szakállas férfi testének lenyomata rajzolódik ki, akit láthatóan megkínoztak: erre utalnak a fején, a kezén és a lábfején található sérülések, valamint egy szúrt seb a szív tájékán. Az ereklye eredetiségét mindazonáltal eddig nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítani, a tudósok a mai napig vitáznak róla. Az mára biztossá vált, hogy nem festmény a lenyomat, az azonban továbbra is kérdéses, hogy pontosan mely korból származik. A Római Katolikus Egyház nem foglalt hivatalosan állást a relikvia eredetiségét illetően.
1898. május 25-én Secondo Pia torinói ügyvéd és hobbifotós lefényképezte a leplet. A fénykép előhívásakor a negatív lemezen kivehetővé vált egy emberi arc.
A szkeptikusok szerint a vászon egy mesterien kivitelezett középkori hamisítvány. Az 1988-ban elvégzett szénizotópos kormeghatározás szerint 1260 és 1390 közöttről származik, ám sokan megkérdőjelezik ezen eredmények pontosságát. A mostani vizsgálat kizárólag azokra a vérnyomoknak vélt vörös foltokra koncentrált, amelyek az áldozat bal kezén és alkarjain lévő sebekből, valamint a Biblia szerint egy lándzsa okozta oldalsó sérülésből származhatnak.
A vizsgálat során az önkéntes csuklójára illesztett apró cső segítségével szimulálták a keresztre feszítésnél használt szög okozta sebből csepegő vért. A lándzsa okozta oldalsó sérülésből származó vér folyási irányát pedig a próbababán vizsgálták. A különböző eszközökkel végzett elemzések azt mutatták, hogy a sebekből eredő vér folyási iránya nem egyezik meg a lepelről készített nagy felbontású képeken látható foltokkal, hiába vett fel különböző fekvő pozíciókat az önkéntes.
Az amerikai, nagy-britanniai és svájci egyetemek kutatói által elvégzett 1988-as tesztek eredményét a hívők egy része megkérdőjelezi, arra hivatkozva, hogy a leplen végzett helyreállítási munkálatok az elmúlt évszázadokban befolyásolhatták az eredményeket. Az olaszok által ,,La Sacra Sindone"-ként (szent lepel) emlegetett leplet a torinói Keresztelő Szent János-székesegyházban őrzik és csak különleges alkalmakkor tárják a nyilvánosság elé.

- Fölmerül tehát a kérdés, miképpen lehet, hogy egy ilyen neves egyetem úgy dönt, hogy előbb hitelesnek tart, majd aztán publikál is egy olyan kutatást, amely alapvető módszertani kételyeket vet föl - aláásva az egész vizsgálat hitelességét. A lepelkutató szerint ideológiai csoportok pénzelik ezeket az előre eldöntött eredményeket produkáló kutatásokat, melyek célja, hogy hamisnak nyilvánítsák a torinói leplet. ,,Elég, ha az ember a zsebébe nyúl és máris akad, aki elvégzi a vizsgálatokat, és olyan is, aki közzéteszi azok eredményét. Tagadhatatlan, hogy ezek mögött érdekcsoportok húzódnak meg."

Forrás: Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: befolyásolhatták, székesegyházban, kormeghatározás, megkérdőjelezik, megbízhatatlan, elhelyezkedése, megkérdőjelezi, helyreállítási, érdekcsoportok, vizsgálatokat, származhatnak, mindazonáltal, évszázadokban, lefényképezte, bebizonyítsák, tagadhatatlan, eredményeket, előhívásakor, koncentrálva, szkeptikusok, folyóiratban, eredetiségét, vizsgálatsor, eredményekre, nyilvánosság, kivitelezett, vérnyomoknak, szénizotópos, vizsgálatnak, törvényszéki, segítségével, valószínűség, hitelességét, nyilvánítsák, evangéliumok, hamisítvány, előre eldöntött, torinói lepel, nemzetközi sajtóban, keresztre feszített, legnagyobb valószínűség, vérnyomoknak vélt, relikvián –, egyebek között, próbababa bevonásával, legenda szerint, evangéliumok tudósítása, lábfején található, szív tájékán, ereklye eredetiségét, mára biztossá, azonban továbbra, Emanuela Marinelli, Liverpooli Egyetem, Forensic Sciences, Názáreti Jézus, Római Katolikus Egyház, Secondo Pia, Sacra Sindone”, Keresztelő Szent János-székesegyházban, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 19  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akik bántanak téged  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Akik bántanak téged  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png csokor  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png telefon  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png telefon  A jó emberek mindig szépek mar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Paul David Tripp Április 19  Reménység és erő Krisztustól e...  A boldog családok mind hasonló...  Németh László tollából  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Irgalom és ítélet  Sose bánj semmit  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png kutya  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Idő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Németh László tollából 
Bejegyzés Címkék
előre eldöntött, torinói lepel, nemzetközi sajtóban, keresztre feszített, legnagyobb valószínűség, vérnyomoknak vélt, relikvián &#8211, egyebek között, próbababa bevonásával, legenda szerint, evangéliumok tudósítása, lábfején található, szív tájékán, ereklye eredetiségét, mára biztossá, azonban továbbra, relikvia eredetiségét, fénykép előhívásakor, negatív lemezen, szkeptikusok szerint, mesterien kivitelezett, 1988-ban elvégzett, mostani vizsgálat, lándzsa okozta, vizsgálat során, önkéntes csuklójára, keresztre feszítésnél, próbababán vizsgálták, különböző eszközökkel, sebekből eredő, lepelről készített, része megkérdőjelezi, leplen végzett, elmúlt évszázadokban, olaszok által, torinói Keresztelő, ilyen neves, olyan kutatást, egész vizsgálat, lepelkutató szerint, torinói leplet, zsebébe nyúl, befolyásolhatták, székesegyházban, kormeghatározás, megkérdőjelezik, megbízhatatlan, elhelyezkedése, megkérdőjelezi, helyreállítási, érdekcsoportok, vizsgálatokat, származhatnak, mindazonáltal, évszázadokban, lefényképezte, bebizonyítsák, tagadhatatlan, eredményeket, előhívásakor, koncentrálva, szkeptikusok, folyóiratban, eredetiségét, vizsgálatsor, eredményekre, nyilvánosság, kivitelezett, vérnyomoknak, szénizotópos, vizsgálatnak, törvényszéki, segítségével, valószínűség, hitelességét, nyilvánítsák, evangéliumok, hamisítvány, koncentrált, pontosságát, eszközökkel, bombahírről, kutatásokat, feszítésnél, szimulálták, hivatalosan, bevonásával, megkínoztak, publikálták, lepelkutató, professzora, alkalmakkor, módszertani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.